2022-10-06 48 瀏覽
兵庫生蠔🦪生蠔相當出色,新鮮不在話下,仲好creamy,食落去超鮮甜。好推薦啊,連我平時唔係特別好蠔既都要再encore時令魚刺身-馬面魚呢度既菜式興煮兩味,刺身味道偏淡,配埋柚子汁又幾易入口。除左刺身,職員仲話可以幫我地將魚骨熬湯,魚湯好鮮甜,個味比刺身仲出,而且會配埋雜菜。一個送兩個食法,超值又可以試多個食法。蟹膏甲羅燒呢個蟹膏甲羅燒相當出色,我平時去親日本餐廳都會叫,但一直覺得出面好多餐廳調味會好重手,好鹹。呢度既甲羅燒真係必試,調味適中唔死鹹,又帶得出蟹膏既鮮味,而且裏面仲有蟹肉同櫻花蝦。強推啊!重頭戲-龍蝦兩食-燒半熟龍蝦同時令刺身一樣,呢個龍蝦都係兩食,仲好打卡able。一開始會將龍蝦做成半熟刺身,半熟既口感剛剛好,好鮮嫩,表面亦有燒過,更能帶出龍蝦既鮮味。同時燒龍蝦配以海膽同金箔,海膽鮮甜,一啖食曬龍蝦同海膽簡直係一個享受,兩者相得益彰,更能帶出大家既鮮甜。龍蝦兩食-龍蝦粥第二食就係職員會將龍蝦頭拎去熬湯/粥,我地就揀左熬粥。粥既份量都好夠,龍蝦頭一開二,煮到兩碗粥。粥既湯底好濃,好鮮甜,個粥會保留返個龍蝦頭,一樣都好打卡able。龍蝦熬出黎既湯真係無得頂,超鮮甜,粥裏面
兵庫生蠔🦪

時令魚刺身-馬面魚

呢度既菜式興煮兩味,刺身味道偏淡,配埋柚子汁又幾易入口。
一個送兩個食法,超值又可以試多個食法。

蟹膏甲羅燒

重頭戲-龍蝦兩食-燒半熟龍蝦

龍蝦兩食-龍蝦粥
第二食就係職員會將龍蝦頭拎去熬湯/粥,我地就揀左熬粥。粥既份量都好夠,龍蝦頭一開二,煮到兩碗粥。粥既湯底好濃,好鮮甜,個粥會保留返個龍蝦頭,一樣都好打卡able。龍蝦熬出黎既湯真係無得頂,超鮮甜,粥裏面仲有d菇。粥索曬d龍蝦湯,唔覺唔覺我就食曬成碗。
我個人覺得個龍蝦粥真係無得頂,我鍾意個粥仲多過個燒龍蝦。雖然呢個龍蝦兩食價錢唔平,但好值得一試,一個價錢試到兩種煮法,各有特色。而且唔洗擔心個份量,絕對夠曬兩個人當main咁食!超推薦一定要試下
2022-10-03 52 瀏覽
好耐冇來呢間餐廳食野了~今日終於有時間再來食,同以前一樣,呢間滨滝啲員工服務真係一流,個個員工都好熟悉所有間鋪賣梗嘅食物同飲品,因為入咗去坐低之後,無論換咗邊位問一問啲食物問題,都可以講得出係有揀呀、點樣食最好、本期推薦食飲啲咩,仲有會反問番你有無話想要啲咩口味,切合番今日你想要嘅味道同胃口,所以啲員工培訓真係頂瓜瓜!咁入到就推介呢期食啲新鮮嘅飛機運送嚟嘅魚類,咁問咗我哋想今日要啲咩類型嘅口味,咁就答咗佢話想要啲唔太濃多油仲要有啲爽口嘅魚,之後聽完走入去問咗位師傅再同我哋推介番可以試吓食目仁奈魚,可以兩食咁添。就要咗佢啦,首先上咗條魚嘅刺身先,首先感覺係新鮮有鮮味,之後好似係近骨位啲肉質會較爽啲,再試吓啲醬汁,佢仲介紹埋係由高知縣出產嘅柚子醬汁,感覺上好釣味,但係我哋想保持佢種鮮味,所以繼續食啲刺身。淨番排骨會拎去煲湯,咁大個都未飲過咁好味嘅魚湯,好多鮮味走哂出嚟,又唔會整到好濃味,要等你飲到清新甜美嘅清湯!真係好正🤤🤤🤤仲叫左個我最愛~火炙平目魚邊~啖啖魚邊鬆油脂充滿於口腔,再加上加了芥茉,有少少辛辣,中和了油膩感覺,真係好好味😍另外叫了一個燒飯團🍙,第一次食,又幾特別,外脆內軟,鬆

