朋友介紹之下專登揸車入黎食, 以為有免費泊車點知只係泊車優惠平$20。一開始點左兩杯野飲每杯$68再先叫個春卷$108睇圖係幾靚黎到又係另一個樣又燒焦又唔脆😑 本來有好多野想食但係見到唔對路再叫多個豬頸肉沙律$138試下水溫。個沙律等左半個鐘先黎,一黎到個賣相已經麻麻搞到相都唔想影,豬頸肉唔新鮮沙律又難食得個辣字。見到d野食唔對路決定腰斬走人。女朋友食到黑曬面勁失望唯有同佢再搵野食🤦🏻‍♂️唯一可取嘅係可以帶小動物同埋環境唔錯對住海邊😂 同杯奇異果沙冰都算好飲。已blacklist同unfriend個朋友!

2019-06-22
  • 奇異果沙冰
2019-06-22 453 瀏覽
男友接收工,想食泰菜但又吾想成日都係去九龍城,於是search 來呢間,一落車環境好靚好舒服,侍應都係泰國人多,由於係平日去,所以人不多,好有泰國布吉海邊餐廳的氣氛。兩個人叫左炒金邊粉、串燒、小食拼盤同咖哩牛腩 加龍眼冰,價錢中上,份量不少 ,每一樣味道都不俗,炒金邊粉用料十足,串燒選左牛同雞燒得恰到好處加埋個有花生粗粒的沙嗲醬好惹味,咖哩牛腩香濃入味,遇岩時間有埋個黃昏美景,很好的用餐體驗,一定會再來。
2019-06-19 283 瀏覽
👭泰道 (西貢)👭1⃣小食拼盤 (細) $148拼盤分別有香葉雞中翼、素春卷、蝦餅同魚餅。每種小食都有4件,好適合小家庭叫黎食😛雞翼剪成單骨,食落好方便👍🏻外層炸粉薄所以好酥脆🥰肉質一d都唔柴🤩春卷香脆可口,沾上泰式辣醬好好味。蝦餅肉質彈牙,仲會見到完整蝦肉係入面🥳魚餅辣辣地好重香料味,但係又唔會話食完好口渴。2⃣大頭蝦冬蔭功湯 (細 4-5位用) $158冬蔭功湯既份量大約可以分到4小碗,材料有大頭蝦、秀珍菇、小蕃茄等等。滿滿既酸味同辣味令到好開胃😋大頭蝦肉質彈牙,蝦頭既膏好鮮味😍😍38忍唔住食左好多隻蝦頭3⃣泰式蝦肉炒金邊粉 $12838睇圖片顏色以為係辣辣地,點知係酸酸甜甜既😝係泰國餐廳搵到唔辣既菜式都真係幾難得🤣金邊粉口感好煙韌👍🏻炒過既芽菜同蔥仲保持到爽脆既口感。成碟粉總共有4-5隻蝦,雖然細隻過冬蔭功湯既大頭蝦,但肉質都keep到彈牙😋旁邊擺放小量花生粉,撈埋一齊食幾惹味😁38推薦如果同行有人唔食辣,必定要試金邊粉!!!4⃣馬莎文咖喱牛坑腩配薄餅 $178呢一餐泰國菜最滿意就係呢碟咖哩😍😍佢係屬於唔太辣既黃咖哩,唔食辣既朋友都會食到。牛坑腩好鬆軟,一咬即爛👍🏻另外牛筋炆到好腍,放入
👭泰道 (西貢)👭

1⃣小食拼盤 (細) $148

2⃣大頭蝦冬蔭功湯 (細 4-5位用) $158

3⃣泰式蝦肉炒金邊粉 $128

4⃣馬莎文咖喱牛坑腩配薄餅 $178
呢一餐泰國菜最滿意就係呢碟咖哩😍😍佢係屬於唔太辣既黃咖哩,唔食辣既朋友都會食到。牛坑腩好鬆軟,一咬即爛👍🏻另外牛筋炆到好腍,放入口已經溶化左。薄餅口感酥化,點落咖哩汁一流😜最後為左唔好浪費咁完美既咖哩,38仲另外加單一碗白飯作為成餐飯既句號🙈

