過江龍的新火鍋店進駐於荃灣如心廣場 ,聽聞此店侍應和食品都非常之窩心。所以 即刻來試試。因為疫情關係,食客不算太多,侍應安排了我們一個梳化位就坐,正當我們點選餐單時,待應已反傳統先送上我們每人一個雪耳糖水, 還介紹這糖水可令我們更開胃,對於吃 辣火鍋前吃非常適合。主打重慶湯底當然要點返一個普通辣大紅鍋配上山真菌湯的鴛鴦湯底啦!辣味很特別初嘗很香口,不會感到辣反而越食越辣,味道的轉變很特別。無論吃什麼火鍋,肥牛,午餐肉,烏冬都是我的主打 .此店用上貴格美國安格斯肥牛,烏冬是成本較高的稻庭烏冬 , 加上重慶辣,吃下這碗烏冬, 簡直有種幸福的感覺。半份美國生蠔有兩隻,超級肥美,滾成後也沒有縮水太多。三寶丸 是蝦,墨魚滑和牛肉非常之新鮮一點雪藏味也沒有特別一提 ,此店菜單全部全份和半份選擇,特別適合兩口子想打火鍋呢!

半份美國生蠔有兩隻,超級肥美,滾成後也沒有縮水太多。

三寶丸 是蝦,墨魚滑和牛肉非常之新鮮一點雪藏味也沒有

2020-04-15 18 瀏覽
係荃灣西行完DONKI之後就要揾地方食飯啦,於是乎就係附近嘅如心廣場覓食啦。發現左呢間食麻辣火鍋嘅渝味曉宇,佢係香港都有幾多分店,睇嚟每區嘅麻辣控都可以試啦。安格斯肥牛 半份肥牛嘅肉質唔錯,加埋麻辣味,真係食到停唔到呀鵝腸 半份佢哋有用冰放係底,非常貼心,店員個介紹左淥幾耐係最好食嘅。鴨血 半份非常滑嫩呀,完全無腥味。毛肚 半份係香港比較少食到,好爽口呀,份量唔少。脆鯇魚腩 半份大大舊,非常之脆,都幾鮮味。苕粉 半粉擺落麻辣火鍋真係會好入味,又夠煙韌,正。食完仲可以攞薄荷糖去除一下口腔嘅味道,好貼心

安格斯肥牛 半份
肥牛嘅肉質唔錯,加埋麻辣味,真係食到停唔到呀

鵝腸 半份
佢哋有用冰放係底,非常貼心,店員個介紹左淥幾耐係最好食嘅。

鴨血 半份
非常滑嫩呀,完全無腥味。

毛肚 半份
係香港比較少食到,好爽口呀,份量唔少。

脆鯇魚腩 半份
大大舊,非常之脆,都幾鮮味。

苕粉 半粉
擺落麻辣火鍋真係會好入味,又夠煙韌,正。

食完仲可以攞薄荷糖去除一下口腔嘅味道,好貼心
2020-04-14 25 瀏覽
呢個時間真係比較少人食打邊爐餐廳環境幾靚,走精品火鍋店既路線裝修令人幾舒服,雖然佢有重慶嘅火鍋底但係餐廳並沒有濃烈嘅味道一坐低已經奉上左消毒左嘅碗碟店員好窩心咁話打邊爐之前食個糖水滋潤一下先鍋底做緊免費🆓我哋點左重慶大辣鍋同埋皮蛋芫茜鍋我其實本身係吾食辣,但係我朋友就辣不歡聞到陣陣嘅麻辣香味,而芫茜就下火,岩曬我食物嘅價錢都係走平民路線,基本上有半分同埋一份嘅價錢選擇,人少少叫半份都得, 又可以食多幾樣Tim肉類我今次選左曉宇嫩牛肉肉質非常之滑溜,滑脫脫嘅牛肉,同我哋平日食嘅好唔一樣。手打墨魚滑🦑好足料,重食到一粒粒墨魚粒,夠彈牙。曉宇苕粉推薦👍🏻佢食落口感覺好似薯粉,煮熟左之後佢係一條透明既麵條,食落口煙煙韌韌,配襯火鍋一流現炸豆皮推薦👍🏻一放入去吸晒火鍋湯底嘅精華,食落比起平時嘅響鈴更輕盈。
呢個時間真係比較少人食打邊爐

