2021-10-04 20 瀏覽
嘟嘟係泰國最有特色嘅交通工具~~估唔到喺香港有一間餐廳以佢為主題~~今次一於就試試佢~~餐牌嘅選擇都好多~~ 今晚我哋叫咗龍眼冰廳同青檸梳打~~落單嘅時候姐姐好好咁提我地今日返左生蝦 ~~生蝦好有肉同新鮮~~加埋個擺盤買相簡直係一流~~仲有碳燒豬頸肉~~個爐好吸引.. 熱住 加埋個汁~ 好正~~馬拉盞炒椰菜苗~~中規中矩~~當然唔少得小食拼盆~~雞翼、春卷、蝦餅、雞肉串燒豬肉串燒~~一次過滿足曬我既小食願望~~仲叫咗招牌焗黃咖喱麵包軟殼蟹~~一嚟到賣相已經好吸引~~先食咗個軟殼蟹~~ 唔太油膩~~再切開埋個包睇住啲咖喱汁流出嚟~~ 配合個麵包~ 好味😋~~我地加左分薄餅點咖喱汁食~~ 食飽飽當然唔少得甜品啦~~我哋揀咗芒果糯米飯~~好滿足咁捧住個肚走~~
嘟嘟係泰國最有特色嘅交通工具~~
估唔到喺香港有一間餐廳以佢為主題~~
今次一於就試試佢~~
餐牌嘅選擇都好多~~

今晚我哋叫咗龍眼冰廳同青檸梳打~~
落單嘅時候姐姐好好咁提我地今日返左生蝦 ~~
生蝦好有肉同新鮮~~
加埋個擺盤買相簡直係一流~~
仲有碳燒豬頸肉~~
個爐好吸引.. 熱住 加埋個汁~ 好正~~
馬拉盞炒椰菜苗~~
中規中矩~~
當然唔少得小食拼盆~~
雞翼、春卷、蝦餅、雞肉串燒豬肉串燒~~
一次過滿足曬我既小食願望~~
仲叫咗招牌焗黃咖喱麵包軟殼蟹~~
一嚟到賣相已經好吸引~~
先食咗個軟殼蟹~~ 唔太油膩~~

再切開埋個包睇住啲咖喱汁流出嚟~~
配合個麵包~ 好味😋~~
我地加左分薄餅點咖喱汁食~~
食飽飽當然唔少得甜品啦~~
我哋揀咗芒果糯米飯~~
好滿足咁捧住個肚走~~
2021-09-29
2021-10-02 30 瀏覽
大角咀其實好多好味小店,泰嘟嘟就係其中一間,”嘟嘟”其實就係tuktuk 車既音,餐廳入面仲有幾張卡位枱係裝修到好似tuktuk 車咁樣😆😆🎈泰式生海蝦 $88/6隻呢到既生蝦賣相好靚好特別,一杯杯裝住有埋汁,2隻味分別係酸辣同埋咸辣味😋🎈招牌黃咖哩麵包軟殼蟹 $168呢個招牌菜差唔多大部份枱都有叫,份量多之餘個黃咖喱仲好香😋🎈炭燒豬頸肉 $78豬頸肉有埋一個小爐仔熱住,唔會食食下就凍哂👍🏻👍🏻豬頸肉配埋餐廳秘製醬汁,正!🎈小食拼盤(小) $108小食拼盤有齊炸春卷、炸雞翼、炸蝦餅,仲有埋串燒,一次過可以滿足晒幾個願望👍🏻👍🏻🎈印度薄餅 $32/2塊🎈馬拉盞炒椰菜苗 $68🎈龍眼冰 $26🎈青檸梳打 $26🎈芒果椰汁糯米飯 $58

