2011-01-31 8 瀏覽
遲遲才上來寫食評 因為現在才找到將iphone4的照過落電腦的方法XD話說我的iphone4 connect電腦之後在我的電腦是不會有個icon所以要用ifunbox來過相 anyway, 現在終於可以寫下當天的感覺~生日當天~一早已經預約了兩位因為那個月不知道為什麼蠔癮發作XD酒店就是有酒店的水準~煙三文和海鮮一向是我的最愛這裡就有大量海鮮~正>3<蠔很鹹~但是還是吃了很多!可惜燒牛肉是老的, 沒有了鮮嫩的美味還有吃不完的tiramisu雪糕~HD出品~還可以自己加toppings可惜沒有綠茶!><!如果有我最愛的綠茶當然是更好刺身counter的哥哥很溫柔XD但我只吃了帶子=3=...不多說,一定會有第二次PS: HSBC card有八折喔
遲遲才上來寫食評
因為現在才找到將iphone4的照過落電腦的方法XD

所以要用ifunbox來過相
anyway, 現在終於可以寫下當天的感覺~

生日當天~一早已經預約了兩位

因為那個月不知道為什麼蠔癮發作XD

酒店就是有酒店的水準~
煙三文和海鮮一向是我的最愛
這裡就有大量海鮮~正>3<
蠔很鹹~但是還是吃了很多!

可惜燒牛肉是老的, 沒有了鮮嫩的美味

可惜沒有綠茶!><!如果有我最愛的綠茶當然是更好

刺身counter的哥哥很溫柔XD
但我只吃了帶子=3=...

不多說,一定會有第二次

PS: HSBC card有八折喔

南瓜湯很甜~
對住蠔吧的位置:D
蟹:D
2011-01-05 11 瀏覽
海鮮好新鮮,選擇亦不少。蠔的味道不錯,是要排隊等廚師幫你開的,一次會放四隻入碟。有時佢開左唔知係咪發現多砂定係乜,會再開過隻俾客人。都幾鮮味既。青口,螺,長腳蟹,蝦都有,算係唔錯呢。沙律方面都是基本野,有parma ham,佢沒有放蜜瓜伴碟,如果佢可以放蜜瓜在側邊,感覺會覺得餐廳更細心,我們就走去生果部份拿哈蜜瓜伴parma ham 食,當然好味好多啦!甜同咸加埋味道剛好。佢既parma ham 唔係咸到食鹽咁,不錯。熱食我不好,通常未必會食,但見到佢既lamb rack, 都想試下,結果食完再食,好香。好值得食!要讚。粟米湯就一般啦。其實熱食沒有試,所以冇乜野可以提。仲有粥品,是我去食自助餐必食的,佢枱面有一些膠簽,是寫上枱號,叫即整野食可以放低簽俾廚師,就可以有專人帶到你枱上,唔駛0係出面等,可以繼續拿自己的野食,唔錯,算幾細心的服務。其他甜品類都係不過不失啦,蛋糕,雪糕等都不缺,至於味道,沒甚麼特別啦!總括黎講,都係值得一試的!
總括黎講,都係值得一試的!
2010-12-28 15 瀏覽
今次係第一次食這間buffet。由於真係太好食,所以我都不禁要寫第一篇食評。不過搭地鐵o既朋友行o既路就比較遠。這間buffet好多野食選擇。場面都算大。所有麵即叫即煮,可以自己加餸同醬,好香。沙律自己選料,師傅幫你即造,不過我覺得D沙律同出面食果D差唔多。粥自己選料,師傅幫你即煲,好好味,值得試試。刺身講要甚麼,師傅幫你即切,刺身款色少,得四款。極力推介章魚刺身。師傅好冷漠。翡翠螺正!爽脆鮮甜。即造曲奇超正!又香又脆。極力推介!!!中式點心唔好食,唔食都得。薯條同McDonald果D好唔同,超好味。Softlei麻麻地,勝在即製,賣相麻麻。場內有個酒吧,如果中意飲酒就可意去飲,不過要令加錢,都幾貴下。Häagen-Dazs 雪糕 好味!配料都多。正!!其他甜品都好多,最多係cheese cake。
不過搭地鐵o既朋友行o既路就比較遠。

這間buffet好多野食選擇。場面都算大。

所有麵即叫即煮,可以自己加餸同醬,好香。
好香

粥自己選料,師傅幫你即煲,好好味,值得試試。

款太少

翡翠螺正!爽脆鮮甜。
有大有細

即造曲奇超正!又香又脆。極力推介!!!

