2017-12-28 56 瀏覽
同中同聖誔梗係要聚下啦, 近期好HIT既泰邊爐我地都想試下,中式, 日式既邊爐我地試得多, 泰式真係未試過, 咁我地打去BOOK位, 咁好彩又有位喎, 收工大家狗衝上去開大餐D個泰邊爐位於瓊華中心, 位置都幾方便我地每一個, 係樓下見到"好食到變泰"就冇錯啦入到去見到充滿左聖誔氣氛, 空間感都幾大, 枱櫈都幾有泰國FEEL, 令到我地好似去左泰國過聖誔咁今晚任食SET都係$198加一, 冇因為年尾加價, 值得一讚連點餐支律都係聖誔老人, 好有心思Pinkcoo Pinkcoo- $68: 見到間餐廳有個位成個酒吧咁, XMAS聚又想飲下酒, 叫職員介紹下邊隻好, 先知原來D職員好多都係老蘭果邊黎, 500ML既COCKTAIL先$68, 就飲到老蘭質素, 梗係叫啦, D杯Pinkcoo Pinkcoo都幾岩女仔飲, 甜甜地之餘酒味夠濃, 唔錯D度除左邊爐外, 飲品, 熟食都係包埋免費任扲, 唔錯, 包括有生菜包, 木瓜沙律, 蝦片等等, 生菜包任食我又係第一次食, 食落辣辣地, 幾開胃;而蝦片係我最鐘意食果隻, 香脆得黎有蝦味;木瓜沙律酸辣得黎幾爽口, 又係一個必食既開胃之選雙拼湯底+
中式, 日式既邊爐我地試得多, 泰式真係未試過,

連點餐支律都係聖誔老人, 好有心思

雙拼湯底+$20: 我地諗左好耐食咩湯底好呢, 最後揀左雙拼, 有齊我地想食既冬蔭功同椰子雞, 冬蔭功少少辣, 幾開胃, 而且真係有"功", 之係蝦去煮個湯底, 感覺正宗;而椰子雞幾清甜

配料都有唔少選擇, 其中我最鐘意係食肥牛, 係任食火鍋黎講, 佢D個肥牛質素算唔錯, 肉都脂肪既比例岩岩好, 食落又唔會好似萬年雪藏肉咁冇味, 幾有牛味;而個湯底因為幾唔錯, 我地叫左好多次粉絲去索佢個湯底;個咖哩餃好有咖哩味, 我真係第一次食, 愛好咖哩既人士必叫

總結黎講環境幾舒服, 食物係任食火鍋黎講算係不錯, 可以有下次
2017-12-27
慶祝紀念