2021-12-16 43 瀏覽
最近去咗海港城睇佢哋聖誕嘅decoration🎄 行過海南少爺有好多人排隊好似好受歡迎咁 所以就等咗一陣入去試下佢😏🐻🐻食咗:滷水花生雞腳 - $48雞腳肉質嫩滑彈牙 唔係煮到爛晒嗰啲 色水都幾靚 點埋底部嘅滷水就好味道 花生軟淋而咬 是不錯嘅小食 🌟Rate: 7.8/10星洲醬油參巴炒蘿蔔糕 - $88依個有芽菜 蛋絲同韭菜一齊炒 口感豐富 醬油甜甜咸咸的十分惹味 蘿蔔糕外皮厚但脆 幾特別 🌟8.0/10新加坡肉骨茶 - $138富有胡椒味 啱哂寒底嘅🐻🐻 飲完成個人暖哂 此茶十分足料 內有三條大肉骨 蒜頭🧄一大個同埋豆卜 仲有幾塊油炸鬼比你加埋落去食 最正係佢有火温住 keep住熱辣辣 👍🏻 🌟8.2/10海南雞飯(半隻) - $198去骨雞 啖啖肉 肉質嫩滑唔‘孩’ 滑到🐻🐻食哂佢啲雞皮😅 飯就粒粒充滿黃油香唔會一舊舊 好食嘅😋 🌟8.2/10💫回頭率: 3.8/5 (海港城餐廳應有水準 正常發揮)

🐻🐻食咗:

滷水花生雞腳 - $48

星洲醬油參巴炒蘿蔔糕 - $88

新加坡肉骨茶 - $138

海南雞飯(半隻) - $198

💫回頭率: 3.8/5 (海港城餐廳應有水準 正常發揮)
2021-12-15 37 瀏覽
🔹招牌海南雞飯🔹雞肉厚身,啖啖肉,皮與肉之間仲會有層薄薄既骨膠原啫喱。雖然價錢屬中上,但雞既質素同份量係對得住呢個價。好彩啲安排到海景位仲更加抵!油雞飯好香口,飯粒粒分明,整體非常滿意~🔹雞絲喇沙🔹雞絲份量多到堆到座小山丘,肉質係非常嫩。湯底又濃杰身,椰香味重,豆卜索晒湯汁一咬爆汁超滿足。一啖濃湯,一啖爽滑米線,再一口嫩滑既雞絲,正!🔹美祿哥斯拉🔹美祿細細個就飲得多,但係美祿加哥斯拉又係咩玩法。原來係朱古力醬加厚cream雪山,cream 與美祿perfect match,再加左少少麥皮口感更豐富~.

🔹招牌海南雞飯🔹

🔹雞絲喇沙🔹

🔹美祿哥斯拉🔹

每年看聖誕燈飾都總會在尖沙咀海港城到此一遊,這天打完卡後就在海南少爺吃晚餐。餐廳裝修風格雅致,不過枱與枱之間就略為淺窄,坐得比較擠。茶錢每位收費 $8。餐牌主打傳統新加坡菜,選擇繁多,掃描QR code後就可用手機點菜,不用Download App,方便快捷。眾所周知,新加坡是一個多元化的國家,集聚了中國、印度、馬來西亞等多種風格的美食,今次就點了幾款街頭小吃。印度手拍酥餅配咖喱汁 $52酥餅外層口感脆身,沾上以大量椰漿和椰奶煮香的咖喱汁,內裡香軟煙韌富嚼勁。海鮮釀油條 $78油條炸得金黃酥脆,切成小份,吃時更方便。內裡釀入滿滿的蝦膠,入口鮮嫩彈牙,帶來外脆內Q的雙重口感。星洲醬油參巴炒蘿蔔糕 $88作為餐廳十三道招牌必食名菜,加入微甜的黑醬油、香辣參巴醬、雞蛋及鹹香菜脯猛火爆炒,甜辣交融,極之香口惹味。一口大細的蘿蔔糕外皮炸至微脆,內裡由軟腍蘿蔔蓉、臘味及蝦米製成,質地滑溜軟熟。馬拉盞炒通菜 $88 翠綠通菜味淡爽脆的特點正好與馬拉盞的鹹香風味互相匹配,用來炒菜生色不少。沙嗲拼盤 $98串燒拼盤一上枱已是香氣撲鼻,雞、牛各有三串,每串都是啖啖肉。串燒以自家調味醃制,再燒至表面帶焦香而

