2019-11-14 424 瀏覽
近排天氣漸涼,忽然心癮起想打邊爐。又不想吃任食的,碰巧之前在地鐵站見到有一個火鍋廣告,記得餐廳名字叫「渝味曉宇」,原來有不少分店,所以今天放工就去了灣仔分店。我和另一半二人,即日內訂座,7點半到火鍋店時都已經非常多人。餐廳裝置非常新淨,亦都介紹了重慶火鍋50強每一間的名字。原來「渝味曉宇」是排名第一的,認真架勢堂。之後, 就馬上看看點餐紙,先選擇火鍋湯底,然後再慢慢看看要些什麼。幸好,大部份食物都有提供半份份量供應,適合少人食用。⟁ 1. 鴛鴦鍋(大骨滋補鍋 · 重慶辣湯)為免食到噴火的關係,安全起見,還是點一個鴛鴦鍋底,豬骨湯加重慶麻辣湯。其實麻辣湯底亦不算是非常非常辣,食不到辣的可能會被它的火紅色,以及密麻麻的辣椒嚇倒,但其實比想象中的沒有那麼誇張。但奉勸一句,如果下了蔬菜落麻辣湯,那就真的是挑戰了。⟁ 2. 美國安格斯優質肥牛打邊爐必備的,當然是肥牛。想象一下,一個富有牛味的安格斯肥牛,浸上麻辣湯底,簡直是雙重享受。⟁ 3. 紐西蘭精品羊肉卷比較讓我驚喜的,是渝味的羊肉。平時打邊爐的羊肉,相對較韌和羊羶味強。但這裡的,我會覺得其質感和肥牛的相等,而且味道並沒有過強的羶味,相反是很
⟁ 1. 鴛鴦鍋(大骨滋補鍋 · 重慶辣湯)
鴛鴦鍋
⟁ 2. 美國安格斯優質肥牛
美國安格斯優質肥牛
⟁ 3. 紐西蘭精品羊肉卷
比較讓我驚喜的,是渝味的羊肉。平時打邊爐的羊肉,相對較韌和羊羶味強。但這裡的,我會覺得其質感和肥牛的相等,而且味道並沒有過強的羶味,相反是很稔軟。性價比較肥牛的高。
紐西蘭精品羊肉卷
⟁ 4. 曉宇苕粉
看英文的就會知道,苕粉就是平常我們吃到的薯粉。如果想加強享受重慶辣湯的蘊味,苕粉絕對可以滿足並且加強其效力。
曉宇苕粉
⟁ 5. 自製洛神花茶
當食得愈來愈辣的時候,一杯熱茶絕不能解決燃眉之急,所以一杯凍飲是必須的。我們在辣得要很時,馬上點了洛神花茶,一杯冰甜的可以馬上為我們降溫,非常有效。
自製洛神花茶
「渝味曉宇」作為重慶麻辣火鍋第一名果然名不虛傳,無論辣度、食材質素都是一流的。不過有一點我希望建議的,就是如果椅子可以裝上後背的會更好,有時食得太辣的時候,都想向後靠,舒緩一下。
其他食材如下:
乾貢菜
鮮鵝腸
曉字手打三寶丸
2019-11-13 23 瀏覽
之前去夜晚六點幾去左食呢間火鍋,之前聽講幾正宗,就去試一試。我就叫左個大骨滋補鴛鴦鍋,要普通辣。雖然只係普通辣,但係對於唔係好食得辣嘅人黎講都算辣,真係好足料同好有麻辣嘅感覺,佢一開始送個杯洛神花茶就啱曬黎解辣。肉方面我就叫左半份美國安格斯優質肥牛同埋半份美國優質肥牛粒,同埋半份即食嘅重慶酥炸肉。兩分牛肉都好有牛肉味,而且唔會話太肥,特別推薦肥牛粒,肉鬆軟而且幾肥美。海鮮方面我就叫左半份脆鯇魚腩同埋白鱔,兩樣野都好新鮮,但係記得唔好煮得太耐,脆脆地先好食。另外,我叫左個韭菜豬肉水餃,十分之惹味,下次一定要再食。
2019-11-12
2019-11-12 38 瀏覽
之前試過佢個鴛鴦鍋都覺得唔錯!今次同食得辣既朋友去挑戰下個麻辣九宮格鍋🌶-九宮格麻辣大紅鍋 🌶🌶🌶 $38/位因為見到隔離個鍋d辣椒成煲都係就問左店員可唔可以少渣🤣店員就話會幫我地落少D冇咁辣😂因為上次愈食愈辣個咀腫左😂-而家每位入座都送杯洛神花茶同紅糖冰粉可以解辣👍不過灣仔呢間比起上次係尖沙咀食個份量好似少D🤨-美國優質肥牛肉粒 半份$76平時食肥牛多今次見佢有牛肉粒就試下🤨索哂d麻辣湯好正又冇牛腩個陣蘇味😂肥瘦均勻唔會太韌不過半份就得8粒左右唔夠喉啊!-包心魚丸 $59(一份)之前已經食過好好食😌每次黎都要推介🤣魚丸外皮好煙韌😍今次個湯底辣度適中可以食真魚丸個味!正👍半份唔夠要叫夠一份-曉宇苕粉 $52呢個係寛薯粉落辣湯食冇得頂!食麻辣湯必配😋今次個辣度岩岩好所以忍唔住叫左2碟薯粉好幸福啊😍
九宮格麻辣大紅鍋 🌶🌶🌶 $38/位

