1K
今晚與上司用餐,所以一早訂了枱,誰料到達時竟有一位男店員擺出極為不屑的臉說我們沒有訂座,還叫我們慢慢等,不知等多久,態度極為惡劣。得知附近找吃的不是那麼容易,唯有死忍,但這男店員真的令我極晚,甚至翌日也相當氣憤。總結: 服務態度0分,食物水準低,隨意在街市買點肉回家烤焗也更勝一籌,為何劣食也能開店? 我感無奈......烤原隻巨菌毫無調味,沒有鮮味,而且如圖所示,已經烤到乾一乾,只有苦澀味道。這芝麻雞翼真的雞翼還雞翼,芝麻還芝麻,純是在白灼味道般的炸雞翼加幾粒芝麻花,冰鮮味道突出。這杯飲品我真的無言......最後,我跟上司說了句: 對不起。。。。。。
芝麻雞翼
這杯飲品我真的無言......

最後,我跟上司說了句: 對不起。。。。。。
2016-11-15
2016-12-04 205 瀏覽
睇深夜食堂,被食物吸引決定要找間吃小吃的日本店。銅鑼灣深宵食堂個名咁應景,正合地點及要求。但⋯這餐令人非常失望,食評與實際及抱著的期望也相差太太太遠了吧!喜歡這裏的格局,而且被安排高枱亦加添風味。前五分鐘感覺仍良好!服務態度亦良好!以寫紙仔落單,盡叫似戲內可見的食物,很無聊豆腐是今餐最好食的了!其他的⋯⋯吉列蠔,60分啦!一試無妨杯麵味湯底➕幾匙鹽=手打烏冬油浸大葱➕幾匙鹽=燒大葱油浸魚➕濕淋淋➕糖➕幾匙鹽=燒魚干食左幾條,無辦法再食,好難頂油浸鯖魚➕幾匙鹽=燒鯖魚牛肉粒➕生薯仔=一口牛。 60分,一試無妨賣相也很有趣,但薯仔座是生的,唔食得!好唔明白點解佢啲食評評價會咁好!可能只係自己唔好彩⁉️叫親都係唔入得口嘅⁉️走嘅時候只想快去7仔買大支水飲,超勁口渴遲左就要去醫院洗腎‼️一心諗住燒烤只要有好嘅材料就會燒得好味,並不困難。但⋯係⋯呢⋯度⋯可以全部燒到濕淋淋,油淋淋,好可怕
睇深夜食堂
以寫紙仔落單,盡叫似戲內可見的食物,很無聊
豆腐是今餐最好食的了!其他的⋯⋯
吉列蠔,60分啦!一試無妨
吉列蠔
杯麵味湯底➕幾匙鹽=手打烏冬