餐廳裝修風格雅致,不過枱與枱之間就略為淺窄,坐得比較擠。

茶錢每位收費 $8。

炒蘿蔔糕

印度手拍酥餅配咖喱汁 $52

海鮮釀油條 $78
油條炸得金黃酥脆,切成小份,吃時更方便。
海鮮釀油條

內裡釀入滿滿的蝦膠,入口鮮嫩彈牙,帶來外脆內Q的雙重口感。

星洲醬油參巴炒蘿蔔糕 $88

馬拉盞炒通菜 $88
馬拉盞炒通菜

沙嗲拼盤 $98
沙嗲拼盤

串燒以自家調味醃制,再燒至表面帶焦香而肉質入味不鞋口,熱辣辣的肉香及開胃的花生沙嗲醬即時充斥味蕾。

黑糖薑母茶 $28
作為冬季驅寒暖胃的熱飲,薑茶性溫味甘,溫和順口,不會過辣。
黑糖薑母茶
2021-12-14
馬拉盞炒通菜
2021-12-13 55 瀏覽
第2次食海南少爺😆,第一次食覺得佢個海南雞同肉骨茶好鬼正,念念不忘,所以今次再encore!平日夜晚以為會唔多人排隊…點知7點去到都要排半個鐘😭!佢地有海境位,可惜兩次都冇緣坐下!今次我地order咗下面6款:1. 扣牌海南雞半隻配雞油飯+雞湯(HK$198) 話明招牌菜,當然都唔會差,海南雞好滑🤤好味,想讚一讚佢碗雞油飯,入味得黎唔會好油👍🏻雞湯亦唔錯!2. 印度手拍酥餅配咖喱汁(HK$52) 兩塊印度薄餅超大塊,鬆脆得黎亦唔會好油,咖哩汁就普通,個人覺得辣返少少就perfect 啦🤣3. 雲耳雜菜炒粉絲(HK$78) 依碟唔洗多講都應該知係咩味,味道偏濃,扮健康但又鍾意重口味嘅朋友必選!4. 雲耳海哲頭(HK$52)細碟咗少少,不過佢撈麻醬好開胃,又爽口!5. 青瓜青檸梳打(HK$28)超fresh的😳青欣味同青檸味好夾,唔會搶咗大家個味,推介❤️

招牌海南雞半隻(set)

今次我地order咗下面6款:

雲耳雜菜炒粉絲

雲耳海哲頭

青瓜青檸梳打

招牌海南雞半隻(set)
雲耳雜菜炒粉絲
雲耳海哲頭
青瓜青檸梳打
2021-12-12 54 瀏覽
最近黎到海港城買XMAS 禮物, 之後順便食DINNER~~發現海運果邊有海南少爺, 有我好掛住既肉骨茶, 所以一於黎呢度食飯!!我地點左海南雞飯、馬來西亞肉骨茶, 鹽酥單骨雞翼同埋上湯菜心, 樣樣都好正~~海南雞飯 - 雞肉嫩滑,拌著醬食,加埋油雞飯,愈食愈開胃 <3馬來西亞肉骨茶 - 有多款配料,大排骨,肉很多,還加了豆卜,滿滿的一鍋,湯汁香醇!鹽酥單骨雞翼 - 好香口, 食落脆脆的, 份量都幾多.上湯菜心 - 吸收左上湯既味道, 好味又健康!OVERALL, 真心好食,下次可以同屋企人試!

鹽酥單骨雞翼 - 好香口, 食落脆脆的, 份量都幾多.
上湯菜心 - 吸收左上湯既味道, 好味又健康!

OVERALL, 真心好食,下次可以同屋企人試!