美國優質肥牛肉粒 半份$76

包心魚丸 $59(一份)

曉宇苕粉 $52
2019-11-05
10 分鐘 (堂食)
  • 曉宇苕粉
  • 稻田毛肚
  • 現炸豆皮
  • 九宮格麻辣大紅鍋
2019-11-11 134 瀏覽
約咗朋友打邊爐,我地叫咗個鴛鴦鍋,有辣有唔辣。🍀皮蛋香菜+普通辣大紅鍋 ($38@位)普通辣嘅辣度岩岩好,惹味得嚟又唔會太辣皮蛋香菜鍋清清地都幾香🤤由於得2個人打邊爐,我地全部配料都只係叫半份,份量岩岩好,又可以食多幾種配料,正!!👍🏻👍🏻👍🏻🍀美國安格斯優質肥牛 ($119) & 紐西蘭精品羊肉卷 ($56)打邊爐點可以冇肉🥓🥩碌一碌就食得,半肥瘦岩岩好!🍀手打蝦滑 ($46)彈牙嘅蝦滑🦐好有咬口😋🍀牛筋丸 ($32)咬落好juicy,牛味充足😋🍀稻田毛肚 ($62)灼一灼就食得,非常爽口!😍🍀重慶耗兒魚 ($42)根本上除咗中間條大骨,就再無其他細骨,食落好方便,而且魚肉🐟幾鮮味😌🍀萵筍條 ($18)清新爽口🍀鮮腐竹 ($19) & 凍豆腐 ($16)蜂巢狀嘅凍豆腐吸晒所有湯汁😍🍀黃豆芽 ($16)食落好爽脆🥳就算放係辣鍋都唔會太辣🍀淮山條 ($22) & 炸芋頭 ($19)淮山爽脆😌芋頭粉腍,打邊爐都唔錯👍🏻🍀田園菜籃 ($42)有金菇、油麥菜、娃娃菜、皇帝菜同唐生菜🥬🥬🥬用皮蛋香菜鍋碌菜特別鮮甜!🤤🤤🤤
約咗朋友打邊爐,我地叫咗個鴛鴦鍋,有辣有唔辣。

🍀皮蛋香菜+普通辣大紅鍋 ($38@位)
普通辣嘅辣度岩岩好,惹味得嚟又唔會太辣
皮蛋香菜鍋清清地都幾香🤤

打邊爐點可以冇肉🥓🥩碌一碌就食得,半肥瘦岩岩好!