餐廳環境幾靚,走精品火鍋店既路線
裝修令人幾舒服,雖然佢有重慶嘅火鍋
但係餐廳並沒有濃烈嘅味道

一坐低已經奉上左消毒左嘅碗碟

店員好窩心咁話
打邊爐之前食個糖水滋潤一下先

鍋底做緊免費🆓
我哋點左重慶大辣鍋同埋皮蛋芫茜鍋
我其實本身係吾食辣,但係我朋友就辣不歡
聞到陣陣嘅麻辣香味,而芫茜就下火,岩曬我

肉類我今次選左曉宇嫩牛肉
肉質非常之滑溜,滑脫脫嘅牛肉,同我哋平日食嘅好唔一樣。

手打墨魚滑🦑
好足料,重食到一粒粒墨魚粒,夠彈牙。

曉宇苕粉

現炸豆皮
2020-04-11 755 瀏覽
已經好耐無打過邊爐啦!因為見呢間評價唔錯,所以今日就約左朋友去呢間食辣野既火鍋店打個邊爐,過下口癮。入到去就見到門口張枱係開爐烚緊餐具,有客坐低,店員先係鍋入面夾碟同埋烚筷子比客用,感覺乾淨企理。坐低睇menu,肉類,菜類等等都有好多唔同選擇,而且可以揀半份或者一份,彈性好大。鐘意食辣既朋友可以就咁叫九宮格,少少怕辣或者想試其他湯底既朋友就可以揀雙拼既鍋底,我地就揀左山珍菌湯鍋加普通辣大紅鍋。坐低無耐,店員就會先拎糖水,雪耳糖水可以幫手清下熱氣。甜甜地幾好飲哈哈!湯鍋一上,大紅鍋既辣十分攻鼻,十分刺激!山珍菌湯鍋cp值超高,入面有勁多唔同既菇,有秀珍菇,鮮菇,羊肚菌,猴頭菇,茶樹菇,對於鐘意食菇菌既我,直情同多左一個餸無分別!鴨血感覺新鮮,份量多,筷子夾唔會輕易夾得爛,咬落去有彈性,唔會淋哂。嫩牛肉好軟滑,但相對就無乜牛味。珊瑚蚌我個人幾鐘意,食落感覺新鮮爽口,而且一份既份量都唔少,應該起碼有12隻。牛肝同牛心椗之前無食過,所以特登叫左黎試。牛肝雖然同豬潤一樣都有個種內臟既味道同彈牙,但入口比較軟滑。牛心椗好爽口,仲有d似食緊貝類既口感,而且唔帶任何內臟既味道,唔講真係唔知自己食緊內臟

嫩牛肉好軟滑,但相對就無乜牛味。

牛肝同牛心椗之前無食過,所以特登叫左黎試。牛肝雖然同豬潤一樣都有個種內臟既味道同彈牙,但入口比較軟滑。牛心椗好爽口,仲有d似食緊貝類既口感,而且唔帶任何內臟既味道,唔講真係唔知自己食緊內臟。

曉宇苕粉幾得意,食落似係好粗既薯粉,同薯粉一樣好煙韌,好食。

萵筍條正常發揮,新鮮,量多,好食!

