2022-05-31 151 瀏覽
成班朋友聚會爭吵緊食乜好,我就提議食放題👍🏻因為有好多選擇,滿足各人既口味☺️想食幾多隨便點,食量大既朋友就唔使怕唔夠喉啦🤣刺身、壽司🍣一定唔少得,最緊要新鮮唔會霉💯天婦羅🍤串燒🍢燒物勁多款選擇,仲有一品料理,推薦殿堂宴客醉鮑魚,充滿酒香好爽滑,吉品鮑汁扣花膠都好正,一大塊骨膠原😍甜品愛好者不得了啦🗣大量雪糕雪條同甜品🍮仲有個自助糖果區俾你加料,減肥既事立刻留返聽日先😂咁樣食法每人都係大約二百幾蚊,用QR code落單,上菜又快,真心低食💥

刺身壽司🍣一定唔少得,最緊要新鮮唔會霉💯天婦羅🍤串燒🍢燒物勁多款選擇,仲有一品料理,推薦殿堂宴客醉鮑魚,充滿酒香好爽滑,吉品鮑汁扣花膠都好正,一大塊骨膠原😍

2022-05-31 223 瀏覽
放題好處多蘿蘿😝放假日,先去Yoho mall睇場戲,再係Yoho mall揾埋食,我想食壽司閨蜜又想食啲甜點先。思前想後決定去食放題,自己想食乜嘢自己點,唔使爭。元朗Yoho的極尚大瀛喜日本料理性價比很高,平日5點已經人山人海,想食的朋友記得要book枱。自助區間隔分明有熱食,甜點,飲品,雪糕及糖果區。我哋用QR code落單,點咗刺身類,壽司類,創作料理類,手卷類,燒物類等等,吃到滿載而歸。人均消費💰 : $ 251總結✍ : 食物種類多,價錢合理。
放題好處多蘿蘿😝
自助區間隔分明有熱食,甜點,飲品,雪糕及糖果區。

人均消費💰 : $ 251
總結✍ : 食物種類多,價錢合理。

2022-05-30
2022-05-31 97 瀏覽
上次係旺角食完大瀛喜之後,覺得質素吾錯,住元朗既朋友又話想去食,咁岩元朗都有分店,咁我就過去元朗一齊食,順便可以試埋元朗分店既質素係咪一樣咁好。午市時段由12點至3點食足3小時,$218(另加一) 就可以食到各款壽司刺身、天婦羅、串燒、燒物,還有甜品、飲料任飲任食,款式多達過百款,性價比非常高,難怪座無虛席。食物分為自助區和QR code落單 :自助區有雪糕、飲品、沙律、熟食、炸物、餐湯同冷盤等,食物refill得都好快。QR code落單有刺身,壽司,料理,炸物,燒物等,完全無漏單,份量都比足,上菜速度亦好快,放到成枱滿曬都食吾切。

食物分為自助區和QR code落單 :
自助區

QR code落單
刺身壽司,料理,炸物,燒物等,完全無漏單,份量都比足,上菜速度亦好快,放到成枱滿曬都食吾切。
2022-05-23 330 瀏覽
終於開番堂食,急不及待要去食下放題滿足下🤤成人午市放題$218,食物仲要同晚市放題一模一樣,難怪未開門就已經咁多人排隊,好彩有訂位一坐低就掃QR code落定刺身單,之後就去自助區揀野食。蝦,青口,生果,沙律,甜品,等等都有得揀,仲有薯條同葡撻😋好似去酒店自助餐咁熟食有醉雞翼,忌廉汁煮青口,黃金翅,咕嚕肉餐廳好貼心,飲品提供冷暖飲品,仲竟然有清酒任飲呢度食物種類好多,竟然連醉鮑魚都有鮑魚肉質爽口,超香酒味👍🏻仲有鵝肝壽司,充滿油脂感天婦羅炸粉薄脆,蝦肉彈牙,南瓜又嫩又甜芥末雞軟骨非常酥脆羊鞍更加一試難忘,肉嫩多汁榴槤炸彈同香芋丸外脆內軟,榴槤蓉同芋頭蓉都超級香😍刺身都有好多款揀,珍寶赤海蝦肉質爽甜赤貝同北海道帶子都超鮮甜餐廳上菜速度快,手機落單好方便,冇甩過單🥰
終於開番堂食,急不及待要去食下放題滿足下🤤

