2010-09-27
睇完不眠王子嘅介紹, 屋企人話食Buffet, 我即刻話試吓依間重新大裝修嘅Café on M試試囉~環境舒適, 餐枱唔會有擠迫嘅感覺, 依間餐廳想食啲要等嘅嘢可以唔駛排長龍,因為檯上有個刻有枱號嘅膠籤籤筒, 不論係鐵板燒、串燒、即煮意粉或生蠔,埋到去交低支刻有枱號嘅膠籤俾廚師,講低所需份量,就可以舒舒服服返埋位,食品整好後侍應就會攞去你個位度啦~ 歎呀~ 頭盤海鮮有2位廚師即開生蠔3款 (Smoky Bay / St. Peter’s / Hummocks)、阿拉斯加蟹腳、凍青口、翡翠螺、龍蝦仔、灼白蝦因為掛住食食食, 好食嘅嘢全部都唔記得影相~ 部份相片輯錄自不眠王子, Sorry~即開生蠔3款 (Smoky Bay / St. Peter’s / Hummocks) , 3款都偏咸嘅海水味, 特別係Smoky Bay~ 其中Hummocks最好味~阿拉斯加蟹腳好在唔會好咸囉~刺身帶子超好味~ 爽滑甜, 番叫兩轉~白汁什菜貝殼粉, 味濃汁濃, 粉爽, 正~嘩~ 最驚喜係原個籠仔蒸出嚟嘅拆骨起肉東星班塊~ 實在超好好味~ 賣相又靓~ 唔似其他Buffet咁整條魚放係度等個個食客都
阿拉斯加蟹腳好在唔會好咸囉~
刺身帶子超好味~ 爽滑甜, 番叫兩轉~
白汁什菜貝殼粉, 味濃汁濃, 粉爽, 正~
嘩~ 最驚喜係原個籠仔蒸出嚟嘅拆骨起肉東星班塊~ 實在超好好味~ 賣相又靓~ 唔似其他Buffet咁整條魚放係度等個個食客都整到爛晒~
灼雲吞水準一般, 皮薄同埋裡面D蝦大隻囉~
燒牛肉同燒豬柳一般, 老咗D, 肉味唔夠, 唔諗囉~
反而即煎粒粒牛柳就好好味, 牛肉味重, 又好諗吖~
串燒中牛肉粒已經預先燒好咗放係度, 所以乾咗少少, 有D”鞋”口, 燒冬菇OK~
供應嘅係Häagen-Dazs雪糕有6款, 我食咗個士多啤梨雪糕加Raseberry Sauce 同埋比利時朱古力雪糕, 兩款都好好味, 始終Häagen-Dazs有保證囉~
屋企人最開心見到個白朱古力噴泉~
甜品中, 除咗雪糕, 都唔係我嘅嗜好囉~ 不過所有甜品賣相都係超靚超吸引~
最尾連果杯餐咖啡都好香好正~ 回味回味~
因為實在食到太飽, 好多嘢都未試倒吖~ 點算吖??
著數情報
(1.) Open Rice自助午餐及晚餐 8 折優惠