6天前 906 瀏覽
平時唔主張食放題嘅我🧐覺得放題容易浪費食身通常食物質素又一般般呢間放題真係令我大開眼界😳海膽:🍣係放題食海膽 真係一大challenge採用左北海道海膽顏色上看落都新鮮 冇顏色變黑情況聞落亦都冇臭味食落都鮮甜 唔會有腥味特別係帶子海膽壽司 真係好好食😋刺身:🍣🦀️基本刺身應有盡有 款款都新鮮 仲要厚切最特別係有松葉蟹腳而且有肉汁 有肉 唔係D又乾又鞋比好多自助餐還要好創作料理:出面放題比較少有嘅款式特推: 鱆紅魚薄切刀攻都係好簙 同出面酒店食差不多一品料理:🦪鮑魚,花膠,扇貝甚至有乳鴿,炒蟹鮑魚超淋口 花膠都勁大份 又厚身甜品:🍨有鵝肝厚多士係鵝肝 鵝肝 鵝肝呀~(重要說三次)而且鵝肝唔細 質素唔差極尚椰皇燕窩燉蛋白估不到嘅甜品雖然係碎燕 但份量唔少仲要有珍珠奶茶飲 質素都可以 幾香口總括:太多好野食 真係款款都吸引質素款款都高質 的確殿級數 高級好多果然係一分錢一分貨 但係值得的😍🥰
平時唔主張食放題嘅我🧐

出面放題比較少有嘅款式
特推: 鱆紅魚薄切
刀攻都係好簙 同出面酒店食差不多

一品料理:🦪
鮑魚,花膠,扇貝甚至有乳鴿,炒蟹
鮑魚超淋口
花膠都勁大份 又厚身

甜品:🍨
有鵝肝厚多士
係鵝肝 鵝肝 鵝肝呀~(重要說三次)
而且鵝肝唔細 質素唔差

果然係一分錢一分貨 但係值得的😍🥰

• 花膠
  • 刺身
2024-02-22 7558 瀏覽
睇完多個KOL 食評,知道有咩可以多食,今次可以平反以往對大喜屋的品質,就算食午餐都是超高質的高級放題,咁岩係情人節所以價格比平時唔同,每落一轉都會有刺身,刺身部份好高質。刺身:全部刺身都係厚切,三文魚、油甘魚、拖羅、甜蝦、希靈魚,帶子、赤貝、赤蝦都好鮮甜,池魚配魚子是另外上,跟其他酒店級有得揮。壽司 & 卷物:海膽軍艦&吞拿魚蓉值得推薦,食左幾轉都好好食,仲有三文魚腩、海膽拖羅、鹽燒左口魚邊好好食、另外海膽黑松露帶子屬創作料理部份超班水準,令鮮味更昇華。熱盤:只叫瑤柱扒豆苗 (encore 4次)、乳鴿夠熱皮夠脆。炸物/ 天婦羅:芝麻雞賢翼炸得香口,肉質唔會乾,天婦羅蝦炸皮薄熱辣辣好食,絕冇成舊粉。燒物:羊鞍即叫即燒,等左接近20分鐘先到,燒得剛熟又夠腍,食一舊就算好易飽,至於蒲燒鰻魚 (encore 3次) ,要小心食有碎骨。蒸物:金蒜粉絲蒸扇貝即叫即燒,用左炸蒜口感上冇咁好,如果用返蒜蓉出黎的效果會不得了。其他:自助區有飲品、甜品、部份熱盤,如需落單的甜品只有半個椰皇燕窩燉蛋白,以放題級數黎講係高質,入口有陣陣椰青水味,蛋白滑嫩甜度適中。生果區更有榴槤蓉任食,味道夠濃冇渣啖啖肉。
睇完多個KOL 食評,知道有咩可以多食,今次可以平反以往對大喜屋的品質,就算食午餐都是超高質的高級放題,咁岩係情人節所以價格比平時唔同,每落一轉都會有刺身刺身部份好高質。

