2022-08-04
1.前菜-本地水耕沙律菜伴芝麻醬-榮哥自家甜酸齋-雙色墨魚仔-茶壎流心蛋伴黑魚子醬配厚切茄子呢個前菜淨係賣相已經好有睇頭👍水耕芝麻菜爽甜,蕃茄帶有蜜糖味道🥰自家制甜酸齋比出面食落煙韌,好食😋墨魚仔其中一隻辣辣地,好惹味👍不得不讚佢嘅茶壎流心蛋,茶味十分香🤣2.原鼎燉龍利葉青欖柑桔黑毛豚肉湯-呢度嘅湯超級足料,我哋一行四個人,每人可以飲到兩碗湯,店員仲會幫我哋將啲湯渣不出來俾我哋點豉油食👍呢個湯因為有柑桔,飲落去好香同埋有少少甘甘地,好潤喉😍3.黑松露醬炒花尾躉班球配鮮露筍一炒完出嚟就已經食到聞到嘅黑松露味,龍躉配蘆筍真係超級配,蘆筍可以吸收鮮味🙌🏻4.蝦球水芙蓉賣相超級精緻,上面黃色嘅係甘筍汁,配上好嫩滑嘅蛋白,好有特色😍5.遠年新會陳皮黑豚肉排骨呢一個骨食到好香嘅陳皮味,仲有啲甜甜地咁,用咗黑豚肉豬肉嘅味道好香濃👍6.招牌茶王燻雞屋企人最期待呢一度餸,因為要喺屋企煙燻啲食物真係好有難度🤣茶燻過嘅雞好香茶味,而且食落好Juicy同埋好滑😍7.魚湯有機時令鮮蔬魚湯飲得出係冇味精,蔬菜掛上魚湯簡直冇得頂🤓8.農坊獨頭糖心黑蒜炒飯呢個黑蒜炒飯好特別,原來黑蒜食落去係甜甜地,炒飯粒粒分明,好香
-本地水耕沙律菜伴芝麻醬
4.蝦球水芙蓉
5.遠年新會陳皮黑豚肉排骨
6.招牌茶王燻雞
7.魚湯有機時令鮮蔬
魚湯飲得出係冇味精,蔬菜掛上魚湯簡直冇得頂🤓
8.農坊獨頭糖心黑蒜炒飯
呢個黑蒜炒飯好特別,原來黑蒜食落去係甜甜地,炒飯粒粒分明,好香口
9.時令甜品
甜品係大大粒嘅流心黑芝麻湯圓,唔會好甜,薑味香濃👍