🍀手打蝦滑 ($46)
彈牙嘅蝦滑🦐好有咬口😋

🍀牛筋丸 ($32)
咬落好juicy,牛味充足😋

🍀稻田毛肚 ($62)
灼一灼就食得,非常爽口!😍

🍀重慶耗兒魚 ($42)

🍀萵筍條 ($18)
清新爽口

🍀鮮腐竹 ($19) & 凍豆腐 ($16)
蜂巢狀嘅凍豆腐吸晒所有湯汁😍

🍀黃豆芽 ($16)
食落好爽脆🥳就算放係辣鍋都唔會太辣

🍀淮山條 ($22) & 炸芋頭 ($19)
淮山爽脆😌芋頭粉腍,打邊爐都唔錯👍🏻

🍀田園菜籃 ($42)
2019-11-07
2019-11-11 56 瀏覽
天氣開始轉涼,朋友提議一齊去打邊爐🙂無辣不歡ge我地揀左灣仔渝味曉宇的重慶火鍋,食得滋味又過癮!湯底方面,我地揀左山珍菌湯鴛鴦鍋。一邊係充滿辣椒、花椒而且麻香十足ge辣湯底,另一邊係清甜ge山珍菌湯,兩款湯底同樣出色!打邊爐點可以無牛肉😂我地點左美國安格斯優質肥牛同曉宇嫩牛肉!肥牛牛肉味濃,肉質鮮甜,非常味美!而嫩牛肉口感滑順,非常鮮嫩,值得一試!除左牛肉外,黑豚腩肉同脆皖魚腩亦很高質,食得出食材是新鮮的。曉宇手打三寶丸亦值得一試,三寶丸分別係墨魚丸、牛丸、同蝦丸。其中我最鍾意蝦丸,爽口彈牙,美味可口!蔬菜方面我喜歡食凍豆腐同功夫萵筍片,尤其凍豆腐於充滿麻香的湯底滾煮後十分惹味!辣得過癮!有美味的食物,有知己一同共享美食,真是十分滿足!

有美味的食物,有知己一同共享美食,真是十分滿足!
2019-11-06 31 瀏覽
****昨晚去了渝味曉宇吃火鍋,之前聽聞渝味曉宇的火鍋很辣,所以弱弱的點了一個普通辣配清湯。普通辣湯己經辣得很刺鼻,喜愛辣者真的可以挑戰看看。晚晚點了毛肚、安格斯肥牛、魚標、餐肉、鴨血、牛肝、白膳片,因為兩個人吃可以每樣只點半份,非常貼心,適合兩個人的麻辣火鍋夜。食物OK,比較出色的是牛肝和白膳片。另外值得一提是,服務真心不錯,一坐下來就有糖水滋潤一下,又有酸梅湯喝,服務人員親切有禮。食物不差,份量適合兩個人,服務好。
2019-11-05
2019-11-06 248 瀏覽
渝味曉宇雙拼鴛鴦鍋。$38/位山珍菌湯鍋 拼 重慶辣大紅鍋山珍茵湯鍋,裏面有猴頭姑,茶樹姑,冬姑,秀珍菇。多種菇類在鍋內,有啲係一片片,有啲係一粒粒,有啲係一條條,湯帶重菇味,又香又甜。重慶辣大紅鍋,極似內地麻辣鍋,享獨有重慶口味,辣度對香港人來講,都算幾辣下!但辣度對重慶人來講只是中小辣到,不過我食呢個鍋已充滿汗水了。大骨滋補鍋偷睇旁邊,全鍋都是白豬骨汁,好似好正咁!下次要試下。鮮黃喉$59新鮮爽口,只需煮約兩分鐘,口感極正,帶鮮牛甜味。稻田毛肚$62即是牛百葉,又係煮約兩分鐘,清甜爽口,牛味不錯。麻辣牛肉$42即是牛肉預先醃製辣粉,使你未食已能感受到辣味,下鍋兩三分鐘,辣粉已散在湯內。初以為牛肉不太辣,但辣汁已進入肉內,辣味倍增,入口嫩滑,牛味不錯。牛心椗$32應該係牛心上面的血管,非常爽口,口感似黃喉,但味道更加濃烈,好特別好正。田園菜籃$42籃內有唐生菜,皇帝菜,油麥菜,娃娃菜,金菇等等,蔬菜新鮮美味。現炸豆皮$32非常脆口,重豆香味,是鬆脆可口的食品。曉宇苕粉$29煮三四分鐘,煙煙韌韌,粉條吸入濃湯,進口時美味之極。功夫萵筍片$22萵筍脆硬,下湯後變鬆軟,再吸入辣湯,爽脆清甜
渝味曉宇