其實餐廳分別有室內同室外,室內有冷氣嘆。如果帶埋寵物一齊進食就會安排坐室外。餐廳對出就已經係沙灘,有帶狗仔/小朋友可以係出面放完電再入黎醫肚🥰。最後,揸車既朋友記得早d黎拎位,因為好快就full😉

推薦度:8.5/10

🏠西貢大網仔路沙下村9號地舖
🕐Mon-Fri 12:00noob-11:00pm
Sat-Sun & Public holiday 11:30am-11:00pm
2019-06-10 340 瀏覽
境觀好得,黃昏到達,下著大雨漏哂水都浪漫洗手間要多清潔首先價錢不評論,貴不貴要加埋個 view的(本人覺得)生蝦……推薦的,有蝦鮮夠大隻,厚肉到一個點,要食2碟薄餅……細細塊好易入口,又兩個,唔知入面加左咩,食到停唔到燒魚……失哂色,魚應該不新鮮,所以啲肉好霉,味道無香味,淨係得鹹,肉裡不夠 juicy,浪費浪費串燒……店員推薦雞,但我們得兩個,食唔到,唯有點雞肉串,我們叫了牛及雞,無咩特別,比較肥同油軟殼蟹……老公直頭停唔到口,拍哂手,炸得好乾身,好脆口,野味飲品……就多冰無味囉,無咩話好同唔好,一般梳打水未後記:泰菜都係多味精係特色的一環,回到家要灌水同全個口邊紅左(味精太濃)
境觀好得,黃昏到達,下著大雨漏哂水都浪漫
洗手間要多清潔

首先價錢不評論,貴不貴要加埋個 view的(本人覺得)
生蝦……
推薦的,有蝦鮮夠大隻,厚肉到一個點,要食2碟
薄餅……
細細塊好易入口,又兩個,唔知入面加左咩,食到停唔到
燒魚……
串燒……
軟殼蟹……
老公直頭停唔到口,拍哂手,炸得好乾身,好脆口,野味

飲品……就多冰無味囉,無咩話好同唔好,一般梳打水未

2019-06-10 270 瀏覽
入到西貢搵到間有得泊車又有露天對住沙灘令景即刻就試試佢,不過建議大家訂定位原來依間係主打泰菜,基本$100-$180個餸,正常價錢。因為我們得2個人其實主要想坐下飲杯野所以叫左唔多野,同埋依間餸份量都係偏細,小編都建議約一班人食會好啲。首先基本蒜蓉包,蒜蓉份量正常香脆第二叫左半隻海南雞,雞既size 較細,但係真係雞肉好嫩滑,皮同肉比例岩岩好芒果沙冰超級冰凉,味道唔算太甜,但比較稀身。最後一定要食芒果糯米飯飯米即熱勁新鮮,椰汁勁濃配埋芒果真係一個人都可以食一份
入到西貢搵到間有得泊車又有露天對住沙灘令景
即刻就試試佢,不過建議大家訂定位

