浜滝

Hamataki
本來想約朋友今年一齊遊北海道,而家梗係去唔成啦☹️ 近來疫情確診個案持續0👏🏻👏🏻👏🏻 就約埋好朋友一齊聚下頭!首選當然係日本嘢食啦😌餐廳雖然店面不大,但擺設報置好有心思☺️ 幾啱一班朋友仔傾幾📍 伊勢海老燒🦞 (兩食)1️⃣ 龍蝦同海膽都係輕炙嘅狀態,口感黏稠彈牙,係好好食既龍蝦刺身~加上海膽嘅鮮味同龍蝦嘅鮮甜夾埋味覺享受提升❤️ 2️⃣ 之後店員會拎返起個龍蝦頭去煮湯或者粥,因為食得好飽了,所以我地揀咗要湯。湯既配料有蘿蔔,娃娃菜,豆腐,湯底係勁濃好重龍蝦味😋已龍蝦頭入邊仲有好多肉,用味增湯煲過特別好食。📍三色剌身三色刺身由三文魚腩,帶子,同埋牡丹蝦組成。三款刺身都非常之新鮮,尤其是牡丹蝦,朋友盛讚好食!我自己就覺得三文魚腩好happy,肥美可口👍🏻📍手燒白鰻魚大大件超厚肉,外皮燒得脆脆的,而鰻魚肉濃味彈牙!好食到想再叫🥢🥢🥢📍綾町產葡萄豬可樂餅可樂餅外脆內Juicy,配上餐廳建議的香蔥同微酸嘅醬汁黎食,更好味📍日本冰菜島豆腐沙律沙律嘅組合非常少見,冰菜同海葡萄都好少食到,夾埋一齊食又幾得意喎😂 btw, 對上一次食海葡萄已經係前年係沖繩啦😢 唉呀!真係好想去旅行呀!雖然冇得出發去旅行,不過同朋

📍 伊勢海老燒🦞 (兩食)

📍三色剌身

三色刺身

📍手燒白鰻魚

手燒白鰻魚

📍綾町產葡萄豬可樂餅

綾町產葡萄豬可樂餅

📍日本冰菜島豆腐沙律

日本冰菜島豆腐沙律

雖然冇得出發去旅行,不過同朋友聚一聚一樣開心🍻

浜滝
@hamataki__izakaya