2019-01-10 53 瀏覽
將軍澳新開既日本居酒屋😳去開個邊接朋友放工🤗緊係搵好地方吹下水我係面書見人話係新開將😳又有房可以坐有d 私隱度好高🤫come on lets go 🤗外面位數都好多🤔午餐食得有d 多所以就唔食澱粉質😳又想飲下野精選刺身供盤 (5種) $278油甘魚、三文魚、吞拿魚、帶子同埋海螺頭話一上到比佢震撼到我地😳因為比想像中大片同埋個量🤤係強光下d 魚生有魚油就好似發光咁(影左勁耐相先比食hahahah)吞拿魚入口勁鬆軟,好似棉花咁😍一d 渣都唔會有😍絕對係上等好魚生😌🤤🤤🤤一口絕對KO 唔曬😂🥳大大片😊 帶子都有手指公咁大😭食完好感動😻帆立貝串燒 $36雞軟骨串$18日式枝豆 $32帆立貝就有三大粒🥳鹽燒雞軟骨燒到好脆身又係送酒一流🤗🤤🤤🤤Highball (哈密瓜&柑橘)$58/$68Whiskey 加soda 既highball🤤本身已經好正lee 到重要有勁多口味😍 哈密瓜相對甜d 柑橘就有份清新感!配埋枝豆真係吹水時候既配搭精選❤️😍🤘重有小遊戲可以玩玩完可以燒,下次再玩lee 個先🤔自己夾先係燒🤗有趣
將軍澳新開既日本居酒屋😳

去開個邊接朋友放工🤗緊係搵好地方吹下水

外面位數都好多🤔

午餐食得有d 多所以就唔食澱粉質😳
又想飲下野

精選刺身供盤 (5種) $278

油甘魚、三文魚、吞拿魚、帶子同埋海螺頭

一口絕對KO 唔曬😂🥳大大片😊

鹽燒雞軟骨燒到好脆身又係送酒一流🤗🤤🤤🤤

Highball (哈密瓜&柑橘)$58/$68
lee 到重要有勁多口味😍
哈密瓜相對甜d
柑橘就有份清新感!
配埋枝豆真係吹水時候既配搭精選❤️😍🤘

2019-01-10 78 瀏覽
見新開張去試試,位置都幾偏遠同唔就腳,地鐵站步行過去要約20分鐘。至於食物質素,點了$198師傅發板的特盛壽司,共10件,魚生感覺非常不新鮮,本人及同行友人第二天有出現肚子不適。壽司飯加了醬料,原以為好好味,食落去。。。我認為味道同元氣比較,元氣更佳。另外其他食物我也覺得很一般。原本想點新開張優惠的限時任夾海鮮,去到見到個魚缸d水都幾濁,感覺好污穢,即刻打退堂鼓,另外原來價格已上漲至$138/30秒,$258/1分鐘。至於服務同環境是正常的。總結,呢個食品質素是不可一不可再,絕對不會推薦俾人,除非有仇。

至於服務同環境是正常的。

2018-12-30 293 瀏覽
朋友即興話一齊食晚餐啦, 臨時無 book 枱又唔知食乜好之下, 揀左呢間日本浜燒試下啦。因為聖誕節好多西餐廳都 full 晒, 四個人無 book 位真係選擇不多。餐廳位置較偏遠, 行到將軍澳海傍, 沿單車徑行, 行到某個新屋苑商場地下就是了。炒麵都 ok!點知呢個豬軟骨拉麵咸到苦的, 又細碗, 當堂要比 10 個喊面。好在 4 個人都肚餓每人分 D 食左佢啦。刺身拼盤, 加多一板海膽, 海膽完全無味! 紫菜是淋的, 失望!雜錦刺身飯, 又係超細碗, 不過不失。浜燒海鮮都 ok, 但其實整體不合格! 短時間內不會再去了。$500+ 一個人有更多好選擇啊。蘭桂芳食日本菜比這兒好得多了。😥😥😥

炒麵都 ok!

