2018-10-31 1514 瀏覽
今日下午同老公來到銅鑼灣,辛勞上班,當然想好好獎勵一下自己,所以便去這放題盡情吃,而且之前聽同事說這間也不錯呢! 原來現在是可以用微訊或下載軟件來點菜,真方便!而且,餐廳還有提供WiFi! 點菜也點得十分順暢!介面非常清晰,點單快捷!還可以重看點了什麼,當然大家也可以用傳統的寫紙點菜。 值得一讚的是,店家上菜的速度很快,而職員服務有效率,常常協助收拾桌面,使桌面保持整潔。而友人點的天婦羅、鯖魚、也是水凖之上,天婦羅的炸粉很鬆脆,而且皮薄上枱嘅時候還是暖熱的,一咬下更是卜卜脆。這裡有好多種類嘅刺身,均十分鮮美,三文魚、帶子、八爪魚等也是我的首選!店家有不少飲品提供,最有印象的是梅酒,少有的飲品,酸酸甜甜,十分醒神,飲過後身體更有暖意!相信秋冬來飲用更有感覺!最後就是我最喜愛的甜品環節,甜品也有不少嘅選擇(薄薄豆花,綠茶紅豆雪米滋(大推),雪條,雪糕),令今次嘅放題有個完美嘅結尾。 最後,餐廳的座位寬敞,不會有壓迫感,座位與座位之間有適當嘅距離,所以坐得舒服,值得一讚!

燒物

壽司

燒物
壽司
2018-10-30 220 瀏覽
很久沒吃日式放題,今天來到港島區,與朋友到這家吃吃中午放題,能夠有12-3 這時間坐下慢慢吃和聊天,太幸福了。第一次中午來吃放題,不錯!環境氣氛更舒適!一路行經見有不少甜品、飲品,令我食指大動!坐下來時,侍應介紹我們用apps 點菜,真方便!而且食物很快便上桌!當然是刺身首選,令人驚訝的是,竟然有心心冰,哈,令我們不禁會心微笑,刺身非常鮮美,而且三文魚亦充滿魚香!然後,是一些散叫的食物,黑松露炒雜菌,松露實在非常足料!香氣四溢,每口也是松露香!花之戀、芝士鰻魚等也是一貫水準,魚子卜卜脆,鰻魚肥美甘香,正!最欣賞係細細件,可以試多幾件,滿足放題的心!最後是甜品環節,豆花細細盒,過足口癮!值得一提是,煙煙unun 糯米糍好正,分別有綠茶紅豆同草莓味!好滋味呢!

一路行經見有不少甜品、飲品,令我食指大動!

然後,是一些散叫的食物,

黑松露炒雜菌,松露實在非常足料!香氣四溢,每口也是松露香!

• 蒲燒鰻魚
  • 刺身
  • 壽司
  • 焗原隻帆立貝
  • 鹽燒鯖花魚
2018-10-28 320 瀏覽
星期六中午同朋友係銅鑼灣諗唔到食咩好,兩個人想食日本菜,就揀左食放題。極尚大瀛喜呢間放題店之前我地食過佢其他分店既晚餐,感覺唔錯,今次一於食多次!點菜唔洗用紙(其實好浪費紙張),而係scan佢個qr code去點菜,上菜時間都好快。食物選擇就唔算最多,但佢既出品係每一樣野食都係比較美味。好多放題店有太多選擇,除左日本菜,泰菜港式熟食一大堆,可惜味道永遠強差人意。我地叫左都係d standard野:刺身,串燒,壽司。叫左十條甜蝦刺身大大條食個夠。特別一讚係右上角既花膠,冇諗過會係放題店食到花膠,仲冇諗到佢原來係大大塊,好味又足料。今次呢個lunch放題我地都好滿意。