另外叫了一個燒飯團🍙,第一次食,又幾特別,外脆內軟,鬆化的感覺!不錯👍🏻
2022-09-28 1146 瀏覽
🧡Please follow my IG : orororenji☆ 浜滝九龍城福佬村道59號地下A舖✦ 半熟龍蝦•海膽•龍蝦粥超!級!正!燒一燒過嘅龍蝦好香,半熟嘅肉質又有刺身嘅爽口彈牙,本身佢地用特製醬汁整成已經好好味,同埋海膽食又再鮮甜d,正(๑˃̵ᴗ˂̵)• 龍蝦粥食完龍蝦就會拎返d殼去,可以選擇煲粥/湯,我地就揀左粥,粥底好綿,好濃郁好鮮甜,入面仲有好多蔬菜、菇,增加口感之餘味道又豐富d,好味!✦ 花魚一夜干一夜干係將新鮮魚一夜風乾而整成,肉質會比起平時嘅魚實淨d,但依然鮮味十足,保持肉汁,起一起條主骨基本上就已經係啖啖肉,而且仲要好大條,都係必食嘅一個item٩( ᐛ )و✦ 佐酒七味魚翅又係我去居酒屋會叫嘅野,送酒一流!✦ 日式炸大腸食過好多唔同嘅炸大腸,日式就未試過,包左粉漿一齊炸,脆卜卜,好食。✦ 特大青檸可樂大大杯,好解渴。呢到分別有2層,地下就高枱位多,2樓就岩一班朋友食飯,地方唔算大但好有居酒屋氣氛,服務都好好,值得一試呀。
☆ 浜滝
九龍城福佬村道59號地下A舖

✦ 半熟龍蝦•海膽•龍蝦粥

• 龍蝦粥

✦ 花魚一夜干

✦ 佐酒七味魚翅
又係我去居酒屋會叫嘅野,送酒一流!

✦ 日式炸大腸

✦ 特大青檸可樂
大大杯,好解渴。

• 花魚燒一夜干
2022-09-28 69 瀏覽
今次和媽媽去食飯拍拍拖,聊聊天,現在有宋王臺站來九龍城真的超方便,半個鐘就到!整晚聽住日本音樂,期待飛的一日😍人均:$572.半熟龍蝦·海膽·龍蝦粥龍蝦兩食,媽媽好喜歡!啖啖龍蝦肉配上甜美海膽,食完半熟龍蝦之後拎隻龍蝦煲粥/湯,我們都選了粥!食粥時,還可以食到龍蝦身的膏和肉,今次再食質素依舊!回味無窮!.日本汁煮水餃子在雞皮餃子掙扎一番,選了水餃子,簡簡單單成為食完龍蝦後的過場,繼續食!.大阪燒餅滿滿木魚絲,很多椰菜,非常有口感,加上燒汁,櫻花蝦,為燒餅增加風味。.大蔥豚肉串即叫即燒,小心勁熱,香脆油香豚肉配上清甜多汁大蔥,燒得剛剛好。.北海道直送半熟帆立貝用上牛油燒,加點蔥花,入口彈牙,鮮甜濃厚。.@hamataki__izakaya