油浸大葱➕幾匙鹽=燒大葱
手打烏冬及燒大葱
油浸魚➕濕淋淋➕糖➕幾匙鹽=燒魚干

食左幾條,無辦法再食,好難頂
燒魚干
油浸鯖魚➕幾匙鹽=燒鯖魚

牛肉粒➕生薯仔=一口牛。 60分,一試無妨
賣相也很有趣,但薯仔座是生的,唔食得
一口牛及燒鯖魚
遲左就要去醫院洗腎‼️

2016-12-02
2016-11-23 154 瀏覽
約朋友一齊食晚飯,想食串燒但又無訂枱,打去餐廳又有位就試試,點了秋葵,一口牛,鵝肝飯,芝麻雞翼,牛舌,豚肉蘆筍,多謝$450説真的食物質素近一般放題差不多,價錢也近放題差不多,但這是單點的費用,真的不會有下次
✿╮❤╭✿✿雜感女生   好味日記✿˚*•✰。深宵食堂.輕食串燒。✰•*˚✿✿串燒上的銅鑼灣✿✿❤餓底飯聚❤上星期嘅煙肉年糕串,挑起我食串燒嘅興趣,所以今日又去百樂中心覓食。❤吉列大蝦❤叫呢個只係滿足某人唔要剝殼食蝦之心❤吉列廣島蠔❤將廣島蠔吉列,令蠔肉蠔汁鎖住,一啖滋味❤生燒牛利芯❤用黑椒同鹽招呼牛利芯,已經好正,牛利芯夠腍❤芝士蝦球❤其實係蝦肉做皮,芝士做芯,再吉列,等芝士可以拉絲,正❤七味尤魚圈❤七味粉夠香,令酥炸尤魚圈更香口,配汽水一流❤鴨胸片❤鴨胸片鴨油夠香,其實冇芥末醬更好,原汁原味❤汁燒金菇肥牛卷❤汁燒蓋著肥牛,肥牛肉汁金菇,贏唒❤煙肉荔枝卷❤甜甜荔枝肉,中和煙肉油膩,喜歡❤煙肉蠔卷❤煙肉鹹香,激出蠔仔鮮甜,配搭新鮮感十足❤冰燒菠蘿❤以為係冰凍菠蘿甜品,結果係熱嘅,冰燒,可能係冰糖燒,菠蘿真係好甜,呢個係甜上加甜❤利賓納提子汁❤某人已熱氣,所以要補充維他命❤菊花茶❤菊花茶,為咗打吓底,清熱份量適中,最啱唔想肥嘅某人,食好,某人就話今晚唔行街,返去搵陸生,某人,你真識睇。識睇,梗係睇配角。小評:味道:★★★☆☆環境:★★★☆☆服務:★★★☆☆衛生:★★★☆☆抵食:★★★☆☆
✿╮❤╭✿

✿雜感女生   好味日記✿
˚*•✰。深宵食堂.輕食串燒。✰•*˚

✿✿串燒上的銅鑼灣✿✿

❤餓底飯聚❤

上星期嘅煙肉年糕串,挑起我食串燒嘅興趣,

所以今日又去百樂中心覓食。
❤吉列大蝦❤

叫呢個只係滿足某人唔要剝殼食蝦之心

❤吉列廣島蠔❤

將廣島蠔吉列,令蠔肉蠔汁鎖住,一啖滋味

❤生燒牛利芯❤

用黑椒同鹽招呼牛利芯,已經好正,牛利芯夠腍
❤芝士蝦球❤

其實係蝦肉做皮,芝士做芯,再吉列,等芝士可以拉絲,正
❤七味尤魚圈❤

七味粉夠香,令酥炸尤魚圈更香口,配汽水一流
❤鴨胸片❤

鴨胸片鴨油夠香,其實冇芥末醬更好,原汁原味
❤汁燒金菇肥牛卷❤

汁燒蓋著肥牛,肥牛肉汁金菇,贏唒
❤煙肉荔枝卷❤

甜甜荔枝肉,中和煙肉油膩,喜歡
❤煙肉蠔卷❤

煙肉鹹香,激出蠔仔鮮甜,配搭新鮮感十足
❤冰燒菠蘿❤

以為係冰凍菠蘿甜品,結果係熱嘅,

冰燒,可能係冰糖燒,

菠蘿真係好甜,呢個係甜上加甜
❤利賓納提子汁❤

某人已熱氣,所以要補充維他命

❤菊花茶❤

菊花茶,為咗打吓底,清熱

份量適中,最啱唔想肥嘅某人,

食好,某人就話今晚唔行街,返去搵陸生,

某人,你真識睇。

識睇,梗係睇配角。

小評:

