2024-04-21 408 瀏覽
殿 大喜屋 @daikiya_tono 進駐旺角帝京酒店就位於花月庭自助餐的原址!新店裝修豪華環境闊落🔥所有海膽菜式都使用北海道海膽主打日式放題 任食新鮮刺身、壽司、卷物、炸物、串燒等過百款日式料理 用料上乘新鮮難怪餐廳門外有超多食客等候入座 深受歡迎⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯吃回本攻略→午市12-3pm $338/三小時→晚市8:30pm後入座 $348/兩小時💥必點刺身金槍魚腩(拖羅) 松葉蟹腳 鱆紅魚薄切三文魚 池魚王 油甘魚 北海道鮮帶子 海赤蝦·💥必點壽司/軍艦海膽拖羅黑松露帶子 海膽拖羅 海膽軍艦所有具海膽的都來一份🧡採用北海道海膽!色澤鮮艷 橙黃色的 非常飽滿 味道濃厚甘甜·💥必點蒸焗/鐵板殿堂級鐵板鵝肝厚多士 川燒珍寶鮮蠔燒金蒜粉絲蒸扇貝 極尚椰皇燕窩燉蛋白·💥必點一品料理/麵鍋花雕醉鮑魚 法式紅酒藍莓鵝肝 皇牌燒乳鴿王避風塘炒蟹 清酒煮鮮蜆 鮑魚皇帝蟹黃粥·💥串燒/炸物/燒物等 水準不錯 可以一試記得留肚食自助吧的熟食 海鮮 點心 甜品等*真沒想到水果區有榴槤蓉💛實現榴槤自由*Häagen-Dazs、Mövenpick、Milk Top等名牌雪糕雪條任食🍧
殿 大喜屋 @daikiya_tono 進駐旺角帝京酒店
就位於花月庭自助餐的原址!新店裝修豪華
環境闊落🔥所有海膽菜式都使用北海道海膽
主打日式放題 任食新鮮刺身壽司、卷物、
炸物、串燒等過百款日式料理 用料上乘新鮮
難怪餐廳門外有超多食客等候入座 深受歡迎
金槍魚腩(拖羅) 松葉蟹腳 鱆紅魚薄切
三文魚 池魚王 油甘魚 北海道鮮帶子 海赤蝦
💥必點壽司/軍艦
海膽拖羅黑松露帶子 海膽拖羅 海膽軍艦
所有具海膽的都來一份🧡採用北海道海膽!
色澤鮮艷 橙黃色的 非常飽滿 味道濃厚甘甜
💥串燒/炸物/燒物等 水準不錯 可以一試
記得留肚食自助吧的熟食 海鮮 點心 甜品
*真沒想到水果區有榴槤蓉💛實現榴槤自由
名牌雪糕雪條任食🍧還可以自己唧軟雪糕
*日本果酒/清酒/梅酒、真露、紅酒任飲
*提供樽仔奶茶、珍珠奶茶等非酒精飲品
2024-04-20 327 瀏覽
收工唔想去太遠就揀左MOKO隔離帝京酒店內嘅殿大喜屋食放題,此分店去年底開業,所以環境好新淨,而且地方寬敞,座位唔會太擠迫。和其他大喜屋分店相比,殿大喜屋的特別之處在於他們提供更多的食物選擇。如泰國黃咖喱大頭蝦配手抓薄餅、金湯燴花膠、避風塘炒蟹、燒蠔和紅燒乳鴿,都不容錯過😍另外,日本海膽軍艦都係必食。大大塊的海膽非常鮮甜,絕對震攝味蕾。自助區亦非常多選擇,除咗餐前小食、凍海鮮、炸物,水果區更有大大盤榴連蓉及士多啤梨,我都拎咗一大碗榴槤蓉返埋位慢慢嘆🤭至於甜品,Häagen-Dazs雪糕任食,仲有軟雪糕、雪條好多選擇。

2024-04-11
2024-04-20 520 瀏覽
網上見到很好評語,即時上網預約,約了六點,遲了大約5分鐘,食物快速上枱,外面飲品甜品及生果多選擇~最開心有榴槤蓉,非常好食. 有Häagen-Dazs雪糕 , 熟食點心蝦餃唔熱,刺身完全唔新鮮,食到有陣腥味,即時影響食慾,食物一般,未到話好食,只是放得入口,唯一珍寶鮮蠔燒唔錯,但係你叫我再去第二次就不用了,之前有去開沙田大喜屋都比這間好食,買單都要427一位,我寧願俾多少少錢去JW食自助餐,最少樣樣都好食!

我寧願俾多少少錢去JW食自助餐,最少樣樣都好食!

