2022-05-13 33 瀏覽
終於開返晚市,上星期同屋企人去咗旺角食呢間好出名嘅榮哥煮場 ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 榮哥煮場曾經獲得「環球廚神國際挑戰賽」獎項,餐廳主打雞煲同小菜,今次就咗二人餐😋🐣濃湯花膠雞煲好鍾意食花膠嘅媽媽就叫咗呢個招牌濃湯花膠雞煲😍😍 店員會用gas 爐keep住雞煲嘅溫度,值得一讚。花膠雞湯要先煲一煲,飲咗一啖湯已經feel到好足料,花膠好爽口,食完覺得有滿滿嘅骨膠原,雞件都好嫩(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 配菜仲有好多雲耳,好滋補,女士們食啱晒(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🍤柚子蝦球蝦球份量慷慨,有十幾隻,每隻都好爽口彈牙,炸得好香脆,可以連殻食🤣 蝦球沾滿柚子汁酸酸甜甜幾好食😋食到最後仲有一人一碗椰汁西米露,呢個二人餐真心好抵食🫶🏻

🐣濃湯花膠雞煲

🍤柚子蝦球

食到最後仲有一人一碗椰汁西米露,呢個二人餐真心好抵食🫶🏻
2022-05-09 35 瀏覽
呢日我哋去咗榮哥煮場食花膠雞煲🥳 抵食又好味!二人套餐 $268·濃湯花膠雞煲·自選小菜一款(柚子蝦球)·白飯兩碗·甜品兩位滿滿嘅花膠😍 軟腍入味,但又有啲咬口,好食~ 我要負責食花膠呀!因為女仔要食多啲🤣 雞嘅份量應該至少有半隻,肉質新鮮,唔粗鞋,然後我負責食雞髀肉🥰 我哋連湯底都覺得唔錯,飲落幾鮮香🤗柚子蝦球要趁熱食~ 蝦肉爽脆,表層嘅炸粉唔厚身,加埋柚子醬,酸甜開胃😋 我哋2隻小鳥胃都忍唔住要配啲飯食~ 一啖接一啖~仲有飯後甜品 - 楊枝甘露,好幸福呀🤩 楊枝甘露香滑creamy又足料,入面有爆珠、脆脆果粒等,口感好豐富😆除咗花膠雞煲,二人套餐仲有招牌酸菜魚煲、藥膳黃酒雞煲、胡椒豬肚雞煲,有20款小食可自選,總有款啱食~
呢日我哋去咗榮哥煮場食花膠雞煲🥳 抵食又好味!

二人套餐 $268
·濃湯花膠雞煲
·自選小菜一款(柚子蝦球)
·白飯兩碗
·甜品兩位

2022-05-04
  • 濃湯花膠雞煲
因為好喜歡食花膠,行行下旺角發現左呢間餐廳有花膠雞煲,即刻入左去食😌原來呢間餐廳拎過唔少獎項,仲拎過環球廚神名廚挑戰賽2015嘅金獎🥺真係幾厲害👍🏻我地叫咗二人套餐 $268,一款小菜、一款鍋、白飯2碗,是日甜品兩碗,如果2個都唔想食飯可以轉烏冬/米線/淮山麵一碗或者其中一個飯加$12 轉都得😽💠濃湯花膠雞煲 花膠雞煲充滿了滿滿花膠香味和雞湯味😍花膠完全唔省被,落左好多😙😙咬落口感q彈有黏口感,至於雞肉大件,唔單至有雞肉既新鮮口味👅🥰無味精烹製,仲吸收哂花膠湯式既精華,超軟稔滑身😌💠酸甜藍莓蝦球 藍莓蝦球都係第一次聽🤩味道好特別,有藍莓醬的果味🤤酸酸甜甜既味道,同蝦肉好夾😝💠淮山麵我地唔想食飯,所以就轉咗做淮山麵麵條幻滑,蛋白的口感,不油膩又清爽🥰💠楊枝甘露 好好食👅同一般既楊枝甘露比較相當高質😗雖然冇芒果,但也唔影響到味道🤤西米露口感q彈清甜☺️