建議先網上訂位,職員服務態度幾好有禮,相信短時間會再黎大刷一番!!
2024-02-14
情人節
貪新鮮係香港人特式,所以今天相約友人去呢間位於旺角酒店內啱啱新開無耐既日式放題名店「殿·大喜屋」品嚐是日晚餐❗餐廳採用嚴選高質上盛的新鮮北海道海膽!餐廳和式裝修,自助吧食物及飲品井井有條,店員殷勤有禮,入座時即時俾QR code 點餐,不論上菜速度快又準,確保食物質素食完執碟都迅速,讚!1️⃣🌟新鮮刺身、壽司手卷:放題任飲任食的新鮮刺身和壽司手卷選擇非常豐富。我特別喜歡他們的吞拿魚腩、油甘魚和北海道鮮帶子,口感鮮美。另外,松葉蟹腳和大赤蝦也非常新鮮美味。最讓我驚艷的是北海道海膽軍艦運,海膽的鮮甜味道絕對是一大亮點。2️⃣🌟燒物及天婦羅:我尤其推薦他們的蒲燒鰻魚和鹽燒雞軟骨串,鰻魚肉質嫩滑,雞軟骨炸至酥脆,口感絕佳。此外,川燒珍寶鮮蠔燒和燒有機新鮮菠蘿也值得一試,帶有燒烤香氣的鮮蠔和甜蜜的菠蘿組合非常美味。3️⃣🌟小食:我特別喜歡他們的皇牌紅燒乳鴿皇肉,肉質鮮嫩多汁入味。另外,花雕醉鮑魚和瑤柱扒豆苗也非常美味,鮑魚鮮嫩,豆苗爽脆,搭配瑤柱的鮮味更加突出。4️⃣🌟一品料理:避風塘炒蟹是我最喜歡的一道菜,蟹肉鮮嫩,避風塘醬汁香辣可口。上湯龍蝦伊麵和鮑魚皇帝蟹黃粥也非常美味,龍蝦肉質鮮嫩,伊麵口感彈牙,而帝蟹

餐廳採用嚴選高質上盛的新鮮北海道海膽!

1️⃣🌟新鮮刺身壽司手卷:
放題任飲任食的新鮮刺身壽司手卷選擇非常豐富。我特別喜歡他們的吞拿魚腩、油甘魚和北海道鮮帶子,口感鮮美。另外,松葉蟹腳和大赤蝦也非常新鮮美味。最讓我驚艷的是北海道海膽軍艦運,海膽的鮮甜味道絕對是一大亮點。

2️⃣🌟燒物及天婦羅:

3️⃣🌟小食:

4️⃣🌟一品料理:
避風塘炒蟹是我最喜歡的一道菜,蟹肉鮮嫩,避風塘醬汁香辣可口。上湯龍蝦伊麵和鮑魚皇帝蟹黃粥也非常美味,龍蝦肉質鮮嫩,伊麵口感彈牙,而帝蟹黃粥濃郁香滑。