總括而言,我覺得雖然唔算特別平,但cp值算幾高。一來環境同餐具乾淨企理,二來食物質素份量都好,三來店員會留意住幾時要幫你加湯同調教火力。人均300蚊已經食到好飽好飽,好滿足!
2020-04-09
2020-04-11 38 瀏覽
呢排如心廣場做咗我飯堂,今日又係時候出動,雖然已經春天,但仲有涼意,所以就梗係滾滾佢,今次揀咗三樓的重慶火鍋,一於火辣辣咁滾返晚。地方光亮雅緻,我地揀咗高身卡位坐,D餐具仲另外加熱消毒,食得安心,隨後有麥茶同雪耳紅棗糖水奉上,夠窩心體貼~呢度以重慶鍋為主,有九宮格同鴛鴦鍋揀,由於朋友不好辣,所以揀咗芫荽皮蛋同埋麻辣鍋兩款,上枱時見到滿滿一邊的乾辣椒,確是味蕾的挑戰。店員細心講解醬料用度後,我哋點嘅嘢都紛紛上場,最先到安格斯肥牛,然後牛柏葉同三寶丸都陸續到桌,有肉就梗要有菜嚟平衡,所以生菜,粟米同娃娃菜又㸃可以無,先淥肥牛,肥油均勻,色澤紅潤,熱湯十五秒便能嚐鮮,有牛味又嫩滑,入口即化,齒頰留香,而三寶丸就分別有手打牛丸丶墨魚丸同蝦丸,牛丸不但有牛味,仲啖啖肉,蝦丸既鮮甜又爽滑,而墨魚丸也是爽口無比,仲有粒粒墨魚肉添,牛柏葉條條大小相宜,淥完無縮水,又夠爽口。粟米早早已經放咗落湯度,食完肉食便是粟米滾好之時~又甜又索湯。而娃娃菜我就放在麻辣湯那邊廂,個人喜歡淥得淋D,索晒麻辣湯D辣汁同精華。而生菜我就中意爽脆D,所以十秒左右就上碟。店員之前講解重慶鍋有別港式火鍋,所以不建議用豉油,而係用
店員之前講解重慶鍋有別港式火鍋,所以不建議用豉油,而係用麻油丶葱同蒜嚟沾點便可,一來麻油可解辣,二來本身湯底已夠味濃,而且叫的份量也可半份上,咁就唔會浪費啦
2020-04-10 26 瀏覽
明明無幾耐之前先食過呢間中國重慶麻辣鍋今日經過行開荃灣又見到佢既分店又忍唔住舌頭被麻辣虐待既感覺,拉住朋友衝入去試下.麻辣火鍋底做主打就必定了,上次揀左珍菌鍋咁今次就轉話試下大骨滋補鍋.大骨用上大豬骨熬鍋,奶白色既豬骨鍋加上粟米同紅棗,令濃和既骨鍋帶點甜味,飲落湯底唔會過燥.麻辣鍋同樣夠晒麻和辣,後勁凌厲,舌頭發麻越辣越起勁.食火鍋前先食碗清潤香甜既雪耳紅棗湯水清一清口腔.麻辣牛肉將牛肉切片沾辣椒籽,辣椒籽放入湯後都唔會鬆散,滾起後夾返起仲十分齊整.入口先會食到椒籽既辣,後帶麻勁同牛肉香,入口牛肉肉質軟腍.手打蝦滑用料新鮮無腥味之餘入口滿有彈性.桂花蚌入口好爽脆彈牙又唔會有陣腥臭味龍躉片上次食過後翻啅,點我質夠實而嫩滑,上層魚佢充滿骨膠原十分煙韌彈牙.羊肉卷味香而羊羶味又唔會過濃厚,肉質有彈性唔會霉.䁱宇苕粉上次食完後學得比薯粉更好味,入口十分Q彈綿糯.紅糖糍粑炸過後糯米糍粑加上黑白芝麻同紅糖漿味道香甜豐有芝麻香,入口外脆內黏韌.食左咁多熱氣野當然要飯返揸羅漢果水清一清熱.

火鍋前先食碗清潤香甜既雪耳紅棗湯水清一清口腔.

手打蝦滑用料新鮮無腥味之餘入口滿有彈性.

桂花蚌入口好爽脆彈牙又唔會有陣腥臭味

羊肉卷味香而羊羶味又唔會過濃厚,肉質有彈性唔會霉.

䁱宇苕粉上次食完後學得比薯粉更好味,入口十分Q彈綿糯.