雙拼鴛鴦鍋。$38/位
山珍菌湯鍋 拼 重慶辣大紅鍋

大骨滋補鍋
偷睇旁邊,全鍋都是白豬骨汁,好似好正咁!下次要試下。

鮮黃喉$59
新鮮爽口,只需煮約兩分鐘,口感極正,帶鮮牛甜味。

稻田毛肚$62
即是牛百葉,又係煮約兩分鐘,清甜爽口,牛味不錯。

麻辣牛肉$42

牛心椗$32

田園菜籃$42

現炸豆皮$32
非常脆口,重豆香味,是鬆脆可口的食品。

曉宇苕粉$29
煮三四分鐘,煙煙韌韌,粉條吸入濃湯,進口時美味之極。

功夫萵筍片$22
萵筍脆硬,下湯後變鬆軟,再吸入辣湯,爽脆清甜,筍味不錯。

鮮腐竹$19
柔軟清甜,豆味極佳,尚成品質,極佳之選。

自製羅漢果$58/渣,解辣之選,羅漢果味重,不甜解渴。

自製洛神花茶$18/杯,解辣首選,酸酸甜甜,非常解渴解辣。

推介指數:9.5/10
鮮腐竹、曉宇苕粉、田園菜藍
鮮黃喉
自製羅漢果
2019-11-05 16 瀏覽
天氣開始轉涼,又是個好機會給自己藉口去吃火鍋了(雖然這個理由在現今是不可靠的)。今天這一間是以重慶火鍋為主打,為了兼顧不吃辣的朋友,所以點了雙拼鍋,當火鍋慢慢滾起上來的時候,他的香味實在太過澎拜了,濃濃的香氣從辣鍋那一邊湧出來。這裏的火鍋材料也很豐富,而且還會有半份可以叫,即時話就算只得兩個人也可以叫很多不同的食物。曉宇嫩牛肉十分之滑,放落去大概2分鐘便很好吃。鵝腸十分之爽滑而且沒有太多的肥膏。燕餃事比較特別的一個材料,他就是普通的餃子嘅五分之一大小,雖然只是叫半份但好像吃極吃不完。龍躉就非常之好味,因為他的皮帶有豐富的膠質只需要下湯30秒到邊能夠吃。如果吃得辣的朋友極度建議吃辣鍋,因為當新鮮的材料在麻辣鍋上燙一燙之後,味道會更加之提高,而且帶上不少香料的味道。