5️⃣🌟自助吧:
中華沙律新鮮爽口,蟲草花膠燉雞湯滋補而美味。此外,各種飲料和甜點也讓人滿意,可以滿足不同口味的需求。

總括而言,這家放題任飲任食餐廳提供了豐富多樣的菜式選擇,無論是刺身、燒物、小食、一品料理還是自助吧,都能找到自己喜歡的菜式。食材新鮮,味道美味,是一個極具價值的用餐選擇。
2024-01-12
1K
大喜屋集團於香港放題界規模可算是數一數二,最新一間分店「殿·大喜屋」剛剛進駐旺角帝京酒店。前身正是酒店自助餐餐廳「花月庭」,因此環境更加寬敞,高樓底充滿空間感。卡位坐得舒適,到我8時正離座時,店外已排滿長長人龍,可說是近期人氣熱話新店。晚市放題最平$348起,除了特定時段外,今次我就選擇了2小時自選時段放題,價錢為每位$388。所有食物都是任點任食,款式包羅萬有,集齊刺身、壽司、卷物、串燒、一品料理、麵鍋、天婦羅、炸物等等。掃描QR code後就可用手機點菜,環保方便又有效率,order的食物全都一目了然,今次亦沒有漏單。所有海膽菜式都使用北海道海膽,金黃色澤鮮明,充滿甘腴鮮味。上湯龍蝦伊麵真材實料,以新鮮爽彈的龍蝦尾入饌,味道亦和中式酒樓沒太大差別。刺身款式有油甘魚、金槍魚腩、三文魚、北寄貝、甜蝦、希靈魚、池魚王、北海道鮮帶子、赤貝、海赤蝦等,最特別就是還可任食松葉蟹腳。壽司卷物配搭甚有創意,例如香蔥芝麻拖羅小卷、海鮮沙律卷、加州卷、鵝肝芝士鰻魚卷、芝士吉列蝦卷、蟹皇卷,炙燒壽司則有辣味燒三文魚、滋味燒皇帝蟹棒、鹽燒左口魚邊、羅勒醬燒大蝦、火炙海膽帆立貝、蒜香燒牛肉,江戶前壽司包括三

所有食物都是任點任食,款式包羅萬有,集齊刺身壽司、卷物、串燒、一品料理、麵鍋、天婦羅、炸物等等。

晚市放題

所有海膽菜式都使用北海道海膽,金黃色澤鮮明,充滿甘腴鮮味。

北海道海膽軍艦

上湯龍蝦伊麵

刺身

壽司卷物配搭甚有創意,例如香蔥芝麻拖羅小卷、海鮮沙律卷、加州卷、鵝肝芝士鰻魚卷、芝士吉列蝦卷、蟹皇卷,炙燒壽司則有辣味燒三文魚、滋味燒皇帝蟹棒、鹽燒左口魚邊、羅勒醬燒大蝦、火炙海膽帆立貝、蒜香燒牛肉,江戶前壽司包括三文魚腩、黑松露油甘魚、玉子、海膽拖羅、黑松露帶子、京蔥風味赤蝦、花之戀、龍蝦沙律大蝦,還有蔥拖羅軍艦、海膽軍艦、辣汁三文魚軍艦、蟹籽軍艦、蟹肉蟹膏蟹籽軍艦、芥辣八爪魚軍艦等等。

