2021-06-25
Thaiology (銅鑼灣).🔹Shake Shake海鮮🔹.今次過嚟多咗個shake shake 海鮮,我地揀左虎蝦,扇貝以及小龍蝦,有得揀冬蔭公汁及生蝦汁,我地揀後者。店員問我地想唔想自己shake😆但因為我地成枱都係其他餸所以無玩,虎蝦大大隻有四隻,肉質爽而實; 小龍蝦🦞反而失色,其實我地好少食小龍蝦,肉原來唔多而且唔算好索汁,扇貝起左殼又係勁大粒,四粒一人兩粒塞滿成個口😆正!.🔹醃酸辣鳳爪🔹.🥵原來都幾辣,鳯爪都有成五隻,配上酸辣汁,好開胃爽口.🔹青咖喱雞🔹.呢到嘅青咖喱味道不錯,唔太稠唔太稀,內有豆角,蕃茄,椰菜花,西蘭花等🥦雞又夠嫩.🔹 蒜蓉炒椰菜苗 🔹.個椰菜苗味道反而失色左少少,唔係好入味,但個菜都爽口.🔹泰式凍奶茶,柚子柑桔檸檬特飲🔹.泰式奶茶好好飲,幾醇厚,又夠香;柚子柑桔🍊有啲柚子果皮,酸甜清新.📌 Thaiology (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場2期6樓環境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️.—————————————————————-#hkig#hkigfood#hkfoodie#foodie#food#food#foo
🔹Shake Shake海鮮🔹
🔹醃酸辣鳳爪🔹
🥵原來都幾辣,鳯爪都有成五隻,配上酸辣汁,好開胃爽口
🔹青咖喱雞🔹
🔹 蒜蓉炒椰菜苗 🔹
個椰菜苗味道反而失色左少少,唔係好入味,但個菜都爽口
🔹泰式凍奶茶,柚子柑桔檸檬特飲🔹
📌 Thaiology (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場2期6樓
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
—————————————————————-
#hkig#hkigfood#hkfoodie#foodie#food#food#foodstagram#hkfoodlover#hkdaily#foodiehk#foodig#foodlife#hkfood#hkfoodblogger#hkgirl #foodporn#thaiology