中式點心唔好食,唔食都得。

薯條同McDonald果D好唔同,超好味。
Softlei麻麻地,勝在即製,賣相麻麻。

Häagen-Dazs 雪糕 好味!配料都多。正!!

一定要試!!!

其他甜品都好多,最多係cheese cake。

咖啡機好得意!

2010-12-28
聖誕節
好香
有大有細
一定要試!!!
咖啡機好得意!
  • 章魚刺身,翡翠螺,曲奇,薯條,Häagen-Dazs 雪糕
2010-12-15 27 瀏覽
估唔到午餐既buffet都有咁多野食, 正!!雖然環境唔算好大, 但食物既種類算多呀!!生蠔 - 即開, 雖然我唔算好鍾意食, 但都食左半打, 因為好新鮮呀!!長腳蟹 - juicy, 雖然細隻d, 但我食左好多隻腳呀!!翡翠螺 - 正!!可惜太濟, 一隻起兩隻止~甜品 - 最鍾意細細件, 款式多, 試多幾款~ 大部份都好好食呀!! 當然仲有我最鍾意食既Haagen Dazs既Tiramisu, 我食左好多球呀!!仲可以自己加配料tim!!熱食都有好多選擇, 我都每樣試左d, 有水準~ 下次要再嚟
Haagen Dazs - Tiramisu ~ 正!!

酒店水準

估唔到午餐既buffet都有咁多野食, 正!!

雖然環境唔算好大, 但食物既種類算多呀!!

翡翠螺 - 正!!可惜太濟, 一隻起兩隻止~

熱食都有好多選擇, 我都每樣試左d, 有水準~ 下次要再嚟

2010-10-24
酒店水準
Haagen Dazs - Tiramisu ~ 正!!
  • 生蠔
  • 甜品
看過雜誌和不眠王子的BLOG,便決定和媽媽來這裡吃生日飯。訂了6:30pm,但6:20pm便到,經理安排了另一個位給我們坐著等而之後開始有很多人來到,想不到經理和待應都記得次序,按早到的次序安排入座當安排坐位後,正想起身拿食物時,給一位女侍應制止了,說還不開始(態度不太友善)。我說但有人已正在拿食物,我指著拿食物的人,然後她很無奈和悔氣說那你也可以拿食物。因為這侍應的態度有一點點影響了我的心情。不過見到食物很吸引,所以很快平伏。我不吃生蠔的,生蠔有三款,即叫即開。媽媽覺得普通,其中一款咸味濃重一點而且不太大隻。煙三文魚和醃三文魚都是很厚身的。煙三文魚有很香的煙燻味,醃三文魚第一見,味道很濃。兩種的味道很不同。阿拉斯加蟹腳和翡翠螺都很鮮甜。至於刺身方面,帶子最好吃,很鮮甜。但每次都是給一人份量,要了很多ROUND 而吞拿魚就不太好吃。沙律的種類都不少呀,試了一款但忘了名字。巴馬火腿和意式肉片都很好吃,巴馬火腿很香,但吃得多覺得有點膩呢!熱食的種類也不少呢,有燒味但沒見過有人吃呢!我也沒有試過,因太多食身想試!!燒西冷不是太好吃,肉質有點韌 。而蜜汁火腿很普通,就像平常吃到的火腿般但質感和
看過雜誌和不眠王子的BLOG,便決定和媽媽來這裡吃生日飯。

煙三文魚和醃三文魚都是很厚身的。煙三文魚有很香的煙燻味,

醃三文魚第一見
,味道很濃。兩種的味道很不同。

但每次都是給一人份量,要了很多ROUND
而吞拿魚就不太好吃。

巴馬火腿很香,但吃得多覺得有點膩呢!
意式火腿

燒西冷不是太好吃,肉質有點韌 。而蜜汁火腿很普通,就像平常吃到的火腿般但質感和味道有一點不同吧。

串燒吃了牛柳粒和雞肉,雞肉很滑。而牛柳一串有點過熟,很難咬。另一串就剛剛好,很多肉汁好吃!

