2024-03-13
九龍城多美食眾所皆知!今次黎到由日本人主理嘅居酒屋【浜滝】🎌店舖充滿日本特色,店員親切友善,每上一道菜都會細心講解❤️.🍅前菜日本水果蕃茄 $88食落去好Flesh 而且多汁鮮甜!配上特製酸汁,味道更突出!.🥢店員推介新鮮直送活赤貝 $236每日新鮮直送,食落肉質爽厚,鮮味十足😋.✈️空運魚箱 - 魴鮄刺身$598好特別第一次聽到魚名叫魴鮄!我重以為聽錯😝當天空運直送,原來係來自本州中部靜岡縣魴鮄魚🐟刺身鮮甜美味,口感豐富!食完刺身,魚頭魚尾會拎去煲湯,再配上新鮮蔬菜,非常清甜!.🦑唐揚墨魚咀 $68新鮮炸起熱辣辣,食落去仲好Juice。.🍗鐵板炭燒地獄雞腿肉 $88有小小辣 送酒一流🍶下面仲有啲洋蔥,索晒啲汁好惹味。.🐖葡萄豚串 $78第一次聽葡萄豬,原來係混合飼料同優質的葡萄種子飼養豬隻。肉質特別嫩滑,沒有腥味,咬下肉汁四溢,肉與油脂嘅分佈均勻!必食推介呀‼️.🇯🇵日本燒秋葵 $38.🐃櫻花蝦牛肉泡菜石鍋飯 $158石鍋飯好豐富,而且會有石鍋嘅熱度興住,食極都仲熱辣辣,好好食🤤.店舖位置有限 去之前記得打電話book位呀📞
🍅前菜日本水果蕃茄 $88
🥢店員推介新鮮直送活赤貝 $236
每日新鮮直送,食落肉質爽厚,鮮味十足😋
✈️空運魚箱 - 魴鮄刺身$598
食完刺身,魚頭魚尾會拎去煲湯,再配上新鮮蔬菜,非常清甜!
🦑唐揚墨魚咀 $68
新鮮炸起熱辣辣,食落去仲好Juice。
🍗鐵板炭燒地獄雞腿肉 $88
有小小辣 送酒一流🍶下面仲有啲洋蔥,索晒啲汁好惹味。
🐖葡萄豚串 $78
🇯🇵日本燒秋葵 $38