食左咁多熱氣野當然要飯返揸羅漢果水清一清熱.
  • 麻辣牛肉
  • 手打蝦滑
今日同好友嚟荃灣,隱藏在如心廣場嘅一角,發現呢間麻辣火鍋,無辣不歡嘅我,當然要試😍見到宣傳午市好抵,湯底免費。不過夜晚都係$38/位,好平。揀咗大骨滋補鍋 配 普通辣大紅鍋,大紅鍋一d都唔普通,果然真係好紅好夠麻😋湯底未到,已經貼心奉上滋潤糖水。喜歡呢度可以點半份嘅份量,兩個人食都可以試多d款。要推介下「安格斯肥牛」好嫩滑,雪花均勻👍🏻「曉宇嫩牛肉」好淋好新鮮。麻辣火鍋當然要配「鴨血」,連好普通嘅「韮菜豬肉餃」「手打三寶丸」「炸芋頭」都好好食。每道配料好精緻,今餐食得好開心,下次要再嚟試其他湯底🥰

見到宣傳午市好抵,湯底免費。不過夜晚都係$38/位,好平。

湯底未到,已經貼心奉上滋潤糖水

喜歡呢度可以點半份嘅份量,兩個人食都可以試多d款。

要推介下「安格斯肥牛」好嫩滑,雪花均勻👍🏻
「曉宇嫩牛肉」好淋好新鮮。

每道配料好精緻,今餐食得好開心,下次要再嚟試其他湯底🥰
2020-04-08
  • 炸芋頭
  • 粟米
  • 桂花蚌
2020-04-08 384 瀏覽
網上見到午市的湯底免費,就打算趁中午開心食火鍋去到見到有其他優惠,原來有一人火鍋!$98包飲品,火鍋食材有蝦、肉、丸、蟹柳棒、蔬菜及麵食。其實我們覺得大鍋就過癮(反正免費),不過最近衛生原故還是最好分開食。.食材都十分新鮮,嫩牛肉真的很嫩很滑。而羊肉卷是香而不蘇。丸類有牛肉丸及貢丸,爽彈高質。蔬菜豐富:娃娃菜、木耳、玉米、芋頭、菇,濃縮版的打邊爐,應有盡有。蝦有兩隻,似正在游水似的。湯底選了皮蛋芫荽湯,入面也有馬蹄。飲品有羅漢果及洛神花茶可選。.傾到興起我們都不捨得散場,所以又叫了其他食物一齊分享打邊爐:肥牛 - 優質!剛剛好不肥不瘦,好厚身,香牛肉味好新鮮。淮山條 - 紫色的,堆砌到好靚,似層層疊。美國筒蠔 - 肥美大隻,啖啖肉十分滿意!海帶頭 - 切到樹葉的形狀,很精美有心思。海帶都是厚厚的。.最後食了甜品紅糖糍粑及紅糖冰粉,十分滿足的一餐!
網上見到午市的湯底免費,就打算趁中午開心食火鍋
食材都十分新鮮,嫩牛肉真的很嫩很滑。
而羊肉卷是香而不蘇。

丸類有牛肉丸及貢丸,爽彈高質。

蝦有兩隻,似正在游水似的。

湯底選了皮蛋芫荽湯,入面也有馬蹄。
飲品有羅漢果及洛神花茶可選。

肥牛 - 優質!剛剛好不肥不瘦,好厚身,香牛肉味好新鮮。
淮山條 - 紫色的,堆砌到好靚,似層層疊。

美國筒蠔 - 肥美大隻,啖啖肉十分滿意!