💠濃湯花膠雞煲

💠酸甜藍莓蝦球

💠淮山麵
我地唔想食飯,所以就轉咗做淮山麵
麵條幻滑,蛋白的口感,不油膩又清爽🥰

💠楊枝甘露
旺角🚇呢間「榮哥煮場」雖然🤏細細間但係來頭唔少,曾獲得「環球廚神國際挑戰賽」🎖獎項,好味🤤得來價錢又💰實惠,而且有唔少創新🤩菜式值得一試!我哋揀咗嗰二人套餐😋只係$268,有一個煲🍲,一個小菜🧆,兩碗飯🍚,優惠期間仲有前菜同甜品(呢期至五月十五日都係🥭楊枝甘露)🎁送添。呢個冷盤🤩前菜芝麻醬豆角係送嘅,豆角爽脆🥰清甜,撈芝麻醬食好🤤開胃。招牌🥬酸菜🐟魚煲🍲少少🤏辣🌶得來又酸又鮮味🤤,魚味幾濃肉質結實,個湯🥣撈飯🍚做成湯飯另有一番滋味😋。酸甜🫐藍莓🍤蝦球第一次見,作為 berry 控嘅我就梗係即刻試吓🤤!佢撈咗好多🫐藍莓醬,酸甜開胃,🍤蝦球香脆爽滑又鮮味🤤,呢個配搭👍十分之唔錯😋!呢個二人餐🎁贈送嘅甜品🥭楊枝甘露一啲都唔馬虎,芒果🥭肉鮮甜入邊仲有🤩芒果爆珠,層次感🤤豐富又唔會太甜,🥰水準之作!

午餐
  • 招牌酸菜魚煲
  • 酸甜藍莓蝦球
2022-04-29 259 瀏覽
位於旺角山東街嘅榮哥煮場,最岩中意食小菜但系又想試下新口味人。被佢吸引系因為佢個兩人套餐真系非常之抵兼仲可以揀我最中意食嘅酸菜魚,再睇真d主廚深諳中法融創菜色,酒店主廚出身仲獲奖無數,仲曾經獲得環球廚神國際推薦賽獎項,不過今日唔係食法國菜,一於睇下小菜有幾出色👍🏻。二人套餐($248)▶️是日開胃小菜:涼拌麻醬四季豆,四季豆煮得剛剛好,入口爽脆,淋上芝麻醬清新開胃。▶️招牌酸菜魚煲🐟:酸菜份量足,酸辣開胃又夠爽脆,魚肉起骨切片,肉質豐厚,骨唔多,魚皮帶膠質入口Q彈,配上菇類、木耳增加口感👍🏻。▶️霸王雞🐓:哩碟認真不得了,雞肉嫩滑煮得剛剛好,蔥絲同薑絲帶出鮮味,再淋上個鮮美豉油,送飯一流!▶️淮山麵🍜:跟餐可選擇兩碗白飯或者轉麵,我哋就揀咗哩個淮山麵,坊間比較少食到又健康,湯底清淡,咁岩撈埋個霸王雞豉油,好正!▶️楊枝甘露🥣:哩個飯後甜品做得好好,不太甜而且份量不會太大,一碗剛剛好。裡面有芒果丸子,咬開會有汁爆出嚟,好得意!▶️樽仔飲品🥤(跟餐+$10):檸檬薏米水健康又去濕,夏天飲一流!哩個價錢食到咁多樣野系幾抵👍🏻,下午時分來到人不算多,侍應做野爽手,而且有梳發位坐得好舒服,行開旺角可以再試!

二人套餐($248)

• 霸王雞
2022-04-26 26 瀏覽
這間主廚榮哥曾獲得【環球廚神國際挑戰賽】奬項, 水準一定有保證今日點了二人套餐濃湯花膠雞煲(例)柚子蝦球是日開胃前菜白飯兩碗是日甜品兩碗濃湯花膠雞煲(例)雖然是例牌, 但份量很多, 材料非常足料, 這款花膠雞煲是餐廳推介, 有個爐一直暖著, 新鮮熱辣、濃濃的雞湯, 建議先喝一碗湯品嚐, 金黃色濃厚的湯底很鮮甜, 滿滿的花膠及雞件, 每啖都如膠質, 猶如燉湯般, 感覺滋潤, 雞肉質嫩滑, 非常滿足, 必食推介👍🏻柚子蝦球🦐本身已經炸得很香脆, 可以連殻一起食, 柚子醬酸酸甜甜很醒胃, 外層鬆脆、蝦肉爽實, 賣相很精緻開胃前菜涼伴小木耳蒜蓉小木耳, 開胃又夠爽脆是日甜品兩碗今期至到30/4號是楊枝甘露, 是我其中一款喜歡的甜品, 楊枝甘露甜度適中, 甜品內有芒果爆爆珠, 令甜品增加了口感另外加了兩枝樽仔飲品樽仔檸茶及樽仔奶茶, 更加原汁原味整體不錯, 份量有點多, 雖然是小店但看得出誠意之作, CP值高, 非常抵食服務親切有禮, 主動收碟、上菜快, 小店環境企理舒適