熟食有醉雞翼,忌廉汁煮青口,黃金翅,咕嚕肉

餐廳好貼心,飲品提供冷暖飲品,仲竟然有清酒任飲

呢度食物種類好多,竟然連醉鮑魚都有
鮑魚肉質爽口,超香酒味👍🏻

仲有鵝肝壽司,充滿油脂感

天婦羅炸粉薄脆,蝦肉彈牙,南瓜又嫩又甜

芥末雞軟骨非常酥脆

羊鞍更加一試難忘,肉嫩多汁

榴槤炸彈同香芋丸外脆內軟,榴槤蓉同芋頭蓉都超級香😍

刺身都有好多款揀,珍寶赤海蝦肉質爽甜
赤貝同北海道帶子都超鮮甜

餐廳上菜速度快,手機落單好方便,冇甩過單🥰
2022-04-29
午餐
2022-05-22 195 瀏覽
食日本料理,平有平食,放題就最經濟實惠,當然多數都唔會有最靚既刺身上枱。都老實講,除非真係日本食,就算幾新鮮都空運黎。呢間大赢喜本身有不少分店,都食左好多年。風味不減當年,價錢都無乜点大加,係甜品類少左d。刺身頭輪依然大盤直上,都係好豐富。甜蝦,元貝係我既至愛。再食下其他熱食,燒物。抵佢甘多人食,係無乜特別出名旣食物,勝在夠平均,次次都食到濟晒。不過d枱始終細d,叫多兩樣都放唔到。無乜其他要彈,水準要繼續提升,等我一年最少可以食兩次。
風味不減當年,價錢都無乜点大加,係甜品類少左d。
刺身頭輪依然大盤直上,都係好豐富。甜蝦,元貝係我既至愛。
同🤴🏻喺屋企Hea到4:00先決定去元朗商場影相📸️,😅😅!全日未食過嘢諗住去快餐店e下個肚就算,去到商場🤴🏻忽然記得有間放題好好食😋😋,咁我哋好衝動就去咗食放題啦😆😆餐廳格局唔錯,昏昏暗暗幾有情調☺️☺️,食物水準中上,可惜刺身方面有點強差人意三文魚腩正常,吞拿魚腩同蝦冇咩味,還好其他食物保救番,以下必食😝😝~~~甜粟米🌽~~~粟米飽滿多汁,香甜有牛油味!叫左兩次~~~天婦羅炸蝦🍤~~~炸衣唔會太厚,唔會太油😛😛~~~蝦多士、沙律多士~~~放題好少有嘅款式,細細件好滋味🥰🥰~~~各類壽司🍣、手卷~~~舊飯整得細細舊,食多幾件都唔會好快飽🥳🥳,手卷嘅紫菜仲係脆嘅🥰🥰~~~蒲燒鰻魚~~~好厚肉,冇咩骨,鰻魚汁香濃😊😊最後佢嘅自家甜品種類好多、冷泡茶好濃茶味!🤴🏻果然冇介紹錯😍😍食完之後我哋開開心心喺商場影左一陣相就返屋企啦🤩🤩
~~~甜粟米🌽~~~
粟米飽滿多汁,香甜有牛油味!叫左兩次
~~~天婦羅炸蝦🍤~~~
炸衣唔會太厚,唔會太油😛😛

~~~蝦多士、沙律多士~~~
放題好少有嘅款式,細細件好滋味🥰🥰