• 芝士蝦球
  • 七味尤魚圈
  • 冰燒菠蘿
2016-10-29 244 瀏覽
冰燒菠蘿 $48 有d 貴,不過真係好正,外層塗上糖,配上酸酸的菠蘿,超多汁,必食!粟米,另一必食!牛油味香,少少焦的地方食落有爆谷嘅味,好好食呀,大叫~豚肉蘆筍卷,豚肉脂肪分佈平均,唔會乾,卷住爽脆蘆筍,正!蕃薯bb,軟綿綿的質地,我地不嬲都好鍾意食,一人一串唔使爭。芝麻雞翼,脆皮肉嫩雞翼好入味!encore 3客丫唔該!雞泡魚乾,燒暖左,甜味,煙韌的口感,好味!冬菇、翠玉瓜少少調味已經好好味。車厘茄多汁清甜。秋葵係咪燒得太耐?又淋又韌好奇怪。年糕,味道清淡,喜歡年糕的口感,要趁熱食。支豆,普通野,可以唔叫。
豚肉蘆筍卷,豚肉脂肪分佈平均,唔會乾,卷住爽脆蘆筍,正!
芝麻雞翼,脆皮肉嫩雞翼好入味!encore 3客丫唔該!
雞泡魚乾,燒暖左,甜味,煙韌的口感,好味!
支豆,普通野,可以唔叫。
  • 冰燒菠蘿
  • 豚肉露筍卷
  • 芝麻雞翼
2016-10-23 3189 瀏覽
燒物店... 佈置以「木調」為主,牆上書架放滿日本漫畫,小裝飾,日本酒等等,有小小居酒屋的感覺,地方雖然不大,擺放了7-8張台,但不覺壓迫感。 芝士蝦球: 即叫即炸的,熱辣辣,外皮脆香,咬落去仲有好多芝士。 一口牛: 這價格略貴,如圖所見---兩串牛肉而已,下面半粒薯仔只是裝飾牛肉嫩滑、多汁,醬汁帶點甜味! 芝麻雞翼:雞翼外皮超級鬆脆,芝麻粒鋪滿外層,更香口惹味!肉質保持嫩滑,熱辣辣的! 冷奴豆腐: 凍豆腐一向系我摯愛,芝麻醬配凍豆腐,特別夾! 凍凍滑滑嘅口感配上香口嘅日式芝麻汁,涼涼的,好開胃!  燒茄子: 原條燒完再切開,入面加左好多蒜頭同香料,好惹味,少咸! 燒翠玉瓜:外皮少香脆,少許牛油味,不破壞味道,不錯 汁燒帆立貝: 個汁好味,帆立貝燒到剛剛好!吾會太乾 保留味道。 貓飯: 飯、木魚好香,飯的醬汁可以再濃點!野飲叫左:忌廉溝鮮奶 新鮮嘅鮮奶同埋一罐忌廉即時調製,與罐裝比較,奶味同忌廉味更重!大家一定要試下總括而言,食物都係即叫即整,熱辣辣上枱,所以需要啲時間耐心等待下,所以不建議太肚餓去食!
牛肉嫩滑、多汁,醬汁帶點甜味!
芝麻雞翼:
燒翠玉瓜:
外皮少香脆,少許牛油味,不破壞味道,不錯
貓飯: 飯、木魚好香,飯的醬汁可以再濃點!

