2019-05-30 938 瀏覽
星期日無book到位 食早場 1745到 食到1930 以為咁早無乜人 去到全場坐爆咁濟 座位比較迫 同格離台相隔唔算遠 野食同飲品都十分多選擇 有大約十幾頁落單紙 以為咁多人要等耐小小先上到菜 點知一落完單好快就有 刺身好新鮮 熱食都幾出色 而且仲有自助區可以夾野食 都多選擇 沙律 前菜 生果 中式湯等等 仲有個位可以比小朋友夾軟糖 唔怪得咁多一家大細既人黎啦 最後我地2個人食唔到咁多野 連最後甜品都放棄左 下次一定要約哂成班朋友 咁就可以試到唔同既野食

2019-05-26
  • 刺身
2019-05-28 754 瀏覽
好鬼耐無食放題,冚家都好刷得,出了雙糧,見屋企附近呢間放題開咗咁耐都無幫襯過,一於去刷飽飽! 其實因為隔離話呢間上野快,都多野食我先㨂。食放題,我地一定揀飲品先,我發現飲品櫃有勁多凍飲揀,原來重有D暖飲,因為我唔係好飲凍野,見有蜜瓜豆奶,冬蜜青檸,都好啱我。D野未嚟,同朋友出去個自助區攞下野食先,其實自助區真係無得同酒店比,叫有D選擇,不過D野新鮮,有D沙律菜,蕃茄仔,泡菜,青口食下都幾好,唔駛下下肉,平衡下。我覺得呢間D沙律小食係唔錯,有皮蛋,泰式鳳爪,枝豆,胡麻豆腐,又有蟹籽沙律,大蝦沙律,D沙律幾啱細佬仔食,D小食幾好味的。因為我地都唔食生野,集中叫埋D壽司,卷物,手卷,燒烤,炸野同其他一品料理,D卷物呢度做得好食,而炸野最好食係炸雞翼同D天婦羅,我最愛係花膠,叫了8次無漏單!甜品如雪條,雪糕,凍甜品(我覺得雪糕無名牌,但食得過,D細佬都like),出去狂攞,食到好飽呀。呢餐肯定回本。

呢餐肯定回本。
2019-05-27 482 瀏覽
「I Love U, Bro~友誼紀念日👨‍❤️‍💋‍👨」.今日係我哋相識3週年紀念日,團團仔好有心一早Book定YOHO間「極尚大瀛喜」同我食放題慶祝🎉.老貓小狗最怕就係諗食乜,揀得放題就係想簡簡單單都可以任君選擇😋 - 壽司刺身🍣炸物🍤串燒🍢熟食🍛甜品🧁.嗰度環境闊落,Order方式值得一讚,直接用電話Scan QR Code落單,環保唔嘥紙♻️~.至於食物方面,刺身新鮮,壽司卷物細細粒,唔會一下就食到好飽,可以試多唔同款~.飲品方面,無論支裝抑或紙包裝、☕️Coffee or 🍵Tea,基本上你見過同未見過嘅牌子都有~.其實重要日子可以同珍惜嘅人一齊過,食乜都咁滋味喇🥰.總結評分:7.9/10番啅指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
「I Love U, Bro~友誼紀念日👨‍❤️‍💋‍👨」
其實重要日子可以同珍惜嘅人一齊過,食乜都咁滋味喇🥰
總結
評分:7.9/10
番啅指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
2019-05-23 573 瀏覽
元朗要任飲任食放題,真係無好多選擇,如果要揀呢間算唔錯。嗰日糧尾,真係好耐都無盡情大食,因為怕肥,成日緊住肚皮,見些監好耐,呢鋪勁食放題一番,肥咗咪跑多幾圈再減! 嗰日有D飲品我飛佛,楊協成清涼爽,重有D黑糖薑茶,檸檬CC,可口可樂,巢汁先生,道地巨峰…太好,我同阿珍就係鍾意放題有咁多飲品揀,重有D熟飲,好似綠茶包咁,可以比你食壽司飽得滯解下膩。當日真係要讚下D炸物同天婦羅,好食,而且佢有用油紙吸過D油,唔會一層油咁痴住表面,蠔,南瓜,蕃薯仔,蟹棒,虎蝦天婦羅,都好食,真係食多幾Round都唔厭。至於D炸物,我最愛係芝士年糕同芝麻雞翼,好食,特別係芝士年糕,食落Q彈又煙韌,芝味濃。出去D熟食,會有D菜類揀,其實味道OK,其實D甜甜的魚仔和海草,我幾鍾意食。至於串燒,燒汁BB豬仔骨好食,勁叫。別忘記有鮑汁花膠,D花膠好入味。另外甜品有雪糕,雪條,重要D紅豆餡糕和朱古力糕餅,勁好味,有甜品食下好滿足。

