餐廳🍴裝修高尚,入門吧枱位置有好大既螢幕播放住風景怡人既地方,仲有柔柔既純音樂陪襯住,整體氣氛都好舒服😌日式風味濃濃❤️一坐埋位會有餐前小食,涼拌豆芽,味道清爽自然,服務態度亦好Nice👍🏻雲朵雞蛋伴飯 $68賣相可愛,將蛋白打到似蛋白霜後淋係飯上面,最後再將一顆生雞蛋黃放入,就好似Emoji符號既可愛太陽蛋般不僅令人胃口大開,仲滿足少女中意影相打卡既心,味道亦如同賣相一樣,蛋香霜好似雪花般的鬆綿口感,配上蛋黃緩緩流入既模樣極為誘人,仲有醬油,芥末同飯素可作提味魷魚飯 $82以原條魷魚🦑,入面包住糯米飯,魷魚既香氣完美地滲透哂入去糯米飯到,鮮香味濃既糯米飯口感偏軟綿綿,配上爽口既鮮甜魷魚,口感相輔相成,更加加分好食😋串燒紐西蘭羊架 $88(左一)SPF極黑和牛肩 $58 (左二)牛舌 $42 (左三)雞髀肉 $34 (左四)蘆筍鹿兒島豚肉燒 $42(左五)鹿兒島豬腩肉 $32 (左六)串燒既品質水平都好高,一來食材都好好👍🏻,二來師傅掌握燒物時間既手勢都唔錯,特別係和牛肩,牛香味十足,一咬入口牛味滿瀉成個口腔,肉質軟腍多汁,各串串燒既調味同燒既程度都岩岩好,*肉類串燒可沾芥末子醬以佢調味

雲朵雞蛋伴飯 $68

魷魚飯 $82

串燒
紐西蘭羊架 $88(左一)
SPF極黑和牛肩 $58 (左二)
牛舌 $42 (左三)
雞髀肉 $34 (左四)
蘆筍鹿兒島豚肉燒 $42(左五)
鹿兒島豬腩肉 $32 (左六)

*肉類串燒可沾芥末子醬以佢調味

白桃燒酌梳打 $68

威士忌梳打 $68

2022-11-02 13 瀏覽
🫣新開隱世日式小店🫣位於尖沙咀廣東道中港中心17樓嘅正宗日本餐廳 景觀開陽 望到尖沙咀夜景 餐廳乾淨企理 亦有榻榻米包廂 可以同一大班friend book間房聚聚 餐廳有各式各樣嘅地道日式小食同燒物 樣樣都好新鮮 值得一提嘅係餐廳服務好好 店員非常細心有禮 整體體驗非常之好-😙牛舌 $42牛舌燒得好香口 又彈口-😋SRF極黑和生肩 $58牛肉味好濃 羶味唔算重-🍠甜番薯 $28日本甜番薯夠晒甜-😍三文魚親子玉子燒 六片 $88不得不讚嘅係三文魚玉子燒真係好好食 即叫即整熱辣辣 玉子燒濕潤鬆軟 色澤金黃 略帶甜味 -🥟日本豚肉餃子 $58脆身餃子皮 包住juicy豚肉 食前點一點酸甜醬汁 特別開胃-🦪北海道•厚岸蠔 $78蠔迷一定唔可以錯過 日本生蠔佢新鮮由北海道運送過嚟 蠔身肥美鮮甜 肉質厚身 咬落爽口-🥓雞泡魚干 $86泓居嘅雞泡魚干 同一般嘅唔同 餐廳將蜜糖醬汁查滿魚干再乾燒 口感好似豬肉乾 -🍨雲呢拿雪糕配熟成清酒 $48第一次食依味甜品幾有驚喜 餐廳用咗比較dry嘅清酒 所以冇喧賓奪主 令甜品唔會更加甜 隨着雪糕慢慢溶化 雲呢拿雪糕為清酒加添左一絲甜味 值得一試-📍泓居酒屋
🫣新開隱世日式小店🫣