曉宇嫩牛肉十分之滑,放落去大概2分鐘便很好吃。

鵝腸十分之爽滑而且沒有太多的肥膏。

2019-11-04 32 瀏覽
渝味曉宇重慶老火鍋,之前家姐去過,佢極力推介,今晚卜左7:00,去到見倒入邊已坐左幾枱食客,食店好細心,每人均派有一條紙圍裙,唔怕d食物汁彈到件衫污糟晒😃。一坐低侍應好窩心,每人先送上一碗雪耳紅棗糖水,先潤一潤喉嚨😃,仲有送上一杯烙神花消消熱氣同解辣,甜酸度調得剛剛好,生津解渴。呢度每款食物可以選擇點一份或半份 ,湯底好超值,只係$38一款味道,我地叫左鴛鴦鍋,一邊普通辣大紅鍋(要試一試食辣嘅極限🤣)一邊蕃茄鍋。美國安格斯優質肥牛,牛肉油花分怖得好均勻👍🏻牛味十足,肉質鮮嫩,入口即溶😋稻田毛肚,侍應教路只要放入鍋大約戳7-8秒就係最爽脆唔會靱👍🏻三寶丸同蝦滑,蝦滑蝦味十足,鮮甜,蝦丸、墨魚丸好彈牙,牛肉丸,質感似山竹牛肉😋脆肉魚腩,魚腩唔算好脆身,但魚味鮮甜加番分💯韭菜豬肉餃,餡料飽滿凍豆腐,呢個真係冇得頂,豆腐索晒大紅鍋嘅湯汁,啖啖都有濃濃嘅辣味😋係口腔入邊爆晒湯汁,越食越過引。曉宇苕粉,同樣索晒湯汁,質感煙煙靱靱,好似食緊糯米滋咁😋田園菜藍,有金菇,旺菜,油麥菜同生菜🥬 每款都好青綠新鮮。

脆肉魚腩,魚腩唔算好脆身,但魚味鮮甜加番分💯

韭菜豬肉餃,餡料飽滿

曉宇苕粉,同樣索晒湯汁,質感煙煙靱靱,好似食緊糯米滋咁😋

田園菜藍,有金菇,旺菜,油麥菜同生菜🥬 每款都好青綠新鮮。

• 美國安格斯優質肥牛
  • 曉宇苕粉
  • 自製洛神花茶
  • 凍豆腐
  • 蝦膠
ok
2019-11-04 17 瀏覽
地點方便,坐位也不錯,裝修很有格調,服務亦好,而且不貴。唯一缺點是不敢放肆吃太多,怕上火(熱氣)與怕肥。食物味道方面鍋底幾好味,食物與質素也算過得去的,所以價錢算合理。但要反映: 已提醒餐廳職員入open rice 分數,似乎仍沒做,請補救。
地點方便,坐位也不錯,裝修很有格調,服務亦好,而且不貴。

唯一缺點是不敢放肆吃太多,怕上火(熱氣)與怕肥。

有朋友都鍾意食辣既好處係,食幾辣都得🙂而渝味既辣又夠辣又夠麻😋我同朋友都好鍾意食😆每次都會點既新龍躉片,鍾意夠厚,魚油味香濃,魚皮彈牙充滿膠原😻仲有美國安格斯肥牛🤗肥瘦適中香牛味又夠淋👍🏻美國桶蠔大大粒,熟左都唔會縮水到好細粒而且幾新鮮👍🏻第一次食黃喉片😳原來係好爽脆,口感一流😂豬腦花🧐係朋友食既,佢話幾新鮮😳😳整體食材新鮮,店員又有禮。最緊要係麻辣湯底夠麻夠辣😋食得出係真材真料👍🏻👍🏻🥰
仲有美國安格斯肥牛🤗肥瘦適中香牛味又夠淋👍🏻
美國桶蠔大大粒,熟左都唔會縮水到好細粒而且幾新鮮👍🏻
第一次食黃喉片😳原來係好爽脆,口感一流😂
豬腦花🧐係朋友食既,佢話幾新鮮😳😳
呢排灣仔晚上都幾少人,條街都好清靜但上到來渝味曉宇好似去左第二個國度咁,FULL BOOKING ! 一坐低,STAFF就送左兩份前菜畀我地酸梅湯 同 紅棗湯  好貼心。$38/ 位 嘅邊爐湯底,係雙拼既,但可以選擇兩邊都唔辣,我地今次揀左小辣同豬骨湯 (TOTAL $72) 小辣其實對於唔係食開辣的人來講都幾辣下,佢係好正宗的重慶辣,有後勁!!!:-s 好辣,但都好爽豬骨湯好足料!大大舊豬骨慢慢"淆"重慶炸豬肉 半份 $32 其實都唔錯,但佢其他食物太出色,相比之下呢個就不過不失,無乜特別。羊肉卷 半份 $56 就算用豬骨湯底熟都食唔到"SO"味味 岩晒我   菜方面,我覺得嗌半份都岩岩好因為佢菜每碟都畀得好多以下全部係半份份量黎  必食既係薯粉!!!!!嗌左全份 $52 好"煙UN" 好有咬口!同平時出面食既唔同,呢個真係好有SURPRISE! 必點 !!!!!特別一提既係呢個牛心淀 半份 $32 好少見火鍋店有呢個菜點 所以特登嗌左來試下!個口感比較似"秀珍茹",GOOD TRY  鮮龍躉片 半份$ 72 白鱔 半份 $46 雖然得4片 但好厚肉!同好鮮味建議唔好放入麻辣湯底同
呢排灣仔晚上都幾少人,條街都好清靜
但上到來渝味曉宇好似去左第二個國度咁,
FULL BOOKING !