今日點了二人套餐
濃湯花膠雞煲(例)
是日開胃前菜
白飯兩碗
是日甜品兩碗

濃湯花膠雞煲(例)

柚子蝦球🦐

開胃前菜涼伴小木耳
蒜蓉小木耳, 開胃又夠爽脆

是日甜品兩碗

另外加了兩枝樽仔飲品
樽仔檸茶及樽仔奶茶, 更加原汁原味

服務親切有禮, 主動收碟、上菜快, 小店環境企理舒適
  • 濃湯花膠雞煲
  • 柚子蝦球
哇!廚神金獎中廚在旺角開平價小館拉👏🏻榮哥——曾奪2016 年環球廚神·國際挑戰賽中華美食組總冠軍、環球廚神·龍騰金盃金獎的葉富榮師傅。最近與朋友 試吃了他新開的這家小館,非常健康,原汁原味,保證絕對無味精。晚市推出了超級划算的套餐,我點了酸菜魚和姜蔥灼墨魚。酸菜魚的味道非常鮮美,湯非常清甜,魚的非常細滑,非常下飯。這個姜蔥墨魚驚艷到我了,量非常足,清淡的姜蔥,讓我吃出了客家菜的感覺。下次來我還想試試花椒雞煲,128足足有12塊鱈魚花椒和半只雞,湯不添加任何味精,是老闆親子熬八小時的濃湯!可能是因為無味精,真的很有家常菜的味道,如果想帶家裡人來吃一頓健康又豐富的美食,這裡真的是首選,健康又美味。吃完后还送一碗雪耳羹,太适合冬天拉。店名「榮哥煮場」地址:香港九龍旺角山東街55號地下营业时间:11.am ——10pm
哇!廚神金獎中廚在旺角開平價小館拉👏🏻
吃完后还送一碗雪耳羹,太适合冬天拉。
店名「榮哥煮場」
地址:香港九龍旺角山東街55號地下
营业时间:11.am ——10pm
💎總評分:8.5/10-旺角一向食肆雲集,無論街邊小食定餐廳堂食都有數唔完嘅選擇,疫情期間就唔好掃街喇🙈,聽聞餐廳嘅老闆曾獲得「環球廚神國際挑戰賽」獎項🎖️,呢日經過小店,見到室內環境乾淨企理,食物望落健康,就決定入去一試。中午lunch set中等價位,多款飯同米線選擇,仲有健康湯水,今次小編就試左佢地個二大套餐👩🏻‍❤️‍👨🏻。⭐二人套餐 $268⭐1️⃣ 是日前菜1款 2️⃣ 煲類主食1個3️⃣ 自選小菜1款4️⃣ 是日甜品2個5️⃣ 白飯2碗5款煲包括招牌酸菜魚煲🐟、藥膳黃酒雞煲🐔、潮式蘿蔔牛腩片煲🐮、四物肉骨茶煲🐷,同小編揀嘅濃湯花膠雞煲🍲。小菜多達19款,前菜同甜品就無得揀每日唔同,細食嘅話3個人share都夠。🍽️ 濃湯花膠雞煲 🍽️店員好細心咁幫我地set好個爐,個煲一路滾一路傳出香味,有儀式感得嚟慢慢食都唔會變凍👍🏻。開始先飲啖湯,雞味香濃,清甜無味精,值得一讚湯面上唔係好油,感覺健康可以完全飲晒💚。成個煲好足料,雞件墊滿成個煲底,keep住咁煲都口感嫩滑🐣,木耳吸收晒湯水嘅精華,面頭嘅花膠份量真係唔少,值回票價🤑,食完個煲成個人充滿骨膠原。🍽️ 柚子蝦球 🍽️蝦球都算大隻而且份量唔少🦐,炒得香口彈
💎總評分:8.5/10