海帶頭 - 切到樹葉的形狀,很精美有心思。海帶都是厚厚的。

最後食了甜品紅糖糍粑及紅糖冰粉,十分滿足的一餐!
話說唔覺唔覺已經四月了❣️以為今個年初暫時唔會再凍,點知呢幾日又突然之間涼左😳 搞到邊爐癮又發作🤨.可惜正值疫症時期🦠大家都好似唔太敢出去食lunch咁😐一係就出去🚶🏻‍♂️買外賣返公司食 🥡本來都諗住放棄,但最終都係抵唔住邊爐癮🥢最後自己一個去咗打邊爐🙈最後點解揀咗呢間,主要都係因為天氣麻麻🌩又懶唔想帶住把遮出去...所以都係揀返喺如心廣場食❣️咁啱呢一間邊爐我又未食過,順便當試新野💕好食再帶寶寶嚟🤓自己一個嚟🙈只能點呢個➡️午市一人火鍋餐$98竟然一人鍋都可以揀鴛鴦湯底😍 勁開心🥳一次就可以試晒兩款湯底💕點完火鍋,即刻先來一個好滋潤嘅暖紅棗雪耳糖水俾客人潤一潤再打邊爐☺️,實在太貼心喇❗️未食嘢先加分🤓❣️一放落來見到兩個湯底,睇落已經覺得滿足🤣番茄湯底:有蕃茄味,將肥牛放落去,在唔蘸醬嘅情況下係食到蕃茄味的❣️芫荽皮蛋湯底:芫荽味當然食到🙈 湯底整體來講唔算十分濃烈~好適合用嚟烚菇、菜、豆腐等清淡食材🥢加$20轉咗安格斯牛肉,口感同味道當然比一般肥牛軟滑濃味💕 更多肉汁更香牛肉味😋曉宇苕粉其實就係厚身嘅火鍋薯粉,感覺細條d少少會吸汁d 好味d❣️.另外仲點咗:手打蝦滑➕曉宇手打三寶丸❣️曉宇手打三寶
話說唔覺唔覺已經四月了❣️
以為今個年初暫時唔會再凍,
點知呢幾日又突然之間涼左😳
搞到邊爐癮又發作🤨
可惜正值疫症時期🦠
大家都好似唔太敢出去食lunch咁😐
一係就出去🚶🏻‍♂️買外賣返公司食 🥡
本來都諗住放棄,但最終都係抵唔住邊爐癮🥢
最後自己一個去咗打邊爐🙈
所以都係揀返喺如心廣場食❣️
咁啱呢一間邊爐我又未食過,順便當試新野💕
好食再帶寶寶嚟🤓

自己一個嚟🙈只能點呢個➡️
午市一人火鍋餐$98

竟然一人鍋都可以揀鴛鴦湯底😍 勁開心🥳
一次就可以試晒兩款湯底💕

一放落來見到兩個湯底,睇落已經覺得滿足🤣
芫荽皮蛋湯底:芫荽味當然食到🙈 湯底整體來講唔算十分濃烈~
好適合用嚟烚菇、菜、豆腐等清淡食材🥢

另外仲點咗:手打蝦滑➕曉宇手打三寶丸❣️
曉宇手打三寶丸(半份)$49

分別係:蝦肉丸、牛肉丸➕墨魚丸🥢
蝦肉丸同墨丸都非常新鮮❗️入口彈牙💕

食晒咁多野之後都冇飽飽滯滯嘅感覺😎
2020-04-07
午餐
2020-04-06 29 瀏覽
知道「渝味」喺荃灣開咗分店。為食妹👧🏻又點會錯過。😍一坐低有雪耳糖水。店員話可以保護胃部。嘻嘻。。飮完食都食🉐️放肆d嗌咗個山珍菌湯鍋。個湯底好足料。🍄菌有4-5款。鍾意食🍄🍄嘅我。見到真係❤️❤️👁。美國桶肥蠔~蠔大大隻。滾完一d都冇縮水。🤩掛住食唔記得影低熟咗嗰個樣。有個Trolley 盛載d食物。坐都坐得舒服過人。淮山條有紫色同白色兩款。感覺紫色香d。味道不一樣。😛鮮腐竹~清清地打邊爐一流。其實。。打邊爐都可以養生。😎
知道「渝味」喺荃灣開咗分店。為食妹👧🏻又點會錯過。😍
嗌咗個山珍菌湯鍋。個湯底好足料。
🍄菌有4-5款。鍾意食🍄🍄嘅我。見到真係❤️❤️👁。
美國桶肥蠔~
蠔大大隻。滾完一d都冇縮水。🤩掛住食唔記得影低熟咗嗰個樣。
有個Trolley 盛載d食物。坐都坐得舒服過人。