原來依間係主打泰菜,基本$100-$180個餸,正常價錢。

首先基本蒜蓉包,蒜蓉份量正常香脆

芒果沙冰超級冰凉,味道唔算太甜,但比較稀身。

最後一定要食芒果糯米飯
飯米即熱勁新鮮,椰汁勁濃配埋芒果真係一個人都可以食一份
2019-06-10 384 瀏覽
啱啱買咗架新車🚗,同老婆入去西貢游車河,今日天朗氣清,藍天白雲,好適宜去有戸外嘅餐廳,就選擇咗有海景嘅泰國菜,泰道,其實已經食過幾次,個海景180度,超級休閒,好似去咗旅行咁,我哋還入去前10分鐘,已經叫佢燒定半隻泰式燒雞,因為上次等左半個鐘頭,侍應推介呢個真係不得了,好食到痴線!有炭燒味道,雞肉完全滑,好的食呀!泰式生蝦,蝦都好大隻,食得出唔係生蝦,可能係急凍死蝦,但係個汁做得好好,可以彌補不足,咖喱海鮮,味道中中庸庸,我還叫咗蒜蓉包,用來點加喱一流,老婆仲忍唔住叫咗杯生啤酒🍻好可惜我揸車唔可以飲酒,我就叫咗杯芒果沙冰,都唔錯!超級大杯,優休閒閒一個下午,價錢唔會太平,兩個人食咗七百幾,但我覺得今時今日,又有靚景,又可以免費泊車,好過市區食飯啦
泰式燒雞
泰式燒雞
2019-06-02 331 瀏覽
琴晚同男朋友興致勃勃入去西貢行吓,西貢呢個地方真係好舒服,有山有水,空氣清新,又有好多好可愛嘅狗仔,果然係香港後花園!😻-沿着大路一直入,會見到一間好大嘅燒烤場,隔離就係呢間泰國餐廳喇!餐廳有outdoor位,個海咁靚我地緊係要求坐出面啦,最近海嘅位置好搶手,一早已經俾人訂左,我哋walk in嘅就唯有坐靠牆邊位置,不過景色一樣係好靚!(出賣一下男朋友嘻嘻)✨✨🐟明爐魚(烏頭)✨侍應會即場喺我哋面前淋上湯,睇住佢熱睇住佢滾✨呢條魚好多肉,肉質好滑👍🏾✨粉絲都係重點,索晒汁嘅粉絲好正‼️🐽豬肉生菜包✨留意到佢有鴨肉生菜包,好似好特別下次可以試吓,今次都係食個保守啲嘅豬肉✨肉碎份量好足夠,我哋最後食剩左少少✨惹味多汁,必叫‼️👍🏾🥥千層椰汁糕($48)✨一份有四舊,仲會比一個好靚嘅甜品俾我哋✨非常煙韌彈牙,不過兩個人食有啲濟🌱班蘭味雪糕($28)✨呢個雪糕係必叫!超級好味!✨班蘭+椰汁味一流啊!👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾-即使我哋最後食咗每人三百幾蚊,我哋一定會再翻炒呢間餐廳,下次想帶埋屋企人嚟!👀個景好靚,環境非常舒服,就算坐戶外都唔會覺得熱,有海風吹下好正!食物又OK,絕對適合週末入西貢行吓,然後食

🐟明爐魚(烏頭)
侍應會即場喺我哋面前淋上湯,睇住佢熱睇住佢滾
✨呢條魚好多肉,肉質好滑👍🏾
✨粉絲都係重點,索晒汁嘅粉絲好正‼️

🐽豬肉生菜包
✨肉碎份量好足夠,我哋最後食剩左少少
✨惹味多汁,必叫‼️👍🏾

🥥千層椰汁糕($48)
✨一份有四舊,仲會比一個好靚嘅甜品俾我哋
✨非常煙韌彈牙,不過兩個人食有啲濟

🌱班蘭味雪糕($28)
✨呢個雪糕係必叫!超級好味!
✨班蘭+椰汁味一流啊!👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾
個景好靚,環境非常舒服,就算坐戶外都唔會覺得熱,有海風吹下好正!食物又OK,絕對適合週末入西貢行吓,然後食個咁有質素嘅晚餐!😻

2019-06-01
  • 酸辣青檸明爐魚
  • 千層糕
  • 班蘭葉雪糕
2019-05-15 279 瀏覽
喺西貢一般都係食海鮮,不過呢食海鮮價錢都真係有啲貴,平時唔會點隨便去食海鮮,所以今日揀咗泰國菜嚟食。一入到去都幾驚喜原來個環境好靚,可以聽住海風食飯,仲有啲草地添,裏面室內嘅裝修都唔錯,主要係用藍色做主題,有啲宮廷嘅感覺。嘢食方面我哋就叫咗一個烏頭魚,份量都幾大,魚肉紮實唔會妹妹地唔新鮮咁,酸酸甜甜咁都好下飯。另外都叫咗燒雞,呢個質素就普普通通正正常常。甜品方面就叫咗個三色椰汁糕,前菜就叫咗個酸辣鳳爪。

