2024-06-24
九龍城出名美食多🤗今次和朋友試新野🚇呢間浜滝係由🇯🇵日本人渡邊壽san主理嘅居酒屋🏮主打各款時令嘅🤩新鮮食材,尤其係空運✈️刺身,各式串燒🔥同埋佐酒小食。入面裝修都幾好氣氛,而且仲有專業🍶侍酒師添🤗🤗🦐芥末牛油果海老餅係完全吾辣既菜色✅牛油果打得好綿滑💖鋪滿炸得香脆嘅樱花蝦,咬落又脆又滑口感一流👍配埋餅乾一齊食用,係一款好好嘅佐酒前菜😍🦐樱花蝦鱼餅細粒一口一啖🤗鱼餅先炸一次,然后再粘上櫻花蝦再炸!雙重炸之下令到鱼餅非常鬆脆🌟🐮神戶牛肉沙律神户牛切粒,加上黑胡椒煎香,牛味又香又濃,口感软滑😍沙拉底加了温泉蛋,食落更加顺滑,整件事很爽👍✈️時令海膽新鲜飛機货,每年6月至9月當灶🤩面头鋪滿魚籽和金箔,每一啖都非常鲜美😙幸福感满瀉💯🥢燒活鲍鱼鲍鱼燒得剛剛好,好鲜甜,淋得來又有D彈牙🤗唔洗驚難消化👍🦐伊勢海老燒半熟龍蝦、海膽、龍蝦粥係佢本店嘅招牌名物🏮用特製嘅鹽燒醬汁煮製龍蝦至半熟,令龍蝦保留到爽身嘅口感同濃厚嘅鮮甜味,配埋海膽一齊食,係食之前再點點龍蝦頭上嘅金箔,極盡奢華的味覺享受。食完之後店家會將龍蝦頭煮滾成極濃龍蝦湯粥,入口滿滿都是龍蝦湯鮮味,棉滑的湯粥,係呢個moment我要爆🔥喇如果你想用
🦐芥末牛油果海老餅
🦐樱花蝦鱼餅
🐮神戶牛肉沙律
✈️時令海膽
🥢燒活鲍鱼
鲍鱼燒得剛剛好,好鲜甜,淋得來又有D彈牙🤗唔洗驚難消化👍
🦐伊勢海老燒
半熟龍蝦、海膽、龍蝦粥
如果你想用貼地價去食高質素嘅日本餐🇯🇵浜滝絕對係一個好選擇👍👍
晚市比較full,想食嘅話记得揾波叔预訂呵😜