淮山條有紫色同白色兩款。感覺紫色香d。味道不一樣。😛
鮮腐竹~
清清地打邊爐一流。
其實。。打邊爐都可以養生。😎
  • 淮山條
  • 美國桶肥蠔
2020-04-06 35 瀏覽
鍋位 每人$38 可以選2個湯底 (大骨滋潤鴛鴦鍋+普通辣)個辣 非常有風味 食到人上曬癮🤪位置好多 坐得好舒服手打蝦滑 (半份)$46鴨血 (半份)$42 曉宇嫩牛肉(半份)$42紐西蘭精品羊肉卷 (半份)$56鮮龍躉片 (半份)$72呢個好新鮮 口感👍🏻最推薦👍🏻美國桶肥豪 (半份)$69超大隻😋😋油麥菜 (半份)$18皇帝菜 (半份)$18黑豚腩肉 (半份)$42 小食:重慶炸酥肉 (半份)$32甜品紅糖糍粑 (半份)$36飲品自製洛神花茶 $58/渣
鍋位 每人$38
可以選2個湯底 (大骨滋潤鴛鴦鍋+普通辣)
個辣 非常有風味 食到人上曬癮🤪

小食:重慶炸酥肉 (半份)$32

甜品紅糖糍粑 (半份)$36

飲品自製洛神花茶 $58/渣
2020-04-05 26 瀏覽
朋友鍾意食辣,提議去試下荃灣一間新開主打食重慶火鍋的餐廳打邊爐。入座後,餐廳會提供每人一客免費的冰糖雪耳糖水,等食辣嘅時候都可以食一啖糖水中和返辣得發麻的味蕾。因為我唔食得太辣的緣故,除左必吃的麻辣湯底,另外都叫了一款清淡啲嘅豬骨湯底。麻辣湯底好香,食落又麻又辣,朋友都食得好過癮。📌重慶酥肉先叫了一碟小炒,香脆的豬肉條中混合着些少花椒,食落幾香口。📌功夫萵筍一路都覺得萵筍好好味,但唔多火鍋餐廳有得食,今次難得見到當然要叫嚟試下! 萵筍切到好薄,口感爽脆清新,放落湯滾一陣已經入哂味,如果份量再多啲就更好。📌黃喉入口比想像中爽脆,餐廳洗得十分乾淨,食落完全無內臟的腥臭味,值得一讚。📌豬腰今次喺第一次食豬腰,煮熟之後的質感軟熟,入口即化,食過一次之後便愛上了。📌手打三色丸三色丸分別用上新鮮蝦肉、牛肉及墨魚肉手打而成,每粒都好大粒,口感彈牙又新鮮。📌 耗兒魚喺香港未聽過呢隻魚,原來耗兒魚喺內地人的叫法,相等於香港常見的剝皮魚或沙鯭。煮熟後魚肉滑嫩鮮甜,魚身結實唔易煮爛,幾岩用作火鍋配料。📌紅糖糍粑上枱的時間仍然微温,口感軟糯煙韌,紅糖醬甜而不膩,這裡的甜品也沒有令人失望啊。如果想試下夠哂麻辣的