🎈泰式生海蝦 $88/6隻

🎈招牌黃咖哩麵包軟殼蟹 $168
呢個招牌菜差唔多大部份枱都有叫,份量多之餘個黃咖喱仲好香😋

🎈炭燒豬頸肉 $78

🎈芒果椰汁糯米飯 $58
2021-09-29
  • 炭燒豬頸肉
2021-09-29 34 瀏覽
泰嘟嘟 (大角咀)📍大角咀利得街14號大角咀其實都好多野食篤篤車黎做佈置就吸引左我入黎食啦高質既泰國菜周圍佈置、音樂及餐具都好有泰國特式我當自己去左泰國旅行🤣🤣1.小食拼盤有蝦餅、春卷、串燒(雞、豬)、雞翼炸得非常香脆肉質彈牙雞豬各一串香得黎配上燒烤汁夠哂正!2.生蝦刺身大隻!彈牙!用個cocktail杯唔講以為飲緊酒配上唔同嘅泰式辣醬汁酸辣汁及青草辣汁,帶有少辣3.鮮蝦炒金邊粉酸酸地夠開胃份量好多大碟4.鹹魚炒椰菜苗鹹魚好香好惹味椰菜苗炒得好爽5.青檸梳打夠fresh 好清新芒果芝士沙冰夠哂凍👉🏻餐廳環境方面坐得幾舒服性價比高既泰菜美味指數:⭐️⭐️⭐️⭐️.5環境指數:⭐️⭐️⭐⭐️⭐️服務態度:⭐️⭐️⭐️️️⭐.5翻兜指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐(滿分為 5⭐)#全力食|#密密食|#情侶檔搵食|#小店推介|#餐廳推介
泰嘟嘟 (大角咀)
📍大角咀利得街14號

大角咀其實都好多野食
篤篤車黎做佈置就吸引左我入黎食啦

高質既泰國菜
周圍佈置、音樂及餐具都好有泰國特式
我當自己去左泰國旅行🤣🤣

1.小食拼盤
有蝦餅、春卷、串燒(雞、豬)、雞翼
炸得非常香脆肉質彈牙
雞豬各一串香得黎配上燒烤汁
夠哂正!

2.生蝦刺身
大隻!彈牙!用個cocktail杯唔講以為飲緊酒
配上唔同嘅泰式辣醬汁
酸辣汁及青草辣汁,帶有少辣

3.鮮蝦炒金邊粉

美味指數:⭐️⭐️⭐️⭐️.5
環境指數:⭐️⭐️⭐⭐️⭐️
服務態度:⭐️⭐️⭐️️️⭐.5
翻兜指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐
(滿分為 5⭐)

#全力食|#密密食|#情侶檔搵食|#小店推介|#餐廳推介
我同朋友今日放工散步行去大角咀覓食,我地行經哩間泰嘟嘟店外已經俾佢泰式篤篤車嘅招牌吸引住,店內佈置環境都充滿泰國風味,有一個打卡位是Tuk tuk造型的幾個卡位。兩年多無得去泰國既我地覺得好似置身於泰國🇹🇭😍店內環境十分舒服,幾岩與朋友聊聊天聚會的,食物方面,我地叫左大size的小食拼盤($148),招牌焗黃咖喱麵包軟殼蟹($168),合共$316(全單加一服務費$31.6),埋單$348(平均人均消費$174)。拼盤內有蝦餅四塊、炸雞翼兩件、泰式春卷4塊、泰式香茅餅四塊、香葉包雞2件、一串雞串燒同一串豬肉串燒。擺盤幾精美,我同老公兩個人食完哩個相當有份量既招牌黃咖喱焗麵包軟殼蟹。麵包外脆內吸收晒黃咖喱既精華,絕對係必食推薦。份量適中,食物質素同店內氣氛的性價比相當高,我認為除了店內環境舒適外,服務十分好,還有很多不同既泰國美食同套餐,推薦大家可以嚟試下。

2021-09-28
  • 小食拼盤
呢間泰國餐廳充滿泰國氣氛,佈置每一處都係打卡位,睇得出裝修係有花到心思,雖然店舖門面較小,但正正係呢啲小店先食得出正宗嘅味道。黎呢間店食左數次,次次都會叫呢個招牌焗黃咖喱麵包軟殼蟹($168),佢嘅軟殼蟹炸到好脆,但你又唔會覺得好重炸粉,陪上咖哩汁,一流。基本上每一枱都有叫呢個😌單點佢價錢可以接受,份量好足夠。其實佢有套餐,兩人套餐$238都可以簡黃咖喱麵包軟殼蟹,套餐就比較低食,但我哋唔係好餓就散叫。泰式乾炒雞河($68),呢個大大碟,價錢平,抵食,但好似鹹咗少少😅,食過菠蘿海鮮炒飯都唔錯,下次都係叫返呢個芒果椰汁糯米飯($58),芒果好甜,糯米飯都唔錯,太耐無去旅行食到呢個真係好似去左旅行甘,懷念懷念椰青($30),食泰國嘢點可以少咗佢😌