~~~各類壽司🍣、手卷~~~

~~~蒲燒鰻魚~~~
好厚肉,冇咩骨,鰻魚汁香濃😊😊
最後佢嘅自家甜品種類好多、冷泡茶好濃茶味!
🤴🏻果然冇介紹錯😍😍
食完之後我哋開開心心喺商場影左一陣相就返屋企啦🤩🤩
2022-05-17
同口味唔同既人食飯,最岩就係食放題,呢間之前食過覺得唔錯,又近元朗西鐵站,所以就帶朋友仔一齊再番兜😆刺身大約十多款,雖然唔算太多種類,但勝在夠新鮮三款創意壽司,牛油果沙律塔、芒果龍蝦沙律塔、京蔥拖羅蓉塔三款都有一堆「蓉」係上面,所以食落口感比較creamy壽司飯外面加左飯素,所以比普通紫菜多左陣麻油味呢度蝦既熟食整得唔錯,例如黃金醬燒開邊蝦、黃金炒海中蝦同埋鹽燒海蝦,呢三款不得Encore炸物更加係不能缺少,炸粉好薄身,即叫即炸熱辣辣係出面甜品自助區到夾左幾款甜品試,質素都係平時放題水準,最好食既都係朱古力布朗尼❤️,除左自助區,出面重有雪糕雪條。兩個人埋單大約六百多少少,呢個價錢我覺得性價比幾高,重點係啲野好食👍🏻

刺身大約十多款,雖然唔算太多種類,但勝在夠新鮮

三款創意壽司,牛油果沙律塔、芒果龍蝦沙律塔、京蔥拖羅蓉塔
三款都有一堆「蓉」係上面,所以食落口感比較creamy
壽司飯外面加左飯素,所以比普通紫菜多左陣麻油味

炸物更加係不能缺少,炸粉好薄身,即叫即炸熱辣辣

2022-05-19 122 瀏覽
疫情終於稍為回落返啲 決定要食個放題獎勵下自己 唔食嘢入邊有力減肥大瀛喜午餐三小時 放題只係二百幾蚊仲好多嘢食咁 熟食區仲多咗好多嘢食 就算唔鍾意食生冷嘢嘅朋友都有好多選擇屋企人唔多食刺身所以自己叫咗少少三文魚赤蝦同埋榮螺 三文魚好大嚿好肥美都好鮮甜另外叫咗每次必要嘅 花之戀 三文魚腩壽司 同火炙牛壽司 呢一個真係入口即溶 正大瀛喜都主打燒身 屋企人勁鍾意食佢呢個鹽燒蝦 燒得好入味 call咗好多碟 而我就幾鍾意食佢個鹽燒牛舌 好有牛味 如果芝麻雞翼 都好正 熱辣辣好脆口另外佢有個焗蝦 都好特別 類似將啲蛋放咗入隻蝦度燒 牛柳粒 都好淋 好入味最後陣間要食佢啲雪糕同糯米糍 食咗超多粒好滿足呀!!

最後陣間要食佢啲雪糕同糯米糍 食咗超多粒好滿足呀!!
2022-05-17
2022-05-19 118 瀏覽
姪女考完dse同佢黎yoho大瀛喜食餐好嘅😁😁今日落雨所以餐廳特別多人食嘢 一排冇呢好似熟悉區多咗好多嘢食而且飲嘅選擇豐富咗仲有唔少甜品㖭😉而家用q r落單方便咗 一坐低即刻要叫啲刺身嚟試下 三文魚刺身大大塊好厚身 赤蝦同埋甜蝦 都超多蝦膏 正呀! 北海道帶子都好鮮甜🥰🥰另外都叫咗啲壽司 火炙牛壽司 入口即溶😍 同埋呢度啲壽司全部都細細件咁就可以試到好多款 我又叫咗啲海膽手捲 海膽一啲都唔腥好鮮甜 😜另外都有好多雜物嘅選擇今次試咗天婦羅炸蝦同埋炸蟹棒略嫌分多咗少少但係上嚟都係熱辣辣嘅☺️芝麻雞翼都係世界級 個皮炸得好香脆而且都有粒粒芝麻 要encore食多幾碟😚😚另外都叫咗一啲一品料理好似個扇貝 同埋黃金蝦 非常之大隻 而且個黃金蝦嘅鹹蛋黃好入味🤩食完緊係要食雪糕今次試咗mega嘅薄荷朱古力味 同埋飲品竟然有apple cider!!!正呀 🤤🤤🤤
姪女考完dse同佢黎yoho大瀛喜食餐好嘅😁😁

2022-05-17 146 瀏覽
要慶祝母親節,緊係同媽媽食餐好,比左幾個選擇佢,最後揀左食放題。平日晚上8點去,用餐時間2小時,收費$278一位,再加一。一入座我地兩個就分工合作🤣,我用Qr code落單,媽媽就出去拎啲前菜,蝦、青口、螺肉等。食完前菜,刺身同其他食物都陸續送黎啦☺️三文魚、吞拿魚、帶子、甜蝦,基本既刺身都會有,新鮮爽口芝麻雞翼、榴槤炸彈更是不停加單鮑魚仔手卷各款壽司蒜蓉醬烤扇貝殿堂宴客醉鮑魚另外十分有驚喜既係黃金醬燒開邊蝦,黃金醬食落類似沙律醬,蝦已經開左邊,所以食起黎好方便,好適合唔鍾意拆蝦殼既我😆甜品選擇好多,有自助甜品區既十多款選擇,重有雪櫃入面既雪糕雪條,重有部雪糕機👍🏻飲品方面,除左雪櫃入面已經雪凍既野飲之外,重有放係室溫同暖櫃既野飲,我覺得呢方面真係好貼心🥰