• 榴槤
估唔到殿·大喜屋起帝景酒店開咗🥰除咗鍾意食放題之外 而且地理位置好方便🫶🏻因為新開 可以睇得出佢哋嘅座位好多 而且乾淨企理 所以都好多人幫襯🤣殿·大喜屋性價比高就係人都知😍 款式多之餘味道新鮮又好食🫶🏻今次同男朋友收工去旺角 又揀咗殿·大喜屋😂💯刺身類|三文魚、松葉蟹腳同赤蝦🙈三文魚超肥美,每塊都好厚 油脂豐富 之後再encore多轉赤蝦,好似手掌咁大隻 爽口彈牙 非常鮮甜❣️松葉蟹腳鮮甜多肉 真係食幾條就可以回本☺️咁抵食點可以唔分享俾大家!!而且呢度嘅海膽都系使用北海道海膽 重本之選 而且味道鮮甜 亦都可以encore😍性價比超高🙌🏻值得一提佢哋嘅鴨肝 大隻又好食 油脂滿滿之餘又新鮮 足足食咗五隻啊我哋👍🏻燒比目魚厚身大塊😍配埋沙律醬真係好邪惡🖐🏻蒲燒鰻魚肥美又冇骨烤到皮脆肉滑🥰蒜蓉扇貝/生蠔好濃味啖啖肉都好鮮甜 飽滿又熱辣辣 一定係即時燒出嚟甜品方面|養顏甜品花膠燉蛋白 熱辣辣好滑 外面有好多唔同款嘅甜品 乳酪、雪糕機、夾糖、豆腐花等最鍾意食曲奇味啦💯食到最後食返個甜品超級滿足🥰

今次同男朋友收工去旺角 又揀咗殿·大喜屋😂💯

刺身類|

最鍾意食曲奇味啦💯食到最後食返個甜品超級滿足🥰
2024-04-13
15 分鐘 (堂食)
位於旺角的日式放題餐廳,裝修新淨,企理,場內面積十分大。食物種類甚多,質素高,上菜速度也相當有效率,只需要電話掃描二維碼下單,方便又快捷,不怕出現漏單情況。外面的自助區,有飲品、湯水、熟食炸物、沙律、冷盤、水果及甜品,選擇眾多,等候食物的期間都可以在這邊拿不同的食物及飲料。刺身: 擺盤精美,每片都厚切,刺身有松葉蟹腳、三文魚、油甘魚、金槍魚腩、池魚王、帶子、希靈魚、赤貝、海赤蝦、甜蝦等等。 壽司/軍艦/卷物:海膽軍艦上面是北海道的海膽,真材實料。創作料理:海膽拖羅黑松露帶子帶子上有些黑松露醬及海膽,底下有小小的壽司飯。一小口的份量。燒物:西京燒比目魚 油脂豐腴的比目魚,魚肉味道甘甜。一品料理:一品花膠盛花膠數片,沾滿芡汁,厚厚實實的。鐵板:殿堂級鵝肝厚多士、川燒珍寶鮮蠔燒、金蒜粉絲蒸扇貝非常大塊且厚的鵝肝,入口滿滿的油香,吃一塊已經很飽肚,偶然放縱一下吧。燒蠔帶蒜香麻辣,蠔肉飽滿多汁;蒸扇貝上面舖滿了金黃炸蒜,粉絲吸收了醬汁,很惹味。放題的質素,還有多款特色、少見的甜品,性價比蠻高。
位於旺角的日式放題餐廳,裝修新淨,企理,場內面積十分大。
等候食物的期間都可以在這邊拿不同的食物及飲料。
刺身:

壽司/軍艦/卷物:海膽軍艦

上面是北海道的海膽,真材實料。
創作料理:海膽拖羅黑松露帶子

燒物:西京燒比目魚

油脂豐腴的比目魚,魚肉味道甘甜。
一品料理:一品花膠盛

花膠數片,沾滿芡汁,厚厚實實的。
鐵板:殿堂級鵝肝厚多士、川燒珍寶鮮蠔燒、金蒜粉絲蒸扇貝

放題的質素,還有多款特色、少見的甜品,性價比蠻高。
2024-04-18 115 瀏覽
🍣刺身類 唔好話俾我知日式放題唔係食刺身啊😛呢度嘅刺身新鮮好食👍🏻就連一般地方好小食到嘅池魚 馬刀貝都有🐟幾正 仲有仲有 推介創作壽司 🍣卷物軍艦 當然都唔少得啦👍🏻♨️熱食類 都有唔少選擇㗎🐮例如西京燒,牛油煮蜆等等🤤就連極品金枕頭榴蓮燒都有💯🥗沙律類 沙律任君選擇唔使爭🥰🍻飲品類 果汁汽水任飲是常識吧 汽水茶珍珠奶茶都有👍🏻🍰甜品類 都係比足一百分👍🏻🥛牛奶燉蛋白🍦泡芙🍮咖啡奶凍🍯最重要係有Häagen-Dazs任食🤤放題最開心就係咁樣食
🥗沙律類 沙律任君選擇唔使爭🥰
🍻飲品類 果汁汽水任飲是常識吧 汽水茶珍珠奶茶都有👍🏻
🍰甜品類 都係比足一百分👍🏻
今日朋友話要同我去 #旺角 食放題😋 鍾意食嘢嘅,我又點會錯過機會😛 估唔到今次嘅放題仲要喺商場入面😍😍 #moko 😆😆 地點係超方便 係市區 仲要一出地鐵站唔洗1分就到 仲要可以涼住冷氣🤭 刺身🍣放題又點可以少得了刺身~三文魚 油甘魚 牡丹蝦都係必點嘅刺身🐠估唔到呢度仲有得叫海膽壽司😍 三文魚刺生入口 魚油爆發🥰榴槤蓉任食新鮮榴槤蓉 方便又唔使整污糟隻手😚 仲要用入口每啖都係榴槤肉😍 口感真係好正咖🥰🥰感覺更甜而口感會更軟滑 真係好creamy🥳殿 大喜屋日本料理(旺角店)📍旺角太子道西193號帝京酒店2樓

刺身🍣

榴槤蓉

殿 大喜屋日本料理(旺角店)
📍旺角太子道西193號帝京酒店2樓

2024-04-17 199 瀏覽
📍 殿·大喜屋 旺角太子道西193號帝京酒店2樓嚟到MOKO食咩好?一於就試吓新餐廳啦!平日夜晚嚟到都係全場爆曬要等位好旺場👍原來「殿 大喜屋日本料理」喺23年12月底進駐旺角帝京酒店,仲有豪華裝修,環境闊落,坐得都幾舒服!喺呢度可以任食超過100款日式料理!仲有好大個自助區拎嘢食!熱盤有麻辣小龍蝦、蝦餃、小籠包、蒸魚等等當中回本之選的刺身一定係松葉蟹腳!三文魚、油甘魚、北海道帶子、金槍魚腩、赤蝦都新鮮唔錯!另有仲有卷物、串燒、炙燒壽司、一品料理、炸物、天婦羅、蒸焗鐵板、麵鍋、燒物,選擇十分豐富😎飲品除了汽水果汁,仲有奶茶、清酒、紅白酒、梅酒添😍甜品除咗有好多唔同牌子嘅雪糕,仲有椰皇燉燕窩蛋白😋仲有仲有鍾意食榴槤嘅你更加唔可以錯過任食榴槤蓉!😛最後又係食到捧住個肚走🩷
📍 殿·大喜屋
旺角太子道西193號帝京酒店2樓

嚟到MOKO食咩好?
一於就試吓新餐廳啦!
平日夜晚嚟到都係全場爆曬要等位好旺場👍

仲有豪華裝修,環境闊落,坐得都幾舒服!

喺呢度可以任食超過100款日式料理!
仲有好大個自助區拎嘢食!
熱盤有麻辣小龍蝦、蝦餃、小籠包、蒸魚等等

當中回本之選的刺身一定係松葉蟹腳!
三文魚、油甘魚、北海道帶子、金槍魚腩、赤蝦都新鮮唔錯!