2019-05-22 416 瀏覽
工作辛勞,同朋友黎食飯飲酒。因為平日關係,即日訂都有枱,原本訂8點,早到15分鐘照俾我地坐到10點,呢樣要讚。入座後都係先叫刺身,再叫熟食。刺身都係中規中矩,呢個價錢可以接受。而且我地叫左3 round,都上得又快又齊,我覺得係好好架啦。熟食保持一貫水準,個人認為比刺身仲好,例如個牛柳粒同雞翼都值得encore,串燒叫黎送酒岩哂,美中不足係搵極都唔見我最喜歡食既餃子。9點鐘已經提9:30 cut單,同埋要我地埋單,雖然唔係第一次黎食,但感覺都唔係太好。 Anyway,放題係元朗既選擇已經唔算多,呢間算係中上。

2019-05-22
2019-05-22 372 瀏覽
今晚同成班朋友食放題,揀咗YOHO MALL 《極尚大瀛喜》,長期都見到呢度係爆場~~呢度都幾難book位,所以建議各位都預早book位比較穩陣。一入到去環境都唔錯!夠大,座位夠闊落🎉出邊有自助吧,飲品區,雪糕區等⋯一坐低我哋即刻ordered 咗必食嘅刺身☺🥳🥳估唔到佢哋咁忙,上碟快,啲伴碟都好有心思👍🏻👍🏻刺身大大嚿,好正🤤亦都唔覺有漏單嘅情況出現。仲有其他壽司都唔錯🍣個人覺得海膽手卷係必食嘅😁因為佢個size細,變相啲飯都少咗,所以海膽同埋飯嘅比例都好平均~~Yeah 🥰🥰我一個人都食咗好幾舊,Yummy ❤而其他熱食都好有水準!特別係花膠冬菇任食😆,海蝦🦞雞翼等⋯飲品仲有啤酒可以拎㗎!咁嘅質素😽每人二百幾蚊我覺得好抵食👏🏻👏🏻

屋企附近完全無好放題食,呢間係元朗區,見D人都話多野食,平平地一家大細嚟食下。位置唔錯,近西鐵站。入到去先餵飽D靚仔,壽司,軍艦,卷物咁,D野算快到,水準可以,食得過。我又同D細佬出下去睇下有咩自助野,有D生果食下,又有D甜甜地魚仔食,有D凍青口,蝦,炒菜,重D甜品櫃揀下甜品,不過唔係甘多款,但飲品就超多,開心有菓汁先生,道地巨峰提子。細路仔最開心有雪糕同雪糕任食,都未食晒主食已經係攞嚟食,激死! 而我同媽咪就盡情享受刺身,其實都好食,幾新鮮。至於D燒物,魚類好食,但牛舌呢間好食,好鬆好入味。其他有D一品料理, 好似有D炒帶子,蒜片牛甘,鮑汁花膠,重有煱物,都OK 。至於天婦羅,呢間好正,炸得粉漿夠薄夠脆,D食材又新鮮,D蕃薯和蝦天婦羅勁好味!樣樣都有得食下先至爽!

2019-05-16 391 瀏覽
嗰日返工比老細鬧完一肚氣,極度想化悲憤為食量,滿肚氣同個friend食餐飽順便發洩下!呢次主攻係食串燒,我同個friend最愛食串燒,那晩的牛脷好食,好軟身又夠牛味,好食好食好好食,食咗N轉,都有嚟,無特登漏單播! 雞軟骨也是我地目標,鐘意佢煙韌彈牙,好有咬口,食了N轉。另外D燒魚類都唔錯,好似你燒鯖魚和燒鰻魚的貨色唔係太差,起碼有魚味,唔會勁腥。另一串燒必食係燒凡立貝和羊架,味道唔錯。我完全唔吃生野,所以主力攻D壽司,天婦羅同串燒類,天婦羅呢間OK,都可以,D炸物一口芝士和芝麻雞翼都勁好味。另外有D料理類都好食嘅,好似係蒜片牛柳粒,D牛柳好juicy,其實唔係上等牛柳,但都做得好好食,好鬆軟。另外有款鮑汁花膠,見好多人勁叫,實係好野,食落D膠好腍也入味,正的。而友人係好愛刺身,佢話D刺身合格,起碼融雪夠。至於壽司,卷物,軍艦,都OK,甜品唔算多,叫有得食,飲品唔錯多多選擇,食放題有樣好就係飲品多揀過D酒店自助餐! 還有我愛吃的葡Tart,做得唔錯,好味的。