2021-12-07
2021-12-11 44 瀏覽
出尖沙咀,我地最常就去海港城搵食,因為地下果層又有童裝,又有玩具,真係好岩細路仔行,而且育嬰室又大又乾淨!我地今次就去左海南少爺lunch,因為有媽媽我最like既肉骨茶呀!⭐️肉骨茶有齊新加坡口味同馬來西亞口味👍🏻我就選左馬來西亞口味,就會重藥材味啲,冬天食好補身🥰上枱時會有個爐烘住,好有馬來西亞大排檔風味,飲每啖湯都熱辣辣,飲完成個人暖笠笠🤩⭐️海南雞飯叫得海南少爺緊係要食佢地既海南雞飯啦!可選油飯或者白飯,我就中意油飯多啲😉雞件好嫩滑,唔會太肥,同時又有油香,想走皮仲可以直叫健怡版😍佢地既飯真做得好好,粒粒分明,軟硬適中,食落好似炒飯咁俐落😋⭐️魚蛋魚湯米線配炸魚皮魚皮好爽口,偽韓仔最中意,基本上佢食晒啲魚蛋,奶白色既魚湯,好鮮甜,而且佢地既炸魚皮炸得好酥脆,又唔油膩,偽韓仔成碟食晒🙈⭐️羅漢果冬瓜蜜偽韓仔食左咁多炸野,成餐飯又乖乖好配合,特登叫左杯特飲比佢,媽媽都試過,甜甜地,好清潤,解渴⭐️波蘿椰子沙冰呢杯就係媽媽既,中意飲沙冰特飲既我,見到又忍唔住想叫返杯,波蘿味同椰子味配合得好好,唔會太甜,又唔會覺得好漏,好好飲

⭐️肉骨茶

⭐️海南雞飯

⭐️魚蛋魚湯米線配炸魚皮

⭐️羅漢果冬瓜蜜

⭐️波蘿椰子沙冰
2021-12-10 47 瀏覽
而家疫情下飛不到新加坡,好想食海南雞,想起有一間位於尖沙咀海運大廈(海南少爺)的餐廳就是吃正宗新加坡的海南雞,在這裏用餐仲可以遙望後維港景色。配送三款不同的醬汁丨薑蓉、甜豉油丶新加坡式辣椒醬。海南雞全隻$328,超喜愛食雞的我,叫一隻也不是太過份,可以做到連雞肉都好嫩滑,同時入曬秘製醬汁每一雞件上,廚師功藝值值得比like。吃過海南雞(全隻),套餐包兩碗油飯及兩碗雞湯,今晚一定飽住走。怡保芽菜$68,特點係短小,但其莖部非常厚身,咬落去特別多汁,好突出既青草味,有少少腥但係唔會難入口果種,撈埋啲點豉油醬汁完全可以踢走陣味之餘,也可以使整體感覺加以提鮮。直接空運過來的芽菜,當然新鮮清爽。蔥油手拍酥餅配咖哩汁$52,帶有少少焦的酥油餅,非常軟糯香口。咖哩汁不會太辣,反而係香料味更加濃烈。眺望九龍站一帶的海景食飯,高級嘅視覺享受,都係人均二百幾蚊一位,值得擁有。