整晚聽住日本音樂,期待飛的一日😍
人均:$572
半熟龍蝦·海膽·龍蝦粥
日本汁煮水餃子
大阪燒餅
大蔥豚肉串
北海道直送半熟帆立貝
用上牛油燒,加點蔥花,入口彈牙,鮮甜濃厚。
@hamataki__izakaya
2022-09-27
2022-09-25 45 瀏覽
和朋友於九龍城按摩後於附近尋找美食找到這一家日式餐廳餐廳內掛了很了日本裝飾和印有餐廳名子的酒播放住日文歌加上吧枱後的廚房傳來陣陣串燒的香氣整個環境令人感覺置身於日本三年來不能外遊去一趟「浜滝」思鄉一下和朋友點了一個大蝦拉麵和白鰻鍋飯拉麵送上時碗內有塊熱石令碗中的湯保持沸騰湯底非常濃郁和鮮甜大蝦亦都新鮮彈牙白鰻鍋飯非常足料總共有四大塊厚切的鰻魚肉非常滿足的一餐
和朋友於九龍城按摩後於附近尋找美食

總共有四大塊厚切的鰻魚肉
非常滿足的一餐

2022-09-23
2022-09-25 58 瀏覽
回頭率好高既日式居酒屋😍😍😍食材新鮮,質素亦十分高店內食品酒類種款多,亦有多款季節限定空運魚料👍特別必食推介火炙平目魚邊 入口即溶,肥美但完全唔油膩 😍配埋酸汁食係開胃! 再加上自家製嘅wasabi 唔會太搶味又有提鮮作用 !最緊要係個賣相原條上🤤 呢個係必食!另外推介酒盜芝士 呢個建議配上清酒☺️係佐酒小食 ! 芝士上有鰹魚蓉 有鹹香味夾埋紫菜食,食完之後飲一啖清酒清酒出左唔同味,我覺得甜左🤩 好神奇亦驚喜👍鎮店推介就係伊勢龍蝦海膽兩食 🤗龍蝦要夠新鮮先敢做到半生熟效果食完之後龍蝦頭 用黎煲湯或者煲粥 一樣超濃味 又夠大碗,食得勁滿足🤩呢間居酒屋絕對可以回頭!每樣野都好食/抵食 好難逐一分享,,仲要唔算好貴 所以等大家自己去證實一下😁性價比高🔥🔥🔥
回頭率好高既日式居酒屋😍😍😍
食材新鮮,質素亦十分高
店內食品酒類種款多,亦有多款季節限定空運魚料👍
特別必食推介
另外推介酒盜芝士 呢個建議配上清酒☺️
係佐酒小食 ! 芝士上有鰹魚蓉 有鹹香味
夾埋紫菜食,食完之後飲一啖清酒
清酒出左唔同味,我覺得甜左🤩
好神奇亦驚喜👍
鎮店推介就係伊勢龍蝦海膽兩食 🤗
龍蝦要夠新鮮先敢做到半生熟效果
食完之後龍蝦頭 用黎煲湯或者煲粥
一樣超濃味 又夠大碗,食得勁滿足🤩
所以等大家自己去證實一下😁
性價比高🔥🔥🔥
2022-09-23 41 瀏覽
9月生日月就快完❣️要將想食既都衝一下肥也是幸福胖·位於九龍城既浜滝主打日式居酒屋除左提供高級日式料理仲有多款特式創意料理務求令一眾食客感受不一樣既風味♡ 伊勢海龍燒($698)極之誘人既半熟龍蝦· 秒吸晴兼瘋狂相機食先邊影相邊吞口水🥹龍蝦已經起左肉 · 呈現半透明既誘人狀態口感爽嫩鮮甜 · 配埋海膽真係不得了每口都是幸福感 · 係心情唔好食完會秒笑番系列♡ 龍蝦湯|龍蝦粥以為食完龍蝦就完?店員會將龍蝦殼拎去煲湯或者粥香甜濃郁到令人瘋狂既龍蝦湯濃稠到不行 · 裡面仲有龍蝦肉|菇菜令口感更為豐富♡ 大分直送火炙平目魚群邊($148)係我最愛既左口魚群邊輕輕炙燒過 ·柔嫩而滿滿油脂感很喜歡芥辣帶來既刺激感平衡整體既油膩感♡ 芥末牛油果海老餅($78)綿密細滑既牛油果球 · 帶輕輕既芥末味配上櫻花蝦增加風味口感而餅乾絕對唔係配襯品 · 增加咸香鬆脆最後係要舉手加餅乾😇♡ 松葉甲羅燒($128)先加入鵪鶉蛋攪拌 · 令口感更滑嫩三文魚籽同櫻花蝦係口感嘅擔當最正都係濃郁既蟹香 · 在口腔裏久久不散༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞(๑•́‧̫•̀๑)ఌ小小總結:超推燒龍蝦 ·