壽司

殿堂級鐵板鵝肝厚多士油脂豐腴,再以脆卜卜的多士墊底,形成一嫩一脆的極端質感。

殿堂級鐵板鵝肝厚多士

花雕醉鮑魚口感緊緻彈嫩,封存海中鮮味,隱滲出微醺酒香。

花雕醉鮑魚

清酒煮鮮蜆全部已煮成開口,也沒夾雜沙粒,當酒精遇熱揮發後,與蜆肉的鮮甜味相得益彰。

清酒煮鮮蜆
燒香草羊鞍燒得略帶微微焦香,羶味不過重。
燒香草羊鞍

皇牌燒乳鴿王亦是放題罕見菜式,肉汁豐富,不會烤得過乾。
皇牌燒乳鴿王

多款海鮮熱盤同樣無限量任點,例如避風塘炒蟹、金蒜粉絲蒸扇貝、川燒珍寶鮮蠔燒等等。

避風塘炒蟹

燒物有鹽燒鯖花魚、蒲燒鰻魚、西京燒比目魚,炸物包含榴槤炸彈、紫心香芋丸、芝士年糕、芝麻雞翼。

西京燒比目魚

天婦羅有皇帝蟹棒天婦羅、温室南瓜、一口甜蕃薯、天婦羅蝦,串燒包括牛油燒翠肉瓜、燒温室甜菠蘿、鹽燒雞軟骨、燒牛舌、燒七味鱈魚干。

天婦羅

比較特別的是熱食款式夠大包圍,可找到瑤柱扒豆苗、黑椒蜜汁一口牛、鮑魚皇帝蟹黃粥、泰式黃咖喱炒鮮大頭蝦伴手工薄餅等等。

瑤柱扒豆苗

極尙椰皇燕窩燉蛋白入口滑順綿密,清甜不膩,椰香四溢。

極尙椰皇燕窩燉蛋白

自助區亦有冰鎮海鮮如東風螺、鮮蝦、青口,源源不絕地供應,refill 速度亦夠快。

冰鎮海鮮

自助熱盤提供蒸魚、鹽水鴨、小龍蝦、豉椒炒蜆、唐揚雞球、章魚小丸子、蒸籠點心例如小籠包、蝦餃、燒賣、蟲草花烏雞湯等。

蒸魚

冷盤有煙三文魚、西班牙辣香腸、橡果香腸、沙律吧,可隨個人喜好自行混搭沙律款式。

煙三文魚

甜品包含榴槤糯米糍、牛奶布丁、焦糖意式布甸、芝士蛋糕脆脆、豆腐花、芋圓仙草凍、楊枝甘露、巴斯克芝士餅、馬卡龍、朱古力蛋糕、士多啤梨慕絲、焦糖布丁燒、藍莓乳酪、士多啤梨乳酪、雜莓乳酪,還有中式糖水芋頭椰汁西米露。

甜品

新鮮水果亦有哈蜜瓜、青提子、西瓜和士多啤梨,不過全場最搶手可說是榴槤蓉。

榴槤蓉
軟雪糕有蜜瓜和乳酪兩款口味,可以自行加上不同配料。
軟雪糕
就連Milk Top、Movenpick、Haagen-Dazs雪糕和多款雪條都可以無限量任食,更是邪惡誘惑。
雪糕

飲品櫃的海量款式尤其壯觀,全都是任人自取。

飲品

另有熱清酒、橙汁、椰青水、豆漿、石榴汁、清酒、梅酒、紅酒、真露、羅漢果茶、蜂蜜菊花茶、自助咖啡機,同樣都是自斟自飲。

熱清酒

難得放題不只得罐裝飲品,竟然出現港式奶茶和珍珠奶茶。

珍珠奶茶
2024-01-03
上湯龍蝦伊麵
極尙椰皇燕窩燉蛋白
雪糕
珍珠奶茶
2023-12-26 13740 瀏覽
帝京酒店最近開左殿·大喜屋!餐廳地方好大,裝修好靚坐得好舒服!不過最重點係食物款式同選擇都好多,而家用料靚!特別係呢度既海膽係採用北海道既海膽,夠晒高級!見到好多人都不停encore!海膽好creamy 而且有回甘味,非常正!另一款必叫既係上湯芝士焗龍蝦烏冬!賣相精緻,碗碗都有兩件啖啖肉龍蝦,爽口彈牙,加上稻庭烏冬,口感有彈性!呢度仲有超厚鵝肝多士,鵝肝大大塊又燒得香,夾埋脆多士食口感一流刺身類有金槍魚腩、油甘魚、松葉蟹腳、赤蝦、三文魚、北寄貝、鮮帶子、池魚王、赤貝等!放題都食到拖羅同蟹腳真係無得頂!好食又夠鮮味,而每一片刺身都好夠厚,入口更飽滿!珍寶鮮蠔燒,原隻燒蠔鮮味十足,炸蒜鬆脆超好味極尚椰皇燉蛋白,蛋白充滿住濃郁奶味同椰香,甜度適中!自助吧大量前菜、飲品、甜品、醬料係基本款!最特別係連凍海鮮都有,凍蟹、凍蝦同青口等!生果仲見到有香印提子同榴連蓉!臨尾仲要食番幾杯haagendazs雪糕先好走呀!

珍寶鮮蠔燒,原隻燒蠔鮮味十足,炸蒜鬆脆超好味

極尚椰皇燉蛋白,蛋白充滿住濃郁奶味同椰香,甜度適中!