椰青($30),食泰國嘢點可以少咗佢😌

2021-09-14 61 瀏覽
泰嘟嘟既嘟嘟原來即係Tuk Tuk, 所以餐廳入面既裝飾都有Tuk Tuk車,幾得意😂整體裝修都好colourful😆😆👍🏻1.泰皇咖喱牛筋腩煲望落以為好稀,但其實咖喱味道幾濃,所以隨即叫多份薄餅點咖喱食😋。薄餅唔係鬆脆果種,係實心軟皮,奶香味重。牛筋腩同薯仔都炆得幾冧,入味,唔錯👍🏻2.馬拉盞豬頸肉炒河好好味!夠火喉,夠濃味!3.小食拼盤(大)(蝦餅、春卷、串燒、雞翼、香葉包雞、魚餅)好抵食!包羅萬有!當中既蝦餅同雞翼最好味😋
整體裝修都好colourful😆😆👍🏻

1.泰皇咖喱牛筋腩煲
薄餅唔係鬆脆果種,係實心軟皮,奶香味重。
牛筋腩同薯仔都炆得幾冧,入味,唔錯👍🏻

2.馬拉盞豬頸肉炒河
好好味!夠火喉,夠濃味!

好抵食!包羅萬有!當中既蝦餅同雞翼最好味😋
2021-09-14
午餐
  • 馬拉盞豬頸肉炒河
2021-09-12 23 瀏覽
去大角咀搵食,經過這間泰國餐廳,入面有好多波衫就入去試下睇下感覺好似酒吧,但係坐低見到餐具又覺得好似去咗泰國咁樣鐵盤餐碟、鋁匙羹都覺得好有懷舊嘅感覺兩個人叫咗4樣嘢1.泰式肉碎生菜包生菜夠新鮮而且都仲有好多塊肉碎就夠味但係略濕, 生菜雪完拎出嚟夠凍,肉碎夠熱,一冷一熱感覺都幾有趣2.串燒叫咗雞同豬各3串, 有真係覺得燒烤過嘅香味,另外仲有一個汁,點落好惹味3.菠蘿炒飯炒飯同平時食嗰啲有少少唔,同因為佢好重㗎哩味, 重口味得嚟都好惹味4.炒雜菜有菇、蘿蔔、粟米仔、有芥菜、清清淡淡唔算好油、 有蒜香味

感覺好似酒吧,但係坐低見到餐具又覺得好似去咗泰國咁樣
鐵盤餐碟、鋁匙羹都覺得好有懷舊嘅感覺

兩個人叫咗4樣嘢
1.泰式肉碎生菜包

2.串燒

3.菠蘿炒飯

4.炒雜菜
有菇、蘿蔔、粟米仔、有芥菜、清清淡淡唔算好油、 有蒜香味

2021-09-09
  • 泰式菠蘿海鮮炒飯
2021-09-09 28 瀏覽
見到ViuTV節目異國風情畫Dee gor同Isabella去咗呢間試食,我同朋友都心癢癢想去呢間卡位係篤篤車嘅泰國菜餐廳~大角咀weekday夜晚人流正常,入到去都係得一兩張空位,唔使排隊,我哋總共嗌咗三樣嘢加一杯嘢share。第一樣:招牌焗黃咖喱麵包軟殼蟹 $168見到dee gor佢哋都有嗌,又係招牌,就嗌嚟試試佢。食落味道ok,但咖喱似係普通港式餐廳嘅咖喱,泰式咖喱應該會再香辣少少或者落黃薑粉,或者好似綠咖喱咁落椰奶。第二樣:串燒沙嗲(半打)$88嗌咗三串雞三串豬。嚟到份量好大,啲肉由底去到頭都有,冇咩肥肉,好飽肚,幾扺食。第三樣:鮮蝦扎肉米紙卷 $58食咗咁多肉,嗌返啲菜中和下。食落個皮(米紙)有驚喜,幾煙韌。再加埋啲紅蘿蔔絲、扎肉、生菜,點埋啲汁,好似食緊撈檬咁,嚟到可以試下呢樣。嘢飲:西瓜芝士沙冰 ($32)抱住獵奇心態飲,芝士味幾濃,同西瓜配搭ok,但糖水有啲多。

第一樣:招牌焗黃咖喱麵包軟殼蟹 $168

第二樣:串燒沙嗲(半打)$88

第三樣:鮮蝦扎肉米紙卷 $58

嘢飲:西瓜芝士沙冰 ($32)