9月生日月就快完❣️
要將想食既都衝一下
肥也是幸福胖
位於九龍城既浜滝
主打日式居酒屋
除左提供高級日式料理
仲有多款特式創意料理
務求令一眾食客感受不一樣既風味

♡ 伊勢海龍燒($698)
極之誘人既半熟龍蝦· 秒吸晴兼瘋狂相機食先
邊影相邊吞口水🥹
龍蝦已經起左肉 · 呈現半透明既誘人狀態
口感爽嫩鮮甜 · 配埋海膽真係不得了
每口都是幸福感 · 係心情唔好食完會秒笑番系列

♡ 龍蝦湯|龍蝦粥
以為食完龍蝦就完?
店員會將龍蝦殼拎去煲湯或者粥
香甜濃郁到令人瘋狂既龍蝦湯
濃稠到不行 · 裡面仲有龍蝦肉|菇菜
令口感更為豐富

♡ 大分直送火炙平目魚群邊($148)
係我最愛既左口魚群邊
輕輕炙燒過 ·柔嫩而滿滿油脂感
很喜歡芥辣帶來既刺激感
平衡整體既油膩感

♡ 芥末牛油果海老餅($78)
綿密細滑既牛油果球 · 帶輕輕既芥末味
配上櫻花蝦增加風味口感
而餅乾絕對唔係配襯品 · 增加咸香鬆脆
最後係要舉手加餅乾😇

♡ 松葉甲羅燒($128)
先加入鵪鶉蛋攪拌 · 令口感更滑嫩
三文魚籽同櫻花蝦係口感嘅擔當
最正都係濃郁既蟹香 · 在口腔裏久久不散

小小總結:
超推燒龍蝦 · 絕對有驚喜🥹
好食到我自己睇相都流口水
但一定要訂位 · 位置多但人流更多👻
😝在一番選擇下,小廚神與大吃貨來到九龍城,但是我們這天不想吃泰國菜,🇯🇵反而想吃一些日本料理。這間餐廳映入眼簾,我們便一試究竟。😉🇯🇵餐廳裝潢跟日本居酒屋相似,我們還以為自己真的到了日本呢!🥰🥰這裏串燒的選擇不少,🍡我們選擇了數種串燒,串燒的質素不差,但說不上令人回味。只是當中以豚肉蒜芯串最為驚喜!這令我們忍不住加點兩次!🧀此外,我們還點了芝士年糕。年糕十分煙靭,而且味道十足,令人回味萬分!🥩我們另外也點了牛肉沙律,只可惜只見沙律不見牛肉,這點令到小廚神非常失望,因為小廚神是牛肉愛好者,🥲是因為想吃牛肉而點菜的。🗿熱騰騰的石鍋飯味道不過不失。大家可以多吃串燒☺️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️浜滝 地址:九龍城福佬村道59號地下A舖電話: 23865055

🗿熱騰騰的石鍋飯味道不過不失。大家可以多吃串燒☺️

浜滝

地址:九龍城福佬村道59號地下A舖
電話: 23865055
2022-09-21 55 瀏覽
呢間餐廳無論係FB定IG,Openrice又好,都應該係史上最多engagement嘅一篇,重要度比從前寫嘅一篇澳牛潮文更加好反應。可能因為上次無公開,所以有三千人問過,覆PM覆到手軟,今次我學精了,Tag地方啦,唔駛再留言問。再訪原因係因為有人未食過,而且有讀者話好似我介紹去後跌咗watt,又話menu無壽司食,咁一於行動證明,再試一次你睇,邊有啲blogger會咁,自己俾錢介紹完仲驚唔好再食一次你睇。半熟龍蝦海膽刺身加粥底,還是無敵。大分直送火炙平目魚邊還是肥美又精彩,當日飛機貨間白刺身好得,整個魚湯更完美。串燒如阿波美雞腿,酒盗芝士、芝士魚餅都係好得,今次我無食壽司,因為人少無咁刷得,但至少今次我自己黎,水準同上次掹衫尾差唔多,唯獨係價錢真心唔平,但久唔久食一次,ok啦。

