2021-10-21
今日約左朋友去食位於大角咀食泰式野, 係奧運站行過去都要D時間, 大約10至15分鐘左右。入到餐廳覺得裝潢都幾有特色, D卡位係模擬緊泰國D篤篤車,同牆身都掛左D波衫係到做裝飾, 都幾特別, 好有泰國feel。坐低之後我同朋友都煩惱緊食咩好, 因為呢間餐廳D食物款式都頗多。經過一番討論之後, 我地叫左三樣野食同兩杯野飲。 芒果芝士沙冰同火龍果芝士沙冰兩杯野飲都係用新鮮生果整成, 飲落有滿滿既生果香味, 而甜味都岩岩好, 加埋芝士奶蓋飲完好有滿足感。炭燒豬頸肉平時係出面食D豬頸肉又貴份量又少, 但係到食份量好足夠 而且又好食, 加埋用蠟燭一路加熱, 打卡影相一流。香葉肉碎炒飯呢個炒飯真係真心好食, 炒到有香葉肉碎既香味又辣辣地,食得好過癮,師傅有功架, 而且呢碟炒飯份量都好足。招牌焗黃咖喱麵包軟殼蟹食埋呢舊磚頭真係飽到一個點, D軟殼蟹浸落香濃既咖喱入面, 而麵包索晒咖哩汁,非法惹味, 咖哩汁唔算辣,帶有少少甜用椰奶香。
芒果芝士沙冰同火龍果芝士沙冰
炭燒豬頸肉