2020-12-10
黑金蟹肉小籠包皮薄餡靚,入面真係食得出有蟹肉!點埋紅醋酸酸地更開胃滋味!花膠海皇灌湯餃賣相好靚。湯餃隔離整齊地擺放左蟹柳。好多時喺其他酒樓食灌湯餃,上枱嘅時候湯餃塊皮已經穿曬,但呢度冇,隻湯餃重好完整,所以話佢靚~😍👍🏻睇相就知有幾靚啦~隻湯餃好大隻!有成隻碗咁大!😱薄薄嘅皮包左好多餡料!勁抵食!皮雖然薄但一d都冇穿到。湯餃隔離重有蟹柳,蟹柳滑嫩。重有花膠!花膠夠腍身,滑溜又彈牙,有豐富骨膠原,啱曬女士呀!倒埋d紅醋落去味道一流!😋豬腳薑見住店員喺個煲度「北」出黎,新鮮滾熱辣!有好多嚿豬腳,嚿嚿豬腳都大大嚿!啖啖肉!入口黏黏的,好多骨膠原呀!食完覺得好補~D汁夠辣,夠薑!冬天飲啱曬,飲完成個人暖晒~🥰金網鮮奶卷呢款點心好特別。啱啱炸起好熱,我見好似好食咁,即刻擺入口,爭d辣親嘴!炸成一條條金黃色,好似金條,😍賣相精美。一咬,「卡」一聲,外層好鬆脆呀!好有空氣感,輕輕一咬已經咬開左。入面嘅鮮奶軟腍味甜。家鄉煎釀虎皮椒虎皮椒好大條呀!有辣有唔辣。朋友食果隻好辣,加上椒面上撒左黑椒,辣上加辣。佢話辣到心跳加速、雙唇微痺、辣味滲透每一個味雷添!見佢講到咁誇張,我好奇試下。點知我果嚿又唔辣喎,椒
豬腳薑
金網鮮奶卷
家鄉煎釀虎皮椒
虎皮椒好大條呀!有辣有唔辣。朋友食果隻好辣,加上椒面上撒左黑椒,辣上加辣。佢話辣到心跳加速、雙唇微痺、辣味滲透每一個味雷添!見佢講到咁誇張,我好奇試下。點知我果嚿又唔辣喎,椒重爽脆鮮甜添!真係睇你好唔好彩啦。