自助吧

位於旺角嘅❣︎殿.大喜屋❣︎新開冇耐,超豪華裝修😍座位寬敞,野食超高水準👍🏻超推薦比大家😋今晚去食,全場滿座👍🏻門口重要等位,我都好耐冇喺香港見到呢啲畫面了。一入門口嘅自助區域有炸物,冷熱飲品,雪糕,甜品,清酒,生果,點心,熱盤等等⋯⋯QR code落單就有刺身,壽司,軍艦,創作料理⋯⋯應有盡有🙂‍↔️呢餐食到我抱住個肚走,超滿足🈵♥︎💁🏻‍♀️怡怡推介必食系列♥︎❣︎海膽軍艦❣︎呢到嘅海膽係選用正宗北海道海膽😍👍🏻帶有啖啖嘅海水鮮味,完全唔腥🙅🏻‍♀️❣︎法式紅酒藍莓鵝肝❣︎呢個喺放題比較少有食到,我一口吃食左四舊🙂‍↔️藍莓鵝肝口感細膩幼滑,加埋蘋果嘅爽口😝真係會令你食唔停口👍🏻❣︎鵝肝厚多士❣︎入口重暖架🤤超厚切嘅鵝肝,入口即溶,厚多士脆卜卜👍🏻必食回本之作。❣︎燒香草羊𩣑❣︎羊𩣑超軟稔幼嫩🤤啖啖肉好juicy👍🏻❣︎椰皇燕窩燉蛋白❣︎呢個喺甜品鋪食基本都$50起跳🙂‍↔️而家係任食😝甜度岩岩好👍🏻燉蛋白夠香滑,重有淡淡椰皇香👍🏻
位於旺角嘅❣︎殿.大喜屋❣︎新開冇耐,超豪華裝修😍座位寬敞,野食超高水準👍🏻超推薦比大家😋今晚去食,全場滿座👍🏻門口重要等位,我都好耐冇喺香港見到呢啲畫面了。一入門口嘅自助區域有炸物,冷熱飲品,雪糕,甜品,清酒,生果,點心,熱盤等等⋯⋯QR code落單就有刺身壽司,軍艦,創作料理⋯⋯應有盡有🙂‍↔️呢餐食到我抱住個肚走,超滿足🈵

♥︎💁🏻‍♀️怡怡推介必食系列♥︎

• 鵝肝厚多士
  • 燒香草羊𩣑
  • 椰皇燕窩燉蛋白
3天前 0 瀏覽
成日都好期待期待食放題😚因為各式各樣既野食都有😍想食咩就食咩 完全唔駛揀 想食就食!這一間放題既質素真係超高😳 名不虛傳無論款式種類定質素 都令我非常滿意🈵💯😍出色黎到放題點可能唔食刺身😍整體都好新鮮 鮮甜 又好好食當中我最鐘意 帶子 同 金槍魚腩帶子勁厚肉同鮮甜🥰 金槍魚腩油脂感重👍🏻入口即化仲有好多其他款既刺身 包括左池魚王、北寄貝、赤貝、甜蝦、海赤蝦sushi 壽司🍣同朋友好鐘意食sushi 同卷物🤣創意sushi每次都必點日本北海道海膽軍艦😋全場必點 個海膽超鮮甜 完全唔會有苦味👍🏻北海道黎既無失望😍創意sushi當中最鐘意▶️海膽拖羅黑松露帶子😋鮮甜又有淡淡黑松露味 香蔥芝麻拖羅小卷 必點💯好好食 打卡仲勁靚燒物類🍳金蒜粉絲蒸扇貝💯必點 勁好食😍燒牛舌▶️燒得岩岩好 完全唔韌鹽燒雞軟骨👍🏻西京燒比目魚👍🏻
成日都好期待期待食放題😚

