2022-05-13 194 瀏覽
晚市停咗咁耐,開返即搵返間放題食下!身為屯門牛,附近比較出色嘅放題好似就喺元朗呢間!嗱嗱聲book咗枱!我自己好鍾意佢嘅刺身選擇非常之多,同埋質素唔差,上枱又快!食多幾轉都仲得!好少放題有得食海膽,佢個手卷細細件,唔會太飽☺️咩都可以食啲佢個花膠冇得輸啦,次次去親都會食!超大舊超足料!仲有蒜蓉蒸扇貝!另外值得一讚就係佢嘅天婦羅,真係即叫即炸,辣口㗎!特別推介蟹棒同蝦!叫到成枱都係嘢,佢嘅燒物都唔錯.炸榴槤波波!超濃嘅榴槤味!見到有酸菜魚,夏天勁想食啲酸酸味嘅嘢!另外甜品飲品雪糕都係任裝!仲有好多選擇!

嗱嗱聲book咗枱!

佢個花膠冇得輸啦,次次去親都會食!超大舊超足料!

仲有蒜蓉蒸扇貝!

叫到成枱都係嘢,佢嘅燒物都唔錯.

炸榴槤波波!超濃嘅榴槤味!

見到有酸菜魚,夏天勁想食啲酸酸味嘅嘢!

另外甜品飲品雪糕都係任裝!仲有好多選擇!
2022-05-13 210 瀏覽
今日同朋友喺元朗yoho mall度行街 見到呢間極尚大瀛喜超多人等位就去趁下熱鬧啦餐廳嘅午市放題係可以食三小時 價錢唔貴唔怪之得咁多人排隊啦有唔少前菜可以自助 包括凍蝦 青口 酸薑日式螺肉 日式八爪魚 日式中華沙律等等 凍蝦爽口彈牙味道鮮甜都幾新鮮喎食放題點少得刺身呀 三文魚腩 油甘魚 帶子 赤蝦 三文魚肥美鮮甜 仲要係魚腩位置 魚油十足呀最愛嘅比目魚西京燒 醬汁甜甜鹹鹹非常開胃 比目魚燒得外皮夠乾身 入面仲係魚油十足燒芝士年糕 冇一般油炸咁油膩 同樣地外皮煙煙靭靭入面有流心芝士餡超正飲品 甜品都係自助

餐廳嘅午市放題係可以食三小時 價錢唔貴唔怪之得咁多人排隊啦

飲品 甜品都係自助

2022-05-12 124 瀏覽
晚市開返,同朋友商量食咩晚餐,樣樣都想食🤤於是book左放題咩都有❤️一路有食開大瀛喜,貪佢食物多性價比高,地點又方便☺️依家用Apps落單,上菜速度非常之快!第一輪落咗刺身,款式好多,特別係牡丹蝦大大隻!我哋款款刺身都試啲!質素比好多放題都好!鮑魚手卷、花膠、鵝肝壽司、燒物炸物、門口仲有自助飲品巴、雪糕甜品、前菜湯任拎!花膠超大片,咬左三四啖都未食完!仲有鮑魚!真係超抵!飲品仲有梅酒清酒,今次真係飲飽食醉!最緊要價錢一啲都唔貴,咁多種嘢食任簡,位置又喺商場入面,性價比超高,食得超飽超級滿足,最後加多個雪糕🍦正呀!希望以後唔好再停晚市啦!

一路有食開大瀛喜,貪佢食物多性價比高,地點又方便☺️

花膠超大片,咬左三四啖都未食完!仲有鮑魚!真係超抵!

飲品仲有梅酒清酒,今次真係飲飽食醉!

