2017-12-28
最近略略睇到有雜誌介紹D間餐廳食泰式邊爐已經好想試BOXING DAY同朋友食餐好是常識吧, 咁我地就好好彩咁BOOK到BOXING DAY仲有位去到先知其實佢改個名唔夠全面, 除左邊爐外, 仲有唔少熟食, 甜品係任食對我黎講係一個大驚喜!$198加一任食任飲兩個鐘, 價錢合理佈置得幾有聖誔氣氛, 氣氛一流!任點食物都有唔少選擇, 而且仲有唔少係泰國特色食材, 唔係得個湯底係泰式D醬油都唔止一般打邊爐果D, 仲有唔少泰式既醬油, 咁食野果陣可以增加左唔少泰國風味個任食餐係包埋飲品的, 成個雪櫃既汽水都係任扲雖然汽水係任扲的, 但係見到特色飲品都係$10蚊, 我地就忍唔住叫埋, 左手邊係荔枝冰, 右手邊係椰汁冰, 飲落都幾岩味, 唔錯, 而且唔算好甜, $10係超值個餐包埋唔少熟食比你任食, 當中包括有咖哩角, 生菜包, 薯條, 蝦片, 咖哩飯, 木瓜沙律, 甚至有埋韭菜豬紅, 真係估你唔到, 而且樣樣食落都唔錯, 淨係生菜包出去食都唔少錢啦, D度任你食, 抵呀而湯底我地就揀左鴛鴦湯底, 都係加$20啫, 咁就可以試晒冬蔭功同椰子雞湯底, 有辣有唔辣, 滿足晒我地每一個人既要求而D配料
對我黎講係一個大驚喜!
總結黎講有齊晒泰式邊爐, 熟食, 甜品, 可以一次過滿足晒三個願望真係唔錯, 食物質素都好好, 可以再戰!