配送三款不同的醬汁丨薑蓉、甜豉油丶新加坡式辣椒醬。

2021-12-09 1204 瀏覽
#尖沙咀📱而家好多餐廳都轉用QR Code 落單, 放便快捷又會錯, 錯都只係自己錯, 無得賴, 少好多爭拗! 😂🤣馬來西亞肉骨茶配飯, 餐凍飲 +$3, $102 ~ 肉骨茶有分💁‍♀️新加坡口味及馬來西亞口味2款, 馬來西亞口味是滿滿的藥材, 新加坡口味則是白胡椒及蒜頭! 💃其實肉骨茶唔係茶, 係濃湯, 以肉排熬製多個小時的濃湯! 一般都係配白飯或者油條蘸湯食, 不過最唔明係點解馬來西亞人可以以肉骨茶做早餐, 因為較咖啡更醒神嗎? 🐖肉骨熬製後骨肉分離, 蘸上黑醬油, 別有一番風味! 🐥海南雞油飯拼椰香海鮮喇沙 $152 ~ 飯可選白飯或油飯, 海南雞飯可加錢要全腿或全胸! 我們沒有特別要求, 上菜時是半腿半胸! 雞皮與肉中間夾有滿滿啫喱, 肉質細嫩! 喇沙是半米粉半麵, 正宗! 🍜咖哩椰奶湯頭, 配芽菜、香菜、🦐蝦、魚片、🦑魷魚、糖心蛋等等! 雖然係油飯, 但唔會一口油, 好香! 🦐加配小食, 海鮮釀油條 $32 ~ 海鮮釀得滿滿的, 油條炸得香脆, 海鮮膠好爽脆, 成件事好配合, 讚!
#尖沙咀

🐖肉骨熬製後骨肉分離, 蘸上黑醬油, 別有一番風味!

2021-12-08 32 瀏覽
一坐低侍應送上一壺茶我同朋友一飲就好鍾意佢有淡淡嘅荔枝味 好香問返侍應原來係荔枝紅茶黎招牌海南雞飯 ($107)我食親東南亞菜都一定會嗌海南雞飯見加$8可以轉啖啖肉雞髀 當然加埋啦雞肉嫩滑肉質實在 雞皮有少少啫喱狀雞油油飯粒粒分明 帶有蒜香 而且一啲都唔油沙嗲拼盤 ($86)可以選2款口味各3串掙扎咗一輪 我地揀咗牛同豬如果可以雞牛豬各2串就好了一送到上枱已經俾佢個size嚇親每串肉都好大舊 食落肉質唔會柴新加坡肉骨茶 ($128)天氣涼飲白胡椒蒜頭湯真係好暖胃肉骨茶連煲仔上 食到尾都keep倒熱辣辣兩大支骨都淋滑 配料仲有腐竹 蘿白 豆卜星洲蠔餅 ($88)呢款蠔餅口感有少少似韓式煎餅食落比較實在 我個人覺得厚粉咗少少蠔肉份量多但size偏細 但勝在味道唔錯
一坐低侍應送上一壺茶
我同朋友一飲就好鍾意
佢有淡淡嘅荔枝味 好香
問返侍應原來係荔枝紅茶黎
招牌海南雞飯 ($107)
我食親東南亞菜都一定會嗌海南雞飯
見加$8可以轉啖啖肉雞髀 當然加埋啦
雞肉嫩滑肉質實在 雞皮有少少啫喱狀雞油
油飯粒粒分明 帶有蒜香 而且一啲都唔油
沙嗲拼盤 ($86)
可以選2款口味各3串
掙扎咗一輪 我地揀咗牛同豬
如果可以雞牛豬各2串就好了
一送到上枱已經俾佢個size嚇親
每串肉都好大舊 食落肉質唔會柴
新加坡肉骨茶 ($128)
天氣涼飲白胡椒蒜頭湯真係好暖胃
肉骨茶連煲仔上 食到尾都keep倒熱辣辣
兩大支骨都淋滑 配料仲有腐竹 蘿白 豆卜
星洲蠔餅 ($88)
呢款蠔餅口感有少少似韓式煎餅
食落比較實在 我個人覺得厚粉咗少少
蠔肉份量多但size偏細 但勝在味道唔錯
2021-12-06
2021-12-08 40 瀏覽
尖沙咀海港城餐廳林立但間間價錢都有返咁上下想揾間價錢相宜 質素又唔差海南少爺應該係其中之一先講環境 雖然不及新翼個邊望西區大海景但境觀算開揚 望到海 價錢又合理 值得試試店內裝修精緻 茶壺杯碟都有南洋風味招牌海南雞飯 $99叫得海南少爺 一定必點海南雞飯雞份量足 有差不多近半隻食落嫩滑 合格有餘油飯非常香 雞湯亦夠清甜醬汁有例牌三樣 薑蓉 甜豉油 甜酸汁以呢個價錢 無咩好挑剔少爺小食拼盤 $178另外點左個小食拼盤拼盤有齊餐牌上大部分小食一次試哂 滿足多心嘅朋友仔要大讚嘅係即叫即炸 熱度十足仲有大量蝦片 啱晒大班朋友share炸雞翼係單骨 方便食鬼馬油炸鬼炸得脆 蝦膠彈牙魚肉春卷好惹味美中不足係醬汁只配甜酸醬但價錢同環境配搭下 仍然係抵食
尖沙咀海港城餐廳林立