麻辣湯底好香,食落又麻又辣,朋友都食得好過癮。

📌重慶酥肉

先叫了一碟小炒,香脆的豬肉條中混合着些少花椒,食落幾香口。

📌功夫萵筍

📌黃喉

📌豬腰

📌手打三色丸

📌 耗兒魚

📌紅糖糍粑

如果想試下夠哂麻辣的正宗重慶火鍋,不妨嚟呢間餐廳過下口癮!
2020-04-02 26 瀏覽
喺香港食過咁多間麻辣火鍋,呢間嘅湯底係最令我滿意既,唔會只有單調既辣味,而係又麻又香,係好有層次感既辣。我唔算係一個好食得辣嘅人,連食譚仔都係最多五小辣,但呢到既普通辣對我黎講都接受到,尤其係食牛肉既話同麻辣湯超夾。喺麻辣湯底淥熟啲牛肉,再加香蒜、蔥既醬油,味道好惹味,同埋食落都無咁辣。呢度可以揀鴛鴦鍋,四款唔同嘅湯底再配麻辣湯。因為我朋友唔食芫荽皮蛋,所以我哋今次就揀左山珍菌湯底。呢個湯底就冇乜特別,菌味幾香濃,可以幫手解辣。依家有午市推廣,指定時間內鍋底免費,所以就更加抵食。手打蝦滑口感彈牙,蝦味突出,配麻辣湯一流。曉宇嫩牛肉口感滑溜,肉味重。美國安格斯肥牛同紐西蘭精品羊肉卷都幾新鮮,輕輕一淥就食得,不過如果羊肉味再重啲就好。曉芋苕粉既口感類似紅薯寬粉,長條型,口感Q彈,飽肚感十足。現炸豆皮雖然炸過,但係唔會有油秏味。豆皮吸收曬湯汁,味道不錯,不過我哋就唔敢用麻辣湯淥豆皮,驚會辣死😂朋友推薦既油條,我都係第一次打邊爐食油炸鬼,油炸鬼輕輕一淥之後仍然保持香脆。推薦最後食返個紅糖慈粑做甜品,外層稍脆,內裡係軟糯既口感,甜甜地好好味。好欣賞呢度落單可以揀半份食物,啱晒我哋兩個細食嘅女仔,

依家有午市推廣,指定時間內鍋底免費,所以就更加抵食。

手打蝦滑口感彈牙,蝦味突出,配麻辣湯一流。

曉宇嫩牛肉口感滑溜,肉味重。

曉芋苕粉既口感類似紅薯寬粉,長條型,口感Q彈,飽肚感十足。

好欣賞呢度落單可以揀半份食物,啱晒我哋兩個細食嘅女仔,仲可以一次過食多啲唔同嘅款式。
2020-03-21 36 瀏覽
放假很久,突然間想打邊爐,好久沒出去食飯的樣,人少少兩個人去打邊爐過下口癮 估唔到原來荃灣都開咗一間,呢間嘅裝修好光猛,感覺幾乾淨舒服。今次就點左個山珍菌湯&重慶辣大紅鍋呢個肥牛嘅價錢雖然偏貴,但肥牛肉質柔滑就抵番手打蝦滑可以食到蝦滑既鮮甜味,而且仲爽口彈牙。香滷豬大腸好滑啊,浸落辣果邊既湯底好惹味千絲栢葉 😛比我想像中更加好食,爽口得來又滋味,可以trytry 算幾特別現炸豆皮 香脆得黎好有層次,直得推介比大家

今次就點左個山珍菌湯&重慶辣大紅鍋

呢個肥牛嘅價錢雖然偏貴,但肥牛肉質柔滑就抵番

手打蝦滑可以食到蝦滑既鮮甜味,而且仲爽口彈牙。

香滷豬大腸
好滑啊,浸落辣果邊既湯底好惹味

現炸豆皮 香脆得黎好有層次,直得推介比大家

• 千絲栢葉
2020-03-19 33 瀏覽
今日輪到我好同事要做辣妹🤣🤣渝味曉宇新分店响荃灣如心廣場,啱晒我哋!麻辣鍋午市優惠免收鍋底,好抵食🤗雖然最近食過,但真係絕對可以食完再食😋😋全民抗疫...呢度都係超細心👍🏽確保衛生响門口位置有張枱專門有鍋熱水淥下水杯碗筷先放上餐枱,令人食得開心又放心💗重慶老火鍋我真係最鍾意呢間💯除左食物新鮮好味,其次係每樣野都可以點半份,可以食好多款式真係啱哂女士們!加上佢哋醬油同香油真係好香,點少少食落口令食物味道提升晒🥰🥰午市火鍋🍲好味又抵食😋越辣越開心🥳辣前有碗滋潤糖水🍧比個胃打底,辣後飲返杯蕎麥茶🍵仲有薄荷糖解辣添🍬
  • 油條