🥟日本豚肉餃子 $58
🦪北海道•厚岸蠔 $78

🥓雞泡魚干 $86

🍨雲呢拿雪糕配熟成清酒 $48

📍泓居酒屋 (尖沙咀)
尖沙咀廣東道122-126號中港中心17樓

夜晚同朋友🧑‍🤝‍🧑去咗尖沙咀食串燒🍡。餐廳位置便利,就係廣東道Apple🍎 Store隔離嘅中港中心17樓。餐廳裝修雅致,有個特色大螢幕係吧台前面,不時轉換有日本🇯🇵風景嘅畫面。餐廳串燒選擇繁多,我同朋友就叫咗燒白鱔、虎蝦、鹿兒島豬腩肉、羊架、牛柳粒、雞脾肉串、魷魚飯同牛舌🐂。虎蝦好大隻,入口好彈牙,而且燒得鮮甜惹味。豬腩肉油而不膩,入口juicy🤤。魷魚飯外皮有嚼勁,賣相吸引,配上醬汁味道令人一試難忘。金黃色外皮嘅燒白鱔外層香口,肉質鮮美。羊架🐐韌度適中,肉質嫰滑,肉味濃郁。串燒配上啤酒🍻簡直係一大享受!!😋😋

2022-10-28 372 瀏覽
呢日同朋友行完海港城,近近哋就去咗附近搵野食,得知Apple店隔離有間日式居酒屋🏮望落去系九龍公園景觀🌳都咪話吾正😆✿ 翠玉瓜 $22食串燒食咁多肉,都要食番啲蔬菜和番,翠玉瓜大件多汁🥒✿ 原味玉子燒 $58有塊楓葉🍁點綴又幾靚☺️去親居酒屋如果有玉子燒一定叫,蛋味香濃,多汁清甜💛✿ 燒雞泡魚乾 $86雞泡魚乾一條條甜甜哋好味,點埋沙律醬又添滋味。✿ 燒白鱔 $68食日式串燒燒白鱔不可或缺,口感香脆新鮮,吾會太乾身。✿ 松島魚餅 $42似年糕質感,魚味鮮味。✿ 鹿兒島荔枝豚肉燒 $42荔枝香甜可口,加埋豚肉有莫大的解膩作用。✿ 雞皮串 $32脆卜卜口感令人不得不喜歡😊雖然系炸都吾會十分油膩。✿ 雞髀肉串 $34平時都鍾意食雞髀🍗雞髀肉串更加係精華🤩充滿嚼勁。✿ 明太子雞翼 $38明太子雞翼都幾好味㗎,係有啲辣🔥唔多地方食到,勝在有特色。