2022-09-19 43 瀏覽
食過依間居酒屋幾好feel,帶friend黎試下,今次坐高枱,牆身掛左張勁大既富士山poster,未食都有feel啦!Menu第一版已經見到正野!半熟龍蝦+海膽+龍蝦粥 ($698) 依個組合真係不得了,一定要試!龍蝦肉好厚好彈牙,果然新鮮,同熟既龍蝦個味好唔同,加埋海膽個味仲濃!個龍蝦頭會拎番入廚師整湯同粥,湯勁濃,個粥吸晒成個龍蝦頭既精華,好正🤩兵庫蠔$48 x 2 - 食蠔最緊要夠新鮮!淡淡海水味都ok油揚燒蠔串$48 - 依個幾特別,成個福袋咁,有油揚包住入邊隻蠔唔算乾身,熟蠔既味濃過生蠔添阿波美雞腿串(明太子)$48 - 正常發揮地獄炭氅鐵板阿波美雞腿肉$88 - 依個有驚喜!鐵板上夠晒熱,辣辣地好開胃,d雞肉又juicy,出奇地惹味浜瀧秘制炸雞$48 - 比起鐵板雞黎講依份雞既份量又幾多,外脆內軟,加日式沙律醬食好夾蔥吞拿魚腩薄脆$88 - 咁樣食法幾特別,不過味道可以重少少最中餅散壽司$128 - 打卡岩晒,個餅裝住壽司飯,上面有帶子同蝦,最面仲有海膽,全部都幾新鮮,而且好飽肚!日本純菜配白子豆腐$78 - 試下d香港唔大唔既野,純菜同白子豆腐都無食過!d菜要連埋啫喱食,

阿波美雞腿串(明太子)$48 - 正常發揮
日本純菜配白子豆腐$78 - 試下d香港唔大唔既野,純菜同白子豆腐都無食過!d菜要連埋啫喱食,個豆腐就食唔出白子,不過質感幾好,同有d魚子醬喺面好矜貴!
2022-09-15 100 瀏覽
今次係專程過黎食的,見到網上好多人推薦就黎試下,由於只有兩個人,所以叫既野食唔多怕食唔曬,只點左最多人推介既野食,我本身都成日出去食嘅,所以都唔係話食得清淡,但係佢整親既湯底都偏鹹,所以真係有點失望...... 呢個魚好好味,好滑,真係值得一試原本$698的,店員話比平時大好多,所以加100,不過我真係為左隻龍蝦黎食,所以都照點,龍蝦肉係當刺身咁食,表面有燒過,口感爽口有彈性,配上海膽鮮甜👍這個粥,是前面龍蝦吃完給店員把龍蝦煮成粥,但真的好鹹,鹹到難以入口,所以我食唔到真正既鮮甜味,對此有點失望,最後我只吃了幾啖就擺埋一邊了豚肉串不過不失,算係唔錯這個拉麵一般般,湯底偏鹹,本來想點飯,但又怕食唔曬

大分直送火炙魚邊

呢個魚好好味,好滑,真係值得一試

豚肉串

豚肉串不過不失,算係唔錯

這個拉麵一般般,湯底偏鹹,本來想點飯,但又怕食唔曬

2022-09-13
5 分鐘 (堂食)
大分直送火炙魚邊
豚肉串
2022-09-14 72 瀏覽
😆同friend經過九龍城,比呢度嘅外表吸引左,好似日本居酒屋🏮咁,所以就入去食,睇個餐牌價錢都ok,都比得起🤣🤣👀叫左個近江牛肉沙律,個汁酸酸甜甜好開胃,牛肉真係和牛粒,咬落去好鮮嫩👀再叫左個,直送海魚,咁就係個waiter推介嘅,距會問你想食肥d油d定爽口d,我就揀爽口d,所以安排左黑鯛魚刺身,刺身好新鮮,份量都唔小,真係幾爽口,同埋食刺身之後仲可以拎去煲湯飲,個湯入面仲加左d菇同蔬菜煮埋一齊,成個感覺好鮮甜👀兵庫縣生蠔,生蠔🦪鮮甜肥美,我平時唔食今次第一次試,又覺得ok窩👀芝士美腿雞串,雞髀肉,嫩口得黎又有芝士加係面,芝士溶化連肉一齊食鹹香味十足之餘仲十分豐富口味整體講都推薦大家黎試下,雖然對我黎講location 有dd 遠🤣不過為左美食係值得嘅😆