抱住獵奇心態飲,芝士味幾濃,同西瓜配搭ok,但糖水有啲多。
2021-09-07 25 瀏覽
早排女朋友喺社交網站見到朋友坐喺泰式篤篤車入面一路食飯一路打卡,於是佢就叫我帶佢去試吓,今日放假一於就帶佢去呢間位於大角咀嘅泰國餐廳- 泰嘟嘟啦!一入到去餐廳,已經俾佢七彩繽紛嘅裝飾吸引住,冇諗過佢嘅裝修咁有特色,兩邊牆上佈滿七彩繽紛的塗鴉、國旗、波衫等等,最特別嘅當然係模擬泰國的篤篤車嘅卡位啦!坐低之後我哋就即刻睇吓Menu有咩食,果然都好多選擇,最後我哋叫咗以下食物:1. 泰式鐵板蠔仔炒蛋 $88 蠔仔炒蛋係用鐵板上,所以上枱後仍然keep住新鮮熱辣辣,蛋煎得好香,而蠔仔都算多,食落有鮮味,炒蛋下面仲有芽菜墊底, 點埋佢附送嘅秘製辣醬汁,夾埋一齊食,真係好有泰式風味,正呀!2. 蒜蓉炒上素 $58 蒜蓉炒上素有好多唔同嘅雜菜:有西蘭花、椰菜、芥蘭、蓮藕、菇等等,鑊氣十足,加上蒜蓉獨特香味,令雜菜惹味非常,不過略偏油3. 芒果糯米飯 $58食泰國菜又點少得芒果椰汁糯米飯依個甜品呢?芒果食落同平時食開嘅唔同,有特別嘅果香,估計應該係鷹嘴芒,食落香氣撲鼻清甜,糯米飯柔軟煙韌混合香滑濃郁嘅椰漿

1. 泰式鐵板蠔仔炒蛋 $88

2. 蒜蓉炒上素 $58

3. 芒果糯米飯 $58
食泰國菜又點少得芒果椰汁糯米飯依個甜品呢?芒果食落同平時食開嘅唔同,有特別嘅果香,估計應該係鷹嘴芒,食落香氣撲鼻清甜,糯米飯柔軟煙韌混合香滑濃郁嘅椰漿,真係無得頂呀🥰

4. 泰式乾炒牛河 $68
牛河炒得好夠獲氣,牛肉鮮嫩,肉片份量都好足,性價比高!

今餐女朋友食得超開心,食物完全滿足味蕾,又可以打到卡影相,值得一來!
2021-09-06
《走進地道泰情風情-泰嘟嘟🛺》今次黎到位於大角咀嘅泰國餐廳-泰嘟嘟~餐廳裝修好特別,充滿泰國特色,尤其係佢架篤篤車設計嘅卡位,見到呢一間篤篤車係泰國旅行嘅回憶即刻擁晒出嚟!餐廳嘅牆身有好多唔同嘅設計:七彩繽紛嘅塗鴉、泰國旗、波衫等等,啱哂打卡呀!招牌黃咖哩麵包軟殼蟹$168落單後大約10分鐘就送上熱辣辣香噴噴嘅黃咖哩麵包軟殼蟹,麵包磚份量十足,上層放左4隻軟殼蟹,炸得好脆口食落都有肉同蟹香,每隻蟹個size都算大舊。黃咖哩汁食落好香濃,加埋麵包一齊食個配搭真係冇得輸!小食拼盤(細)$108細小食拼盤有:春捲、蝦餅、雞翼同串燒,包羅萬有,一次過滿足晒想食炸物嘅願望!蝦餅食落好彈牙,食到蝦膠,而春捲都唔差,一咬開入面好多素菜,例如木耳、粉絲等等,串燒都唔錯😜鮮蝦炒金邊粉 $ 76 金邊粉份量好大碟,仲有好多海鮮例如:蝦、魷魚、蟹柳、蜆肉等等,十分足料。金邊粉炒到濕濕地同有啲偏酸,食落好開胃😍總括黎講食物嘅味道同份量都合理偏好,價錢親民,下次會再嚟幫襯!
《走進地道泰情風情-泰嘟嘟🛺》