我地叫左都係d standard野:刺身,串燒,壽司

叫左十條甜蝦刺身大大條食個夠。

今次呢個lunch放題我地都好滿意。
2018-10-28 195 瀏覽
一班閨密出嚟飯聚,放題當然喺首選,貪佢坐得舒服而且選擇夠多,可以滿足所有人的要求,所以就揀呢間試吓刺身食放題刺身當然是首選啦,有成13款選擇,我點選了其中的挪威三文魚,珍寶大赤蝦,日本油甘魚,吞拿魚,北海道帶子,酒煮榮螺,虎蝦刺身,海鮮非常鮮甜,而且件件厚切,絕對是回本之選壽司,卷物椒鹽左口裙邊是我至愛,肉質非常滑溜,蒜香牛油燒牛肉,呢款好少放題有得食,牛肉油脂分佈平均,入口甘香,而醬燒三文魚腩,牛油果軟殼蟹卷亦做得唔錯我哋仲叫咗極尚花之戀,香蔥鵝肝帶子,估唔到鵝肝配帶子又幾夾喎,同埋象拔蚌,極尚三文魚腩,海膽醬黃金蝦,呢到連深海池魚王,黑松露油甘腩都有,真喺有啲驚喜,雖然少少的松露但上枱已聞到佢嘅清香,池魚同油甘魚肉質紮實鮮甜,值得返單海膽手卷海膽口感綿密,入口甘香,非常鮮甜煮物竟然連御品鮑汁燴花膠都有, 女仕至補,花膠炆得淋滑入味,絕對超值,而清酒煮大蜆,燒有機新鮮菠蘿都做得唔差

壽司,卷物

海膽手卷

海膽口感綿密,入口甘香,非常鮮甜

煮物

2018-10-27 190 瀏覽
放題推介😍刺身新鮮,劍魚腩好好味🤤,三文魚油甘魚都油脂豐富,甜蝦牡丹蝦都好有鮮味❣️每片魚生都切得好厚,所以都幾膩下,建議第一輪就唔好咁瘋狂了!壽司做得唔錯喎🍣,最推介炙燒牛油蝦壽司🦐同埋鵝肝帶子壽司,小編都encore左‼️仲有海膽手卷😋海膽鮮甜,細細件不錯👍🏻.熟食質素就中等,芝麻雞翼、天婦羅蝦、芝士焗帶子等都未見驚艶啦😌可以自己唧fro yo🍧有朱古力味同原味,仲可以任加配料,有爆珠、朱古力針、macaron等等,幾滿足☺️
2018-10-23 2533 瀏覽
親戚之前提過極尚大瀛喜算係少見價錢唔貴而且質素唔錯嘅放題所以最近就去左試七點半前離座或者九點半後入座仲有八五折其實幾抵自助區自助區設有沙律同埋熱葷兩排款式都唔少除左盒裝雪糕同埋雪條餐廳仲有雪糕機而且隔離仲有唔同配料同糖漿揀超開心飲品方面款式好多包括酒精同非酒精類足足擺滿三個雪櫃;仲有梅酒同冷熱清酒全飲好爽刺身刺身常見嘅都有供應而且質素唔錯;三文魚油脂幾多入口甘香;吞拿魚味道濃重;相反油甘魚本身肉味清淡唔膩;北海道帶子鮮甜;珍寶大赤蝦肉質比較腍滑而虎蝦則較爽脆壽司/卷物壽司款式好多而且細細件可以試哂全部都唔怕會好飽;比較特別嘅有深海池魚王同埋左口裙邊炸物/燒物/天婦羅天婦羅漿粉唔厚食落唔膩而且仲有炸蠔任食;芝麻雞翼香脆肉嫩;羊鞍燒得剛好唔會乾身反而惹味煮物鮑汁燴花膠好少見何況煮得入味好食;清酒煮大蜆酒香淡薄蜆肉處理得好唔會有沙一品料理/串燒牛柳粒軟腍而且蒜香味濃;香芒鳳尾蝦加入沙律醬酸酸甜甜幾開胃;牛舌咸香;菠蘿好甜手卷手卷好迷你好得意;海膽口感綿密唔苦

七點半前離座或者九點半後入座仲有八五折其實幾抵

手卷

手卷好迷你好得意;海膽口感綿密唔苦
  • 椒鹽左口裙邊壽司
2018-10-23 367 瀏覽
好耐無食過放題了, 日本野當然係港人至愛!其實之前都來過這間, 我好喜歡, 所以再 ENCORE! 呢度空間亦比旺角既放題大, 坐都坐得舒服D呢度既魚生好厚切, 又夠新鮮! 壽司既飯好軟熟, 飯細, 魚生大, 甘樣就可以食多幾舊, 壽司既選擇亦比出面多!蕃薯&菠羅都好甜, 只係燒得太短時間, 火喉吾夠!牛舌, 雞軟骨燒得好香, 腩肉有芷香, 不肥膩, 夠瘦身!鰻魚有點偏細, 最意外有蕃薯苗吃, 好嫩身, 吾老, 亦無好痂牙既情況!天富羅都做得很好, 粉薄, 蝦亦好大隻!出面既 SALAD BAR 菜種類好多, 醬款也有很多選擇, 好岩喜歡健康既朋友!甜品 SIZE 剛好, 細細粒可以盡試, 朱古力 CAKE 有著好豐富既朱古力味!
好耐無食過放題了, 日本野當然係港人至愛!