即煮意粉要了忌廉汁蝦魚柳磨菇闊麵。煮好後便送來,熱辣辣,忌廉汁好香好滑,麵條煙韌彈牙

鐵板燒有牛柳和羊架。羊架的肉質很爽口,不會太肥而且帶有一點點羶味!

清蒸東星斑不知為何沒什麼人拿,魚肉很滑又不腥而且沒有骨,真的很好吃!

中式檔即煮粉麵要了雲吞和魚蛋,雲吞細細粒皮很滑而魚蛋真的非常彈牙!
雲吞魚蛋

甜品有很多款的選擇,有白朱古力噴泉,很漂亮,但沒有試這個噴泉。

反而其他的甜品也吃了!最好吃的是即焗梳乎厘有原味和朱古力味。

原味比較好吃但就相對地甜一點。朱古力味吃不到太多的朱古力味呢

草莓香檳啫喱奶凍很有層代,首先吃到草莓酸味,之後是酒香跟著是奶味!

開心果芝士餅吃不到開心果的味
 而黑森林芝士餅的朱古力味很濃中間有點酸是一些果醬。

白朱古力藍莓餅沒有我所想的那麼甜可能是有藍莓醬中和了一下吧!

我認為最好吃的是 紐約芝士餅,很香很滑的芝士,吃完不覺得膩!

Häagen-Dazs 雪糕有很多款味,但真的太飽了只吃了比利時朱古力、夏威夷果仁。

這一餐真的很滿足,水準很好,而當天是星期一也滿座呢!

因有HSBC信用卡有8折呢!
2010-10-04
意式火腿
雲吞魚蛋
  • 鐵板燒,清蒸東星斑,羊架,梳乎厘,醃三文魚
2010-11-07 19 瀏覽
前幾日..lunch時間有個同事話去間岩岩裝修完既餐廳食buffet,所以就同幾個同事一齊去左海景嘉福酒店既cafe on m 食lunch! 上到去有個靚女reception帶我埋位之後我就起動喇!頭盤------有沙律吧,只要你選好材料就有師傅幫你做!! 服務周到!魚生新鮮!!仲有個海鮮山..見到都嚇一嚇@@D長腳蟹好鮮味!!熱食------熱野方面有天婦羅,燒牛柳,正...一口牛柳!!!!!仲有羊鞍,串燒,燒牛肉,同幾款熱食..最值得推介係個即做意大利面..同師傅話低要咩材料..師傅就即時做..最好就係比低預先係臺面既籤..就會有專人送到...享受!!甜品------有朱古力噴泉,即做曲奇,同埋一件一件細細件既cake,好就好在一定唔會比其他人搞散,仲可以每樣試小小!!最正就係有我最愛既"哈緊大"雪糕!!!有5種味,仲要唔係d好普遍果d!!!由於我lunch時間只有1個半中所限..食得唔係咁盡興!!而且我聽隔離臺話原來星期六日會有即開生蠔!!!!所以我決定我一定會再黎挑戰佢d生蠔!!埋單每位都係2百幾一位!!!個人認為好抵食,而且環境又唔錯...真係值得一去再去~~~~