今次黎到位於大角咀嘅泰國餐廳-泰嘟嘟~

招牌黃咖哩麵包軟殼蟹$168

小食拼盤(細)$108

鮮蝦炒金邊粉 $ 76

2021-09-06
2021-09-01 31 瀏覽
放工嚟到大角咀,就一於試吓呢一間超高人氣泰國餐廳!喺門口已經見到超多人排隊等入去,證明呢間餐廳真係人氣高企!叫咗三樣菜式,上菜速度好快,店員比較忙,但態度亦都好好!值得一讚!第一樣係泰式冬陰功,味道酸酸辣辣,十分開胃,入邊嘅材料亦都好豐富,有蝦(已貼心切開👍),青口,份量兩人飲剛剛好!店員亦都特登比多兩個碗我哋方便飲湯!第二樣係菠蘿炒飯,啲飯炒至黃金色,味道甜甜,菠蘿提子乾加埋啲海鮮炒到非常惹味!啲材料亦都好夠!第三樣係炭火燒豬頸肉,一黎到已經好surprised,平時喺其他泰國餐廳都好少見到有呢個爐燒住啲豬頸肉,一黎可以keep住個溫度,二嚟可以保番好似燒烤焦焦既嘅口感👍第四樣係因為見到網上評價好好,而叫既芒果沙冰,面頭嘅奶蓋非常之邪惡,味道超正!

2021-08-27 27 瀏覽
今次去左食一間係大角咀既泰國野 個個都話呢間好食 又近我公司 就去左試下 佢位置係大角咀內街 奧運站行5-10分鐘 門面唔算好特別 入邊既擺設同裝修先係重點又有泰國既篤篤做臺 又有拳套波衫 成件事真係以為自己去左泰國咀今次叫左4樣野食 點知我地兩個都差少少食唔晒 佢份量好多好誇 基本上一碟野食預3-4人份量叫左個小食拼盤 都係有春卷呀 蝦餅 串雞 個d 每款兩樣 其實都算多 叫埋兩杯飲品 泰式奶茶同埋珍多冰奶茶係泰國味道 珍多冰就好有椰香味! 叫左個碳烤豬頸肉 呢個係用一個細烤爐上 豬頸肉薄切得黎勁香豬味 一定要食呢個!叫左個咖哩軟蟹多士 咖哩係好香 同平時食開咖哩完全兩樣野 多士勁大個 隻蟹都好大隻 食完呢個都飽晒🥰叫左個濕炒海鮮河粉 佢個醬好濃 好重海鮮香味 河粉係幼河 食落去口感好d 我地叫左4樣野食兩杯飲品 都係500左右 其實3-4人食都好足夠呢間係真心大件夾抵食

奶茶係泰國味道 珍多冰就好有椰香味!

叫左個濕炒海鮮河粉
佢個醬好濃 好重海鮮香味 河粉係幼河 食落去口感好d

呢間係真心大件夾抵食
我本人對大角咀不太熟悉,見完客之後,真的不知道那裡食飯又便宜又好吃。於是,我就上網找一下,發現附近有間泰式菜館,就在利奧坊對面,於是就行過去,碰一下運氣l!還好,12點多,雖然入面坐得滿滿的,但我和同事還不用等多久,就可以分配到坐位。我坐下見到對面牆壁上掛上很多T-shirt. 店裡有兩個卡位廂,掛上不少霓虹燈,整間舖都裝飾得充滿地道泰國街店風味。泰國金柚子蝦沙律🌟🌟🌟🌟🌟-真材實料,大蝦兩隻,超多柚子,再配上獨特的沙律汁,好好味😋😋😋蟹肉鈔粉絲,必食,🌟🌟🌟🌟🌟-粉絲鈔得鑊氣十足,廚師好厲害。👏👏👏我個人就鈔不到,通常抄到粉絲黏在一起,但今次食到條條粉絲分開,非常入味,又不會油膩,真係喜出望外。💗💗💗泰式肉碎生菜包,正🌟🌟🌟🌟樣貌平平無奇,顏色白白的。但完全估不到碎肉肉味配以小辣,再加青檸汁,恰到好處,再包入生菜食。好好味。芒果糯米飯🌟🌟🌟~芒果香甜美味,糯味飯軟硬適中,配上很多椰汁奶,美味。珍多冰~綠色條略嫌太少,如果可以多點就更好。全餐會令人感覺在泰國街頭享用美食,充滿地道街邊風味,在疫情下,可以慰藉吓思念”泰國旅遊”之苦。