飲品除了汽水果汁,仲有奶茶、清酒、紅白酒、梅酒添😍

甜品除咗有好多唔同牌子嘅雪糕,仲有椰皇燉燕窩蛋白😋

仲有仲有鍾意食榴槤嘅你更加唔可以錯過任食榴槤蓉!😛

最後又係食到捧住個肚走🩷

2024-04-14 3655 瀏覽
都算係香港數一數二嘅放題 ,呢度嘅種類選擇多,刺身嘅嘢都幾好,不過我就覺得拖羅應該就唔係拖羅,不過始終三百零蚊算係咁啦 ,所有嘅嘢食同行都好滿意,燕窩燉鮮奶幾好,不過唯一一樣唔滿意嘅位,餐廳寫住位置係帝京酒店,而當日係揸車過去,泊咗喺帝京酒店裏邊,之後先知道原來酒店嘅泊車優惠係不適用,因為其實餐廳係喺商場,但係上網book嘅時候明明係寫住帝京酒店裏面,搞到嗰日多咗差唔多$200泊車車費如果可以寫得清楚得更加好
如果可以寫得清楚得更加好
2024-04-12 263 瀏覽
殿·大喜屋旺角太子道西193號帝京酒店2樓知道旺角帝京酒店開咗間新放題分店,收工同朋友嚟試吓,雖然好多人等,但係book咗枱都好快入得。最令我驚喜嘅係有任食拖羅,好香魚嘅油脂,冇咩跟,質素都唔錯,食完一盤有一盤,其他刺身選擇仲有三文魚、希靈魚、甜蝦、赤貝等等。另一個驚喜係可以有任食鵝肝多士,每件鵝肝都超大嚿,煎得好香,配搭埋牛油多士,爽脆得來同鵝肝好夾。出邊自助Bar嘅選擇比其他分店多,最特別嘅係有榴槤蓉,連核都無,一個唔小心就會食得超多,仲有點心一龍龍可以拎,熟食選擇都唔少,飲品有唔同嘅酒類可以選擇,甜品雪糕好多款。用QR code落單超方便,上菜速度都幾快,下次一定會同朋友再嚟食。
殿·大喜屋
旺角太子道西193號帝京酒店2樓

2024-04-11 235 瀏覽
鍾意食放題嘅朋友,這間店舖真的真的不能夠錯過。位於旺角太子市中心地帶。 地方除了非常華麗之外,座位亦都非常多。 地方闊落美食豐富。望一望自助區 所有量菜包括青瓜,雞腳,泡菜小蕃茄沙律應有盡有熱東西還有不同的雜物,點心蝦餃,小籠包 老火湯糖水 等等飲品更加應有盡有酒精類和非酒精類,橙汁椰青水石榴汁羅漢果茶都有 喜歡飲酒的,還有日本清酒 熟悉竟然有清蒸鮮魚三大條 喜歡吃魚嘅朋友真的不能夠錯過 簡直係大師水準再講放題食物內容壽司魚生,熟食中式日式包羅萬有最特別之處就是來自北海道的海膽 當然還有各種魚生壽司中式的瑤柱瓜甫 乳鴿 鮑魚飯 花膠都有得食,真係非常出色清酒煮蜆,煎鵝肝多士 非常豪華青魚 甜蝦 拖羅 三文魚 帶子 全部也是非常肥美這裏真是又方便行街節目又豐富 。鄰近旺角東地鐵站又有戲院又有商場。 食完之後睇返場戲再返屋企都唔會驚太夜啦完全切合香港夜經濟
鍾意食放題嘅朋友,這間店舖真的真的不能夠

熱東西還有不同的雜物,點心蝦餃,小籠包 老火湯糖水 等等

再講放題食物內容
壽司魚生,熟食中式日式包羅萬有

最特別之處就是來自北海道的海膽
當然還有各種魚生壽司

中式的瑤柱瓜甫 乳鴿 鮑魚飯 花膠都有得食,真係非常出色

清酒煮蜆,煎鵝肝多士 非常豪華

青魚 甜蝦 拖羅 三文魚 帶子 全部也是非常肥美

完全切合香港夜經濟
4月10日晚上一大班朋友到訪餐廳用餐,知道進食時間是兩小時,但在最後用餐時間15分鐘時,有幾位男員工每隔5分鐘便走埋枱話提你。但係說話似趕你走咁😡😡😡 真心第一次聽見啲店員同我講:「你仲有咁多嘢未食,10分鐘你都食唔晒㗎啦,好快啲食啦」、「重有3分鐘,快啲食,咁多嘢我點收,出面有人等位」、「夠鐘、快啲走」呢啲服務,真係玩完。生意好都唔使咁,真係冇下次😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡

生意好都唔使咁,真係冇下次😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡
2024-04-10
以前成日去MOKO食自助餐因為呢個商場裏面有公園書局、玩具反斗城、一田全日喺呢度都好多嘢玩依家自助餐嘅位置轉左做放題啲嘢食多到食唔晒而且全部都係超級有質素的!😍今次食午餐時段可以食3小時11:30已經有人排隊基本上如果一入到去夾出面嘅野食已經有一半飽😂掃QR Code裏面仲有超級多嘢食!!自助區有頭盤、冷盤、熱盤、水果(有榴槤蓉👍🏻)甜品無酒精飲品(冷/熱)、有酒精飲品(真露、清酒、紅酒)樣樣齊創作料理:海蜇、章紅魚薄切、海膽拖羅黑松露帶子、泰式虎蝦、花雕醉鮑、香辣蟹肉燒賣、法式紅酒藍莓鵝肝刺身:松葉蟹腳、三文魚、油甘魚甘、金槍魚腩、池魚王、希靈魚、帶子、北寄貝、赤貝、甜蝦、赤蝦炙燒壽司:辣味三文魚、蒜香燒牛肉、皇帝蟹柳、燒左口魚、蒜蓉牛油燒赤蝦、厚鰻魚玉子卷物:拖羅小卷、加州卷、鵝肝芝士鰻魚卷、芝士蝦卷、蟹皇卷、香芒蝦海鮮沙律卷壽司三文魚腩、黑松露油甘魚、黑松露帶子、花之戀、龍蝦沙律大蝦、魚子醬拖羅、胡麻醬拖羅立魚、蔥拖羅、海膽、辣汁三文魚、蟹籽、蟹肉蟹膏蟹籽、芥辣八爪魚避風塘炒蟹、咖喱大頭蝦、一口牛、薄餅、鮑魚、花膠、花膠海參、燒珍寶蠔、燒鯖魚、燒比目魚、燒羊鞍、鵝肝、蒸扇貝、燒乳
以前成日去MOKO食自助餐
因為呢個商場裏面有公園
書局、玩具反斗城、一田
全日喺呢度都好多嘢玩

依家自助餐嘅位置轉左做放題
啲嘢食多到食唔晒
而且全部都係超級有質素的!😍
今次食午餐時段可以食3小時
11:30已經有人排隊
基本上如果一入到去
夾出面嘅野食已經有一半飽😂
掃QR Code裏面仲有超級多嘢食!!

壽司

、燒羊鞍、鵝肝、蒸扇貝、燒乳鴿、椰皇燕窩燉蛋白

仲有串燒、炸物、天婦羅、麵鍋等等

D嘢食多到真係要去幾次先試得曬🤭

午市放題3小時
晚市放題兩小時
身高90 cm至140 cm為小童
2024-04-03
10 分鐘 (堂食)
  • 椰皇燕窩燉蛋白
  • 海膽壽司
  • 乳鴿
  • 天婦羅
2024-04-07 163 瀏覽
So today, me and a couple of pals hit up this all-you-can-eat Japanese place, and like always, the scene's pretty much the same wherever you go. It all comes down to how fresh the grub is and how fast it hits your table. But the place we tried? Not bad at all, gotta say.We kicked things off with a couple of shrimp sashimi varieties: amaebi (that's sweet shrimp) and akaebi (red shrimp). If you're asking me, go for the amaebi. Sweet as can be. Both of 'em had a nice bite to 'em, and with sashimi,

We kicked things off with a couple of shrimp sashimi varieties: amaebi (that's sweet shrimp) and akaebi (red shrimp). If you're asking me, go for the amaebi. Sweet as can be. Both of 'em had a nice bite to 'em, and with sashimi, freshness is the game. Fall short on that and it's game over.

Next up, we got chum salmon sliced super thin with sea urchin soy sauce and some needlefish sashimi. The chum salmon totally surprised me – no fishy taste that usually gets on my nerves. It was slightly sweet, and the slices were just perfect.

After digging the shrimp, I thought I'd give the Thai-style tiger shrimp sashimi a shot. These guys were a bit different, had a springy texture that felt pretty good. But they weren't as sweet as the first two shrimp we had.

The star of the show? The drunken abalone, marinated in huadiao wine. Man, that abalone packed a punch. The wine marinade really brought out the natural sweetness and bumped up the flavor.

Ended the meal with stir-fried Chinese kale with black bean sauce. Not bad, could've used a bit more seasoning though. What I really liked? No gritty texture when you're chewing, which is usually a bummer with this dish.
2024-02-24
2024-04-07 388 瀏覽
三百幾蚊抵食又多款式,地點係以前帝京酒店食自助餐位置,環境好大,座位又寬敞👍🏻首先去咗自助區巡一巡,熱盤有麻辣小龍蝦、蝦餃、小籠包、蒸魚等;冷盤有凍海鮮,涼拌菜;仲有榴槤愛好者必食榴槤蓉✨飲品除了汽水果汁,仲有清酒、紅白酒、梅酒添😍甜品,除咗有蛋糕🍰仲有好多唔同牌子嘅雪糕,仲有軟雪糕機🍦淨係自助區都有排食🤣之後放題食物更加豐富,必食北海道海膽,味道好鮮甜😋encore咗幾次!另外回本款式有龍蝦伊麵、乳鴿、焗蠔、醉鮑魚等等,質數都唔錯👍🏻款式數唔完,下次要再嚟試埋其他啦😁

冷盤有凍海鮮,涼拌菜;
仲有榴槤愛好者必食榴槤蓉✨