5️⃣ 白飯2碗
濃湯花膠雞煲二人套餐
🍽️ 濃湯花膠雞煲 🍽️
🍽️ 柚子蝦球 🍽️
蝦球都算大隻而且份量唔少🦐,炒得香口彈牙,柚子醬嘅調味啱啱好,酸酸甜甜嘅醬汁食落特別開胃😋,送飯一流。
🍽️ 雪耳桃膠糖水 🍽️
小編怕肥唔鐘意太甜嘅糖水🍮,呢個雪耳桃膠作為飯後甜品有驚喜,味道比較清淡唔會太甜,每啖都食到雪耳同桃膠,滋潤解喝🥰。
雪耳桃膠糖水
雖說旺角多美食,但想搵啲食得健康又無罪惡感嘅就選擇有限,難得揾到間好味又抵食嘅當然要推介💪🏻。除左性價比高嘅lunch set / 二人套餐之外,單點菜式賣相有心思😌,絕對值得推介。
題外話/補充資料: 🚗 揸車朋友應該知旺角咪錶位有限又成日抄牌,若然唔想搏,安全起見泊喺朗豪坊行過黎都近。
2022-02-11
濃湯花膠雞煲二人套餐
  • 雪耳桃膠糖水
同朋友都要食團年飯㗎!!朋友介紹旺角呢家榮哥煮場主打無味精,餐廳仲要拎過『環球廚神國際挑戰賽』獎項😝就揀咗個二人套餐:套餐有齊前菜、煲類 、小菜同二碗白飯天氣咁凍,當然要咗女人美顏聖物濃湯花膠雞煲, 花膠煲係興住嚟食嘅,最啱依家嘅天氣!花膠分量好多, 在值得一讚係件件雞都夠嫩滑,湯底冇味精,香濃而夠味,每人飲到3 碗,同朋友都讚口不絕😋小菜就揀咗柚子蝦球,味道酸酸甜甜好開胃,蝦球份量2個人好夠,蝦味鮮味,配柚子一流!成個套劇好抵食,2個人真係食到好飽!值得再食☺

就揀咗個二人套餐:
套餐有齊前菜、煲類 、小菜同二碗白飯

成個套劇好抵食,2個人真係食到好飽!值得再食☺
2022-01-30 35 瀏覽
臨近新年真係好多野要買,今日去開旺角shopping 順便食個lunch, 見到呢間d 野食都幾特別,就入左去食😜座位都幾寬敞,坐得舒服,周圍望下個環境嘅時候見到原來榮哥煮場拎過「環球廚神國際挑戰賽」獎項,勁野! ✨粟米魚柳煤炭飯 - 個飯勁得意,真係整到好似煤炭咁黑色,其實應該係黑米+ 紅棗,所以幾有咬口,又帶少少甜味,算係幾特別嘅養生飯!個魚柳外脆內滑,食得出係用靚魚整,好香魚味😋✨花膠雞淮山麵 - 好足料,勁多花膠同雞,仲有木耳,湯底清甜,麵質幾爽幾好食!✨椒鹽粟米 - 第一次見,好過癮,椒鹽味好出,夠惹味,粟米脆脆地,口感唔錯~✨椒鹽雞翼 - 雞翼大大隻,好juicy😻✨樽仔奶茶 - 自家製,唔會太甜,味道剛好,幾香滑✨檸檬薏米水 - 都係自家製,有薏米粒,解膩唔錯!下次會try try個二人餐,見隔離枱食緊幾正咁😂

粟米魚柳煤炭飯

花膠雞淮山麵

椒鹽粟米

✨椒鹽雞翼 - 雞翼大大隻,好juicy😻
椒鹽雞翼

✨樽仔奶茶 - 自家製,唔會太甜,味道剛好,幾香滑

✨檸檬薏米水 - 都係自家製,有薏米粒,解膩唔錯!