✿ 翠玉瓜 $22
食串燒食咁多肉,都要食番啲蔬菜和番,翠玉瓜大件多汁🥒

✿ 原味玉子燒 $58

✿ 燒雞泡魚乾 $86
雞泡魚乾一條條甜甜哋好味,點埋沙律醬又添滋味。

✿ 燒白鱔 $68
食日式串燒燒白鱔不可或缺,口感香脆新鮮,吾會太乾身。

✿ 松島魚餅 $42
似年糕質感,魚味鮮味。

✿ 鹿兒島荔枝豚肉燒 $42
荔枝香甜可口,加埋豚肉有莫大的解膩作用。

✿ 雞皮串 $32
脆卜卜口感令人不得不喜歡😊雖然系炸都吾會十分油膩。

✿ 雞髀肉串 $34
平時都鍾意食雞髀🍗雞髀肉串更加係精華🤩充滿嚼勁。

✿ 明太子雞翼 $38
明太子雞翼都幾好味㗎,係有啲辣🔥唔多地方食到,勝在有特色。

2022-10-23
2022-10-27 13 瀏覽
尖沙嘴新開居酒屋🏮 . 正正係中港城對面, 位於大廈高層,環境不錯. 餐廳視野開揚, 對外是九龍公園景色.日間來景色不錯,夜間來環境優靜. . 來到居酒屋, 不能不點的當然是串燒。 而且以價錢來說也不貴, 多點一些也沒有問題.🔺燒虎蝦 - 非常大隻同埋爽口彈牙。🔺燒松島魚餅 - 口感軟彈,外層燒得好香。🔺鹿兒島車厘子茄豚燒肉 - 配上車厘茄入口濕潤爆汁,配豚皮減低油膩感。🔺明太子雞翼 - 雞翼燒得燒口惹味,味道微辣。🔺牛舌、安格斯牛柳粒、SRF極黑和牛肩 - 三款都牛味香濃,口感各有特色。🔺原味玉子燒 - 味道帶甜,蛋味香濃。🔺魷魚飯 - 魷魚中間釀滿糯米飯,糯米煙韌,魷魚極鮮味。🔺白桃燒酌梳打、青蘋果燒酌梳打 - 啖啖果味,清爽易入口,配燒物不錯。
🔺燒虎蝦 - 非常大隻同埋爽口彈牙。
🔺燒松島魚餅 - 口感軟彈,外層燒得好香。
🔺明太子雞翼 - 雞翼燒得燒口惹味,味道微辣。
🔺原味玉子燒 - 味道帶甜,蛋味香濃。
🔺魷魚飯 - 魷魚中間釀滿糯米飯,糯米煙韌,魷魚極鮮味。
2022-10-26
2022-10-24 8 瀏覽
泓居酒屋 原味玉子燒 六片($78)私心嘅必點推介💕玉子燒食落暖笠笠軟綿綿,味道甜甜地,有令人感動嘅感覺🥹口感濕潤得黎,又唔會食落覺得好鬆散💯魷魚飯($82)佢哋嘅魷魚飯係魷魚圈入面塞咗糯米飯,魷魚烤得好香,熟得啱啱好,唔會太生又唔會太乾🦑飯嘅質感亦都唔錯,好軟糯而且夠味🍙整體飽肚之餘又唔會覺得heavy,推薦🙌🏻❣️南蠻炸雞($78)炸雞嘅數量都唔少,炸得好鬆脆而且keep得好耐,一啲都有油膩嘅感覺🍗而且佢啲雞keep到嫩滑,好唔錯😻燒松島魚餅($42)魚餅幾香魚味,佢配嘅芥末有少少重口,真係沾少少就夠,魚餅本身烤得幾好味🤤鹿兒島荔枝豚肉燒($42)荔枝豚肉燒又係冇得輸嘅配搭,荔枝嘅甜同juicy可以減走原本燒肉嘅肥膩感,而且可以豐口感,好好味🌟安格斯牛柳粒($48)牛柳粒都好重牛味,而且仲好濕潤,唔錯👍🏻 羊肉串($38)就正常發揮✅雞翼($32)單骨開邊整,易食易處理,個皮燒得啱啱好,有少少脆口🤘🏻
泓居酒屋

原味玉子燒 六片($78)

魷魚飯($82)

南蠻炸雞($78)

燒松島魚餅($42)

鹿兒島荔枝豚肉燒($42)

泓居酒屋🏮舒適又高質串燒店🍢.海港城對面新開左間串燒居酒屋🏮一上到去感覺高級,有大屏幕同吧枱🍸環境寧靜,好適合三五知己優雅地食住串燒傾計🥃仲有兩間和式嘅VIP房😍如果鍾意享有私人空間就啱晒☺️.酒釀雞肝係我最鍾意食嘅雞肝啊😍😍😍呢個係佐酒小食😋係餐廳送既,非常有驚喜兼開胃!.安格斯牛柳粒🐮第一樣食嘅係牛柳粒,有種驚為天人嘅感覺,因為未試過咁軟熟,接近入口即化、一條筋都冇,係絕少串燒店做到咁嘅水準💯,所以已經對之後嘅菜式非常期待😎😎😎.SRF極黑和牛肩🐮呢款和牛比較厚身,食口感為主既,比較有嚼口😃.車厘茄鹿兒島豚肉燒🐷蘆筍鹿兒島豚肉燒🐷呢兩款係一樣嘅,只係個配料唔同咗😌個豚肉好薄身,燒到微焦,反而比較欣賞個車厘茄,超大粒呈橙色嘅,你平時食開嘅車厘茄更加甜😍.紐西蘭羊肉串🐏鍾意羊酥味嘅朋友一定要試😋兼且啲肉好軟熟,正啊😋.雞髀肉🐔串燒要試下雞髀🍗滑嘟嘟咁就知夠高質🤭.雞胸軟骨食串燒必食😃同平時一粒粒唔同,係分成三片咁嘅,不過小編稍為鐘意平日粒粒咁,比較有咬口啲🙈.日本冷蕃茄🍅呢個小食都幾特別,係非一般嘅蕃茄,淋上左醬汁令到蕃茄個甜味完全發揮到出黎😍明太子雞翼🐔雞翼搽咗蜜糖黎燒,入面好脹卜卜,
泓居酒屋🏮舒適又高質串燒店🍢
酒釀雞肝

