2023-03-28
依排尖沙咀多左好多人,行街後上網搵到間樓上居酒屋,位置係Apple隔離好方便,上到去窗口對住九龍公園,環境都安靜,服務員都好熱心好客。▫️燒雞泡魚乾去親居酒屋必叫佐酒小食,但要做得好食不能燒過龍令佢太乾周硬,泓 的雞泡魚干除了口感剛好,而且能做到焦糖化。▫️🐟燒三文魚壽司三文魚油脂分布適中,炙燒香口,飯粒分明。▫️🍢牛舌心,蘆筍燒腩肉,雞胸軟骨 燒牛舌心好重牛味,咬落爽口,食落好淋口,輕微黑椒調味; 蘆筍亂超嫩,腩肉做到好薄,所以食落唔會覺得好膩,加咗少少鹽黑椒調味;雞胸軟骨第一次食,比較特別,唔同係佢個軟骨係爽口一點,而且痴住雞肉。▫️燒牛小排店家推介,除左好香牛味,仲好林口,入口咬即溶。▫️🦑魷魚圈糯米飯⭐️魷魚圈熟度剛好,糯米飯煙煙韌韌亦唔會好鹹口,最特別係佢個醬汁係有魷魚內臟制成,如果喜歡內臟味道的不妨多點一點,好惹味!▫️巨鋒提子梳打,Suntory Draft Beer==============================
▫️燒雞泡魚乾
▫️🐟燒三文魚壽司
三文魚油脂分布適中,炙燒香口,飯粒分明。
▫️🍢牛舌心,蘆筍燒腩肉,雞胸軟骨
▫️燒牛小排
店家推介,除左好香牛味,仲好林口,入口咬即溶。
▫️🦑魷魚圈糯米飯⭐️
▫️巨鋒提子梳打,Suntory Draft Beer