下次會try try個二人餐,見隔離枱食緊幾正咁😂

粟米魚柳煤炭飯
花膠雞淮山麵
椒鹽粟米
椒鹽雞翼
2022-01-30 314 瀏覽
又來happy friday lunch的時間,在旺角實在不難找到美食,最近就發現一間以港式小菜作主打的餐廳,👨🏻‍🍳廚師兼老闆更曾獲得國際廚藝獎🏆,這次就找來朋友一同來到這店一嚐其手藝二人套餐 $268(前菜 + 一款煲類 + 一碟小菜 + 白飯兩碗 + 是日甜品)聽說店家最出名🌟的是濃湯花膠雞煲跟秘製咖啡排骨,來一份二人餐就可以一次滿足✌🏻兩個願望前菜是日式胡麻醬拌四季豆,四季豆爽脆,配胡麻醬非常開胃之後店員就送上最讓人期待🤩我兩款到我們面前,先來介紹一下秘製咖啡排骨,實在是首次品嚐以咖啡☕️入饌的港式小菜,外表與糖醋排骨無疑,入口相當特別,苦澀回甘,再來是醃好肉🥩的味道,這個非常有趣😆~ 非常欣賞店家的創意,跟朋友吃得津津有味,不過大家都會同意這款並非每個客人都會喜歡的味道😅而另一味餸菜則是儀式感滿滿🥰,店員會送上濃湯花膠雞煲的同時更會放置熱爐讓雞煲慢慢在爐上加熱🔥~ 這款的食材非常簡單,花膠、黃油雞🐔、雲耳跟雞湯🥣  一口味道濃郁鮮甜的雞湯,每口都充滿滋補的感覺,花膠份量不少又腍滑,雞肉🐓肉質紥實但不嚡口,雲耳就吸收了所有湯頭精華,全部都很下飯🍚~ 湯頭也差點被我們喝光光呢!再吃

二人套餐 $268
前菜是日式胡麻醬拌四季豆,四季豆爽脆,配胡麻醬非常開胃
而另一味餸菜則是儀式感滿滿🥰,店員會送上濃湯花膠雞煲的同時更會放置熱爐讓雞煲慢慢在爐上加熱🔥~ 這款的食材非常簡單,花膠、黃油雞🐔、雲耳跟雞湯🥣  一口味道濃郁鮮甜的雞湯,每口都充滿滋補的感覺,花膠份量不少又腍滑,雞肉🐓肉質紥實但不嚡口,雲耳就吸收了所有湯頭精華,全部都很下飯🍚~ 湯頭也差點被我們喝光光呢!再吃店家製作的是日🍧甜品,這頓飯非要圓滿!

這個套餐除了花膠雞煲外,還有近年在港🇭🇰大熱的酸菜魚🐟煲跟更滋補養生的藥膳黃酒雞煲等,小菜更有廿款可選💁🏻‍♀️
店家沒有華麗的裝潢,有的是不算逼狹的座位、服務週到的服務,以套餐來說這個價格💰非常經濟實惠,現在仍然要停晚市直到2月中,不妨考慮🤔一下這個買一份回家跟家人分享啦~
2022-01-24
2022-01-29 34 瀏覽
行旺角見到呢間餐廳都幾多人食,上網睇原來「榮哥煮場」曾經獲得「環球廚神國際挑戰賽」獎項,好犀利咁🤣🤣,就入去一上試究竟🐽 花膠雞米線 $68首先梗係飲啖湯先🤤,係用雞熬煮既湯,飲到雞既鮮味,但又唔會太鹹,花膠係比較薄身,但都食到佢既質感,份量都唔少,有成5-6舊,另外雞件好滑,配料仲有啲木耳同笌菜,米線係比較爽口個隻😋🐽沙薑雞飯+竹笙花膠濃湯 $83叫左個午市套餐,有飯有湯,沙薑雞係用鮮沙薑,冇沙薑粉既咁濃郁,但多左淡淡既辛香味,雞件都好鮮😆另外叫左個花膠濃湯,見到奶白色就知好正,裏面有花膠、竹笙同木耳,非常夠味🤩🐽胡椒雙肚 $38估唔到呢個既湯都好好味😂,胡椒味幾重,有豬肚同魚肚,兩樣切成幼條,口感爽口唔韌🐽樽仔檸茶、樽仔奶茶 $24樽仔奶茶就聽得多,樽仔檸茶就第一次見,兩枝都好飲,茶味夠濃,奶茶夠香滑,檸茶唔會太甜,酸度都夠🤩