雜錦刺身飯, 又係超細碗, 不過不失。

浜燒海鮮都 ok, 但其實整體不合格!
短時間內不會再去了。

2018-12-28 224 瀏覽
餐廳位於將軍澳海旁,位於單車徑旁,環境清幽,人流不算太多。但位置距離地鐵站50分元,位於新樓盤的商場旁,跟着地圖亦要花一點心思去找餐廳鋪。餐廳裝修有日本餐廳的感覺,雖然店舖面積不大,但也沒有擠迫的感覺。餐廳主打磯燒海鮮,跟日本本地餐廳很相似。但價錢偏貴,分量亦不算太多。比較有驚喜的是,炒麵十分可口,可以一試。由於新開張的關係,餐廳亦推出一些優惠給顧客,於30秒或1分鐘來內可以用筷子夾水池內的海鮮,價錢分別是68及168.有興趣的朋友可以一試。
2018-12-26
2018-12-24 245 瀏覽
朋友介紹在日本人氣極高,剛進註將軍澳翩匯坊不久的日式滨燒太郎。這裏可以吃到日本直送刺身和海鮮浜燒。從將軍澳地鐵站走來約12分鐘左右,不難找。滨燒太郎裝修以日本店為藍本,非常日式,完全錯覺自己身在日本。餐廳有數間榻榻米房,但一定要訂位。餐廳亦提供很多品牌的清酒,供客人享用🍶特選刺身拼盤(5種)$278全部刺身由日本直送,保證貨源品質。帶子鮮甜,三文魚新鮮嫩滑,吞拿魚味濃,有咬口鹽燒花魚,花魚是北海道特產,魚身經一日風乾後,魚的鮮味更濃郁,但又能保持肉汁的鮮味。日式豬軟骨拉麵,拉麵彈牙,湯底濃郁,豬軟骨炆得又霖又滑。鵝肝壽司,鵝肝笑得外脆內嫩,油脂豐富,配上壽司飯,超正

餐廳有數間榻榻米房,但一定要訂位。

餐廳亦提供很多品牌的清酒,供客人享用🍶

特選刺身拼盤(5種)$278

全部刺身由日本直送,保證貨源品質。

帶子鮮甜,三文魚新鮮嫩滑,吞拿魚味濃,有咬口

日式豬軟骨拉麵,拉麵彈牙,湯底濃郁,豬軟骨炆得又霖又滑。

鵝肝壽司,鵝肝笑得外脆內嫩,油脂豐富,配上壽司飯,超正

• 鵝肝壽司
  • 鹽燒花魚
  • 壽司拼盤
2018-12-24 207 瀏覽
將軍奧翩匯坊開了一間日本餐廳,以即燒海鮮作為主打,新張期間更有優惠,$98限時半分鐘任夾海鮮,夾到多少都是$98任燒。價錢非常優惠,自認眼明手快的朋友一定要來試試💪🏻💪🏻餐廳有多間榻榻米包廂,夠晒私隠。但最好一早訂定位。很想試他們的海鮮燒烤,但因為喉嚨發炎,唯有叫一些燒烤以外的食物,下次來一定要吃浜燒。芝士焗廣島蠔,蠔肉鮮甜冇腥味,配上濃濃的芝士焗制,香滑順喉,正鹽燒味噌漬鮭魚腩$58鮭魚皮烤得脆口,海鹽提升了魚肉鲜味,節一片檸檬,更感鮮味無窮。Grilled Atka Mackerel $98, 北海道特產「花魚一夜干」,魚肉厚實,雖然有風干過,但魚肉依然有肉汁,而且魚鮮味非常濃厚,非常推介大家試一試,而且價錢亦非常合理。特上壽司拼盤$198,壽司選用的魚生新鮮不在話下,他們做的壽司飯並不是白醋米飯,是師父親自調製醬汁造成的壽司,很有特色,好吃。MAJIMEYA特製!神奇炒麪$72神奇炒麪是用日式拉麵炒成,炒麵麵條非常彈口,配料亦是非常豐富有冬菇,椰菜,薄切豬腩肉和蝦米,非常好吃,只可惜太細碟。