2016-10-03
2016-10-21 2216 瀏覽
阿雪早幾日生日,佢大住個肚,又收得晏,唯有就佢地點食飯,放題本身佢好想食架,但係佢大肚就...為左滿足佢,決定帶佢去食串燒先!上網睇人話呢間串燒正喎!我中意佢獨立做幾款野,咁會做得精啲,有心機啲!餐廳格局都似日本啲居酒屋,好在book左枱咋,7:30都已經坐滿了!睇下個Menu,正常價錢,我叫阿雪唔好同我慳,我地兩個放肆啦!吉烈廣島蠔:4件$42我覺得算平,呢度係銅鑼灣喎仲要!炸粉好薄,基本上一咬已經咬到蠔架啦!吉烈好香口,但要小心燙口,蠔都大隻,係一隻蠔黎,唔係蠔仔,蠔肉唔腥,幾滑!雞軟骨串:最特別係無油架喎!無肥肉,平日食通常都係放題咁,炸雞軟骨,一咬就又油又肥肉,由於呢個係燒,一咬已經係軟骨,好爽脆!汁燒白鱔:鱔一向都係貴野,外面我都唔係好捨得食,不過大肚婆想食,無辦法啦!一串只有四件,鱔肉無骨,可以放心食用,個汁好Juicy,少少甜甜地可以cover白鱔既腥味,鱔肉好脆口,燒到有少少焦,個皮燶燶地咁,好味!香草羊鞍:我好中意呢個整法,因為好貼心,已經切好晒,我地係完全唔需要自己動手,我覺得好體貼!羊鞍一d都唔蘇,而且好有羊味,零脂肪同肥膏,隨碟附送蜜糖芥末醬,如果無加呢個醬,會
香草羊鞍:我好中意呢個整法,因為好貼心,已經切好晒,我地係完全唔需要自己動手,我覺得好體貼!羊鞍一d都唔蘇,而且好有羊味,零脂肪同肥膏,隨碟附送蜜糖芥末醬,如果無加呢個醬,會食到真正既羊味,如果點左,會完全比個甜味蓋過,少少辣咁。羊鞍肉厚,兩件已經KO左我,滿足!
燒冬菇,菠蘿,粟米:點可以唔叫啲蔬菜類呢?唔好以為平平無奇,無黎文味,連燒冬菇都好好味!冬菇上面加左d木魚,黎到時d木魚好似係度跳舞咁!動來動去~冬菇燒完仲保持到本來既菇味,新鮮清新既菇味,雖然縮細左,但無燶到,無巢皮,咬下去係滑的。菠蘿同粟米都好甜,菠蘿面仲好似塗左蜜糖tim!
戲肉來了!今晚之最!鵝肝什菌石窩飯!石窩飯,飯焦脆,吸收晒日月精華,千呼萬喚都係等飯焦!講返主角,鵝肝Size大約有半隻手咁大,食落軟身有咬口,一啲都唔腥。我中意啲菇,好Juicy,咬落又爽,菇夠晒幼身,味道一流,鵝肝可能本身會「漏」,但用黎撈飯就唔會,唔單止有飯香,仲有鵝肝既香味侵入飯內,正呀!$108蚊食到鵝肝,想點先?
飽飽了,阿雪表示滿意,我個肚腩都係XD
2016-10-05
慶祝紀念
生日
  • 鵝肝什菌石窩飯
2016-10-21 226 瀏覽
今晚約了Jessie 去銅鑼灣的深宵食堂吃晚飯,剛出了花紅,一定要豪食串燒呀!首先叫了8吋蒜蓉大虎蝦,虎蝦又大又香又鮮甜,感覺真不錯!芝士年糕又甜又滑,很有口感!煙肉茘枝卷很爽口,又清甜,層次分明!川式茄子很入味,而且辣辣的,舌尖上的挑戰!吉列廣島蠔又香又脆,七味尤魚圈很香我也停不了口!最後的鵝肝什菌石窩飯熱辣辣,鵝肝又大又厚一點也不欺場,我很喜歡!颱風雖然三号風球,我們在深宵食堂命吃得津津有味!

首先叫了8吋蒜蓉大虎蝦,虎蝦又大又香又鮮甜,感覺真不錯!

芝士年糕又甜又滑,很有口感!

煙肉茘枝卷很爽口,又清甜,層次分明!

川式茄子很入味,而且辣辣的,舌尖上的挑戰!

吉列廣島蠔又香又脆,七味尤魚圈很香我也停不了口!

颱風雖然三号風球,我們在深宵食堂命吃得津津有味!
2016-10-20
1 分鐘 (堂食)
2016-10-18 297 瀏覽
串燒真係有種魔力引到我成日都想食今次食深宵食堂一口牛入口好諗汁同肉味好夾 好香鱔燒得好香脆,皮脆肉嫩秋葵爽口 脆口 香口食落唔會有草青味金姑牛肉卷燒得還可以,唔會太乾荔枝煙肉卷,煙肉燒到岩岩好唔會太硬 荔枝入口又香又甜,荔枝唔酸 兩者配合得天衣無水汁燒帆立貝個汁好味帆立貝燒到剛剛好唔會太乾 保留味道貓飯飯面木魚好香,飯的醬汁可以濃點芝士炸蝦球 入口蝦好鮮味芝士炸得剛剛好 做到拉絲效果食落冇油膩感
串燒真係有種魔力
引到我成日都想食