正呀!希望以後唔好再停晚市啦!
2022-05-12
15 分鐘 (堂食)
  • 刺身
  • 壽司
2022-05-10 188 瀏覽
新界區一樣有高質放題點,今次揀呢間大瀛喜仲要喺正元朗西鐵站隔離既Yoho Mall。第一次黎元朗呢間分店,估唔到入面都好大,就算今日食早場都好爆場。呢度用QR code落單,menu由A去到K類慢慢揀。飲品係雪櫃自取,有大量飲品可以揀點餐上枱速度都幾快,又冇漏單。而且餐廳都有小量熟食同凍食,有甜品櫃可以自己夾,仲有雪糕機同雪糕櫃。刺身類選擇有好多,除左基本既三文魚、吞拿魚、帶子甜蝦果d之外,呢度仲有赤蝦、赤貝、油甘魚呢啲回本刺身壽司類一共有8款手握壽司可以揀,我就encore左帆立貝同三文魚腩,帆立貝大大件又夠厚,三文魚又夠肥,流晒口水火灸壽司同樣地有8款火灸壽司,款款都好吸引心水覺得牛肉同魚腩同大蝦係必點既創作料理有2個板面可以揀推介芝士鰻魚玉子燒,同埋鵝肝壽司手卷有鮑魚仔同海膽手卷可以揀,海膽唔腥,一啖一個岩岩好串燒有牛舌,有鰻魚,燒菠蘿同蝦牛舌夠曬爽,燒菠蘿好多汁燒物+炸物私心推介芝麻雞翼,炸到外皮脆卜卜,夠晒香口,罪惡感十足。點左羊架,同樣上枱熱辣辣,雖然唔太大隻,但反而好嫩好多汁又帶點羶味,正!天婦羅炸粉稍為厚左d,但上枱熱辣辣,唔係一早整定既料理叫左醉鮑魚,同出面買到既差唔

飲品係雪櫃自取,有大量飲品可以揀

刺身

壽司

火灸壽司
同樣地有8款火灸壽司,款款都好吸引
心水覺得牛肉同魚腩同大蝦係必點既

創作料理
有2個板面可以揀
推介芝士鰻魚玉子燒,同埋鵝肝壽司

手卷
有鮑魚仔同海膽手卷可以揀,海膽唔腥,一啖一個岩岩好

串燒
有牛舌,有鰻魚,燒菠蘿同蝦
牛舌夠曬爽,燒菠蘿好多汁

燒物+炸物
私心推介芝麻雞翼,炸到外皮脆卜卜,夠晒香口,罪惡感十足。

天婦羅
炸粉稍為厚左d,但上枱熱辣辣,唔係一早整定既

料理
叫左醉鮑魚,同出面買到既差唔多大細,味道係花雕酒味,凍食

鍋物
點左壽喜燒牛肉鍋,一鍋入面有菜,有豆腐,有幾片牛肉,絕對唔會將貨就價
2022-05-06
2022-05-09 175 瀏覽
母親節正日食午餐都預左多人,一定要預早訂位,呢間放題星期六日都唔好指意可以walk-in 。食物正常,都多款揀,飲品選擇多,食材都新鮮,漏單情況有,不過唔嚴重,始終人太多,唔係專登漏嘅,叫刺身壽司果啲貴假野都無漏過。前菜,湯,甜品飲品都自己係外面拎,減少待應工作量,呢個安排唔錯甜品選擇都多,雪糕,雪條,糯米糍,乳酪都有,最好食係榴連雪條,雪糕糯米糍就麻麻哋得士多啤梨夾心同埋朱古力味酸菜魚係全場最唔好食嘅嘢,佢個湯底太酸但其實啲魚好滑,浪費左啲魚待應收碟都好勤力,當日母親節餐廳幾有思送每個媽媽一紮小玫瑰花,好有驚喜

待應收碟都好勤力,當日母親節餐廳幾有
思送每個媽媽一紮小玫瑰花,好有驚喜

2022-05-08
10 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
母親節
  • 榴槤雪條
  • 芝麻雞翼
  • 牛肉鍋
久違了嘅晚市堂食!梗係要去食返夠本,放題係我嘅首選,想食幾多就叫幾多!相信大家都好渴望有晚市,呢晚我5點半到餐廳,已經坐滿哂人,仲要唔接受walk in客,認真誇張!想食嘅話真係要提前訂位~🔸刺身拼盤三文魚、赤蝦、吞拿魚、帶子、油甘魚、八爪魚都好新鮮,三文魚厚切,入口有口感!赤蝦又大隻,勁正!!🔸壽司🍣炙燒三文魚腩,蒜香牛肉,呢兩款好正,炙燒過更香~另外仲有好多款卷物!!🔸燒牛舌🍢串燒上灑上鹽,好惹味,牛舌肉質爽口🔸芝麻雞翼雞全翼,新鮮熱辣炸出嚟,勁好味🔸天婦羅叫左三款,炸蝦、蟹柳同南瓜,蟹柳好大條,好好味🔸燒羊架肉質軟腍,羊無膻味,平時唔太食羊肉嘅我都食到!加上有陣燒烤味,食落更香口~🔸醉鮑魚隻鮑魚都唔細隻架,紮實有口感,酒味唔算濃但係個汁幾惹味!🔸壽喜燒牛肉鍋🍲肥牛足料,而且好有牛味,放題都食到咁嘅牛好滿足,鍋裡仲有豆腐、冬粉同雜菜,冬粉夾壽喜燒湯食好match!🔸燒菠蘿🍍就算燒完都勁juicy,好香甜甜品都有好多款,雪糕、蛋糕、乳酪、豆腐花都有,其中最吸引我係個朱古力糯米糍,外皮超軟糯,內餡係朱古力mousse,超好味!我忍唔住食左3個🤣飲品都好多選擇,啤酒、梅酒、汽水、冷泡茶、