鬼馬油炸鬼炸得脆 蝦膠彈牙
魚肉春卷好惹味
美中不足係醬汁只配甜酸醬
但價錢同環境配搭下 仍然係抵食

見好耐都冇食過星馬風味嘅餐廳,見到尖沙咀都有星馬風味餐廳,喺海港城裏面,就試吓佢嘅午餐😋._.🐥|海南雞飯拼星加坡肉骨茶|(白胡椒蒜頭)好耐無飲過肉骨茶啦😋一碗肉骨茶都好足料,味道香濃,每一啖都熱辣辣香噴噴好惹味👍🏻加埋少少辣嘅胡椒,多啲食一流呀🔥海南雞肉質鮮嫩,配上三隻唔同嘅醬汁可以點,再配埋油飯食,好正嘅正宗海南雞飯啊💕·🍜|椰香海鮮喇沙|一向都好鍾意食喇沙💗佢嘅椰香味湯底,再配埋一粗一幼嘅米粉同米線,每啖麵再索埋濃濃啲椰香喇沙湯底,好邪惡口感好正👍🏻海鮮都好足料,三隻大大隻嘅蝦好有誠意🤤._.📍海南少爺📍尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下G16號舖
._.
🐥|海南雞飯拼星加坡肉骨茶|(白胡椒蒜頭)
🍜|椰香海鮮喇沙|
._.
📍海南少爺
📍尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下G16號舖
用餐優惠
試食活動
上週末與儍爸去了尖沙咀海港城 shopping順便去 bookmark 了好耐的『海南少爺』食個午餐星期六中午都幾多人,雖然坐不到靠窗的海景位 ...但也被安排接近海景的二人位,景觀也不錯 ~~一坐下就奉上一壼熱茶,是荔枝紅茶嚟㗎,嗒落有陣陣荔枝香 ~~愛凍飲的儍爸就點了杯 ... 凍柑香蜜雨〈HK$28〉雲耳海哲頭〈HK$48〉先來開胃前菜,爽口的海哲頭和雲耳配上酸爽的胡麻汁,味道清新醒胃 ~~ 海鮮釀油條〈HK$68〉油條中不只有蝦膠,還有鮮魷和帶子粒,入口脆卜卜,不油不膩星洲醬油參巴炒蘿蔔糕〈HK$72〉一口大細的蘿蔔糕煎至微脆,配上微甜的黑醬油、香辣的參巴醬、雞蛋和鹹香菜脯甜甜辣辣,非常惹味滷水雞雜〈HK$88〉雞雜有雞肝、雞腸和雞腎滷汁鹹甜適中,雞雜滷得香濃入味碟底的芽菜是馬來西亞怡保空運直送過來的,與平時食的有點不同較粗和短身,入口爽脆鮮甜 ~~馬來蝦麵〈HK$98〉配料很豐富,有大蝦、肉片、流心鴨蛋、芽菜湯頭蝦味濃郁,配上參參麵底 (即是油麵和米粉),還有豬油渣,令湯頭更香更美味今次只是點了店家其中幾招牌必食名菜下次要食埋海南雞飯、肉骨茶、椰香海鮮喇沙、新加坡古法黑豉油雞

上週末與儍爸去了尖沙咀海港城 shopping
順便去 bookmark 了好耐的『海南少爺』食個午餐
星期六中午都幾多人,雖然坐不到靠窗的海景位 ...
但也被安排接近海景的二人位,景觀也不錯 ~~