👀再叫左個,直送海魚,咁就係個waiter推介嘅,距會問你想食肥d油d定爽口d,我就揀爽口d,所以安排左黑鯛魚刺身刺身好新鮮,份量都唔小,真係幾爽口,同埋食刺身之後仲可以拎去煲湯飲,個湯入面仲加左d菇同蔬菜煮埋一齊,成個感覺好鮮甜

2022-09-14 1018 瀏覽
九龍城一向出名泰國菜,估唔到也可以找到一間高質嘅日本居酒屋!嚟呢度一定要試伊勢海龍蝦($698),佢喺呢度嘅招牌菜,包括半熟龍蝦、海膽,仲有龍蝦粥/湯。原隻龍蝦上碟,賣相好吸睛😍😍,龍蝦頗大隻,龍蝦肉質爽又彈牙,加埋海膽,將兩者一齊放入口,海膽嘅鮮味和creamy口感充滿整個口腔,仲要啖啖肉真係好滿足!店員見我們食完龍蝦肉,就攞龍蝦頭去整粥或者湯,我哋就揀咗一粥一湯,咁樣就可以試晒兩樣嘢!湯好濃郁而粥好綿!兩種食法都好正!🤗🤗炸一口芝士 ($48)(5件)炸醬夠薄,一口芝士細細粒容易食!八爪魚串($28)好爽的口感!厚切和牛牛舌($68)濃郁嘅牛香味,厚切有口感!😋😋阿波美雞腿串(明太子)($28)- 有柚子、明太子、芝士、地獄味給你揀,我哋揀咗明太子,雞肉夠滑仲有明太子的香味!日本雞尾($38)- 雞尾好滑!車厘茄豚肉串($28)- 因為有車厘茄的關係,減少咗肉帶來油膩嘅感覺!韭菜豚肉串($28)- 好有新鮮感,俾想像中來得好味!😃
炸一口芝士 ($48)(5件)
炸醬夠薄,一口芝士細細粒容易食!
八爪魚串($28)
好爽的口感!
厚切和牛牛舌($68)
濃郁嘅牛香味,厚切有口感!😋😋

日本雞尾($38)- 雞尾好滑!
韭菜豚肉串($28)- 好有新鮮感,俾想像中來得好味!😃
2022-09-06
  • 龍蝦粥
  • 龍蝦湯
  • 炸一口芝士
  • 厚切和牛牛舌
  • 韭菜豚肉串
2022-09-12 72 瀏覽
❝ 高質日本餐💮浜滝❞ꔛ‬☆*゚(๑⃙⃘´ಲ`๑⃙⃘ )=͟͟͞͞ ᵏ ⁱ ⁿ ᵒ ᵏ ᵒ ꕀ ᐝ˓◞˂̵✧聽聞呢度有個龍蝦好好食😳專登搭車過嚟😋 見到店舖都幾細🥹開頭諗緊會唔會又伏,不過我想講食物質素真係好掂🤭❤️𓆸 ॱଳॱ ⸜ ̠ꌇི͚̠⸝ 𓌉◯𓇋 ‎⸝⸝⸝ 𓎩 ⸝⸝ 𓌈˒˒* ⸜ ̠ꌈྀ͚̠⸝▪️龍蝦 $698半熟龍蝦上面鋪咗大大片海膽🤤半熟龍蝦食落去超級嫩滑!成日食但係半熟第一次品嚐😍一試愛上🙋🏻‍♀️然後可以將龍蝦整做粥或者湯🤤❤️我哋兩個都要咗粥❤️超級香濃🙋🏻‍♀️▪️大分直送火灸平目魚邊 $148滑溜溜的魚邊~入口油脂慢慢溶化🤤▪️大板燒餅 $88熱辣辣鐵板燒❤️好耐都冇食🤭➿〰️•〰️•〰️•〰️•〰️•〰️➿༶•┈┈┈┈୨♡୧┈┈┈┈•༶˒˒✩⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝ͯ⃝ 浜滝 @hamataki__izakaya ≋ ≋ 九龍城福佬村道59號地下A舖₊˚· ७── ⁼³₌₃ (⁎⚈᷀᷁ᴗ⚈᷀᷁⁎)如果鍾意我嘅分享記得fσℓℓσω me ◡̈ ‎ ༘
❝ 高質日本餐💮浜滝❞