另外都叫咗燒雞,呢個質素就普普通通正正常常。

甜品方面就叫咗個三色椰汁糕
,前菜就叫咗個酸辣鳳爪
I 平時好少過嚟西貢呢邊食飯,不過咁啱女朋友話想來西貢行吓,就上網搵咗間好有feel嘅餐廳食下飯拍下拖。一入到去完全同市區嘅餐廳好唔同,係有一大塊綠色嘅草地然之後可以喺外邊聽住海聲吹住海風食飯。室內嘅環境都唔錯,主要係用藍色做主題。不過嗰日天氣比較凍所以我哋揀咗係室內食嘢。嘢食方面叫咗一個煎豪餅,份量超大份,平時出去食嘅話啲蠔嘅份量會比較少,估唔到呢度都有好多隻蠔。都唔會煎得過老同埋太油。都叫咗一個烏頭魚,酸酸甜甜咁好開胃。食泰國菜一定就要叫番個椰青,椰青好甜又清涼。

都叫咗一個烏頭魚,酸酸甜甜咁好開胃。

食泰國菜一定就要叫番個椰青,
椰青好甜又清涼。
2019-05-13 185 瀏覽
2019-5-12 SUNDAY ☀️ 晚餐慶祝母親節 家人渣車到西貢《泰道》經清水灣道 和 西貢公路到餐廳大約 20分鐘車程停車處每小時 $30 店內可享泊車優惠海景、燈飾 令整個用餐環境很放鬆餐廳容許食客攜帶愛犬共餐🐶家人作為狗奴 無帶汪汪覺得好可惜侍應親切有禮 很熱心為家人拍照特別稱讚泰藉員工take order 妥當 給母親送上小花🌹又主動關心食物質素串燒羊肉 $38 兩串;串燒牛舌 $38 兩串串燒配搭花生沙嗲醬 很好味🤤Curry Seafood $158海鮮包括 蝦仁🍤 青口 尤魚等咖啡汁稀 蔥 洋蔥 紅椒等調味料 量多烤薄餅 $3X 薄餅烤很脆 搭配咖哩系列比單點更好味🤤泰式生蝦 $118 八隻生蝦新鮮 配搭青綠色醬汁很好味🤤 泰式蝦肉炒金邊粉 $128一般香港餐廳炒金邊粉 很重茄汁味而《泰道》的 Phad Thai 很正宗🤤花生 蝦仁 雞蛋花 很新鮮 麵也不油芒果糯米飯 $68五月份的芒果很甜 糯米飯熱騰騰 口感很軟🤤飲品方面家人點 椰青$58;龍眼冰$42很滿意這次用餐
2019-5-12 SUNDAY ☀️ 晚餐

慶祝母親節
家人渣車到西貢《泰道》

經清水灣道 和 西貢公路到餐廳大約 20分鐘車程
停車處每小時 $30
店內可享泊車優惠

海景、燈飾 令整個用餐環境很放鬆
餐廳容許食客攜帶愛犬共餐🐶

母親節
  • 芒果糯米飯
  • 泰式生蝦
2019-05-11 197 瀏覽
#泰道 西貢特色泰國菜,有無敵海景,加上全泰式設計 ,好似置身泰國一樣🌇🌇推薦戶外座位,一格格帳篷佈置再加有海景、海浪聲、微微海風. 、燈光效果,超好chill 又浪漫,拍拖好地方👫👬👭❣️當然有美景再加上美食就非常棒棒啊❤️❤️🔹咖哩南瓜盅海鮮 $188 海鮮滿瀉,造型都很吸引,南瓜就硬了一點,但咖哩配海鮮相當惹味,記得要加薄餅與沾咖哩汁吃啊,超正😋😋😋😋🔹酸辣青檸明爐魚 $198 份量很大,有素式肉醉加粉絲,配青檸香帶清新,辣汁是微香辣,魚上桌前已煮熟,唯要加熱湯浸泡粉絲👍👍🔹串燒沙嗲豬 $38/2串 我覺得幾爽口,唔錯🐖🐖🔹鹽燒牛舌 $38/2 串 燒得剛剛好,夠咸味😉😉🔹泰式香燒雞 $168/半隻 ,雖然點了半隻,但份量也很大,應該可以三至四人吃。老闆心水推薦,但要等約30分鐘,所以先回這個吧!味道也不錯,雞偏厚肉😊😊🔹芒果沙冰 $68 又係重量級份量😁😁😁泰道地址: 西貢大網仔路沙下村9號電話: 27926189
當然有美景再加上美食就非常棒棒啊❤️❤️