2019-05-06 383 瀏覽
元朗要數最新同好味既放題,一定系大瀛喜~! 個期真系好full 改左幾個日子終於成功bk到,好彩食物都無令我失望啊!食物好多元化,重點講幾樣我欣賞既地方1.榴蓮炸彈即炸,外脆內軟,有香濃的榴蓮香味,好creamy的榴蓮2.芝士鰻魚玉子燒多重口感啊,咸咸地既芝士配上甜甜地既鰻魚醬汁和玉子,無得彈3.喜壽司海膽新鮮,一點都唔哭同腥,加埋其他刺身,味道好夾。4.帶子刺身新鮮 彈牙 如果可以唔再厚切d 口感一定好正。5.珍寶大赤蝦超級大只啊~!蝦頭好大,好呃like,食落新鮮無雪藏味。6.芝士蘑菇瓤雞翼這個都有特色啊,淡淡肉,而且芝士蘑菇真系天生一對。7.醬燒海虎蝦醬汁甜甜地,配埋虎蝦,好想送飯。8.燒菠蘿食得太多 酸酸地好開胃 食完即刻有胃口再order一輪9.比目西京燒個皮燒到脆脆地,魚肉則滑。10.燒鰻魚平時燒鰻魚定食,半條都要70,80蚊。系呢度可以怒點,任食唔惱。鰻魚控一定不能放過。舊年黎過一次,發現餐牌轉左少少,無左黃金帆立貝但多左焗蠔。整體黎講,大瀛喜依然系元朗最好味既放題~!

食物好多元化,重點講幾樣我欣賞既地方

1.榴蓮炸彈
即炸,外脆內軟,有香濃的榴蓮香味,好creamy的榴蓮

2.芝士鰻魚玉子燒
多重口感啊,咸咸地既芝士配上甜甜地既鰻魚醬汁和玉子,無得彈

3.喜壽司
海膽新鮮,一點都唔哭同腥,加埋其他刺身,味道好夾。

4.帶子刺身
新鮮 彈牙 如果可以唔再厚切d 口感一定好正。

5.珍寶大赤蝦
超級大只啊~!蝦頭好大,好呃like,食落新鮮無雪藏味。

6.芝士蘑菇瓤雞翼
這個都有特色啊,淡淡肉,而且芝士蘑菇真系天生一對。

7.醬燒海虎蝦
醬汁甜甜地,配埋虎蝦,好想送飯。

8.燒菠蘿
食得太多 酸酸地好開胃 食完即刻有胃口再order一輪

9.比目西京燒
個皮燒到脆脆地,魚肉則滑。

10.燒鰻魚

2019-05-05 327 瀏覽
一行四人去YOHO Mall 看完早場電影時間夾得岩岩好 便去吃個午市放題放題食物選擇很多 亦有自助區可自己拿取前菜 沙拉 甜品和飲品其實放題的食物都是大同小異而這間放題的食品質素屬於中上刺身新鮮 亦是”寫幾多比幾多”其他食物如天婦羅 燒物等等都是熱辣辣上枱 由於”掛住食”所以只是在第一輪叫食物時拍了幾張照片唯美中不足的是座位比較迫四人枱卡位真的很迫 出入拿食物十分不便而且餐廳因爲環保還是甚麼下單沒有提供手寫的放題紙 需要嘟” QR code 來下單這措施對年輕一輩是完全沒有問題的不過看到鄰枱有較年長的人士因不太懂用智能電話 要求提供手寫放題紙但被職員一口拒絕如果餐廳能按需要提供手寫放題紙就會更好吧 畢竟不是所有人都懂得用手機下單
一行四人去YOHO Mall 看完早場電影
時間夾得岩岩好 便去吃個午市放題