安格斯牛柳粒🐮
SRF極黑和牛肩🐮
呢款和牛比較厚身,食口感為主既,比較有嚼口😃
車厘茄鹿兒島豚肉燒🐷
蘆筍鹿兒島豚肉燒🐷
呢兩款係一樣嘅,只係個配料唔同咗😌
紐西蘭羊肉串🐏
鍾意羊酥味嘅朋友一定要試😋兼且啲肉好軟熟,正啊😋
雞髀肉🐔
串燒要試下雞髀🍗滑嘟嘟咁就知夠高質🤭
雞胸軟骨
日本冷蕃茄🍅

明太子雞翼🐔
雞翼搽咗蜜糖黎燒,入面好脹卜卜,包住左一大嚿明太子,夠晒惹味‼️

雲朵雞蛋拌飯🥚🍚
另一個招牌菜,蛋白好似整到雲朵咁☁️隻日本雞蛋實在係太正🥚😍最尾食返啲澱粉質好滿足,而且有醬油、七味粉同柚子蓉撈飯,好欣賞成個心思❤️

冧酒可樂🥤
鍾意飲酒嘅朋友,呢度有好多選擇,估唔到冧酒溝埋可樂個配搭咁完美😍飲第一啖就已經覺得好正‼️冧酒香好突出,兩者唔會互相搶走個味👍🏻
白桃碳酸飲料🍑
唔飲酒都可以簡唔同嘅果汁梳打🍹
白桃味道香濃唔會太過甜,感覺唔錯😌
2022-10-24 11 瀏覽
好耐無飲啤酒了🍻,同朋友聚會就好想一齊食啤酒,於是我哋揀咗樓上居酒屋。Suntory The Premium Malt's $78朋友推介飲日本頂級啤酒🍻,呢款啤酒嘅泡沫好綿密,入口嘅時候有少少苦澀味但又有少少甘甜。 鹿兒島A4和牛串$188好香好濃嘅牛肉味,燒完嘅牛肉都好多汁,不過價錢偏貴。炸日本金針菇 $68金針菇炸完脆卜卜,好爽口。雞泡魚乾 $86好耐無食過咁正宗嘅雞泡魚乾,雞泡魚乾係軟身又甜嘅口感味道,同一般酒吧偏硬身嘅雞泡魚乾唔一樣,配啤酒就剛剛好!三文魚親子玉子燒 $88有六件玉子燒,上菜時仲係剛整好熱辣辣,入口鬆軟仲有好特別嘅甜味,如果蛋味再重啲就更好。稻庭烏冬 $68烏冬係幼身嘅稻庭烏冬,烏冬唔會煮得太淋,硬到和湯底濃度剛剛好。

鹿兒島A4和牛串$188
好香好濃嘅牛肉味,燒完嘅牛肉都好多汁,不過價錢偏貴。

炸日本金針菇 $68
金針菇炸完脆卜卜,好爽口。

雞泡魚乾 $86

三文魚親子玉子燒 $88

稻庭烏冬 $68
  • 雞泡魚乾
2022-10-23 12 瀏覽
近排工作好忙,放工後好想飲返杯輕鬆下減下壓。這間位於尖沙咀新開的樓上串燒店,私隱度高,餐單簡約,主打各類串燒、雞尾酒及清酒,最適合一個人靜靜地 me time 一下。🌸雞胸軟骨$28🌸雞髀肉$34🌸牛舌$42🌸S R F極黑和牛肩$58🌸明太子雞翼$38🌸燒白鱔 $68🌸帶子$62🌸荔枝鹿兒島豚肉燒 $42串燒款式多元化,豬、牛、羊、雞、蔬菜、海鮮都有得食,佐酒超讚。小編最喜歡燒白鱔,皮脆肉香;雞胸軟骨脆口有咬口;黑和牛肩肉味濃;牛舌需要點牙力先應付到;荔枝豚肉卷多汁不膩口。🌸雲呢拿雪糕配熟成清酒 $48熟成清酒加上一球雲呢拿雪糕,味道有驚喜,感覺好像吃清酒雪糕一樣。🌸白桃燒灼梳打 $68🌸提子燒灼梳打 $68