🔹串燒沙嗲豬 $38/2串 我覺得幾爽口,唔錯🐖🐖
🔹鹽燒牛舌 $38/2 串 燒得剛剛好,夠咸味😉😉

🔹芒果沙冰 $68 又係重量級份量😁😁😁

泰道
地址: 西貢大網仔路沙下村9號
電話: 27926189

2019-05-03 220 瀏覽
一間係西貢既世外桃源餐廳,但好可惜當日夜晚突然落大雨,冇得坐出面望住咁靚既風景食咁好食既美食。已經唔係第一次黎,呢個位比較偏,住開呢到附近既人一定識,最好味既泰國菜。平時黎都好好彩冇落雨可以坐出面,今次第一次坐室內,原來地方都好大,坐位仲好特別,好舒服,就連洗手間個洗手盤都會裝飾到同出面一樣。首先會叫一碟泰式蝦肉炒金邊粉,睇落紅紅橙橙以為好辣,點知原來一D都唔辣,炒得好均勻,條條都好有甜甜地既味道,仲有D芽菜配搭特別好味。每次黎到一定要叫既泰式香燒雞,因為要等20分鐘,所以一早就要叫定,即叫即燒,外脆內嫩,肉質非常滑,又夠味唔會太咸。我超超超鐘意食青咖哩,好多地方都會有,但唔係個個地方都可以好似佢咁,煮到咁奶,青咖哩唔太辣,甜甜地配飯一流,不過今天我冇叫白飯,叫左個豬頸肉炒飯,炒得非常好,粒粒乾身,仲有一粒一粒正方形既豬頸肉,爽口多肉汁,夾到絕呀。在叫多個小食併盤,入面有香葉雞中翼,魚餅,蝦餅,素春卷,每樣有6件,即叫即炸,全部出煙,中間仲有個泰式辣醬,令到件食物更加好味。最後叫我最愛既重頭食物,鐡板蠔仔蛋,蛋勁滑,邊邊岩岩好卜卜脆,入面既蠔仔粒粒都好大粒,份量又多,仲包住好多芽菜又爽
一間係西貢既世外桃源餐廳,但好可惜當日夜晚突然落大雨,
冇得坐出面望住咁靚既風景食咁好食既美食。
平時黎都好好彩冇落雨可以坐出面,今次第一次坐室內,
即叫即燒,外脆內嫩,肉質非常滑,又夠味唔會太咸。
煮到咁奶,青咖哩唔太辣,甜甜地配飯一流,
仲有一粒一粒正方形既豬頸肉,爽口多肉汁,夾到絕呀。
入面既蠔仔粒粒都好大粒,份量又多,仲包住好多芽菜又爽口,天堂既美食。
2019-05-02
2019-05-03 243 瀏覽
最近天氣開始熱,難得有時間可以跟男朋友出去,所以去了西貢,好久沒有來的地方,一個我覺得好浪漫,好舒服的地方,在海邊看一些船家賣海鮮,浪漫的在附近散步,一直走到最裡面,有一個地方好多人在玩,有沙灘,有BBQ,還有一間就是我今天要介紹的餐廳。超級超級漂亮的地方,又浪漫,又好看,一直吹海風一直食一直啖情,好舒服,地方好大,位置超級多,還有室內可以選擇,當然我們要浪漫,所以坐海邊。我最喜歡它們的餐牌,有圖片方便我了解是什麼食物,還有可以選擇大小。來到泰國餐廳,一定要先食一個大頭蝦冬蔭功湯,好特別的上菜,放一個爐,用酒精石點火一直燒住加熱,等你多久喝都可以食到熱的,裡面料很多,各種海鮮樣樣齊,湯底一點點酸,一點點辣,很濃味但不會過份。