鹽燒雞軟骨👍🏻
西京燒比目魚👍🏻

2024-04-16
3天前 0 瀏覽
二訪殿·大喜屋 野食款式又多咗旺角帝京酒店殿上次一月去咗,過咗幾個月,又要睇下佢有咩新野食啦 晚市放題自選時段,$388/位,任食120分鐘,有刺身壽司,燒物,炸物,一品料理同鍋物等等自助區冷盤/熱盤/多款前菜小食飲品/甜品/雪糕/清酒/啤酒等等 隔咗幾個月,佢地又換咗好多唔同既野,依家即刻睇睇!之前既上湯龍蝦伊麵已經無咗,依家換咗做鮑汁鮑魚撈飯,仲有紅燒海參瑤柱羹同金湯燴花膠,味道又唔錯啵~至於大家最愛既北海道海膽就仲喺度!海膽都係好新鮮;另外都係要叫海膽拖羅黑松露帶子刺身避風塘炒蟹/花雕醉鮑魚/蒜香焗蠔/超厚鵝肝多士呢幾款海鮮依然都係最抵食既選擇~大家都一定要叫,我覺得花雕醉鮑魚最好食😍鵝肝大大塊,燒得香口,夾埋脆脆嘅多士,口感一流肉類我地試咗羊架同一口和牛,兩樣都整得好香口調味好惹味 熟食有點心/小龍蝦/蒸魚/鴨/同啲炸物榴連蓉/士多啤梨大家食完主食,一定一定要記住榴連蓉!榴連控必食~除咗以上嘅菜式,就係第一round既必食刺身拼盤: 三文魚/甜蝦/北寄貝/全部鮮甜厚切 其他一品料理清酒煮蜆超大肥美厚肉/壽喜燒牛肉鍋甜品如果你已飽到上心口,我推薦楊枝甘露,另外就係最回本既move
二訪殿·大喜屋 野食款式又多咗

自助區

冷盤/熱盤/多款前菜小食

飲品/甜品/雪糕/清酒/啤酒等等

隔咗幾個月,佢地又換咗好多唔同既野,依家即刻睇睇!

避風塘炒蟹/花雕醉鮑魚/蒜香焗蠔/超厚鵝肝多士

鵝肝大大塊,燒得香口,夾埋脆脆嘅多士,口感一流

肉類我地試咗羊架同一口和牛,兩樣都整得好香口調味好惹味

熟食有點心/小龍蝦/蒸魚/鴨/同啲炸物

榴連蓉/士多啤梨
大家食完主食,一定一定要記住榴連蓉!榴連控必食~

其他一品料理
清酒煮蜆超大肥美厚肉/壽喜燒牛肉鍋

甜品

如果你已飽到上心口,我推薦楊枝甘露,另外就係最回本既movenpick 同哈根大師~
旺角嘅帝京酒店竟然開左呢間放題😍佢哋嘅嘢食唔係普通放題質素咁簡單 而且成間餐廳嘅裝修都令人覺得好似去咗一間酒店裏面食自助餐咁 因為睇落都幾高級🤩 重點係嘢食嘅選擇真係好多 有一種去咗食自助餐嘅錯覺😂.🐷北海道海膽軍艦新鮮嘅北海道海膽配上松軟嘅壽司飯 😍 一咬就爆出濃郁嘅海膽味道 👅 絕對係海膽愛好者嘅favourite 而且啲海膽真心唔錯 出面好多間放題餐廳啲海膽都麻麻地 但係佢哋啲海膽就幾新鮮😍.🐷各款刺身及壽司刺身同埋壽司嘅選擇都好多 小編就最鍾意食炙燒嘅左口魚🤣 啲油分被輕輕燒過之後真係會好香.🐷榴槤蓉榴槤控必試! 榴槤嘅濃郁香甜味道配上滑順嘅蓉質🤩 見到現場有超級多人喺度筆啲榴槤蓉 好鬼死正.🐷蝦餃、小籠包平時邊會去食放題見到有蝦餃小籠包?小編淨係試過食自助餐嘅時候見過有🤣🤣 味道都唔輸蝕🥰.殿大喜屋📍九龍旺角太子道西193號帝京酒店2樓.#吃貨日常 #香港 #茶餐廳 #Cafe #麵包 #西餐 #中餐 #日本菜 #韓國菜 #泰國菜 #堂食 #好西 #食 #香港美食 #hkfoodie #foodiehk #旺角 #九龍好去處 #九龍美食
🐷北海道海膽軍艦
🐷各款刺身壽司
🐷榴槤蓉
🐷蝦餃、小籠包
殿大喜屋
📍九龍旺角太子道西193號帝京酒店2樓
5天前 0 瀏覽
所有以北海道海膽為主角的菜品,讓我感到非常期待。我欣然品嚐了各種海膽美食,或生食,或加入其他料理中,每一口都充滿了海洋的鮮甜。自助放題的選擇豐富,包括多種新鮮刺身,每一片都鮮嫩美味,讓人回味無窮。精美的壽司,色彩繽紛,每一口都能感受到廚師的用心。此外,他們的烤乳鴿和麻辣小龍蝦也讓我欲罷不能,兩道菜色香味俱佳,真是美味無敵。而那家店的榴槤放題更是吸引了許多榴槤愛好者。無論是榴槤切片、榴槤冰淇淋還是榴槤甜點,這裡都能滿足你對榴槤的所有幻想。我品嚐了他們的榴槤冰淇淋,那濃郁的榴槤味道讓我彷彿置身於榴槤的海洋中。每一道菜品都有新的驚喜,這家店真是我美食之旅的一大目的地。