一坐低,STAFF就送左兩份前菜畀我地
酸梅湯 同 紅棗湯

好貼心。

$38/ 位 嘅邊爐湯底,
係雙拼既,但可以選擇兩邊都唔辣,
我地今次揀左小辣同豬骨湯 (TOTAL $72)
小辣其實對於唔係食開辣的人來講都幾辣下,
佢係好正宗的重慶辣,有後勁!!!:-s 好辣,但都好爽

豬骨湯好足料!大大舊豬骨慢慢"淆"

重慶炸豬肉 半份 $32
其實都唔錯,但佢其他食物太出色,
相比之下呢個就不過不失,無乜特別。

羊肉卷 半份 $56
就算用豬骨湯底熟都食唔到"SO"味味

岩晒我

菜方面,我覺得嗌半份都岩岩好
因為佢菜每碟都畀得好多
以下全部係半份份量黎

必食既係薯粉!!!!!嗌左全份 $52
好"煙UN" 好有咬口!
同平時出面食既唔同,呢個真係好有SURPRISE! 必點
!!!!!

特別一提既係呢個牛心淀 半份 $32
好少見火鍋店有呢個菜點
所以特登嗌左來試下!
個口感比較似"秀珍茹",GOOD TRY

鮮龍躉片 半份$ 72
白鱔 半份 $46
雖然得4片
但好厚肉!同好鮮味
建議唔好放入麻辣湯底同唔好貼醬油

計埋4杯藍妹,
埋單都係$400位,
食左好多唔同配菜,性價比好高 : D
2019-11-03
2019-11-04 13 瀏覽
同朋友嚟食重慶火鍋,yeah! 食物嘅種類唔算特別多,但係有唔少四川嘅食物,包括咗冰粉、毛肚、黄喉、糍耙等等,仲有9宮格湯底,的確同普通火鍋唔同!我哋嗌咗一半係最普通辣度最小嘅辣湯底,另一半呢係雜菌湯。 雜菌湯都幾濃味,唔錯!辣湯個邊係就係你吞咗舊食物就覺得有種辣味湧上嚟,幾過癮!辣湯底就一定要配鴨血!另外呢一個係嫩牛肉,我覺得佢比另外嗰個安格斯肥牛仲好食。呢個肥牛係推介,呢度半碟係要119蚊,但係只有4大片, 我覺得嗰個嫩牛肉係又好食啲又抵啲。凍豆腐後面嗰碟係桂花蚌, 非常好食,大推 你見睇我的食物都好細碟呢喺我哋全部都係半碟,我覺得有得叫半碟都幾好等少少人都可以打邊爐。另外打邊爐㗎要索湯嘅竹笙,仲有嗌咗啲平時冇食過菜,包括竹笙旁邊嗰啲叫做乾貢菜,佢係脆脆地,好有口感,幾好食! 佢係茶水會 收20蚊一位嘅,所以佢本身已經送咗一杯大嘅羅漢果茶同埋一碗雪耳糖水畀我哋解辣,但我哋再嗌咗冰粉做甜品最後發現原來午市呢仲有八折,所以覺得都幾抵! 因為午市唔係好多人,所以服務員態度好好,非常殷勤,主動黎添茶同加湯。唯一係佢default只會畀一對筷子,但似係打邊爐嘅筷子,因為佢好粗又好長,用黎食嘢
同朋友嚟食重慶火鍋,yeah!