泰國金柚子蝦沙律🌟🌟🌟🌟🌟-

蟹肉鈔粉絲,必食,🌟🌟🌟🌟🌟-

泰式肉碎生菜包,正🌟🌟🌟🌟

芒果糯米飯🌟🌟🌟~
芒果香甜美味,糯味飯軟硬適中,配上很多椰汁奶,美味。

珍多冰~
綠色條略嫌太少,如果可以多點就更好。

• 蟹肉炒粉絲
2021-08-25 31 瀏覽
近住奧海城有間以tuk tuk車為主題嘅餐廳覺得幾得意,同埋餐廳裝修得幾色彩繽紛。Menu上無論主食,小食,沙律,飲品款式都幾多選擇。兩個人呢晚唔太肚餓,所以冇嗌飯麵類,諗住嗌啲沙律小食唔太多嘅野,點知出到黎份量比想像中多喎,咁抵食架咩😂泰國金柚子蝦沙律👆唔記得幫佢側面影張相,疊到好高架個沙律,啲柚子幾清香,配上微微酸辣醬,呢個沙律令人覺得好開胃。馬拉盞炒椰菜苗👆幾難得有椰菜苗嗌,好嫩好好食!小食拼盤👆拼盤有分大小,我地嗌左個小嘅,有炸蝦餅,春卷,牛豬串燒,雞翼,好豐富🤭每款炸物都好香脆,同時唔會太油淋淋👍野飲分別嗌左珍多冰同龍眼冰,都係廿幾蚊一杯。Overall餐廳性價比幾高
Menu上無論主食,小食,沙律,飲品款式都幾多選擇。
馬拉盞炒椰菜苗👆幾難得有椰菜苗嗌,好嫩好好食!
2021-08-24
!!!竟然比我發掘到一間味道咁似泰國既餐廳!!! 😍😍👍🏻👍🏻 重點仲要平靚正! 平日7點去到 都等左幾個字先入得 因為好多人book台👾 店舖裝修有好多燈箱燈牌 營造泰國夜市既氣氛👏🏻 入到去 等終於明白佢個鋪名叫Thai Tuk Tuk😂 因為入面有兩個卡位 座位都係做到好似Tuk Tuk 咁🤣有驚喜🛺🛺🛺 一埋位就叫左個(小)既小食拼盤😱 黎到個份糧一啲都唔小! 平時出面泰國餐廳既小食拼盤都係每款一人一件 但呢碟係起碼每人兩件🥁 勁抵食! 有蝦餅,雞肉串,豬肉串,春卷,炸雞翼🤣❤️ 好滿足 ~ 全部都係即炸即燒😋 蝦餅好爽口 春卷入面有雲耳 粉絲等等 食落有好香咖喱香味☺️ 雞翼夠大隻! 雞豬肉串點佢個醬 好好食☺️ 惹味! 😍😍😍😍超吸睛既炭燒豬頸肉🐷🐷 真係成個炭爐上 IG ABLE 🤗 呢個真係要點! 因為豬頸肉超juicy 勁香豬味 仲要每一塊都有肥豬膏 超級好食! 加埋佢個燒汁 成件事好完美😭😭😭🙏🏻 主菜 ~ 招牌焗黃咖哩麵包軟殼蟹😍 好濃郁既咖哩好香椰子味~ 唔會辣 配埋麵包食 簡直係perfect match 🤪 軟殼蟹既份量都好大方!! 每啖都好香蟹味 絕對唔會比咖哩

平日7點去到 都等左幾個字先入得 因為好多人book台👾

店舖裝修有好多燈箱燈牌 營造泰國夜市既氣氛👏🏻

😍😍😍😍超吸睛既炭燒豬頸肉🐷🐷
真係成個炭爐上 IG ABLE 🤗

主菜 ~ 招牌焗黃咖哩麵包軟殼蟹😍
好濃郁既咖哩好香椰子味~ 唔會辣 配埋麵包食 簡直係perfect match 🤪 軟殼蟹既份量都好大方!! 每啖都好香蟹味 絕對唔會比咖哩蓋過味道 比起好多間thai food restaurant 好食好多

濕炒海鮮河 ~ 剩係睇圖都見到佢個汁幾深色同濃郁 個汁好香魷魚味 入面幾乎餸仲多過河粉😂
其實兩個人真係唔覺意叫多左。。飽到一個點 😂
但真係睇menu覺得樣樣都好吸引🥲
仲有個花甲湯 見到好多台都有 但我地真係食唔落🤣 唯有下次再黎食😍❤️

飲品叫左杯Thai tea 同埋珍多冰☺️ Thai tea 好香~ 珍多冰 椰汁都唔假 仲可以食埋入面既大樹波蘿
好甜好refreshing 🙏🏻👏🏻👏🏻
呢間Thai餐廳 真係大大推介👅 因為每款菜式都唔貴 份量仲要大大份 環境真係會令你覺得係Thailand 咁🥰🥰👍🏻
PS: 員工服務態度好好!
2021-08-23
30 分鐘 (堂食)