菠蘿海鮮炒飯,直接用菠蘿上,跟圖片一樣,飯多到爆出來,每一粒飯都會有菠蘿的味道,食完飯還可以食裡面的菠蘿,鮮甜多汁,好味道。小食併盤,我沒有看清楚叫了大的,原來份量是每一樣6件,但因為好好食,所以好快已經食光光了,全部都是新鮮炸的,脆皮的。最後來的是招牌菜,泰式香春雞,是老闆親自過來介紹的,外皮好脆,燒得好均勻,裡面的肉超級嫩,老闆震店之寶果然捧!
最近天氣開始熱,難得有時間可以跟男朋友出去,所以去了西貢,
好久沒有來的地方,一個我覺得好浪漫,好舒服的地方,
在海邊看一些船家賣海鮮,浪漫的在附近散步,一直走到最裡面,
來到泰國餐廳,一定要先食一個大頭蝦冬蔭功湯,好特別的上菜,
菠蘿海鮮炒飯,直接用菠蘿上,跟圖片一樣,
飯多到爆出來,每一粒飯都會有菠蘿的味道,
食完飯還可以食裡面的菠蘿,鮮甜多汁,好味道。
小食併盤,我沒有看清楚叫了大的,原來份量是每一樣6件,
最後來的是招牌菜,泰式香春雞,是老闆親自過來介紹的,
外皮好脆,燒得好均勻,裡面的肉超級嫩,老闆震店之寶果然捧!
2019-05-02
假日同屋企人入西貢Relax下🚗👨‍👩‍👧☀️上網見到呢間泰菜幾吸引就黎咗食😚❤️吹住海風🌊飲住椰青望住無敵大海景🥥享受泰菜🤤chill到爆🥴呢到有揸車黎會較方便🧚🏻‍♀️因為離西貢市中心仲有10分鐘路 要落斜 近海灣🌊用餐途中侍應、老闆等都會主動同你傾計 部分泰國店員仲會用泰文同你打招呼😆感覺好Nice好親切,會關心食物質素如何👍🏻🇹🇭泰式蝦肉炒金邊粉 $128 係我暫時食過最好味既Phad Thai♥️酸甜拿捏適中 每啖都食到雞蛋、花生等配料蝦仁更係爽口彈牙新鮮🦐豆芽爽脆✨金邊粉煙煙韌韌炒得又唔油膩 好惹味🥰🌈小食拼盤 $148 成盤小食雖然係炸但食落完全無油膩感🤙🏻我最最最鍾意就係蝦餅同雞翼😚蝦餅口感彈牙 鮮蝦味出 單骨雞翼酥脆肉嫩 點埋泰式辣醬 甜甜酸酸 滿分滋味🥰魚餅味道正宗 好重香料味🐟素春卷香脆✨🍢串燒拼盤 $38/2串 串燒兩串起計 有雞、牛、豬、羊✨我地簡咗雞肉同牛肉😚燒得啱啱好 雞肉嫩滑沙嗲醬濃郁 混入花生粒十分惹味😚🦀️炸軟殼蟹柚子沙律 $148呢個沙律本身係用辣既汁整成🌶️但我地3個都食唔到辣😂所以轉返唔辣既汁😝軟殼蟹香脆厚肉大大件 配埋清甜多汁既柚子肉💚味道十分清新 中和
假日同屋企人入西貢Relax下🚗👨‍👩‍👧☀️
上網見到呢間泰菜幾吸引就黎咗食😚❤️
吹住海風🌊飲住椰青望住無敵大海景🥥
享受泰菜🤤chill到爆🥴
呢到有揸車黎會較方便🧚🏻‍♀️
因為離西貢市中心仲有10分鐘路 要落斜 近海灣🌊