🌸雞胸軟骨$28
🌸荔枝鹿兒島豚肉燒 $42

🌸雲呢拿雪糕配熟成清酒 $48

🌸白桃燒灼梳打 $68
🌸提子燒灼梳打 $68

想係尖沙咀揀間餐廳食串燒 飲下酒 傾下偈 搵到呢間係海港城附近嘅 記住係中港中心 係apple store 隔離 唔係新港中心一入居酒屋 好大個屏幕播緊日本風景 好有日本感覺 座位好闊落 多人仲可以包vip 房好適合一大班人gathering🍳原味玉子燒 $52玉子燒可以叫3件或者6件,整過玉子燒嘅都知幾考功夫,師傅做得好出色,層次好足。玉子燒好滑 ,口感好軟滑,鰹魚汁甜味好香。🐔南蠻炸雞 $78即叫即炸夠晒脆口, 肉質juicy夠滑 ,加埋檸檬汁好清新🦑魷魚飯 $82呢個好特別好少見 係魷魚包住糯米飯 魷魚好重海鮮味 糯米飯軟糯 食落好煙韌🍲關東煮 $72關東煮湯好清甜,入面有蛋、大根、竹輪、蒟蒻,昆布。大根好入味好清甜。🐠松島魚餅 $42口感煙韌嘅魚餅配埋芥末醬 好想一片接一片咁放入口🐮SRF 極黑和牛肩 $58牛味好濃郁,肉質夠嫩 非常推介🐷荔枝鹿兒島豚肉燒 $42串燒之中呢個最優秀,燒到好香嘅日本豚肉包住荔枝,荔枝嘅甜度中和左豚肉嘅油膩感 ,一下子就食晒成串👅牛舌 $42厚切牛舌 表面燒至焦香惹味 鹽味適中🐔雞腎 $32雞腎好爽口,上面灑有香辣粉🍇提子燒酌梳打 $68呢到嘅燒酌

好適合一大班人gathering

🍳原味玉子燒 $52
原味玉子燒

🐔南蠻炸雞 $78
即叫即炸夠晒脆口, 肉質juicy夠滑 ,加埋檸檬汁好清新
南蠻炸雞

🐠松島魚餅 $42
口感煙韌嘅魚餅配埋芥末醬 好想一片接一片咁放入口
松島魚餅

🐮SRF 極黑和牛肩 $58
牛味好濃郁,肉質夠嫩 非常推介

🐷荔枝鹿兒島豚肉燒 $42
荔枝鹿兒島豚肉燒

👅牛舌 $42
厚切牛舌 表面燒至焦香惹味 鹽味適中
牛舌

🐔雞腎 $32
雞腎好爽口,上面灑有香辣粉

🍇提子燒酌梳打 $68
呢到嘅燒酌有好多種味 容易入口

🍇巨峰提子碳酸飲料 $58
唔小心叫左兩個一樣色嘅野飲,碳酸飲料甜度較高但都算甜。

原味玉子燒
南蠻炸雞
魷魚飯
關東煮
荔枝鹿兒島豚肉燒
牛舌
2022-10-20 19 瀏覽
今日同個靚靚中同食lunch梗係揀個靚嘅地方同佢relax&chill🥰#泓居酒屋 有開揚既九龍公園景觀 而且又近海港城 食完真係順便睇包包🙊泓串燒定食 $178明太子雞翼🐣無骨嘅雞翼 入邊有明太子嘅雞肉入口好嫩滑 食落去好軟綿 雞皮都好香牛舌🐮牛舌醃得好入味 最重要嘅係牛舌彈牙而且柔嫩🤤蘆筍鹿兒島豚肉串🐽 蘆筍十分爽脆鮮甜 配埋鹿兒島嘅豚肉 有咬口又有濃濃既豚肉味💕雞肉串🐤都有好香嘅雞肉味燒得表面焦脆但又帶汁😌椎茸 夠夾口而且外乾內鎖汁蕃薯🍠超級甜🥰🥰我係咁話想食多幾串🤭原條日式脆皮燒白鱔 $168🐟平時食鰻魚就食得多 燒白鱔就第一次白鱔嘅表皮真係燒到十分脆口🤩外層咬落有微香脆 但肉質仍然保持軟滑彈牙外脆內軟 充滿鮮甜香鱔味道♥️#尖沙咀 #靚景 #靚景餐廳 #居酒屋#日式#聚會 #多國菜 #薄餅#酒吧#据扒#串燒#慶祝餐廳 #慶生餐廳 #staycation #cafe#pizza#fusion#hkfood#hkfoodie #hkfoodblogger#igfoodie#igfood#igfoodporn #igfoodshare #美食推薦 #美食日記 #美食攝影 #相機先食
今日同個靚靚中同食lunch