燒牛肉+串燒
  • 即做Pasta
  • "哈緊大"雪糕
  • 一口牛柳
2010-10-11 18 瀏覽
朋友是蠔痴,不提起蠔由自可,一提起就一定要快快找到一家可任吃蠔的!可是近尖沙嘴又可以及時有位的就只有這家。一行五人,去到赫然發覺只有兩張二人檯拼成的。相片可見,其中三個人的餐墊和餐具也有重叠。不巧的是我們三個男,兩個女,分配位子已經不是太方便。雖然有向店方反映,經理也很禮貌的說是晚full house,所以沒法子。但其實只要多放一張二人檯就可以解決問題,不是沒有空間擺放,就是奇怪咁大間酒店竟然連一兩張spare檯也沒有?蠔是全個自助餐的重點,我們全部人也是以"沒有蠔就不會來光顧"的理念的。初時還以為每人每次限取半打,排排下隊發覺前面有人一取就取一打、兩打,原來玩法是這樣的:1.排隊可以即場取,你等到的話。要幾多也可以。2.排隊擺低支號碼籌,話俾師傅知你要幾多,之後仲會有人送到"府上"。我朋友就係一個人做代表要三打都OK!3.當然也有比較自律及顧及旁人的我這類人,每次只取半打。結果?因為只有一個師傅開蠔,另一師傅仔負責洗,但排隊取半打、取一打,甚至擺低支籌取好多既都係呢條隊!咁就梗係消化唔切條人龍,結果咪越排越耐,食客見排咁耐梗係囉夠本囉!!惡性循環,最高峰我見排左成十幾人,成個海鮮櫃都

1.排隊可以即場取,你等到的話。要幾多也可以。
3.當然也有比較自律及顧及旁人的我這類人,每次只取半打。

結果?因為只有一個師傅開蠔,另一師傅仔負責洗,但排隊取半打、取一打,甚至擺低支籌取好多既都係呢條隊!咁就梗係消化唔切條人龍,結果咪越排越耐,食客見排咁耐梗係囉夠本囉!!惡性循環,最高峰我見排左成十幾人,成個海鮮櫃都埋唔到去囉野食。

最好梗係每人每次限取半打,大家都唔駛排咁耐,大家都有得食嘛!一係如果你話有得order既,不如剔紙俾侍應,唔駛咁傻楂住支籌去排隊!

講質素,其實D生蠔好普通,有D失望。
後尾有一次仲見住師傅仔洗一隻蠔俾我洗左三次.....其實我同佢一樣,都見到隻蠔唔係好掂.....佢竟然諗左半秒之後照俾我.....返到位我研究左一陣,決定都係"浪費"左佢算...係一隻"唔係咁新鮮"既蠔.講真,我敢同你搏,你都唔好搵食客同你搏啦,師傅仔...

其他大路自助餐都有的:

海鮮凍盤:蟹腳無味、龍蝦仔、煙三文魚OK!

各式凍肉,巴馬火腿可能不是太高檔的,感覺上就不太好。

刺身三文魚、八爪魚、吞魚魚幾好。師傅很Nice,刀功又唔錯。

天婦羅,竟然無蝦!炸既全部都係茄子、蕃薯、芋頭。

燒味,好差!連$18蚊一個飯個D都不如。

籠仔蒸東星斑,呢個正!可惜每次囉唔得多,因為D蒸籠細細個但都幾難平衡,最多都係囉左四籠都驚跌。我最後食左四件。

甜品:全部甜品都切好哂、分好哂,唔怕食客整喎哂!雪糕由師傅代勞,仲要係"哈梗帶"~~

串燒:只有雞串、牛串及東茹串。

各類熱葷:呢個真係要講下,正常既熱葷見唔到乜滯。印度咖喱佔三樣、"日式鞋乾雞"、"無味魚柳".....連唯一一個唔食蠔,主力靠食熟野既朋友都扁哂嘴!唉......

服務:服務其實幾好,服務生手腳勁快、有禮貌。

衛生:衛生都好好。

地方:範圍算大,同鄰座有一段超乎相像的距離。香港地好少見架嘛,通常都係入多D人收多D錢!燈光裝璜更加係靚~~

而且話就話食到09:30,其實佢俾你繼續坐,出面D野食如果仲有淨佢地都俾你繼續食。我地因為有朋友八點至到,所以都好快心咁繼續坐多陣傾下計。

埋單匯豐/恒生八折,$350一位。不過我就算食左3打生蠔,我其實都覺得唔係好抵。唔抵既原因係佢地放出黎既食物其實算少款。每樣野我都食,無話邊樣野唔食。我覺得去cafe express會好D.