價錢非常優惠,自認眼明手快的朋友一定要來試試💪🏻💪🏻

餐廳有多間榻榻米包廂,夠晒私隠。但最好一早訂定位。

鹽燒味噌漬鮭魚腩$58

MAJIMEYA特製!神奇炒麪$72

• 神奇炒麵
  • 鹽燒味噌漬鮭魚腩
  • Grilled Atka Mackerel
2018-12-23 136 瀏覽
浜燒太郎喺日本有好多間分店,人氣幾高。最近仲進軍香港,更取址將軍澳,可以食到日本直送嘅刺身,亦有產地直送嘅海鮮浜燒。特上壽司盛合($208):牡丹蝦、帆立貝、海膽、赤身、鯖魚、三文魚子壽司等等,食材新鮮,壽司飯加左赤醋,所以令刺身味道更濃郁。牡丹蝦頭留起再炸,又變左一個香口小食!海鮮浜燒,order左三色蟹蓋($128)及大蜆($58)。有專人幫你燒,你想自己燒亦得。大蜆新鮮到噴水呢!蟹蓋蟹膏滿滿,味道好rich呀!鹽燒花魚($98)啖啖肉,豐富魚油呀!明太子雞翼($68)雞翼好飽滿,漲卜卜咁,因為入面全部都係明太子呀!呢度仲有串燒,全部即叫即燒:冬菇串($18)青椒仔串($18):日本青椒好食!雞皮串($22)蘆筍豚肉串($32)煙肉牡蠣卷串($32):煙肉加蠔超juicy!大蔥雞串($24)
浜燒太郎喺日本有好多間分店,人氣幾高。

最近仲進軍香港,更取址將軍澳,可以食到
日本直送嘅刺身,亦有產地直送嘅海鮮浜燒。

牡丹蝦頭留起再炸,又變左一個香口小食!

有專人幫你燒,你想自己燒亦得。

大蜆新鮮到噴水呢!

蟹蓋蟹膏滿滿,味道好rich呀!

鹽燒花魚($98)

啖啖肉,豐富魚油呀!

明太子雞翼($68)

雞翼好飽滿,漲卜卜咁,因為入面全部都係明太子呀!

呢度仲有串燒,全部即叫即燒:

冬菇串($18)
青椒仔串($18):日本青椒好食!

雞皮串($22)
蘆筍豚肉串($32)
煙肉牡蠣卷串($32):煙肉加蠔超juicy!
大蔥雞串($24)

2018-12-20 129 瀏覽
喜歡食日本餐的我經常要出去銅鑼灣,旺角,而家將軍澳終於有一間食完覺好好滿意的日本餐了,唔洗同人迫餐死!同屋企人做冬,本應一如既往食中菜,但見到海濱長廊開了一間日本餐,所以改變決定就衝過去睇下有沒有位置,事關經常性滿座,等了半小時一家五口可以入座了!點了最喜歡的 *明太子蛋卷*,入面真係好多明太子好足料!點了一些海鮮,雖然好似人手不足,但都有店員過黎幫我們燒!平時都好少食生蠔因爲去酒店食完個肚一定會唔舒服,但今次啲生蠔真係太肥美了忍唔住食了兩隻,出奇的是個肚竟然沒有唔舒服

點了最喜歡的 *明太子蛋卷*,入面真係好多明太子好足料!

點了一些海鮮,雖然好似人手不足,但都有店員過黎幫我們燒!

,出奇的是個肚竟然沒有唔舒服

2018-12-19 107 瀏覽
朋友知道我鍾意食海鮮,所以特登搵左呢間日式爐端燒餐廳同我去食!呢間餐廳位於將軍澳一個準備開業的商場內,附近人流不算多,但是當晚入坐率竟然都好高,睇黎一定好好食啦餐廳裝修走傳統日式路線,最特別係一旁有幾間榻榻米既包房,客人要除鞋先可以進內,好有趣原來朋友帶我黎呢間餐廳就係為左呢個遊戲!客人只需要在指定時間內,使用特製既長筷子在水箱內夾到既所有海鮮就都係屬於你既一分鐘168蚊,半分鐘98蚊,我當然挑戰一分鐘啦。又抵又好玩,真係好正!水族箱內既海鮮全部好新鮮,而且係由日本空運黎架!最後我用一分鐘夾左三個北海道帆立貝、四個象拔蚌、兩個聖子王同一個廣島蠔!!呢度如果正常係餐牌點要六百幾蚊!玩呢個遊戲只需168咋!!我真係超開心食既時候都見到其他人有玩呢個遊戲,佢地都收穫好多夾完之後餐廳會拎去洗淨,跟住我地就可以自己燒熟d海鮮啦!燒海鮮時有酒、牛油蒜蓉醬同海鹽醬比我地加,我就鍾意就咁落酒,因為唔加太多味道更能突出海鮮本身既甜味!睇圖可能唔覺海鮮好大,但其實隻隻都超巨型!聖子王有我半個手臂長,帆立貝就超厚肉超大粒,就算熟左都有2.5cm左右厚!全部海鮮都非常新鮮,就咁加d酒去煮就好鮮味!帆立貝同聖子

水族箱內既海鮮全部好新鮮,而且係由日本空運黎架!

