2022-10-06
兵庫生蠔🦪生蠔相當出色,新鮮不在話下,仲好creamy,食落去超鮮甜。好推薦啊,連我平時唔係特別好蠔既都要再encore時令魚刺身-馬面魚呢度既菜式興煮兩味,刺身味道偏淡,配埋柚子汁又幾易入口。除左刺身,職員仲話可以幫我地將魚骨熬湯,魚湯好鮮甜,個味比刺身仲出,而且會配埋雜菜。一個送兩個食法,超值又可以試多個食法。蟹膏甲羅燒呢個蟹膏甲羅燒相當出色,我平時去親日本餐廳都會叫,但一直覺得出面好多餐廳調味會好重手,好鹹。呢度既甲羅燒真係必試,調味適中唔死鹹,又帶得出蟹膏既鮮味,而且裏面仲有蟹肉同櫻花蝦。強推啊!重頭戲-龍蝦兩食-燒半熟龍蝦同時令刺身一樣,呢個龍蝦都係兩食,仲好打卡able。一開始會將龍蝦做成半熟刺身,半熟既口感剛剛好,好鮮嫩,表面亦有燒過,更能帶出龍蝦既鮮味。同時燒龍蝦配以海膽同金箔,海膽鮮甜,一啖食曬龍蝦同海膽簡直係一個享受,兩者相得益彰,更能帶出大家既鮮甜。龍蝦兩食-龍蝦粥第二食就係職員會將龍蝦頭拎去熬湯/粥,我地就揀左熬粥。粥既份量都好夠,龍蝦頭一開二,煮到兩碗粥。粥既湯底好濃,好鮮甜,個粥會保留返個龍蝦頭,一樣都好打卡able。龍蝦熬出黎既湯真係無得頂,超鮮甜,粥裏面
時令魚刺身-馬面魚
呢度既菜式興煮兩味,刺身味道偏淡,配埋柚子汁又幾易入口。
一個送兩個食法,超值又可以試多個食法。
蟹膏甲羅燒
重頭戲-龍蝦兩食-燒半熟龍蝦
龍蝦兩食-龍蝦粥
第二食就係職員會將龍蝦頭拎去熬湯/粥,我地就揀左熬粥。粥既份量都好夠,龍蝦頭一開二,煮到兩碗粥。粥既湯底好濃,好鮮甜,個粥會保留返個龍蝦頭,一樣都好打卡able。龍蝦熬出黎既湯真係無得頂,超鮮甜,粥裏面仲有d菇。粥索曬d龍蝦湯,唔覺唔覺我就食曬成碗。
我個人覺得個龍蝦粥真係無得頂,我鍾意個粥仲多過個燒龍蝦。雖然呢個龍蝦兩食價錢唔平,但好值得一試,一個價錢試到兩種煮法,各有特色。而且唔洗擔心個份量,絕對夠曬兩個人當main咁食!超推薦一定要試下