6天前 0 瀏覽
今日男朋友去咗呢間新開嘅放題不過估唔到佢嘅海膽軍艦幾有驚喜 另外仲有啲出面都唔點樣見到有嘅刺身食 仲有啲燒海燒生蠔燒扇貝,仲有啲香港特色點心幾得意🫣好少放題會有點心食埋不過佢嘅羊架就麻麻哋 好大浸蘇味
今日男朋友去咗呢間新開嘅放題
不過佢嘅羊架就麻麻哋 好大浸蘇味
殿 大喜屋 @daikiya_tono 進駐旺角帝京酒店就位於花月庭自助餐的原址!新店裝修豪華環境闊落🔥所有海膽菜式都使用北海道海膽主打日式放題 任食新鮮刺身、壽司、卷物、炸物、串燒等過百款日式料理 用料上乘新鮮難怪餐廳門外有超多食客等候入座 深受歡迎⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯吃回本攻略→午市12-3pm $338/三小時→晚市8:30pm後入座 $348/兩小時💥必點刺身金槍魚腩(拖羅) 松葉蟹腳 鱆紅魚薄切三文魚 池魚王 油甘魚 北海道鮮帶子 海赤蝦·💥必點壽司/軍艦海膽拖羅黑松露帶子 海膽拖羅 海膽軍艦所有具海膽的都來一份🧡採用北海道海膽!色澤鮮艷 橙黃色的 非常飽滿 味道濃厚甘甜·💥必點蒸焗/鐵板殿堂級鐵板鵝肝厚多士 川燒珍寶鮮蠔燒金蒜粉絲蒸扇貝 極尚椰皇燕窩燉蛋白·💥必點一品料理/麵鍋花雕醉鮑魚 法式紅酒藍莓鵝肝 皇牌燒乳鴿王避風塘炒蟹 清酒煮鮮蜆 鮑魚皇帝蟹黃粥·💥串燒/炸物/燒物等 水準不錯 可以一試記得留肚食自助吧的熟食 海鮮 點心 甜品等*真沒想到水果區有榴槤蓉💛實現榴槤自由*Häagen-Dazs、Mövenpick、Milk Top等名牌雪糕雪條任食🍧
殿 大喜屋 @daikiya_tono 進駐旺角帝京酒店
就位於花月庭自助餐的原址!新店裝修豪華
環境闊落🔥所有海膽菜式都使用北海道海膽
主打日式放題 任食新鮮刺身壽司、卷物、
炸物、串燒等過百款日式料理 用料上乘新鮮
難怪餐廳門外有超多食客等候入座 深受歡迎
金槍魚腩(拖羅) 松葉蟹腳 鱆紅魚薄切
三文魚 池魚王 油甘魚 北海道鮮帶子 海赤蝦
💥必點壽司/軍艦
海膽拖羅黑松露帶子 海膽拖羅 海膽軍艦
所有具海膽的都來一份🧡採用北海道海膽!
色澤鮮艷 橙黃色的 非常飽滿 味道濃厚甘甜
💥串燒/炸物/燒物等 水準不錯 可以一試
記得留肚食自助吧的熟食 海鮮 點心 甜品
*真沒想到水果區有榴槤蓉💛實現榴槤自由
名牌雪糕雪條任食🍧還可以自己唧軟雪糕
*日本果酒/清酒/梅酒、真露、紅酒任飲
*提供樽仔奶茶、珍珠奶茶等非酒精飲品
2024-04-20 0 瀏覽
收工唔想去太遠就揀左MOKO隔離帝京酒店內嘅殿大喜屋食放題,此分店去年底開業,所以環境好新淨,而且地方寬敞,座位唔會太擠迫。和其他大喜屋分店相比,殿大喜屋的特別之處在於他們提供更多的食物選擇。如泰國黃咖喱大頭蝦配手抓薄餅、金湯燴花膠、避風塘炒蟹、燒蠔和紅燒乳鴿,都不容錯過😍另外,日本海膽軍艦都係必食。大大塊的海膽非常鮮甜,絕對震攝味蕾。自助區亦非常多選擇,除咗餐前小食、凍海鮮、炸物,水果區更有大大盤榴連蓉及士多啤梨,我都拎咗一大碗榴槤蓉返埋位慢慢嘆🤭至於甜品,Häagen-Dazs雪糕任食,仲有軟雪糕、雪條好多選擇。