今次食深宵食堂
一口牛入口好諗

汁同肉味好夾 好香
鱔燒得好香脆,皮脆肉嫩
秋葵爽口 脆口
香口食落唔會有草青味
金姑牛肉卷燒得還可以,唔會太乾
荔枝煙肉卷,

汁燒帆立貝個汁好味
帆立貝燒到剛剛好
唔會太乾 保留味道
貓飯
飯面木魚好香,飯的醬汁可以濃點
芝士炸蝦球 入口蝦好鮮味
芝士炸得剛剛好 做到拉絲效果
食落冇油膩感
2016-10-12 1913 瀏覽
之前睇電視見到有個劇集叫「深宵食堂」,故事圍繞著去光顧食堂的食客,每個客人都有屬於自己的故事。 討論著,朋友有說,其實銅鑼灣都有一間深宵食堂。 本著好奇,我們一起光顧。 環境細小,雖然在一棟充滿美食的大樓之中,但門面不像是有東西吃的地方, 如果不是有個餐牌在外,我還以為是Office 當中佈置以木調為主, 牆上搭的書架放滿日本漫畫,小裝飾,日本酒等等,滿有小小居酒屋的感覺, 地方雖然不大,擺放了7-8張台,也倒不感覺壓迫感,坐得很舒服。 一口牛: 多汁肉嫩 煙肉荔枝卷:煙肉燒得脆脆,中間夾著荔枝,酸酸甜甜,味道很特別 汁燒白膳:肥美,但味略淡,可以再加點鹽/醬汁 牛脷:味道還好,如果可以厚身一點更好 汁燒雞腎:爽口惹味 煙肉蠔卷 :煙肉香,配蠔的juicy口感,整個感覺很match 豚肉露荀卷:豚肉很薄,但露荀很爽,沒有渣亦不會澀,燒得不錯 燒菠蘿: 上面有一片脆脆糖片,咬上去脆甜中帶酸,多汁又令人開胃 黑豚肉飯 : 豚肉上面的醬汁極美味,配飯剛好,豚肉似肥其實一點都不油膩 大家多是2個人放工來吃個飯,聊聊天,說話聲音都是小小的,沒有大吵大嚷,氣氛輕鬆。

本著好奇,我們一起光顧。

如果不是有個餐牌在外,我還以為是Office

當中佈置以木調為主,

一口牛: 多汁肉嫩

汁燒白膳:肥美,但味略淡,可以再加點鹽/醬汁

牛脷:味道還好,如果可以厚身一點更好

汁燒雞腎:爽口惹味

豚肉露荀卷:豚肉很薄,但露荀很爽,沒有渣亦不會澀,燒得不錯

2016-10-07 263 瀏覽
唔好食。港式串燒, 價錢吾值. 地方好細,隔離枱講既全部聽曬. 電視聲量較大一直播 TVB. 味道麻麻, 比較偏鹹. 其中叫左兩串牛舌 , 佢嘅煮法係滾熟咗再燒一燒仲勁咸double左鹽量, 叫佢換過佢都係沖水再整返熱就算. 娃娃菜串燒似係就咁滾熟左, 燒下都冇. 試過就算吾會再返去.
$180 (宵夜)
2016-10-06 219 瀏覽
之前聽朋友講,銅鑼灣有間餐廳好似日本啲居酒屋咁有酒飲,有串燒食終於有機會黎啦!!餐廳環境都幾闊落芝麻雞翼 ($48)成餐最好食就係呢個!雞翼個皮燒得好脆入面雞肉仲保持嫩滑,熱辣辣正呀!冬菇 ($22)原本對佢冇咩期望,以為係普通野點知又燒得幾杳,隻菇燒完仲係幾juicy汁燒金菇肥牛卷 ($38)薄薄地既牛肉包住大量金菇,金菇爽爽地細細件好的式,牛肉唔算好肥,但成舊都油左少少不過味道係ok既煙肉荔枝卷 ($36)用煙肉包住荔枝,荔枝唔算好甜而煙肉亦唔算燒得香口,整體唔太夾雞軟骨 ($32)上面用左椒鹽燒,雞軟骨粒粒脆身幾有咬口!

