因為好喜歡食花膠,行行下旺角發現左呢間餐廳有花膠雞煲,即刻入左去食😌原來呢間餐廳拎過唔少獎項,仲拎過環球廚神名廚挑戰賽2015嘅金獎🥺真係幾厲害👍🏻我地叫咗二人套餐 $268,一款小菜、一款鍋、白飯2碗,是日甜品兩碗,如果2個都唔想食飯可以轉烏冬/米線/淮山麵一碗或者其中一個飯加$12 轉都得😽💠濃湯花膠雞煲 花膠雞煲充滿了滿滿花膠香味和雞湯味😍花膠完全唔省被,落左好多😙😙咬落口感q彈有黏口感,至於雞肉大件,唔單至有雞肉既新鮮口味👅🥰無味精烹製,仲吸收哂花膠湯式既精華,超軟稔滑身😌💠酸甜藍莓蝦球 藍莓蝦球都係第一次聽🤩味道好特別,有藍莓醬的果味🤤酸酸甜甜既味道,同蝦肉好夾😝💠淮山麵我地唔想食飯,所以就轉咗做淮山麵麵條幻滑,蛋白的口感,不油膩又清爽🥰💠楊枝甘露 好好食👅同一般既楊枝甘露比較相當高質😗雖然冇芒果,但也唔影響到味道🤤西米露口感q彈清甜☺️

💠濃湯花膠雞煲

💠酸甜藍莓蝦球

💠淮山麵
我地唔想食飯,所以就轉咗做淮山麵
麵條幻滑,蛋白的口感,不油膩又清爽🥰

💠楊枝甘露