蕃薯&菠羅都好甜, 只係燒得太短時間, 火喉吾夠!
牛舌, 雞軟骨燒得好香, 腩肉有芷香, 不肥膩, 夠瘦身!

天富羅都做得很好, 粉薄, 蝦亦好大隻!
題外話/補充資料: 侍應服務也很好, 有禮貌, 收碟快!
2018-10-21 366 瀏覽
早排放工經過銅鑼灣,女朋友話要食日本野,舉頭望路牌,見到有一間叫做極尚大瀛喜在銅鑼灣廣場二期,既然話得係放題就一試便知龍與鳳!呢度嘅放題Menu大大話話都有12張,過百款選擇等你慢慢揀!同女朋友分別叫咗個海膽手卷同埋蟹肉手卷,呢度嘅特色係海鮮絕對新鮮!你睇吓啲紫菜幾咁乾爽,飯粒同飯粒之間係幾咁分明!一我哋都叫咗好多壽司,三文魚腩、赤背、海膽蝦,等等各款嘅壽司都非常之新鮮!熱飯壽司係日本壽司傳統之中嘅精髓,識揀黎食一定係食熱飯壽司!一間放題有樣好,就係其實佢除咗係放題,佢都係一個半自助形式嘅自助餐!你睇吓雪櫃裏面嘅飲品多到你數唔到!呢度都有個款嘅小食,乳酪,中式小菜,各款西式甜品等等!呢度嘅鰻魚亦都係其中一個必食推介!最後我哋仲食咗個女朋友都鍾意嘅小菠蘿同埋我一定要食嘅烏冬添!

2018-10-16 569 瀏覽
好鍾意食放題,今日約埋朋友去銅鑼灣食放題因為銅鑼灣放題多數都好味。一嚟到梗係又食新鮮魚生先啦!三文魚都好肥美。帶子超級鮮甜好好味,食咗好多。食放題另一個重點就係天婦羅🍤。天婦羅要炸得脆漿夠薄身又唔會油膩先至覺得好味正宗。呢一到就做到,佢嘅🦐天婦羅脆漿好薄而且感覺好新鮮加埋天婦羅獨有嘅蘿蔔蓉同埋啲汁一啲都唔肥膩,呢到既款式都幾多又好味。之後食咗呢度呢度嘅燒新鮮🦐,好鮮甜。而手卷嗰度叫咗一口海膽迷你手先,啱啱好唔會太飽,呢度嘅份量預得啱啱好,樣樣嘢可以試到唔會令你好滯。之後仲有馬拉盞炒番薯葉,未見過放題有新鮮炒出嚟既菜,而有馬拉盞嘅味道通常都係偏甜但係呢度就唔會。自己覺得偏甜嘅唔係咁好食,呢度啱啱好,不過就咸咗小小,但都想食完再食。最後就食埋甜品,呢個榴槤雪條未見過有同埋另一隻更加特別係紫米露雪條,兩種都係同一個牌子,都未見過紫米露雪條,呢個直頭好似食紫米露糖水咁樣,超級正宗。不過小小意見,個點豉油個盤比較難用,因為高身咗啲,而d Wasabi就係用一包包嗰啲,味道略淡,都係鍾意餐廳一兜過自己鍾意加幾多就幾多個啲味道好啲。同埋整體嘅選擇可以可以再多啲,咁樣會更加豐富啦👍!