一次就夠了,不會再去。因為同價錢食蠔或其他食物比呢間出色的還有很多。
五個人坐四個人檯.....
三大打蠔!好辛苦排隊排返黎!!
東星班,如果食到十件,應該都回到唔少本!
甜品的式、衛生
2010-10-05
三大打蠔!好辛苦排隊排返黎!!
東星班,如果食到十件,應該都回到唔少本!
甜品的式、衛生
2010-10-04 30 瀏覽
近來對即開生蠔上了癮,又知道重新裝修後的Cafe on M逢星期六日的Lunch Buffet才有即開生蠔,便快快訂檯一試。剛翻新的Cafe on M,用餐地方闊落,改用開放式廚房,感覺時尚。自助餐提供即叫即煮的菜式,餐廳為每枱客人準備數支枱號膠籤,點選菜式時放下膠籤,就可安坐餐桌邊吃邊等,由侍應送上。一入內便見堆積如山的Oyster Bar,場面震撼,非常壯觀,開蠔者更是Executive Chef!其他海鮮包括阿拉斯加蟹腳、凍青口及翡翠螺等,推介香草煙三文魚,值得一試。壽司吧三文魚、八爪魚同(魚周)魚都唔錯鐵板燒有三文魚柳及羊架,只試左羊架,ok串燒有豬、牛及雞,雞最好味自製新鮮意大利麵中式麵檔:魚蛋好好好好食!燒牛肉及法式燉牛肉各有特色甜品專櫃設有焗爐,曲奇餅、梳乎厘、麵包布甸全部都新鮮出爐凍餅如Tiramisu、Blue Burberry Cheese Cake等,細細件,好的式,可以試多d雪糕有六種味,今次食 Cookie n Cream & Tiramisu都幾好,但我比較喜歡前次的夏威夷果仁多d生果之中推介金瓜及菠籮,超甜餐飲推介Latte、Cappuccino及Dou

,開蠔者更是Executive Chef

壽司吧三文魚、八爪魚同(魚周)魚都唔錯
鐵板燒有三文魚柳及羊架,只試左羊架,ok
串燒有豬、牛及雞,雞最好味
自製新鮮意大利麵
中式麵檔:魚蛋好好好好食!

燒牛肉及法式燉牛肉各有特色

甜品專櫃設有焗爐,曲奇餅、梳乎厘、麵包布甸全部都新鮮出爐
生果之中推介金瓜及菠籮,超甜

餐飲推介Latte、Cappuccino及Double Espresso,一定要試

星期六$268+10%,用恒生 / 匯豐 信用卡有8折優惠,折後$248,幾抵

已經有幾個friend投訴點解無預佢地

蠔癮起會再去!
餐廳陳設精美亦見心思
頭盤種類繁多
澳洲即開生蠔:Smoky Bay, St. Peter’s Island & Hummocks
Open Kitchen炮製多款精緻可口的熱醺
甜品生果餐飲亦不馬虎
2010-10-02
10 分鐘 (堂食)
紀念日
餐廳陳設精美亦見心思
頭盤種類繁多
Open Kitchen炮製多款精緻可口的熱醺
甜品生果餐飲亦不馬虎
  • 澳洲即開生蠔
  • 香草煙三文魚
  • 新鮮意大利麵
睇完不眠王子嘅介紹, 屋企人話食Buffet, 我即刻話試吓依間重新大裝修嘅Café on M試試囉~環境舒適, 餐枱唔會有擠迫嘅感覺, 依間餐廳想食啲要等嘅嘢可以唔駛排長龍,因為檯上有個刻有枱號嘅膠籤籤筒, 不論係鐵板燒、串燒、即煮意粉或生蠔,埋到去交低支刻有枱號嘅膠籤俾廚師,講低所需份量,就可以舒舒服服返埋位,食品整好後侍應就會攞去你個位度啦~ 歎呀~ 頭盤海鮮有2位廚師即開生蠔3款 (Smoky Bay / St. Peter’s / Hummocks)、阿拉斯加蟹腳、凍青口、翡翠螺、龍蝦仔、灼白蝦因為掛住食食食, 好食嘅嘢全部都唔記得影相~ 部份相片輯錄自不眠王子, Sorry~即開生蠔3款 (Smoky Bay / St. Peter’s / Hummocks) , 3款都偏咸嘅海水味, 特別係Smoky Bay~ 其中Hummocks最好味~阿拉斯加蟹腳好在唔會好咸囉~刺身帶子超好味~ 爽滑甜, 番叫兩轉~白汁什菜貝殼粉, 味濃汁濃, 粉爽, 正~嘩~ 最驚喜係原個籠仔蒸出嚟嘅拆骨起肉東星班塊~ 實在超好好味~ 賣相又靓~ 唔似其他Buffet咁整條魚放係度等個個食客都