用餐途中侍應、老闆等都會主動同你傾計
部分泰國店員仲會用泰文同你打招呼😆
感覺好Nice好親切,會關心食物質素如何👍🏻

🇹🇭泰式蝦肉炒金邊粉 $128
係我暫時食過最好味既Phad Thai♥️
酸甜拿捏適中 每啖都食到雞蛋、花生等配料
蝦仁更係爽口彈牙新鮮🦐豆芽爽脆✨

蝦餅口感彈牙 鮮蝦味出 單骨雞翼酥脆肉嫩
點埋泰式辣醬 甜甜酸酸 滿分滋味🥰
魚餅味道正宗 好重香料味🐟素春卷香脆✨

🍢串燒拼盤 $38/2串
串燒兩串起計 有雞、牛、豬、羊✨
我地簡咗雞肉同牛肉😚燒得啱啱好 雞肉嫩滑

軟殼蟹香脆厚肉大大件 配埋清甜多汁既柚子肉💚
味道十分清新 中和油膩感✨

❤️烤薄餅
食泰國菜必叫既薄餅😚烤得煙韌酥脆
熱辣辣好正 如果配埋咖喱汁會更正!

🥭芒果糯米飯
呢個係老闆同我地傾傾下計
話請我地食甜品🙈(Thank you🥰)
糯米飯軟糯煙韌甜甜地 又夠熱👍🏻
椰漿凍 芒果鮮甜多汁🥭加埋一齊美味無窮🥰✨

下次再入西貢絕對會Encore😆🙌🏻
環境正、野食正、服務正、
呢個環境同野食質素黎講價錢唔算貴
日頭黎有無敵大海景 🌊
夜晚黎有好多星星燈等佈置✨
情侶黎食Dinner會好浪漫有情調🌹
2019-04-14 180 瀏覽
今晚見大家都早收工,肥爸就揸車車咗一家大細去咗西貢嗰邊食飯。小食拼盤$148呢一個小食拼盤係有唔同種類,有香茅炸雞翼,炸蝦餅,炸魚餅同炸春捲,真係一次過可以滿足曬唔同嘅願望。總括嚟講佢嘅小食係炸得非常香脆可口,肥妹仔嘅至愛就係炸蝦餅同炸春捲。炸蝦餅啖啖都係肉,而佢嘅炸春捲入面有芋絲,蘿蔔等等,點埋酸酸甜甜嘅泰式辣醬,超級美味。汁燒安格斯牛小扒$188佢嘅汁燒安格斯牛小排我哋叫咗五成熟, 食落去好濃嘅牛味,而且唔會有個份嘅調味,食得出牛本身嘅鮮味。大頭蝦冬陰功湯$158呢個大頭蝦冬陰功湯真係要食得辣嘅朋友先至好叫,因為肥妹仔唔係好食得辣,飲咗幾啖已經叫曬救命。不過肥妹仔好欣賞佢個湯好足料,好多海鮮,而且夠酸,好啱鐘意食酸辣嘅朋友去試。咸魚炒芥蘭$118超級有鑊氣,芥蘭菜好新鮮。泰式濕炒河$128肥家姐叫嘅泰式濕炒,河豬肉做配料,佢嘅濕炒河好好食,河粉雖然係比較多汁掛住,但係又唔會好油膩,而且都係好有鑊氣,條條河粉好爽口彈牙,個汁亦都調得好好。泰式蝦醬炒飯$128呢一個蝦醬炒飯係肥妹仔叫嘅,佢嘅蝦醬味好香,炒飯炒到粒粒分明,而且個配料都有好多,食落去係又飽肚又滿足嘅。汁燒魷魚筒$148肥媽

小食拼盤$148

汁燒安格斯牛小扒$188

大頭蝦冬陰功湯$158

咸魚炒芥蘭$118
超級有鑊氣,芥蘭菜好新鮮。

泰式濕炒河$128

泰式蝦醬炒飯$128

汁燒魷魚筒$148
肥媽最鍾意食魷魚筒,佢呢一個魷魚筒係新鮮買入,所以食落去好新鮮,唔使點醬汁已經有本身海水嘅鹹味。再加埋佢有特調嘅醬汁畀我哋點,食落去酸酸甜甜,正。

鹽燒牛舌串$38
非常厚身,啖啖都係肉,大滿足。
2019-04-01