終於有機會黎啦!!
餐廳環境都幾闊落
芝麻雞翼 ($48)
成餐最好食就係呢個!雞翼個皮燒得好脆

入面雞肉仲保持嫩滑,熱辣辣正呀!

冬菇 ($22)
原本對佢冇咩期望,以為係普通野

點知又燒得幾杳,隻菇燒完仲係幾juicy

汁燒金菇肥牛卷 ($38)
薄薄地既牛肉包住大量金菇,金菇爽爽地

細細件好的式,牛肉唔算好肥,但成舊都油左少少

不過味道係ok既

煙肉荔枝卷 ($36)
用煙肉包住荔枝,荔枝唔算好甜
而煙肉亦唔算燒得香口,整體唔太夾

雞軟骨 ($32)
上面用左椒鹽燒,雞軟骨粒粒脆身
幾有咬口!
2016-09-30 1949 瀏覽
通常晚上不想吃太飽,就會選擇吃串燒。*奴豆腐($34)日式的凍豆腐,再淋上適量的麻醬,作為前菜來開胃;豆腐夠冰涼,質感很軟滑,一大力夾就會爛,可惜不太夠豆味。*一口牛($78)很有心思的將牛肉串插在薯仔上,還以為下面的薯仔是可以吃的,哈哈。這個一口牛索價$78,似乎比起其他的燒物有點貴;不過牛肉很軟,而且肉質不會UN不會「鞋」,燒汁份量適中,不會太咸。*自家制豬軟骨手打湯烏冬($44)雖然不想吃太飽,但還是有點主食會好一點,肚沒有那麼空虛。豬軟骨有三大舊,而且炆得很入味很淋;烏冬亦沒有令人失望,滑溜而且彈牙,不似吃粉團。*日本黑豚肉飯($42)黑豚肉的味道帶點甜,和有我最愛吃的洋蔥;豚肉沒有煮得過熟而令肉質變「鞋」,仍然很嫩滑。*芝麻雞翼($48)這個雞翼真的炸得很靚!我比較偏好沒有加炸粉炸的雞。雞翼很飽滿,而且炸得很乾身,雞皮都很脆口。*芝士年糕($36)平常吃的芝士年糕都是炸的,而這裡的是燒的。外皮燒完有點似麵包的表面,中間的芝士軟心不會太漏。*芝士蝦球($38)這個真的要小心食!剛炸起的芝士蝦球,因為中間包了芝士,一口咬開就爆汁了,芝士都流了出來;外皮炸得脆口金黃,剛剛好,不會過
通常晚上不想吃太飽,就會選擇吃串燒。

*奴豆腐($34)

奴豆腐
*一口牛($78)

一口牛
*自家制豬軟骨手打湯烏冬($44)

雖然不想吃太飽,但還是有點主食會好一點,肚沒有那麼空虛。

自家制豬軟肉骨手打湯烏冬
*日本黑豚肉飯($42)

日本黑豚肉飯
*芝麻雞翼($48)

這個雞翼真的炸得很靚!我比較偏好沒有加炸粉炸的雞。

雞翼很飽滿,而且炸得很乾身,雞皮都很脆口。
芝麻雞翼
*芝士年糕($36)

平常吃的芝士年糕都是炸的,而這裡的是燒的。
芝士年糕
外皮燒完有點似麵包的表面,中間的芝士軟心不會太漏。
芝士年糕
*芝士蝦球($38)

這個真的要小心食!