食既時候都見到其他人有玩呢個遊戲,佢地都收穫好多

睇圖可能唔覺海鮮好大,但其實隻隻都超巨型!聖子王有我半個手臂長,帆立貝就超厚肉超大粒,就算熟左都有2.5cm左右厚!全部海鮮都非常新鮮,就咁加d酒去煮就好鮮味!帆立貝同聖子王真係超推薦,同我係日本食既質素差唔多

除左呢d,我地仲叫左三款壽司

左口魚邊壽司入口食到甘甜的魚油味,微微烤過令層次更豐富,好好食

牡丹蝦壽司$72蚊就有兩個,非常抵,入口香甜,蝦頭d蝦膏都好甜好新鮮

鰻魚壽司雖然不錯,但其它太好食,相較不算太特別

北海道炸八爪魚外皮炸得很脆,內裏是有咬口既粗八爪魚腳,不錯

海苔鵪鶉蛋非常適合送酒,用特製醬汁燒過既鵪鶉蛋,配上鵪鶉蛋的大蛋黃,正呀

最後既最後,黎呢d餐廳一定不能少既就係酒類飲品啦!我超推薦柚子梅酒
柚子既酸甜味配上梅酒,好特別,而且酒味較濃,適合唔鍾意苦澀酒味又想飲高d酒精既人

朋友叫左呢杯蜜瓜雪糕highball,佢話好特別,最尾雪糕融落杯酒之後更正窩

兩個人,食左咁多野都係600蚊,真係非常抵呀
好開心

📍將軍澳📍日本🇯🇵超人氣過江龍😍即燒海鮮🦀産地直送💯新開優惠🌟$98限時⏱半分鐘❤️任❗️夾❗️海鮮😏------------------------------前幾日啱啱見到fb有介紹😎見到即燒海鮮好吸引,趁未有太多人去,即刻衝去試試佢🤣因為6點就去到,時間尚早,所以就可以坐🔻塌塌米嘅迷你包廂🔻😍😍❗️❗️要除鞋入去,同埋有拖鞋俾您著,好細心😛如果需要落單嘅話,㩒個alarm就可以🥰超級高私隱度😆------------------------------新店開張🌟仲有個限時⏱任夾嘅優惠😆要用指定嘅長筷子係魚缸🐟任❗️夾❗️海鮮😍每枱有一次機會✅自問揸筷子技術好純熟就一定要挑戰下🥳🥳------------------------------但我自己本身就唔係太識揸筷子🙈所以就放棄啦🤣🤣我哋一嚟先叫咗北海道帆立貝、大蜆、鮑魚同象拔蚌嚟燒😛職員都好細心教我哋要點燒會比較好食😎一開始就燒北海道帆立貝🤩先落料理醬,燒佢一陣,再落牛油蒜蓉,令到佢更加香😏😏食落肉質仲好嫩,好鮮味😍😍唔會過老,令到個肉質實曬🙈而大蜆燒一陣就開曬口,啲肉都幾大,又無沙😛最正就係鮑魚🤤🤤一放上個爐仲郁下郁下,好新鮮咁🤣但唔可以燒

北海道帆立貝
而大蜆燒一陣就開曬口,啲肉都幾大,又無沙😛
大蜆
最正就係鮑魚🤤🤤一放上個爐仲郁下郁下,好新鮮咁🤣但唔可以燒太耐,食落一啲都唔韌,好有咬口,勁正😍😍❗️象拔蚌都好爽口彈牙😚
鮑魚

之後再叫咗個地獄拉麵🍜用豚骨湯底再加埋地獄醬料🌶都幾辣下😏😏叉燒都好腍,唔會鞋口🤓
地獄拉麵
最有驚喜就係明太子牛油燒魷魚鬚🤤🤤每條魷魚鬚痴滿明太子🤩再加上用牛油去燒,超濃牛油味❗️好食到呢🙈🙈
明太子牛油燒魷魚鬚
再有個日式酒煮大蜆😎每隻蜆都索曬啲酒味🍶識食一定啜埋殻入面啲汁🤤
日式酒煮大蜆