凍豆腐後面嗰碟係桂花蚌, 非常好食,大推
等少少人都可以打邊爐。

唯一係佢default只會畀一對筷子,但似係打邊爐嘅筷子,因為佢好粗又好長,用黎食嘢就唔係好方便。
  • 曉宇嫩牛肉
2019-11-01 20 瀏覽
第一次去食重慶火鍋!本身唔係食得太辣但係朋友強烈推介,所以就同佢一齊去食下!火鍋湯底有得揀鴛鴦鍋,所以一邊係重慶麻辣火鍋湯底,另一邊係大骨湯底。呢間餐廳好特別一坐低就會有糖水送,唔係太甜,清清地嘅開胃!餐廳仲好貼心有埋圍裙,唔會整污糟件衫。終於到開動嘅時候!黑豚腩肉話晒都係黑毛豬嘅肉,咁就梗係好高質。肉味好濃,肉質嫩滑。唔使$100食到咁嘅質素,性價比好高!羊肉卷羊肉卷份量好多,羊味好重,鍾意食羊嘅話,應該會幾鍾意呢個!手打墨魚滑墨魚滑好彈牙爽口,唔會話好多粉。一份墨魚滑可以做到10粒墨魚丸。脆鯇魚片半份有四至五塊。淥2至3分鐘就熟,脆卜卜好好食,唔會話好重魚腥味。鴨血麻辣火鍋當然唔少得嘅係要點鴨血,雖然我唔係食得好辣,但係呢個都仲接受到!鴨血好滑,口感好正!

黑豚腩肉

羊肉卷
羊肉卷份量好多,羊味好重,鍾意食羊嘅話,應該會幾鍾意呢個!

手打墨魚滑

脆鯇魚片

2019-11-01 15 瀏覽
想食渝味曉宇好耐,終於食左,打邊爐但入面抽風幾好,不會好大煙好大味,仲有個圍巾俾人用,減少整DIRTY件衫的機會,很喜歡這裡,簡單舒適的環境,不會好似平時咁好急好嘈好迫咁食,職員都好有禮貌。湯底可選兩款OR 9格的麻辣大紅鍋,因為怕個9格好鬼辣,所以要左個皮蛋香菜+ 普通辣湯,湯底是每人計38元皮蛋香菜湯味濃,仲有馬蹄係入面, 皮蛋又好香好味,食之前可以飲一碗。普通辣湯其實都幾辣,D煙間中都會令人想咳。D野食放左入2個湯,基本上都不用點豉油,都已經有味。台面有麻油, 豉油蒜同蔥可以用,個麻油好香野食可以叫全份OR半份,食材上碟時都放得好美,食材又新鮮。叫左12樣野食(全部半份)連茶錢每位$20,650元左右。
想食渝味曉宇好耐,終於食左,
打邊爐但入面抽風幾好,不會好大煙好大味,
仲有個圍巾俾人用,減少整DIRTY件衫的機會,
很喜歡這裡,簡單舒適的環境,
不會好似平時咁好急好嘈好迫咁食,
職員都好有禮貌。

湯底可選兩款OR 9格的麻辣大紅鍋,
因為怕個9格好鬼辣,
所以要左個皮蛋香菜+ 普通辣湯,
湯底是每人計38元
皮蛋香菜湯味濃,仲有馬蹄係入面, 皮蛋又好香好味,
食之前可以飲一碗。
普通辣湯其實都幾辣,D煙間中都會令人想咳。
D野食放左入2個湯,基本上都不用點豉油,
都已經有味。

台面有麻油, 豉油蒜同蔥可以用,
個麻油好香

野食可以叫全份OR半份,
食材上碟時都放得好美,
食材又新鮮。
叫左12樣野食(全部半份)連茶錢每位$20,