平時食鰻魚就食得多 燒白鱔就第一次
白鱔嘅表皮真係燒到十分脆口🤩
外層咬落有微香脆 但肉質仍然保持軟滑彈牙
外脆內軟 充滿鮮甜香鱔味道♥️

食個午飯都要有儀式感🎌好感動我見到富士山啊係富士山近鏡影片加悠揚嘅音樂我哋位於17樓,可望住高樓遠景一邊享受高級日本料理🍙🍚☕🥠🍢一枱一凳報置都好似 #日式居酒屋 加上柔和嘅光線,唔係似普通茶記嘅超強光感覺就似去咗日本旅行一樣(幾時先0+0)位於尖吵咀中港中心,係我以前返工嘅對面食 #定食 午餐都唔需要再匆匆忙忙先嚟叫#泓串燒定食 有D似雜錦串燒,一次滿足我花心願望由前菜、麵豉湯、主菜、白飯、飲品(柚子蜜)我都非常滿意特別係個小食原來係醬汁日本雞肝鍾意食雞嘅你又怎能夠錯過我以下介紹嘅🐔定食。🐮令我最印象深刻的就係厚切牛舌串燒,食起上嚟非常juicy,係強而有力的彈性口感🐔已釀入明太子及肉碎嘅明太子雞翼,非常香口惹味,因為燒嘅關係,更突顯明太子鮮味。🐔今次我唔戒食皮了,這款雞皮串,雞皮包裹著爆汁的翠玉瓜,份外醒胃,告別油膩感。🍠日本番薯又幾甜呀!不得不大讚那杯熱日本柚子蜜,充滿新鮮柚子鮮甜味,而唔似普通柚子蜜帶嘅苦澀。另外一味上枱我問點解條鰻魚咁偏白🐟原來我朋友就叫了原條日式脆皮燒白鰻外皮好脆口,而且一啲都唔魚腥如果鍾意食魚嘅仔仔一定鍾意食另外,我經常覺得食晏晝定食,一定係抵食過夜晚食。
食個午飯都要有儀式感🎌
好感動我見到富士山啊
係富士山近鏡影片加悠揚嘅音樂
我哋位於17樓,可望住高樓遠景
一邊享受高級日本料理🍙🍚☕🥠🍢
一枱一凳報置都好似 #日式居酒屋
加上柔和嘅光線,唔係似普通茶記嘅超強光
感覺就似去咗日本旅行一樣(幾時先0+0)

位於尖吵咀中港中心,係我以前返工嘅對面
食 #定食 午餐都唔需要再匆匆忙忙
先嚟叫#泓串燒定食

有D似雜錦串燒,一次滿足我花心願望
由前菜、麵豉湯、主菜、白飯、飲品(柚子蜜)
我都非常滿意
特別係個小食原來係醬汁日本雞肝
鍾意食雞嘅你
又怎能夠錯過我以下介紹嘅🐔定食。

🐮令我最印象深刻的就係厚切牛舌串燒,
食起上嚟非常juicy,係強而有力的彈性口感
🍠日本番薯又幾甜呀!

另外一味上枱
我問點解條鰻魚咁偏白🐟
原來我朋友就叫了原條日式脆皮燒白鰻
外皮好脆口,而且一啲都唔魚腥
如果鍾意食魚嘅仔仔一定鍾意食
另外,我經常覺得食晏晝定食,一定係抵食過夜晚食。
2022-10-19 17 瀏覽
今日放假可以me time 下😍去尖沙咀行街就搵下有咩好食啦知道中港中心開左一間好view坐得舒服嘅日本餐廳當然要一試😊上到去 第一個感覺真係好chill呀落地玻璃 睇到成個view簡直身心舒暢晒我叫左午餐set而家午餐set仲免加一添呀😊我order左豚肉生薑燒配溫泉蛋超多豚肉呀 仲有肥瘦均等飯同埋洋蔥都超多👍👍讚仲包一個前菜、沙律、飲品同麵豉湯都幾抵食😋另叫多一串SRF極黑和牛肩串燒都超多選擇呀我係牛肉控當然唔會放過叫牛啦即點即燒熱辣辣香噴噴牛肉味重🤤
今日放假可以me time 下😍