🔸刺身拼盤

🔸壽司🍣

🔸燒牛舌🍢
串燒上灑上鹽,好惹味,牛舌肉質爽口

🔸芝麻雞翼
雞全翼,新鮮熱辣炸出嚟,勁好味

🔸天婦羅
叫左三款,炸蝦、蟹柳同南瓜,蟹柳好大條,好好味

🔸燒羊架

🔸醉鮑魚
隻鮑魚都唔細隻架,紮實有口感,酒味唔算濃但係個汁幾惹味!

🔸壽喜燒牛肉鍋🍲

🔸燒菠蘿🍍
就算燒完都勁juicy,好香甜

飲品都好多選擇,啤酒、梅酒、汽水、冷泡茶、果汁。。。咩都有,大人小朋友都啱飲,非常好

整體性價比超高,$2XX埋單可以任飲任食,難怪全場full house!

2022-05-03 291 瀏覽
今日同朋友一齊去元朗食嘢,就算係平日,呢一間放題都仍然係好多人,對上一次食已經係疫情之前,今次再嚟真係好開心入到去已經可以有任拎前菜,嘢飲,熱食,碗仔翅,湯食完放題之後飲碗湯暖一暖身真係好緊要另一個地方就係甜品,有雪糕和乳酪,仲有糖果我哋叫咗唔同嘅刺身,例如三文魚,吞拿魚,虎蝦,希靈魚,油甘魚,帶子等等所有嘅刺身都好肥美,仲有新鮮,同埋彈牙!我最鍾意就係帶子,好大粒!仲有油甘魚都好大塊❤️ 三文魚必食!呢度嘅壽司好多選擇第一啖食嘅就係細細件嘅牛肝壽司,牛肝入口即溶另外,牛肉火炙壽司都超好食,好香牛肉味之餘,都係入口即溶鰻魚玉子燒,非常特別嘅配搭,好食到我叫咗兩次三文魚腩正☺️☺️蝦多士非常讚!🥰 又係要encore叫咗紫薯,榴槤,炸蝦丸三款都非常好食!總括來講,會再嚟食,因為質素真係高,壽司係最多選擇,一定要試

入到去已經可以有任拎前菜,嘢飲,熱食,碗仔翅,湯

食完放題之後飲碗湯暖一暖身真係好緊要

另一個地方就係甜品,有雪糕和乳酪,仲有糖果

呢度嘅壽司好多選擇
第一啖食嘅就係細細件嘅牛肝壽司,牛肝入口即溶

另外,牛肉火炙壽司都超好食,好香牛肉味之餘,都係入口即溶

鰻魚玉子燒,非常特別嘅配搭,好食到我叫咗兩次

三文魚腩正☺️☺️

蝦多士非常讚!🥰 又係要encore

叫咗紫薯,榴槤,炸蝦丸
三款都非常好食!

成日見到好多人排到,今日黎到真係好多人😨好彩有訂位✌🏻食得放題咁梗係要整番一大盆刺身打下卡😍刺身非常新鮮,種類又多!連花海蜇都有得揀👍🏻油甘魚非常肥美🤤叫多幾片油甘魚已經值回票價👏🏻 必試俄羅斯甜蝦酒煮榮螺片😋呢度最好就係每樣都細細份,連壽司都係一口一件🍣可以試多幾款之餘又唔會飽到食唔落其他食物👍🏻👍🏻鹽燒牛舌🐮👅牛香滿滿👃🏻燒紐西蘭香草羊鞍肉質好嫩又多汁👍🏻新鮮燒起好香羊羶味🤤🤤水準之作👍🏻清酒煮蜆好鮮甜🤤鵝肝壽司十分邪惡🤤🤤🤤燒有機新鮮菠蘿係encore再encore🍍甜到爆😋😋😋總括而言,作為午市放題物超所值👍🏻就算好多人好忙都唔會甩單,員工仲超有禮貌👏🏻值得讚揚👏🏻👏🏻👏🏻
成日見到好多人排到,今日黎到真係好多人😨好彩有訂位✌🏻