如果一邊燒一邊飲啲冰涼嘅嘢,就真係好爽🤩所以叫咗杯桃色吐息,啫係蜜桃乳酸🍑同一杯南國美人,其實係蜜桃柑桔🍊飲落甜甜地❤️但真係好解渴😂
南國美人
日式酒煮大蜆
南國美人
  • 桃色吐息
2018-12-16 274 瀏覽
愈來愈近聖誕,個個都節目多籮籮,但又怕個荷包負荷唔到,於是我同屋企人決定提早預祝聖誕,廢事正日陪唔到兩老,佢地兩個係度放負。XD我地住將軍澳,同D鄰居搭Lift落樓時傾開計,鄰居話豪宅區果頭開左間新餐廳,幾好食,叫我地可以去試,鄰居介紹到於是就打去Book 檯去下嚐鮮。浜燒太郎佢位置係翩匯坊,係正豪宅區樓下,仲有好多商鋪未入駐,所以搵左陣路先去到,浜燒太郎個位真心靚,面向跑步徑、單車徑去,而再望出少少就係海皮,如果秋涼時坐出去真心好正!佢GE門面非常有日式風味,木製GE裝潢,好日系GE海報同Banner,好有日式居酒居Feel,入到門口見到大大個養海鮮GE水箱同芝士,我諗我唔洗點睇Menu,已經知自己要食咩Lo。因為預先Book 左位,侍應已經好好咁留左個包廂俾我地,可以與世隔絕,又可以同屋企人坐得Close D,包廂入面有個按鈴,有咩需要禁個鐘仔就可以叫到人黎幫手,餐廳GE 設備格局都幾令人滿意。因為媽媽遲左收工,所以叫左D枝豆($32)黎墊下肚先,枝豆用熱水燙過之後,再撒D幼鹽上去,清清地又好味,侍應仲非常識做咁拎D碗俾我地,怕我地要無地方放皮豆殼。和風凱撒沙律($62),材料非常

和風凱撒沙律($62),材料非常豐富,睇到都心心眼,有青瓜、生菜、蕃茄、滑豆腐、沙律菜、玉米、煙肉等,屋企人有人唔食沙律醬,而店家剛好係凱撒沙律醬另上,岩岩好迎合左我地屋企GE需要。

精選刺身拼盤($178),有3款刺身俾我地,每款4片,剛好夠我地一家四口,人人有得分,有三文魚、吞佣魚同埋立魚,魚肉都好新鮮,而又肥美鮮甜,而且件件都係厚切,滿足!

燒鯖魚($88),本身以為係得半份魚,點知上檯係一條魚咁上,店家都真心大方,呢個價位食到灸烤GE魚。份量大都不突止,魚肉輕輕調左味,簡單而鮮明咁帶出魚肉實淨口感同食才GE鮮度。

三文魚壽司 $37,店家既三文魚用才非常之好,俾左近腩位GE三文魚我地,口感好軟滑,而店家用左黑壽司醋,味道無咁酸,但香味突出好多,壽司飯帶少少好似落左醬油GE顏色咁,絕對係意外收穫!

食左好多生冷野,於是叫左豬骨拉麵煮雞蛋 $98,豬骨味湯頭唔錯,濃度剛好唔會死咸,個溏心蛋好好食,嫩滑得黎,蛋黃仲係有少少流流地半熟GE感覺,拉麵麵質係幼得黎好有口感,掛湯能力亦唔錯,連埋個黑蒜油豬骨湯食落口,好惹味。