我order左豚肉生薑燒配溫泉蛋
超多豚肉呀 仲有肥瘦均等
飯同埋洋蔥都超多
👍👍讚
仲包一個前菜、沙律、飲品同麵豉湯
都幾抵食😋

熱辣辣香噴噴牛肉味重🤤

2022-10-11
2K
2022-10-19 12 瀏覽
日本最近開關,雖然未能安排時間出外,不過今晚就嘗試享受日式居酒屋的滋味。蘆筍鹿兒島豚肉燒$42,蘆筍爽脆鮮甜,豚肉味道甘香,非常喜歡這個配搭。車厘茄鹿兒島豚肉燒$42,豚肉加上蕃茄,可以減少油膩感。明太子雞翼$38,明太子帶點辣味,雞翼外脆內軟,非常有特色。雞髀肉$34,炭燒味道十足,雞肉鮮嫩可口。秋葵$22,爽甜可口。銀杏$28,外表煙煙韌韌,味道甘甜。日本冷蕃茄$52,蕃茄表面鋪了金箔和花瓣,酸酸甜甜非常開胃。和風麻醬冷豆腐$52,配料有蔥花、木耳絲、紫菜絲,將所有配料加上胡麻張,頓時令到軟滑可口的豆腐,層次提升了不少。煎日本豚肉餃子$78,無論外型,餡料,都另樹一格。外型不像平時吃到的餃子,長長方方,有型有格。餡料除了豬肉,還會吃到軟骨的爽脆。青蘋果燒灼梳打$68,青蘋果味濃郁。威士忌梳打$68,威士忌濃度頗高。

車厘茄鹿兒島豚肉燒$42,豚肉加上蕃茄,可以減少油膩感。

雞髀肉$34,炭燒味道十足,雞肉鮮嫩可口。
秋葵$22,爽甜可口。

銀杏$28,外表煙煙韌韌,味道甘甜。

青蘋果燒灼梳打$68,青蘋果味濃郁。

威士忌梳打$68,威士忌濃度頗高。
2022-10-19 22 瀏覽
海港城附近新開左呢間日本居酒屋,餐廳環境寬敞舒適,裝潢簡約時尚,有大塊落地玻璃,日間有陽光滲入,景觀開揚,餐廳主打串燒同日式佐酒小食,全部即叫即做:🍢鹿兒島荔枝豚肉燒 $42豚肉包住去核荔枝嚟燒,燒熱左嘅荔枝肉特別香甜,荔枝嘅果汁同豚肉嘅香氣融為一體,入口juicy,很喜歡這個配搭~🍢SRF 極黑和牛肩 $58油脂嘅甘甜同肩胛肉嘅香氣完美融合,口感柔軟,肉與油花味道分布均衡~🍢安格斯牛柳粒 $48牛味相對較濃郁,肉質有口感帶嚼勁~🍢燒白鱔 $68魚皮燒得脆卜卜,魚肉彈牙鮮嫩,肉汁保留得不錯~🦑魷魚飯 $82香烤魷魚包住以醬油調味嘅魷魚飯,口感豐富,一口一啖好方便~🍗南蠻炸雞 $78即叫即炸,口感酥脆,肉質鮮嫰~🐡燒雞泡魚乾 $86口感煙韌,咬落鮮甜,必點佐酒小食~🍢燒松島魚餅 $42外面燒得焦脆,內裏軟綿綿,味道清甜彈牙~🥃白桃燒酌梳打$68🥃荔枝燒酌梳打$68店員服務殷勤細心,餐廳冇限時,酒類選擇繁多仲有不少時令菜式,尖沙咀區可以同朋友摸吓酒杯底慢慢傾偈嘅好地方~

🍢鹿兒島荔枝豚肉燒 $42

🍢SRF 極黑和牛肩 $58

🍢安格斯牛柳粒 $48
牛味相對較濃郁,肉質有口感帶嚼勁~

🍢燒白鱔 $68
魚皮燒得脆卜卜,魚肉彈牙鮮嫩,肉汁保留得不錯~

🦑魷魚飯 $82
香烤魷魚包住以醬油調味嘅魷魚飯,口感豐富,一口一啖好方便~

🍗南蠻炸雞 $78
即叫即炸,口感酥脆,肉質鮮嫰~

🐡燒雞泡魚乾 $86
口感煙韌,咬落鮮甜,必點佐酒小食~

🍢燒松島魚餅 $42
外面燒得焦脆,內裏軟綿綿,味道清甜彈牙~

🥃白桃燒酌梳打$68
🥃荔枝燒酌梳打$68