🐽 花膠雞米線 $68

🐽沙薑雞飯+竹笙花膠濃湯 $83

🐽胡椒雙肚 $38

🐽樽仔檸茶、樽仔奶茶 $24

新年前後想食返中菜,係旺角見到呢間餐廳,就吸引左我入去試試。💫日式麻醬拌四季豆:涼拌四季豆配芝麻醬,簡單又好食💫濃湯花膠雞煲:用雞味較香既三黃雞,雞煲有滿滿兩排雞胸,啖啖肉 食到好多蛋白質💪🏻花膠清透,爽口彈牙;雲耳都好爽滑。最鍾意既係湯底,似熬左好耐既雞湯,好香雞油味,好有營養,加埋花膠係裡面,成個湯底好濃厚。💫柚子蝦球:用好juicy 既柚子蜜炸蝦🍤,蝦已挑走蝦腸,爽口又大隻,食完一粒會想繼續食😋💫冰糖雪耳糖水:糖水幾有誠意,冰糖雪耳,加埋桃膠,更加養生🧡咁多野食都包括左係一個2人餐裡面,$268又好意頭又抵食,配得上「環球廚神國際挑戰賽」尼個獎項

💫日式麻醬拌四季豆:涼拌四季豆配芝麻醬,簡單又好食

💫冰糖雪耳糖水糖水幾有誠意,冰糖雪耳,加埋桃膠,更加養生🧡

2022-01-21 52 瀏覽
Though we can’t dine out after 6 pm due to pandemic in Hk, we can still seize our golden lunch time to have yummy food 😋 This weekend I tried a new Hong Kong style restaurant “榮哥煮場” in Mongkok with my friend👭 They are now offering a hotpot set lunch for two which is very worthwhile to try! 🤩Fish maw chicken soup lunch set (for two servings) 🍲 $2681. Black fungus salad The set includes this starter which is super healthy and appetising with sour but not spicy taste. 2. fish maw chicken so

1. Black fungus salad

2. fish maw chicken soup
The soup was the highlight of this menu! Many fish maws were put inside and made the soup full of collagens and nutrients🤩 Chicken meat was so soft and yummy. We have finished up all the soup in seconds 🤣

3. Shrimp balls with yuzu sauce
We can choose one dish from a selection. This time we chose yuzu shrimp balls 🍤 The shrimp balls were deep fried till crispy and brownish. And the yuzu sauce made the whole dish so refreshing 😍

4. Daily dessert (white wood ear soup)

近期無左晚市,想偷懶唔煮出去食,只可以把握weekend lunch time😆 今次同朋友試左旺角新開一間港式風味美食「榮哥煮場」🤤 聽講距地既主廚榮哥大有來頭,係中華廚神比賽冠軍🤩依家有個自選二人餐,可以自由選擇一個煲底同小菜,仲有前菜、白飯同甜品,感覺好抵食😍所以即刻去試下😋

二人自選套餐 $268
1. 開胃前菜
距地既開胃菜係涼拌黑木耳,酸酸地唔辣好清爽,夠曬開胃😋

2. 濃湯花膠雞煲🍲
距地有成五款煲底可以選擇,今次我同閨蜜就揀左花膠雞煲🥘 裡面有勁多花膠,份量十足!而且雞肉好嫩滑,絕對夠兩個人食🥢不過最精華既就係個湯,一滾起一定要飲啖靚湯先🤢花膠同雞煲到入曬味,裡面全部都係骨膠原,我地兩個女仔食完連湯都飲曬😆

3. 自選小菜
有成15款小菜畀我地選擇,我同閨蜜因為好多都想試,考慮左下先決定好今次要試左柚子蝦球先😆 蝦球大大粒,炸到表皮金黃色而且好脆口🍤最讚係個柚子醬,本身炸嘢比較膩,但係個醬夠曬清新,酸酸甜甜,同蝦球好夾!

4. 是日甜品
呢個餐真係好抵食,前菜到甜品樣樣有齊,而且今次甜品仲係美顏聖品銀耳羹😍 啱啱食完咁多骨膠原既花膠雞,再食埋銀耳羹,真係啱曬我地女士們😍

二人自選套餐
二人自選套餐
2022-01-18 35 瀏覽
🦐冬陰功海鮮淮山麵 $48冬陰功湯好香好香酸味同辣味平衡得啱啱好 唔會互相搶戲海鮮有3隻蝦同埋啲蟹柳段淮山麵同米粉相比更幼 清新爽口配料有木耳 芽菜 番茄粒同埋秀珍菇🦑酸菜墨魚米線 $68酸菜湯底同樣唔遜色味道濃郁有變化 第一啖覺得薑味突出跟著會俾入面嘅花椒香味蓋過墨魚切咗薄片 純白色洗得好乾淨無任何腥味 口感爽脆煙煙韌韌 配料有木耳同埋少量芽菜 吸咗湯更惹味
冬陰功海鮮淮山麵
🦐冬陰功海鮮淮山麵 $48