剛炸起的芝士蝦球,因為中間包了芝士,一口咬開就爆汁了,芝士都流了出來;外皮炸得脆口金黃,剛剛好,不會過焦。
芝士蝦球
*日式一口雞($42)

這個又是炸身的一口雞,雖然形狀三尖八角的,賣相不是太好,但是雞肉很滑,而且去了皮,少了一點肥膩。
日式一口雞
*豚肉露筍卷($38)

薄薄的豚肉片,包著幼身的露筍;露筍沒有渣,很幼嫩的;不過略嫌豚肉片肥了一點。
豚肉露筍卷
*翠肉瓜($24)

吃了那麼多肉,總要點菜;不過這個翠肉瓜的調味有點重手,偏咸和辣了一點;而且薄切的翠肉瓜少了juicy的口感。
翠肉瓜
豚肉露筍卷
翠肉瓜
  • 自家制豬軟肉手打湯烏冬
2016-09-28 1518 瀏覽
深宵食堂 應該算喺我近年大個咗少有會追嘅漫畫 再追埋電視劇 由於我對呢套劇嘅沈迷 所以知道咗香港有人開咗間深宵食堂後 就一直都好想去食 但就因為各種一直拖下拖下 拖到而家先去食😂-貓飯 ($26)某程度上 我喺為咗呢個飯而嚟 所以我對佢期望好大 不過其實心裡知道 味道可能會好普通因為貓飯嘅做法都喺不外乎喺用柴魚片同醬油 但喺呢度食落喺1+1>2 兩者咁普通嘅野夾埋所産生嘅化學作用竟然喺咁大 食落啖啖是有柴魚片同醬油mix 埋嘅香氣 唔會太咸 總算一嚐咗我呢個心願👅-一口牛 ($78/2串)一睇就知造型取勝 但味道又點呢🤔 食落真喺一啖一舊牛 幾易咬 同埋好入味 不過如果連下面舊薯仔都食得 我會仲surprised😂-汁燒金菇肥牛卷 ($38/6pieces)呢到絕對喺好為女仔設想 一啖一口 個汁好惹味金菇同肥牛更加喺無敵嘅組合😏-雞軟骨 ($32/2串)燒得幾香脆 同埋調味幾好 食落脆口 送酒一流-芝士蝦球 ($38/6粒)呢個好食 一咬落去就有芝士拉絲 好玩又好食-冰燒菠蘿 ($48)好香甜蜜糖味 同行朋友就不停喺隔離嗌好過癮 因為好似食緊啫喱咁-呢到嘅燒物質素中上 整體配啤
-貓飯 ($26)
汁燒金菇肥牛卷
雞軟骨
冰燒菠蘿
好香甜蜜糖味 同行朋友就不停喺隔離嗌好過癮 因為好似食緊啫喱咁-呢到嘅燒物質素中上 整體配啤酒都唔錯👍🏼
2016-09-27
10 分鐘 (堂食)
汁燒金菇肥牛卷
雞軟骨
冰燒菠蘿
2016-09-21 1141 瀏覽
Came here with a friend for dinner. We were early so luckyenough to get 2 seats. The place was not big and saw late-comers need to wait.蚧肉沙律 $42 Salad came first. Surprisingly it was nicely flavoured. Vege quite refreshing while the natural saltiness of shredded clam added some flavour to the dish.冬菇 (4粒) $22 It looked dry but was actually quite juicy, the grill did not over spread the smell and texture of mushroom.一口牛 (2串) $78Haha the interesting presentation. The cubed beef was quite tender.香草

蚧肉沙律
蚧肉沙律

冬菇 (4粒
) $22
冬菇 (4粒)

一口牛 (2串) $78
一口牛 (2串)

香草羊架(2件
) $78
香草羊架(2件)
Tender and succulent.

汁燒白鱔 $78
汁燒白鱔
WOWWW. Always a fan of eel. The grill and sauce were just perfectly right. The eel was slightly crispy on the back, while mouthfeel when you started chewing the eel. We ordered again as it was just irresistible!!

鹽燒鯖魚
鹽燒鯖魚
Not really attractive when compared with the eel. Still well seasoned though

川式茄子
This came last but we could not miss it. The eggplant was just soooo soft with the grill; juicy and intense with the tangy spice!!

The menu was simple. At first, it looked like that there were not a lot of choices, however there became a lot of varieties as we started choosing.

Enjoyed the grills here a lot; would be happier if the price could be more competitive - as we did not realize that bits by bits, plates by plates, it might had added up to quite a bill. : p
汁燒白鱔