薑汁豬肉野菜($68),呢個菜炒得幾有誠意,用左椰菜、洋蔥、紅蘿蔔、冬菇、豬肉等去炒,雜菜本身夠新鮮甜,連豬肉加少少醬油去炒,健康又好食。

鄰居果然無介紹錯!
2018-12-12
  • 精選刺身拼盤
  • 三文魚壽司
  • 薑汁豬肉野菜
2018-12-16 167 瀏覽
今日家姐提議到將軍澳,附近一間新開既居酒屋一家人食餐飯,去到門口已經覺得鋪頭充滿日本風情,門口掛左一支支彩色既日本旗,而且整個門面都係木制 相當特別。入到去餐廳,餐廳既座位主要分左兩類,有部份係普通既四至六人枱,同埋有部份就係日式包廂,而今次好好彩,因為人唔多 有得一嘗坐日式包廂既感覺。而餐廳相當注重客人私穩,包廂有一道厚厚既木門幫我地隔位,更貼心既地方係餐枱隔離有一個服務鈴,方便你落單、搵侍應或者賣單!餐廳既野食種類相當之多,有刺身、日式料理、稻草烤物、拉麵、意粉等等絕對唔會揀唔到野食來食。今次我地屋企人難得一聚,家姐又話請客,當然就係有大食大咩都叫下!!今次我地叫左:北海道蝦味噌出汁炊餃子 $88,豬肉蔬菜餃放落去,味嚐煮成既濃湯,鮮甜味更濃郁,而店家仲用一個小石鍋送上來,絕對係步入冬天既時候要叫來食!豬骨拉麵煮雞蛋 $98,店家既湯麵類真係做得唔錯,調味岩岩好 而我自己都好鐘意依個豬骨拉麵煮雞蛋,因為豬骨味相當香濃 而店家仲加入左少少既黑蒜油令到我地食每啖麵既時候,更加惹味,而且店家既溏心蛋真係好正~ 稻草烤安格斯牛扒 $168,作為牛魔王既我,又點可以唔試下稻草烤出來既安格斯牛

絕對唔會揀唔到野食來食。

今次我地叫左:

稻草烤安格斯牛扒 $168,作為牛魔王既我,又點可以唔試下稻草烤出來既安格斯牛扒,店家既牛扒熟成度大約係5至7成左近,但絕對唔會覺得太硬 反而口感剛剛好,而稻草烤出來 感覺上油膩感較少,配埋店家自製既蒜片~正!

明石燒風雞蛋卷 $68,係我幾異想唔到既一道菜,本身以為係普通既玉子燒,口感會比較硬同結實,點知完全同我想像唔一樣!雞蛋卷既口感係軟滑帶點半熟,超級推介!

炒羊菜 $78,冬天係食羊肉既季節,因為羊肉可以暖身,依道菜係用羊肉片同唔同既雜菜炒成,菜混合左羊味 香而不膻。

煙肉芝士奶油意大利麵 $128 (2人份量),唔好以為店家係做日本野,意粉就唔得~店家既意大利麵相當有誠意,就好似平時係酒店Buffet食到既意粉甘,將煮去既意粉放係芝士上轉啊轉,等佢痴滿晒芝士~又點會唔好食呢?

三文魚壽司 $37,店家既三文魚絕對高汁,口感相當軟滑 仲要比左近腩位既部份比我地,更值得一讚既地方,店家既壽司醋係比較特別,係相當比較香同酸味較少,壽司飯係呈少少微黃色,好有誠意!

屈完家姐一大餐,仲要甘好食~真係只能說:大滿足啊!
2018-12-12
  • 煙肉芝士奶油意大利麵
  • 三文魚壽司
  • 豬骨拉麵煮雞蛋
2018-12-15 204 瀏覽
宜間係日本🇯🇵過江龍黎香港開分店,平日已經差不多滿座,大家記得要book位呀!格局環境都好似日本嘅餐廳,大廳旁邊就好似日本居酒屋咁,我好好彩咁可以坐居酒屋果D房仔。✌️宜度除左有美食,仲可以玩遊戲,見到有位食客玩遊戲(玩分半鐘好似),佢好厲害,夾到咁多海鮮。《蟹肉蟹膏燒》$78🦀食左一次真係番唔到轉頭,會想再叫多個。一開始侍應會幫我地加啲酒汁,之後慢慢燒到熟,就可以加自己鐘意既汁,我就加左蒜蓉牛油。建議先試食少少,食下D鮮味,之後先加汁。蟹膏超多,仲有真蟹肉,蟹肉蟹膏既鮮味加埋蒜蓉牛油,真係好甘香鮮甜。《精選刺身併盤》$178有三款刺身,今次分別係三文魚、吞拿魚、油甘魚。師傅會因應供應以決定三款嘅刺身,如果有啲乜嘢唔想食嘅可以預先提出。呢度嘅刺身夠晒新鮮,好肥美。《芝士意粉+明太子》$156叫咗個二人份量嘅芝士意粉加明太子,本身以為剩係得意粉原來仲有蝦同蟹作為配菜。有啲卡邦尼嘅感覺,但個芝士味🧀Rich好多,蝦好新鮮,好抵食。《鹽燒味噌漬鮭魚腩》$58三文魚腩部位特別多脂肪,食落去有啲滑滑地嘅感覺,口感一流,入口即溶。雖然係鹽燒,但如果落少一點鹽,就完美啦!《蒜蓉牛油味燒大帶子》$48呢