之後食咗呢度呢度嘅燒新鮮🦐,好鮮甜。

同埋整體嘅選擇可以可以再多啲,咁樣會更加豐富啦👍!
2018-10-15 449 瀏覽
好耐冇食過放題啦,之前生日嘅時候一定會食放題慶祝因為都算係自己嘅至愛。而銅鑼灣嘅放題質素一向都幾高,今日再嚟呢度試吓。銅鑼灣廣場二期架lift都幾得意,去到餐廳都幾大,眼見種類都幾豐富。先食小食我就一定要食我最鍾意嘅中華沙律、八爪魚同埋螺肉。八爪魚同螺肉都幾足味道好開胃好惹味。之後就嗌嘢食啦。覺得魚生好新鮮同埋上枱都算幾快,真係會令人食指大動!而炸方面埋我就一定要食我鍾意嘅榴槤,呢度有榴槤炸彈呀!好開心!一咬落去榴槤係流心嘅好好味,榴槤味仲好香濃添!唔係到到食放題嘅地方都有,呢度值得加分。呢度仲有一口鰻魚食喎。我未係放題都食過鰻魚雖然一口好似好少咁,但係我覺得餐廳好細心周到因為鰻魚比較肥膩。其實一啖一口就啱啱好唔會話一次過點得太多太滯之後食唔落其他嘢。咁樣反而仲好。而鰻魚油脂平均加埋燒汁非常正宗。今日喺度食午飯都幾開心。滿左我好耐冇食放題嘅願望。

今日喺度食午飯都幾開心。滿左我好耐冇食放題嘅願望。
2018-10-14 497 瀏覽
之前去另一間差唔多名嘅放題朋友唔小心去錯呢度繼而發現呢間都食得過,所以搵日3條友展開搵食之旅.夠鐘就會好似開閘咁全人類入場~D卡位都幾寬闊~~~menu超多選擇,睇曬都要D時間出面都有D menu外嘅小食 前菜 同埋沙律不過我覺得除左沙律菜之外,其他小食還好,如果唔係超級喜歡吃可以不了仲有N款飲品雪糕都分自己整同現成,選擇困難ar~~~~一開波當然要食D輕量少少的小食同刺身,強烈推介粟米,好甜好香牛油味!貝類刺身彈牙,帶子都夠厚而且好滑我覺得呢度最出色係壽司,選擇多而且好多都好有特色芒果沙律大蝦其實幾清新,不過隻蝦欠缺生命力,如果唔係太肚餓可以不吃三文魚系列可以話係超水準之作,如果你係蔥嘅朋友就恭喜你啦,因為好多壽司都有呢個食材,三文魚油脂均勻咬落去口感好足極尚三文魚腩京蔥煙三文魚醬燒三文魚腩香蔥拖羅蓉軍艦醬燒皇帝蟹棒蟹棒大條又多汁,咬落唔會一秒散開,我欣賞佢連舊飯都燒過下,roasting感覺令壽司更容易入口蒜香牛油燒牛肉呢舊其實唔難食,不過牛油牛肉再加飯,就算牛肉幾林幾有肉汁都太heavy了卷物類係唔錯又精緻,三款都好高質,清新+口感+果腹感並存,但我自己偏向軟殼蟹卷,因為脆D口感

出面都有D menu外嘅小食 前菜 同埋沙律

仲有N款飲品

雪糕都分自己整同現成,選擇困難ar~~~~

沙律
胡麻豆腐

貝類刺身彈牙,帶子都夠厚而且好滑

我覺得呢度最出色係壽司,選擇多而且好多都好有特色

芒果沙律大蝦
其實幾清新,不過隻蝦欠缺生命力,如果唔係太肚餓可以不吃
芒果沙律大蝦

極尚三文魚腩
京蔥煙三文魚
醬燒三文魚腩

醬燒皇帝蟹棒
醬燒皇帝蟹棒 蒜香牛油燒牛肉

蒜香牛油燒牛肉

卷物類係唔錯又精緻,三款都好高質,清新+口感+果腹感並存,但我自己偏向軟殼蟹卷,因為脆D口感多元化D
極尚花之戀 牛油果軟殼蟹卷 炙燒芝士三文魚卷
極尚花之戀 牛油果軟殼蟹卷 炙燒芝士三文魚卷

炸物我會推薦雞翼同紫心香芋丸~~
芝麻雞翼
芝麻味超重,外層炸到好脆,,雞翼D肉唔會好乾
紫心香芋丸 芝麻雞翼

七味燒雞翼
同芝麻雞翼比佢就弱左D 調味料味道太重

馬拉盞炒番薯苗
無諗過自己會響度食呢D野,不過我想講佢又出奇地好食,睇落好似好有其實係鑊氣,有少少蒜頭還不錯,闢去蔬菜草青味~~

蒜香汁炒牛柳粒
賣相好似無o羊特別,最特別其實係個醬汁!非常惹味帶微甜,可以降低牛柳粒嘅油膩感,牛流粒好有咬口但唔難o趙,連隔離舊椒都好食呀!