聽聞呢度有個龍蝦好好食😳
專登搭車過嚟😋 見到店舖都幾細🥹
開頭諗緊會唔會又伏,
不過我想講食物質素真係好掂🤭❤️

▪️龍蝦 $698
半熟龍蝦上面鋪咗大大片海膽🤤
半熟龍蝦食落去超級嫩滑!
成日食但係半熟第一次品嚐😍一試愛上🙋🏻‍♀️

༶•┈┈┈┈୨♡୧┈┈┈┈•༶
≋ ≋ 九龍城福佬村道59號地下A舖
₊˚· ७── ⁼³₌₃
2022-09-07 42 瀏覽
🔹浜滝 (九龍城)九龍城福佬村道59號地下A舖同朋友行過九龍城,突然想食日本野🇯🇵又見到呢間居酒室,就入左試下…..↘️近江牛肉沙律酸甜汁配落牛肉粒到,成件事好開胃,d牛肉油脂分布都好平均,生菜爽口又新鮮👍🏻↘️伊勢海老姿燒火炙海膽加龍蝦刺身,一望落去已經好吸精,加埋d金箔係面做點綴,好睇之餘,食落口味道仲好夾好好食🤤🤤🤤食完刺身就拎個龍蝦頭去煮粥或者湯,我就想食粥,煮到黎竟然有兩碗粥咁多😂煮出黎既粥鮮鮮甜甜👍🏻↘️直送海魚 (黑鯛魚刺身)🐠上台見d刺身份量都唔小,d魚好爽口,配搭個酸汁簡直💯分同樣食完刺身後又可以煲湯飲,個湯入面加埋d菇同蔬菜煮埋一齊,成個感覺好完美🤓↘️兵庫縣生蠔生蠔都幾大隻,入口好鮮甜☺️↘️大蔥豚肉串🍢肥瘦均勻既豚肉好多汁,咬落去個大蔥到真係好好味↘️芝士美腿雞串🍢雞髀肉配埋塊芝士,鹹香味十足↘️大阪燒食日本野點可以唔食大阪燒🤣貪佢入面有多款材料,食落口仲軟綿綿,配埋個汁簡直無得輸🤤↘️柚子梳打🍹fresh得黎柚子味好夠,大杯又夠凍👍🏻🚩食物夠份量又出色,推介大家黎試下,三五知己share食仲可以叫多d款式😋。推薦指數:🌟🌟🌟🌟🌟(5🌟最高)
🔹浜滝 (九龍城)
九龍城福佬村道59號地下A舖

同朋友行過九龍城,突然想食日本野🇯🇵
又見到呢間居酒室,就入左試下…..

↘️近江牛肉沙律

↘️伊勢海老姿燒

↘️直送海魚 (黑鯛魚刺身)🐠
上台見d刺身份量都唔小,d魚好爽口,配搭個酸汁簡直💯分

↘️兵庫縣生蠔
生蠔都幾大隻,入口好鮮甜☺️

↘️大蔥豚肉串🍢
肥瘦均勻既豚肉好多汁,咬落去個大蔥到真係好好味

↘️芝士美腿雞串🍢
雞髀肉配埋塊芝士,鹹香味十足

↘️大阪燒

↘️柚子梳打🍹
fresh得黎柚子味好夠,大杯又夠凍👍🏻

推薦指數:🌟🌟🌟🌟🌟(5🌟最高)