蟹肉蟹膏燒

鹽燒味噌漬鮭魚腩
《鹽燒味噌漬鮭魚腩》$58
蒜蓉牛油味燒大帶子
《蒜蓉牛油味燒大帶子》$48
呢個一定要叫,CP值超高!一個帶子殼上有三粒帶子,每一粒嘅帶子嘅口感都唔一樣,帶子加上蒜蓉牛油,令人回味無窮。
串燒
《蘆荀豚肉串》$32
《大蔥雞串》$24
個人認為蘆筍豚肉串比起大蔥雞串更加好食,薄薄嘅豚肉包住蘆筍,而蘆筍能夠保持水份,食落去比較爽。相對地,大蔥雞串會比較乾身,所以較為遜色。

宜度服務態度都不錯,即使侍應十分忙碌,但對客人仍然保持笑容。👍
蟹肉蟹膏燒
精選刺身併盤
芝士意粉+明太子
鹽燒味噌漬鮭魚腩
蒜蓉牛油味燒大帶子
串燒
表妹剛去完日本返黎,我地約左今晚食飯睇戲順便攞手信,佢揀左去呢間將軍澳南新開張嘅居酒屋開餐。餐廳係將軍澳南新樓商場地舖,對住海濱長廊,環境唔錯。餐廳裝修富有日式居酒屋風格,食物除左一般刺身,壽司同日式料理之外,仲提供活水產浜燒。我地揀左一款海膽甲羅燒,鮮魚魚鮫同幾款熟食,一邊慢慢食一邊聽表妹分享佢今次日本之行。海膽魚籽蟹肉蟹膏燒 $128加上海膽同魚籽嘅甲羅燒我都係第一次食,兩款食物都好鮮甜,加上蟹肉同蟹膏,啖啖都食到濃郁嘅海鮮味。薑汁豬肉野菜 $68我地兩個都鍾意食日式野菜,呢款野菜帶有薑味,特別香甜,豬肉爽口彈牙,肉味濃郁。日式炸豆腐 $58炸豆漿好嫩滑,加上魚仔同流心蛋,非常惹味。明太子雞蛋卷 $78雞蛋卷煎得好香,一層層外香內嫩,配上辣味明太子,味道層次豐富。鹽燒是日鮮魚魚鮫 $82餐廳今日呢款鮮魚魚鮫魚肉好軟腍,魚皮香脆,魚油豐腴,我同表妹都好滿意。日本蕃薯 $28最後食埋呢個加左牛油嘅燒蕃薯,我地都飽到要捧住個肚行返屋企。餐牌

餐廳係將軍澳南新樓商場地舖,對住海濱長廊,環境唔錯。餐廳裝修富有日式居酒屋風格,食物除左一般刺身壽司同日式料理之外,仲提供活水產浜燒。我地揀左一款海膽甲羅燒,鮮魚魚鮫同幾款熟食,一邊慢慢食一邊聽表妹分享佢今次日本之行。

海膽魚籽蟹肉蟹膏燒 $128

薑汁豬肉野菜 $68

日式炸豆腐 $58
炸豆漿好嫩滑,加上魚仔同流心蛋,非常惹味。

明太子雞蛋卷 $78

鹽燒是日鮮魚魚鮫 $82

日本蕃薯 $28

餐牌
2018-12-14 170 瀏覽
星期五晚上訂咗位都要等,門口冇receptionist全部好忙係樓面幫手·環境吾錯,見到有細包廂應該要訂。入座後九個字內上得一碟牛舌,餓到我地見到樓面得三四個服務員,做不停,都唔好意思催佢地,人手都係好不足。野食嘅話,牛舌同鵝肝壽司吾錯芝士意粉$128普通,個海膽蟹蓋都ok但都吾平($128)總括嚟講, 食物質素不差,不算抵食。但係要等太耐,如果人手咁少要等一個鐘先有嘢食,未必會再幫襯。希望會改善啦!
星期五晚上訂咗位都要等,門口冇receptionist
全部好忙係樓面幫手·

環境吾錯,見到有細包廂應該要訂。

入座後九個字內上得一碟牛舌,餓到我地

野食嘅話,牛舌同鵝肝壽司吾錯

芝士意粉$128普通,個海膽蟹蓋都ok但都吾平($128)

2018-12-14
10 分鐘 (堂食)
  • 牛舌