食得放題咁梗係要整番一大盆刺身打下卡😍

鹽燒牛舌🐮👅牛香滿滿👃🏻

清酒煮蜆好鮮甜🤤

鵝肝壽司十分邪惡🤤🤤🤤

燒有機新鮮菠蘿係encore再encore🍍甜到爆😋😋😋

刺生放題😍必食鵝肝 拖羅壽司🍣想食吃到飽又高質日式放題!大瀛喜(旺角分店)非常為食既我地😆! 完全可以食到回晒本!冇諗過日式放題竟然有:❗️❗️希靈魚刺身,挪威三文魚刺身,北海道帶子刺身壽司方面:😍😍😍😍黑松露油甘魚腩壽司鵝肝 拖羅壽司深海池魚王壽司鹽燒三文魚腩壽司醬醬燒帝皇蟹棒壽司汁燒蒜蓉牛肉壽司醬燒紐西蘭青口壽司京蔥拖羅蓉塔飲品方面完全估唔到:有梅酒、清酒仲有熱清酒非常有去到日本既感覺🇯🇵甜品:沖繩特色岩鹽雪糕🍦仲可以搭配焦糖爆谷😍非常高質!聽朋友講,tst 總店甜品有馬卡龍。午市仲要系$250😩平到喊!大家快快book.回頭指數:🌟🌟🌟🌟🌟大瀛喜日本料理 旺角店旺角九龍旺角彌敦道655號5樓3621 0901(🌟只適用於放題訂位) 可接受 1-20 位訂位(含大人與小孩) * 超過 20 人的訂位,請使用電話預約 36210901#日式放題#放題#自肥 #放題推介 #美食推薦#美食日記 #美食攝影 #美食地圖 thkfoodie#foodphotography #foodig #抗疫日常 #美食分享 #hkfoodblogger #foodpics #foodblog#foodhea
刺生放題😍必食鵝肝 拖羅壽司🍣

冇諗過日式放題竟然有:❗️❗️
希靈魚刺身,挪威三文魚刺身,北海道帶子刺身

壽司方面:😍😍😍😍
汁燒蒜蓉牛肉壽司
醬燒紐西蘭青口壽司
京蔥拖羅蓉塔

飲品方面完全估唔到:
有梅酒、清酒仲有熱清酒
非常有去到日本既感覺🇯🇵

甜品
沖繩特色岩鹽雪糕🍦
仲可以搭配焦糖爆谷😍
非常高質!

聽朋友講,tst 總店甜品有馬卡龍。
午市仲要系$250😩平到喊!
大家快快book.

回頭指數:🌟🌟🌟🌟🌟

大瀛喜日本料理 旺角店
旺角九龍旺角彌敦道655號5樓
3621 0901

#日式放題#放題#自肥 #放題推介 #美食推薦
#美食日記 #美食攝影 #美食地圖 thkfoodie
#foodheaven #foodlover #foodporn #吃货#香港美食指南
2022-04-30 235 瀏覽
我相信每個香港人一收到消費劵,都打算用來吃一餐放題或自助餐,畢竟經歷了一段艱難的時期,要好好地放肆及「自肥」。今次是第二次跟朋友來到這間元朗放題了,已經有四五年沒來過了,很懷念。位置:在元朗地鐵站H出口,電梯直達二樓後一直往前行,去到商場角落位置就對了。環境:面積相當大,應該超過一百張枱,中間位置是自助區,我們坐在刺身師父枱前面,但看不到師父工作畫面。服務:用QR Code下單,等了七八分鐘就差不多上菜,畢竟當日差不多全場爆滿,而且還是平日,可想而知香港人多懷念放題。午市:食物款式很多,以下是我個人推介必食:刺身🥢:三文魚、油甘魚、希靈魚、帶子、赤海蝦、虎蝦、甜蝦、八瓜魚和海蜇,當中一定會吃厚切三文魚,油甘魚的色澤都很靚,而想吃爽彈口感就可以點八瓜魚和海蜇,帶子很新鮮,我們唯一是不會點吞拿魚。壽司🍣:三文魚籽花卷、香蔥鵝肝帶子、柚子油甘魚腩、黑松露赤蝦、蒜香極尚牛肉火炙、京蔥三文魚腩、左口魚群邊火炙、蒜香牛油大蝦、醬燒青口,當中一定要吃芝士鰻魚玉子燒和火炙左口魚,入口即溶,色香味俱全。燒及炸物🥢:熔岩蝦🍤球、榴槤炸彈、紫薯炸彈、炸雞軟骨、燒菠蘿🍍,其中炸蝦球很有創意,中間是流心的芝士,
我相信每個香港人一收到消費劵,都打算用來吃一餐放題自助餐,畢竟經歷了一段艱難的時期,要好好地放肆及「自肥」。今次是第二次跟朋友來到這間元朗放題了,已經有四五年沒來過了,很懷念。