放題食物選擇很多 亦有自助區
可自己拿取前菜 沙拉 甜品和飲品

其實放題的食物都是大同小異
而這間放題的食品質素屬於中上
刺身新鮮 亦是”寫幾多比幾多”
其他食物如天婦羅 燒物等等

這措施對年輕一輩是完全沒有問題的
但被職員一口拒絕

午餐
2019-05-04 280 瀏覽
食放題最怕就係食物質素差,唔好食,如果係咁真係幾平都無用。大瀛喜算係放題入面黎講,性價比幾高既一間。元朗呢間長期都係超多人,同屋企人一行7人去食,我地要早係一個星期前訂台呀!因為放題限時,所以成餐都食得好緊張呀,唔得閒影咁多相。但唯獨有幾款食物,一定要推介大家食就影低左啦!1.芝士鰻魚卷呢款壽司係我係元氣既最愛,係元氣食唔平,接近$20一舊。係呢到可以無限添食,心情好爽呀!而且佢質素都好好,芝士同樣大舊同濃味!鰻魚亦好味,燒汁又夠多!不過溫馨提示,始終有芝士係入面,唔好食咁多舊,會滯架2.一口鰻魚呢個SIZE真係好PERFECT,一啖一舊,岩晒鰻魚FANS!重點係佢無乜骨!3.芝士蘑菇雞翼呢個就好兩面睇,鐘意食呢D包左餡既雞翼既朋友可能會幾鐘意,因為入面既餡真係好RICH!但我個人就麻麻。覺得好多料,又好似無晒D肉咁喎,加上有芝士勁漏呀!!!其他食物都算唔錯,一致有中上!而且上台速度快,又好少漏單,我終於知佢點解咁多人排隊啦!

1.芝士鰻魚卷
(右)芝士鰻魚卷

2.一口鰻魚
一口鰻魚+芝士磨菇雞翼

3.芝士蘑菇雞翼

(右)芝士鰻魚卷
一口鰻魚+芝士磨菇雞翼
2019-05-01 302 瀏覽
今日是五一勞動節,當然要比個肚勞動一下。但唔知係咪師傅勞碌得濟,今日既刺身薄到好似張咭紙咁薄,而壽司飯就好似煮唔熟定無落醋,一夾左右兩邊分開,飯粒很乾身,比平時差了很多!而料理方面就和平時一樣,希望下次再光顧會改善!
而料理方面就和平時一樣,希望下次再光顧會改善!

2019-05-01 421 瀏覽
午市12點至3點,$208加一。訂左位都要排隊安排入座,walk-in就要睇下仲有冇位。所以提前訂枱最安全。用app落單,唔使揭來揭去,又可以睇返落左咩order,好方便。自助區仲有前菜、茶包、咖啡機、軟糖、甜品(有糯米糍維記雪糕牛奶樂MEGA雪糕批等等(無dryer's/haagen dazs)供應。食物就正常質素,我覺得最好食係芝麻雞翼同蒲燒鰻魚,另外有比較少見既芝士蘑菇釀雞翼,不過食一隻都幾"流";"友人"覺得最好食係芝麻雞翼、蒲燒鰻魚同海膽手卷,最唔掂係黃金醬燒虎海蝦同灸燒芝士大蝦卷。(個人口味: 3.2+3.8/10)一般放題質素。重點係元朗都無乜放題選擇,如果想係元朗聚會又想食放題,會係唔錯既選擇,地點方便。

(個人口味: 3.2+3.8/10)

2019-04-21
2019-04-22 413 瀏覽
早成個月book位 去到6人就比張4人枱我叫佢換 又推來推去嬲到震 服務負分野食搭救壽司靚仔 天婦羅又熱又脆 羊架又係必食 即燒 唔’so’ 狂encore但係刺身mama 唔新鮮 果度無movempick 又無哈根大師下次都係去尖咀果間食 多d甜品
早成個月book位
2019-04-20
  • 羊架
  • 天婦羅
2019-04-21 307 瀏覽
服務態度差,老人家不知道如何畫單,服務人員退還重畫,可以理解,但實在不需要大小聲的用那種語氣,用餐2小時內來要枱二次,食用第50分鐘連桌紙都收走,向服務人員說明食用二小時,雖然舖回桌紙,但卻說是誤會,不然就像隔避幾桌一樣全部「踢」走,我們一行6人,是去慶祝生日,為什麼要被「踢」,早在十天前訂位,一家開心前往用餐,卻敗興而歸,老人家失望沒有胃口,後面那一小時全然食之無味,以前常去,以後再也沒機會了。