阿拉斯加蟹腳好在唔會好咸囉~
刺身帶子超好味~ 爽滑甜, 番叫兩轉~
白汁什菜貝殼粉, 味濃汁濃, 粉爽, 正~
嘩~ 最驚喜係原個籠仔蒸出嚟嘅拆骨起肉東星班塊~ 實在超好好味~ 賣相又靓~ 唔似其他Buffet咁整條魚放係度等個個食客都整到爛晒~
灼雲吞水準一般, 皮薄同埋裡面D蝦大隻囉~
燒牛肉同燒豬柳一般, 老咗D, 肉味唔夠, 唔諗囉~
反而即煎粒粒牛柳就好好味, 牛肉味重, 又好諗吖~
串燒中牛肉粒已經預先燒好咗放係度, 所以乾咗少少, 有D”鞋”口, 燒冬菇OK~
供應嘅係Häagen-Dazs雪糕有6款, 我食咗個士多啤梨雪糕加Raseberry Sauce 同埋比利時朱古力雪糕, 兩款都好好味, 始終Häagen-Dazs有保證囉~
屋企人最開心見到個白朱古力噴泉~
甜品中, 除咗雪糕, 都唔係我嘅嗜好囉~ 不過所有甜品賣相都係超靚超吸引~
最尾連果杯餐咖啡都好香好正~ 回味回味~
因為實在食到太飽, 好多嘢都未試倒吖~ 點算吖??

著數情報
(1.) Open Rice自助午餐及晚餐 8 折優惠
(2.) 恒生 / 匯豐 信用卡 8折優惠
(3.) 晚餐4位以上惠顧送酒店3小時泊車

正~ 刺身帶子超好味~ 爽滑甜, 番叫兩轉~
正~ 最驚喜係原個籠仔蒸出嚟嘅拆骨起肉東星班塊~ 實在超好好味~
咖啡好香~ 回味回味~
2010-09-26
$403.20 (晚餐)
正~ 刺身帶子超好味~ 爽滑甜, 番叫兩轉~
咖啡好香~ 回味回味~
  • 原個籠仔蒸嘅拆骨起肉東星班塊
  • 刺身帶子
2010-09-21 20 瀏覽
去到等入位時間等得耐左, 其他服務都OK當日去食用滙豐/恒生咭會有8折, 海鮮款色算多及新鮮.....今期三款蠔都來自澳洲, 海水味重, 最正係即開, 確保新鮮......下次會再去食
去到等入位時間等得耐左, 其他服務都OK