環境:

午市:食物款式很多,以下是我個人推介必食:

刺身🥢:

壽司🍣:

燒及炸物🥢:
而榴槤炸彈的餡很豐滿,外脆內流心,一定要吃。

最新款式:龍蝦沙律拌櫻花蝦🌮多士、醉鮑魚、鹹蛋黃大蝦🍤,
當中蝦多士最好吃,因為多士是烘得很香脆,還塗上了蒜蓉牛油醬,配涼涼的龍蝦沙律,蝦味很突出。

甜品🧁:

自助區有超過十幾款的選擇,有木糠布甸、🍰朱古力蛋糕,朱古力幕絲、蛋撻、泡芙等,
當然少不了雪糕雪條🍦,我當時吃得太多了,
只能吃一杯抹茶雪糕,但很滿足,
因為有很多配料,🍬糖果、珍珠、🍫朱古力粒等任夾,自由配搭一杯可口又色彩繽紛的雪糕。

飲品🥤:
有咖啡機☕️、果汁🧃機、冷飲櫃有各式汽水、🍺啤酒等,我試飲了美祿咖啡☕️,美祿味道大於咖啡,亦喝了椰青水,很解渴。

吃完這一餐真是要多做運動🥹,畢竟是很高卡路里。

2022-04-28
2022-04-29 175 瀏覽
極尚大瀛喜日本料理, 元朗西鐵站 Yoho 戲院樓上, 對於喺 Yoho 會迷路的我😑, 都唔算難搵! 我記得幾年前朋友帶我去食過晚市放題, 今次帶朋友去食午市放題 $218, 好抵食, 性價比高! 🍣刺身、壽司乃此行重點! 選擇種類多, 魚生鮮甜, 唔會雪到死實, 我們表示很欣賞! 🦀壽司當中 “鵝肝帶子壽司、左口群邊、香蔥拖羅及蟹肉蟹膏” 最得我歡心! 飯唔會過酸過軟, 小小的一件, 唔會太飽! 🍤熱食只點了 “御品鮑汁燴花膠” 、羊扒、天婦羅蝦、黃金醬燒帆立貝、牛舌等, 全數高質, 當中花膠及羊扒必點, 花膠又大件又厚又腍又滑, 補補骨膠原! 羊扒肉質嫩滑, 連唔好食羊的我也表示很欣賞! 🍍最開心係燒物竟然有燒菠蘿, 仲要厚切又大件, 超香甜! 🍧甜品有多款選擇, 更有自助雪糕機及甜筒、雪條等, 任群選擇! 整體性價比高, 無漏單, 讚!

🍣刺身壽司乃此行重點! 選擇種類多, 魚生鮮甜, 唔會雪到死實, 我們表示很欣賞!

🍍最開心係燒物竟然有燒菠蘿, 仲要厚切又大件, 超香甜!

整體性價比高, 無漏單, 讚!
午餐
2022-04-26 246 瀏覽
#元朗 🌟新搬入元朗, 朋友帶我去試試性價比超高的放題! 因為晚餐時間太多人, 我們選擇先來個午市, 可以慢慢食, 下次再試晚市! 🤗“極尚大瀛喜日本料理” 位於 Yoho, 元朗西鐵站 Yoho 1期出口, 正正戲院樓上, 很容易找到! 午餐時段可食至 3pm, 2:30pm 截單, 有足夠時間細意品嚐!🍣刺身、壽司、手卷、燒物、一品料理、天婦羅…等等, 應有盡有! 💃飲品、前菜、湯、冷盤海鮮、甜品、雪糕等, 均在前檯自助! 蝦、青口、醉雞翼等質素甚高! 🍣先來刺身及壽司, 各有十多款選擇, 味道鮮甜, 並不是雪到冰的那種, 高質素! 🍤熱食方面, 單點了比目魚、羊扒、天婦羅蝦等! 全都是高質素, 蝦爽口彈牙, 炸漿不厚! 比目魚外皮燒至香脆, 油香滿溢! 🥩羊扒有淡淡的羊羶味, 肉質嫩滑, 燒得甘香, 懂得欣賞的人便會懂, 為的就是這陣羶味! 🍦自助軟雪糕, 有雲尼拿及抹茶味選擇, 配料極多, 還有軟糖, 為這一餐劃上完對句號!
#元朗

