2022-07-29
-伊勢海龍燒 $698係呢度既招牌菜,用特製鹽味醬汁炮製至肉質半熟 爽口彈牙,而醬汁帶出龍蝦濃厚既鮮味,配埋海膽食 令鮮味更提升 味道好夾✨食完後 會將龍蝦頭煮成特製既濃湯&粥,湯&粥都係同一個味,粥好似濃少少,味道非常香濃鮮甜 食得出有好多龍蝦膏溶左入去✨-目張魚刺身 $588係日本豊州當日直送既海魚,每日都可能唔同既品種,需要同店員查詢。條魚非常新鮮,目張肉質嫩滑 油份適中,完全唔腥👍🏻-蟹甲羅燒 $128蟹蓋上面除左有蟹肉 仲有好多蟹膏 鵪鶉蛋 飛魚子撈埋一齊食非常惹味 每一啖都充滿蟹膏-火炙平目魚邊 $148平目姐係我地平時食既左口魚,不過第一次咁樣食,火炙過好香,好有油脂香 入口即溶~醬汁係酸汁同wasabi 非常夾,記得趁熱食✨-地獄炭燒鐵板阿波美雞腿肉 $88一上枱就聞到超香,有雞肉 洋蔥 藏紅花,經過炭燒同鐵板燒 所以味道非常香&惹味,另外會有少少辣,辣度剛剛好-花魚一夜干 $138一夜干的做法是將鮮魚剖開、清除內臟,再浸泡於與海水濃度相近的鹽水中,最後只有經過一夜風乾,就完成的魚乾。條魚燒得好好,保持到鮮味,而且肉質仲好有水份~飲品都唔錯,分別叫左:-日本威士忌梳打-
-目張魚刺身 $588
條魚非常新鮮,目張肉質嫩滑 油份適中,完全唔腥👍🏻
-蟹甲羅燒 $128
蟹蓋上面除左有蟹肉 仲有好多蟹膏 鵪鶉蛋 飛魚子
撈埋一齊食非常惹味 每一啖都充滿蟹膏
-火炙平目魚邊 $148
-地獄炭燒鐵板阿波美雞腿肉 $88
-花魚一夜干 $138
條魚燒得好好,保持到鮮味,而且肉質仲好有水份~
飲品都唔錯,分別叫左:
-日本威士忌梳打
-熱柚子蜜