2018-12-25
12月天氣開始凍,胃口大增,又係食放題既時候。殿大喜屋出名係質素保證,上網見有時段有85折,於是決定同舊同事豪嘆一次。呢度大部分都係卡位,私隱度高,大聲少少傾計講是非都吾驚(哈~講笑)。一入到黎,舊同事就衝出去拎野飲,仲幫我拎埋,竟然有少見既日本紙包野飲。我飲左兩包,有d似雜果賓治,幾清新。刺身種類應有盡有,特別欣賞拖羅、赤海蝦同松葉蟹腳,一來其他放題較少見,二來新鮮度十足,絕對係必叫之選。海膽手卷雖然要排隊拎,但勝在即場整作,保持左紫菜既爽脆度,海膽亦夠新鮮,一啲腥味都無。壽司種類繁多,炸物同其他熟食都保持水準,全部都熱辣辣,應該係有order先即整,賣相亦絕不馬虎。最後當然要食甜品,雪糕我食左哈根大師既芝士蛋糕、Mövenpick既瑞士朱古力、Milk top既海鹽同埋道地既綠茶,非常滿足。另外,舊同事讚北海道奶凍好滑好濃奶味。不過,我已爆quota,唯有下次再戰,哈。