🍣刺身壽司、手卷、燒物、一品料理、天婦羅…等等, 應有盡有!

💃飲品、前菜、湯、冷盤海鮮、甜品、雪糕等, 均在前檯自助! 蝦、青口、醉雞翼等質素甚高! 🍣先來刺身壽司, 各有十多款選擇, 味道鮮甜, 並不是雪到冰的那種, 高質素!

午餐
2022-04-24 267 瀏覽
講起食放題通常都會諗起極尚大瀛喜. 呢間放題店更加係元朗人嘅至愛就算平日嘅中午時段. 都依然人山人海😳好多人排隊等食. 好彩有訂到位距離上一次食都已經有一段時間. 食物嘅種類好似變多咗喺自取區度. 竟然有碗仔翅同少量熟食. 仲有一啲日式前菜. 雪糕雪條同軟糖🤣🤣大人同小朋友都可以一樣食得咁開心另外嘢飲方面都有好多選擇. 由咖啡. 椰青水到普通茶類同埋汽水都有一開始當然瘋狂食刺身回本. 然後再食壽司😝質素都唔錯. 選擇亦都好多. 大愛鵝肝帶子壽司同三文魚腩壽司另外牛油粟米同埋芝麻雞翼都係必嗌🙈除咗係童年回憶之外質素都幾好比目魚西京燒香味十足. 帶有點點奶味. 外皮好香脆最後就梗係食埋甜品啦❤️大福好好食. 外皮煙韌. 入面嘅Cream香滑二百零蚊就可以食到好多嘢. 由前菜嘢飲到刺身甜品熟食乜嘢都有🤪同朋友聚餐必到. 大家都可以搵到啱食嘅嘢

距離上一次食都已經有一段時間. 食物嘅種類好似變多咗

比目魚西京燒香味十足. 帶有點點奶味. 外皮好香脆

同朋友聚餐必到. 大家都可以搵到啱食嘅嘢
2022-04-22 275 瀏覽
今日離開元朗做嘢,原來發現yoho mall 都有大灜喜,日本放題當然要試一試,裝修一貫有style,自助區嘢食選擇都好多,青口大蜆生果甜品,飲品一樣無限放題,今天點菜:大大盤刺身拼盤,甜蝦,牡丹蝦,象拔蚌,池 魚,日本帶子北寄貝,吞拿魚.......… 保持一貫水準刺身都新 鮮。牡丹蝦今日特別大隻。 壽司:好多件海膽手卷,鹽燒帶子壽司,魷魚壽司,三文魚 軍艦,燒左口魚邊,左口魚邊特別推介油甘香串燒:燒雞翼,燒雞軟骨,燒菠蘿。煮物:醉鮑魚,大大隻好大牙。非常豐富的午餐大滿足。
串燒:燒雞翼,燒雞軟骨,燒菠蘿。
煮物:醉鮑魚,大大隻好大牙。
非常豐富的午餐大滿足。

2022-04-22 200 瀏覽
元朗除咗好多打卡嘅靚地方之外,都有一個比較大型商場形點。識開日本嘢唔好俾佢停,今次又係日本放題,第一次嚟到形點商場食個lunch 極尚大瀛喜日本料理放題。點走一啲新嘅嘢試吓,有一款叫最鮑魚,有少少走味甜甜地,鮑魚有咬口,呢一款值得一試。另外亦點左有好多款特色壽司🍣,我最鍾意係佢嘅火焰左口魚邊壽司,純白色,食落去有一浸油甘香味,今次影低咗佢嘅脆卜卜炸紫薯波波俾大家睇吓佢中間,有好多紫薯蓉,食落去口感香甜,呢一款係必食甜品之一!食到飽飽仲可以出出邊沙律吧拎下啲甜品雪糕、水果等等,好滿足嘅一餐~^_^