下次會再去食
蟹腳正
係刺身少款
2010-09-18
蟹腳正
係刺身少款
2010-09-11 22 瀏覽
 整體OK, 因為新裝修, 食物種類都算多,有 新鮮沙律,魚生,壽司,即開生蠔,凍蝦,凍長腳蟹,青口,凍火腿,芝士,湯,麵包,即煮意粉,天婦羅,串燒,燒牛仔肉,燒羊仔鞍,即切燒牛肉,火腿配新鮮蘋果醬,咖喱,炒大蟹,熱燻,燒味。甜品唔算太多,不過 NEW YORK CHEESE CAKE, 即焗梳芙里, 雪糕都好好味.每張枱有幾支有編號既棒, 比你拿去取意粉及梳芙里, 稍後有專人送到, 方便人客唔駛等
即開生蠔 - 一般
  • 炒大蟹
  • CHEESE CAKE
  • 燒牛肉!
2010-07-29 14 瀏覽
聯招放榜前想去食自助餐,因為被尖東站的廣告打動,所以想到cafe on m一試它的自助午餐.看了很多openrice的食評,我對洲際集團的自助餐有很高的期望,所以星期日就訂咗位. 生蠔 oyster bar有兩個師傅,老的一個開生蠔,後生的一個喺生蠔上面"查"鹽水.oyster bar有澳洲生蠔,愛爾蘭生蠔同法國諾曼第生蠔提供.我每種食咗4隻.澳洲生蠔好滑 ,但有點腥. 愛爾蘭生蠔又有鮮味又滑. 法國生蠔則較平均. 魚生+壽司 魚生有五款:三文魚,章紅魚,吞拿魚,octopus 同蔕子三文魚,章紅魚,吞拿魚唔硬,但係好淡. octopus好硬 蔕子好腥 壽司飯都好硬,一點也不軟熟.冷盤青口好salty,一點鮮味都冇 翡翠螺較一般 煙三文魚好大件,係厚切的 ,但提防煙三文魚有骨! 刁草三文魚只係喺煙三文魚上加上一些刁草,味道與煙三文魚無異. 熱盤+爐煓燒 煎牛柳好軟熟,也好多汁 百里香煎香魚柳都唔錯,而且魚柳唔係frozen嗰啲,係新鮮的.串燒牛柳,冬菇同三文魚好一般 法式燉牛肉好多汁,亦都好入味 bread+ham bread好硬,一切啲碎就跌哂出嚟 唔知係咪由早餐開擺咗幾個鐘

澳洲生蠔好滑
,但有點腥.

愛爾蘭生蠔又有鮮味又滑.

法國生蠔則較平均.

魚生+壽司

魚生有五款:三文魚,章紅魚,吞拿魚,octopus 同蔕子
三文魚,章紅魚,吞拿魚唔硬,但係好淡.

octopus好硬

蔕子好腥

壽司飯都好硬,一點也不軟熟.

冷盤

青口好salty,一點鮮味都冇

翡翠螺較一般

煙三文魚好大件,係厚切的
,但提防煙三文魚有骨!

熱盤+爐煓燒

煎牛柳好軟熟,也好多汁

串燒牛柳,冬菇同三文魚好一般

法式燉牛肉好多汁,亦都好入味

bread+ham

bread好硬,一切啲碎就跌哂出嚟

唔知係咪由早餐開擺咗幾個鐘,啲牛油已經溶哂.

parma ham唔似凱悅咁大方,一碟碟咁俾你攞.

cafe on m的parma ham已經捲好咗哈密瓜,而且啲parma ham好淡.

燒味

有燒肉,油雞,义燒同鴨切好哂俾你攞.
不過啲燒肉好硬,又冇味

tiramisu不過不失

chocolate cream brulee 算是不錯

自家製曲奇好香口,也好鬆脆

生果並無特別,但不算差

haagen dazs 係由師傅即"筆',有vanilla, chocolate 同strawberry三種味.

飲品

自助餐送一杯餐飲,我要熱檸茶.
熱檸茶每部份分開上,而且好夠味

如果想食生蠔或甜品同睇海景的,cafe on m是不錯的選擇.

但其他食物並不是太好.
三款生蠔
溶掉了的牛油
有骨的煙三文魚
haagen dazs三款雪糕
生果+hd encore
好硬又好淡的燒味
不錯的甜品
2010-07-28
5 分鐘 (堂食)
三款生蠔
  • 煎牛柳
  • 法式燉牛肉
  • 甜品
2010-07-28 306 瀏覽
前日剛剛和Jennifer 一班friend去重新裝修既Cafe試一試菜, 真係好難book位, 但...最後都book到. 阿john 一開始就勁食生蠔, 更係啦, 有三款蠔任揀, 唔怕悶親, vinca 就揀沙律和魚生做頭盤, 主菜就選了即煮意大利粉.......掂! 意粉夠彈牙, 新鮮又有人serve埋檯, 佢話唔要再食蒸意粉. janet 就反而甜品大大力, 有很多款甜品揀, 又有個大雪櫃裝住, 我就只能試幾款甜品......因只怪我頭盤和魚生大大力, 下次......要食平均D, 要再食過.
蒸點心
甜品櫃