2024-04-11
2024-04-20 0 瀏覽
網上見到很好評語,即時上網預約,約了六點,遲了大約5分鐘,食物快速上枱,外面飲品甜品及生果多選擇~最開心有榴槤蓉,非常好食. 有Häagen-Dazs雪糕 , 熟食點心蝦餃唔熱,刺身完全唔新鮮,食到有陣腥味,即時影響食慾,食物一般,未到話好食,只是放得入口,唯一珍寶鮮蠔燒唔錯,但係你叫我再去第二次就不用了,之前有去開沙田大喜屋都比這間好食,買單都要427一位,我寧願俾多少少錢去JW食自助餐,最少樣樣都好食!

我寧願俾多少少錢去JW食自助餐,最少樣樣都好食!

• 榴槤
估唔到殿·大喜屋起帝景酒店開咗🥰除咗鍾意食放題之外 而且地理位置好方便🫶🏻因為新開 可以睇得出佢哋嘅座位好多 而且乾淨企理 所以都好多人幫襯🤣殿·大喜屋性價比高就係人都知😍 款式多之餘味道新鮮又好食🫶🏻今次同男朋友收工去旺角 又揀咗殿·大喜屋😂💯刺身類|三文魚、松葉蟹腳同赤蝦🙈三文魚超肥美,每塊都好厚 油脂豐富 之後再encore多轉赤蝦,好似手掌咁大隻 爽口彈牙 非常鮮甜❣️松葉蟹腳鮮甜多肉 真係食幾條就可以回本☺️咁抵食點可以唔分享俾大家!!而且呢度嘅海膽都系使用北海道海膽 重本之選 而且味道鮮甜 亦都可以encore😍性價比超高🙌🏻值得一提佢哋嘅鴨肝 大隻又好食 油脂滿滿之餘又新鮮 足足食咗五隻啊我哋👍🏻燒比目魚厚身大塊😍配埋沙律醬真係好邪惡🖐🏻蒲燒鰻魚肥美又冇骨烤到皮脆肉滑🥰蒜蓉扇貝/生蠔好濃味啖啖肉都好鮮甜 飽滿又熱辣辣 一定係即時燒出嚟甜品方面|養顏甜品花膠燉蛋白 熱辣辣好滑 外面有好多唔同款嘅甜品 乳酪、雪糕機、夾糖、豆腐花等最鍾意食曲奇味啦💯食到最後食返個甜品超級滿足🥰

今次同男朋友收工去旺角 又揀咗殿·大喜屋😂💯

刺身類|