蒲燒鰻魚
呢個係另一個必點菜式 鰻魚燒到色澤鮮艷,醬汁完美掛在鰻魚上,裡面D肉依然嫩滑但又好入味,外層仲有少少脆添!
蒲燒鰻魚

甜品方面我覺得專心食雪糕會比較好,因為D甜品唔算特別出色,馬卡龍太甜又似藥水,不過tiramisu 都可以接受,芝士餅s最好唔好食啦....
紫心香芋丸 芝麻雞翼
2018-10-10 326 瀏覽
果次去大贏喜已經上个月的事了,每次想吃放題就會想到大贏喜,因為它有許多美食、又新鮮、串燒又做得好。 這次我地點左有几樣刺身、有我最愛的甜蝦、吞拿魚、三文魚腩、北寄貝各三件超新鮮、美味! 不得不提燒鰻魚,鳗魚肥美適中,外皮燒到甘香,但依然鎖住鳗魚鮮甜肉質,加上帶甜的照燒汁,口感十丰富。還有串燒燒牛舌,有厚度的橫切,爽口彈牙,加上黑椒粒真令人回味。還有榴蓮酥,外酥內流心,濃濃榴蓮香甜一試難忘! 下次吃放題,還是選擇極尚大贏喜!好滿足!

還有榴蓮酥,外酥內流心,濃濃榴蓮香甜一試難忘!
下次吃放題,還是選擇極尚大贏喜!好滿足!
2018-10-09 398 瀏覽
周邊waiter個個粗口滿天咁聊天,體驗極差,刺身水準不如以前,唔怪之得客人明顯少咗好多,一出地鐵就見到人肉廣告啦!希望改善啦,生意做壞容易做好難!下次試多次希望改進啦
2018-10-08
2018-10-06 532 瀏覽
食放題是否就要放棄對服務態度和用膳經驗的要求呢?我和一個朋友看到這間食肆似乎很受歡迎,所以便去一試。但整體經驗非常不好。𥚃面大多員工都只跟從規矩行事,毫無人性交流互動。我明白放題餐廳一般都忙,但和以往吃過那麼多同類餐廳比較,就以這一間的感覺最僵化最不友善靈活。此外,食物種類和味道也只是一般,沒甚驚喜。除非你不介意立定目標只為在兩小時內快速狂吞大量食物,對其他一切都不作要求;否則,你會覺得自己只是花數百元到了飯堂大吃一頓罷了!要食日式放題的選擇很多,這一間就不會再在我的選擇之列了。
要食日式放題的選擇很多,這一間就不會再在我的選擇之列了。

2018-09-20
【#SUPERMAMA開心SHARE】 開心放題周末一聚@極尚大瀛喜 超好食的放題,一定係去銅鑼灣食極尚大瀛喜 抵食又好味 自助區好大好多選擇 唔好講果汁、汽水,仲有大量啤酒、清酒、熱茶自取 好中意佢任攞既甜品、小食櫃 選擇多多,又靚又好食 我地隨便點都成台野食 串燒真滋味,海膽鮮甜,任食都可以回本 燒豬肋條好有BBQ味,甜甜地,食多幾件都唔怕 天婦羅即點即製,熱辣辣好好味 花膠係好香軟的,入味又滋補,仲有花菇仔,都好好食 燒菠蘿、雞軟骨唔可以唔點!勁好食! 主菜之外,我地都冇忘記留肚食甜品 自己裝的軟雪糕灑D蜜瓜粉即變成蜜瓜軟雪糕 好好食,好有童年回憶 仲有朱古力味,都係任裝任食! 韓國的果汁款式多多,配住雪糕食勁好味!

超好食的放題,一定係去銅鑼灣食極尚大瀛喜

抵食又好味

自助區好大好多選擇

唔好講果汁、汽水,仲有大量啤酒、清酒、熱茶自取

好中意佢任攞既甜品、小食櫃

選擇多多,又靚又好食

我地隨便點都成台野食

串燒真滋味,海膽鮮甜,任食都可以回本
燒豬肋條好有BBQ味,甜甜地,食多幾件都唔怕
天婦羅即點即製,熱辣辣好好味
花膠係好香軟的,入味又滋補,仲有花菇仔,都好好食
燒菠蘿、雞軟骨唔可以唔點!勁好食!

主菜之外,我地都冇忘記留肚食甜品

自己裝的軟雪糕灑D蜜瓜粉即變成蜜瓜軟雪糕
好好食,好有童年回憶
仲有朱古力味,都係任裝任食!
韓國的果汁款式多多,配住雪糕食勁好味!