愛凍飲的儍爸就點了杯 ... 凍柑香蜜雨〈HK$28〉

雲耳海哲頭〈HK$48〉

海鮮釀油條〈HK$68〉
油條中不只有蝦膠,還有鮮魷和帶子粒,入口脆卜卜,不油不膩

星洲醬油參巴炒蘿蔔糕〈HK$72〉
甜甜辣辣,非常惹味

滷水雞雜〈HK$88〉
雞雜有雞肝、雞腸和雞腎
滷汁鹹甜適中,雞雜滷得香濃入味
碟底的芽菜是馬來西亞怡保空運直送過來的,與平時食的有點不同
較粗和短身,入口爽脆鮮甜 ~~

馬來蝦麵〈HK$98〉

配料很豐富,有大蝦、肉片、流心鴨蛋、芽菜

今次只是點了店家其中幾招牌必食名菜
下次要食埋海南雞飯、肉骨茶、椰香海鮮喇沙、新加坡古法黑豉油雞 ...

** 以上分享是以我的口味、體質和情況作出分享及感受,一試 / 合用與否請自行決定
2021-12-05
10 分鐘 (堂食)
  • 星洲醬油參巴炒蘿蔔糕
  • 滷水雞雜
2021-12-06 75 瀏覽
聞說尖沙咀有名牌劈價開倉與友人前往掃貨路過海港城的海南少爺被其門面所吸引於是進店一試究竟菜牌上都是傳統東南亞菜式餐廳裝潢偏向古典南洋風甫進店映入眼簾的的海景落地玻璃在昏黃燈光襯托下更好飽覽維港的景色先來是招牌海南雞附送雞油飯及湯海南雞是必點的餐廳招牌菜之一肉質嫩滑可口雞味濃郁且已完全去骨似是用上湯浸煮再過冷河是吃得出的用心另外雞油飯粒粒分明且帶鹹香味香氣十足肉骨茶也是招牌菜之一肉骨茶大致分為馬來亞和新加坡兩種風味前者湯頭為藥材熬煮後者則是重胡椒味由於友人對辣味過敏於是選擇了馬來西亞肉骨茶店員端出來時遠遠就聞到濃濃的藥材香並很貼心的用小火爐維持小砂鍋的溫度湯頭藥材味很重色澤很深很濃郁排骨煮的夠火候有口感之餘又不會很難咀嚼而且每一口都是濃濃藥材香另外也點了炒貴刁夠火候吃起來很可口最後有星洲醬油參巴炒蘿蔔糕作為點綴這道其實也是店家signature之一果然炒的很有鑊氣表皮脆邊內裡軟糯散發微微焦香配上自家製醬油十分惹味
聞說尖沙咀有名牌劈價開倉與友人
炒貴刁
2021-12-01
炒貴刁
2021-12-06 36 瀏覽
<Hong Kong🇭🇰•Tsim Sha Tsui>“咬我唷!海南少爺手上的海南雞飯”海港城coupon優惠無論購物定飲食都特別抵!放假同媽咪行完街就去相遇來自星馬嘅海南少爺😚有去過海南少爺都知道有幾正,望住維港景色,食住高質星馬菜。估唔到價格都咁親民🤪▪️招牌海南雞配油飯招牌通常都係必叫,半隻嘅招牌海南雞😍大廚以三黃雞去煮製海南雞,每件雞件皮香肉厚,皮薄肉嫩,簡單沾一下薑蓉、黑豉油或辣椒醬已經好舔舔脷😋配埋油飯仲得了?😍油飯滿滿雞油香,軟硬剛好,正正🥰▪️馬來蝦麵馬來蝦麵唔單止有數條爽口彈牙嘅鮮蝦😌連湯麵嘅湯底都蝦殼同蝦肉煮製,入口鮮甜!麵條係黃油麵同米粉各一半,一口口感更豐富!另外再有爽口嘅豬肉片,份外滋味!▪️馬拉盞炒通菜食星馬菜都會心郁郁食埋馬拉盞炒通菜,馬拉盞香而不太濃,通菜嫩嫩,不錯!▪️椰汁紅豆冰香濃嘅椰汁味配上粒粒大粒嘅紅豆,紅豆軟硬剛好,咩都唔會太甜,係必買飲品之選!▪️新加坡番薯咋喳可能係有史以黎試過最出色嘅新加坡咋喳!! 新加坡番薯咋喳,裏面除咗有椰香味重嘅椰汁,仲有綠色嘅珍多、番薯、紫薯、芋頭嘅三色芋圓🤩仲有香甜軟林嘅黃金番薯,同粉糯糯嘅芋頭,口感豐富,
<Hong Kong🇭🇰•Tsim Sha Tsui>
“咬我唷!海南少爺手上的海南雞飯”

