2017-01-16
想食特別既野search下就見到深宵食堂哩間野大量好評 心諗不如就試下❗️點知就中伏.大約七點前去到竟然不用等位 實在是有點喜出望外 被安排到高台的位置 不錯吧 不過餐廳空間很細 隔離講野大聲d都聽到🙈因為我係咁聽到隔離話好咸 七味粉😂😂😂😂part one.燒車厘茄 $22.普通 入口幾熱下 覺得似烘到乾左多過燒乾🙈.燒芝士年糕 $36 2舊.燒到皮都燶晒 食入口係ok 食完先知佢係最好食啦😂.燒冬菇 $22 4粒.冇乜特別 有少少七味粉 咬落有汁 似淥完燒乾既感覺😑.燒娃娃菜 2串 $22ok啦 又係有小小燒汁咁 甜甜地 冇乜特別.然後我想講性價真係好低 每樣野都係淥熟左就燒咁 味道不突出 質素平平 開飯識睇真係要睇劣評 又可能係我口味唔同既😎😎😎 ..日本黑豚肉飯 @ 主食 $42 @ 深宵食堂.其實哩碗飯好細碗 應該話係預左 類似d燒汁豚肉飯😐豚肉好un 飯唔係一粒粒既日本米有d失望 汁太少 搞到碗飯好乾爭爭食唔晒🙈正確d黎講係唔岩我胃口所以唔想食 然後再直接d係唔好食😂😂😂麻辣牛脷手打湯烏冬 $48 .承上post 哩個係另一款主食 原本都預左細 點知細到一餅烏冬都冇 我諗有半
part one
冇乜特別 有少少七味粉 咬落有汁 似淥完燒乾既感覺😑
燒娃娃菜 2串 $22
ok啦 又係有小小燒汁咁 甜甜地 冇乜特別
日本黑豚肉飯 @ 主食 $42 @ 深宵食堂
麻辣牛脷手打湯烏冬 $48 .
承上post 哩個係另一款主食 原本都預左細 點知細到一餅烏冬都冇 我諗有半個呱 有時真係寧願mark高d價份量別太少得可憐😓可能你會話居酒屋就係咁架啦 嫌貴咪唔好去🙈我錯了
係咪手打烏冬就唔知 我覺得冇乜特別 但個麻辣牛脷係幾好食既 碗烏冬除左性價低外 味道係正常
香草羊架 $78
話就話有兩件但得一條羊架骨 要知道奶下舊骨算下d汁係好重要😑 羊肉冇乜味道 但係用醬點肉我覺得浪費左羊本身既鮮味 雖然燒得岩岩好但味道沒什麼樣 價錢好貴 每一舊已值上$8
雞軟骨 $32
又係冇乜特別 味道很淡 似未燒夠咁 哩兩串野真心唔抵食
炸一口雞塊 $42
原以為一口雞細細舊 點知份量較想像中多 十分驚喜 但係冇乜味之餘仲炸到好乾身 這個可以不點
總括黎講如果聚會又嫌逼 野食又唔算得上出色 真係唔知為乜要黎 .