▪️招牌海南雞配油飯

▪️馬來蝦麵

▪️馬拉盞炒通菜

▪️椰汁紅豆冰

▪️新加坡番薯咋喳

可能係有史以黎試過最出色嘅新加坡咋喳!! 新加坡番薯咋喳,裏面除咗有椰香味重嘅椰汁,仲有綠色嘅珍多、番薯、紫薯、芋頭嘅三色芋圓🤩仲有香甜軟林嘅黃金番薯,同粉糯糯嘅芋頭,口感豐富,每一啖都好滿足!

其實紫色主菜已經好飽,但眼見有呢款罕有嘅新加坡番薯咋喳!!!必食甜品,JJ推介!

#chantaljj尖沙咀
#尖沙咀美食
#尖沙咀甜品
#hkchurros #churro
#Ondiet
2021-12-05 41 瀏覽
~沙嗲拼盤($86)🍢原先唔記得咗印尼炒飯已經係配左串燒又叫多咗個拼盤🤪,今次就揀咗牛同雞🐮。大大串肉咬落去更滿足同有口感😚,點埋沙嗲醬味道啱啱好😌。~香脆蜜糖單骨雞翼($58)🐔呢個雞翼幾好食😚,夠晒脆口同熱辣辣👍🏻。不過就唔係好食到蜜糖味😅,唔知係咪因為我點得太多泰式辣醬呢🤣。~印尼炒飯配沙嗲串燒($98)🍛好耐冇食過印尼炒飯啦🥲,雖然係去咗星馬餐廳但係都想叫黎試吓😌。不過出到嚟就真係可能加咗啲星馬嘅口味😂,同平時嗰啲配菜同味道都有啲唔同🤔,個飯食落去嘅質感感覺仲有少少似糯米飯添🤭。~招牌海南雞飯($99)🍚果然係招牌😎,海南雞食落去好嫩滑,即使係雞胸嘅位都唔會鞋颯颯👍🏻。個油飯口味就有少少偏重咗少少🤭,不過都係果句我發現自己真係算係食得清淡嘅人😅(tmi:食米線仲係食緊清湯😂)。海南雞飯仲有配湯同菜心感覺上更完整同健康呀😜。~肉鬆煉奶夾酥餅($62)🍞肉鬆加煉奶呢個combo未食都知道正啦😋,不過如果煉奶可以多番少少就會更加好啦😗。不過後尾問返侍應如果真係覺得唔夠可以問佢哋拎架😝。~美祿哥斯拉($35)🍹望到幅相忍唔住叫咗🤩,上面嘅cream太吸引啦掛😍。好彩下面嘅美祿唔會太甜😌
~沙嗲拼盤($86)🍢

~香脆蜜糖單骨雞翼($58)🐔

~印尼炒飯配沙嗲串燒($98)🍛

~招牌海南雞飯($99)🍚

~肉鬆煉奶夾酥餅($62)🍞

~美祿哥斯拉($35)🍹
望到幅相忍唔住叫咗🤩,上面嘅cream太吸引啦掛😍。好彩下面嘅美祿唔會太甜😌,加埋上面嘅cream食落去味道就啱啱好😚。

~奶茶($28)☕️

✨不過大家都要留意番呢度係會收每位茶水$8架🤑,不過都值得嘅😌。我哋兩個人就俾咗兩隻唔同味嘅茶☕️,飲落去都唔錯😙,特別係食到好飽嗰陣都可以改下滯😜。