食完前菜,刺身同其他食物都陸續送黎啦☺️
三文魚、吞拿魚、帶子、甜蝦,基本既刺身都會有,新鮮爽口

芝麻雞翼、榴槤炸彈更是不停加單
鮑魚仔手卷
各款壽司
蒜蓉醬烤扇貝
殿堂宴客醉鮑魚

2022-05-17 139 瀏覽
同朋友好耐冇見喇今日去咗yoho mall度食極尚大瀛喜午市放題 午餐超多人等位建議預先book位呀點完餐就梗係去自助區拎前菜食住先啦 包括凍蝦 青口 酸薑日式螺肉 日式八爪魚 日式中華沙律 等等 有我最愛嘅日式螺肉 醬汁惹味螺肉爽口鮮甜 非常開胃重點梗係食刺身喇 刺身份量足夠 叫咗巨型赤蝦 三文魚 油甘魚 全部都幾新鮮 赤蝦有成隻手指咁長 蝦頭仲有蝦膏非常鮮甜 肉質彈牙好新鮮呀創意龍蝦沙律小多士 多士牛油味香濃烘得脆卜卜 龍蝦沙律甜甜地非法開胃日式壽喜燒鍋 份量唔帶兩個人食就啱啱好 牛肉索曬壽喜燒嘅味道 入面仲有豆腐野菜等等

有我最愛嘅日式螺肉 醬汁惹味螺肉爽口鮮甜 非常開胃

重點梗係食刺身刺身份量足夠 叫咗巨型赤蝦 三文魚 油甘魚 全部都幾新鮮 赤蝦有成隻手指咁長 蝦頭仲有蝦膏非常鮮甜 肉質彈牙好新鮮呀

2022-05-13 195 瀏覽
晚市停咗咁耐,開返即搵返間放題食下!身為屯門牛,附近比較出色嘅放題好似就喺元朗呢間!嗱嗱聲book咗枱!我自己好鍾意佢嘅刺身選擇非常之多,同埋質素唔差,上枱又快!食多幾轉都仲得!好少放題有得食海膽,佢個手卷細細件,唔會太飽☺️咩都可以食啲佢個花膠冇得輸啦,次次去親都會食!超大舊超足料!仲有蒜蓉蒸扇貝!另外值得一讚就係佢嘅天婦羅,真係即叫即炸,辣口㗎!特別推介蟹棒同蝦!叫到成枱都係嘢,佢嘅燒物都唔錯.炸榴槤波波!超濃嘅榴槤味!見到有酸菜魚,夏天勁想食啲酸酸味嘅嘢!另外甜品飲品雪糕都係任裝!仲有好多選擇!

嗱嗱聲book咗枱!

佢個花膠冇得輸啦,次次去親都會食!超大舊超足料!

仲有蒜蓉蒸扇貝!

叫到成枱都係嘢,佢嘅燒物都唔錯.

炸榴槤波波!超濃嘅榴槤味!

見到有酸菜魚,夏天勁想食啲酸酸味嘅嘢!

另外甜品飲品雪糕都係任裝!仲有好多選擇!
2022-05-13 212 瀏覽
今日同朋友喺元朗yoho mall度行街 見到呢間極尚大瀛喜超多人等位就去趁下熱鬧啦餐廳嘅午市放題係可以食三小時 價錢唔貴唔怪之得咁多人排隊啦有唔少前菜可以自助 包括凍蝦 青口 酸薑日式螺肉 日式八爪魚 日式中華沙律等等 凍蝦爽口彈牙味道鮮甜都幾新鮮喎食放題點少得刺身呀 三文魚腩 油甘魚 帶子 赤蝦 三文魚肥美鮮甜 仲要係魚腩位置 魚油十足呀最愛嘅比目魚西京燒 醬汁甜甜鹹鹹非常開胃 比目魚燒得外皮夠乾身 入面仲係魚油十足燒芝士年糕 冇一般油炸咁油膩 同樣地外皮煙煙靭靭入面有流心芝士餡超正飲品 甜品都係自助

餐廳嘅午市放題係可以食三小時 價錢唔貴唔怪之得咁多人排隊啦

飲品 甜品都係自助

2022-05-12 124 瀏覽
晚市開返,同朋友商量食咩晚餐,樣樣都想食🤤於是book左放題咩都有❤️一路有食開大瀛喜,貪佢食物多性價比高,地點又方便☺️依家用Apps落單,上菜速度非常之快!第一輪落咗刺身,款式好多,特別係牡丹蝦大大隻!我哋款款刺身都試啲!質素比好多放題都好!鮑魚手卷、花膠、鵝肝壽司、燒物炸物、門口仲有自助飲品巴、雪糕甜品、前菜湯任拎!花膠超大片,咬左三四啖都未食完!仲有鮑魚!真係超抵!飲品仲有梅酒清酒,今次真係飲飽食醉!最緊要價錢一啲都唔貴,咁多種嘢食任簡,位置又喺商場入面,性價比超高,食得超飽超級滿足,最後加多個雪糕🍦正呀!希望以後唔好再停晚市啦!

一路有食開大瀛喜,貪佢食物多性價比高,地點又方便☺️

花膠超大片,咬左三四啖都未食完!仲有鮑魚!真係超抵!

飲品仲有梅酒清酒,今次真係飲飽食醉!

正呀!希望以後唔好再停晚市啦!
2022-05-12
15 分鐘 (堂食)
  • 刺身
  • 壽司
2022-05-10 188 瀏覽
新界區一樣有高質放題點,今次揀呢間大瀛喜仲要喺正元朗西鐵站隔離既Yoho Mall。第一次黎元朗呢間分店,估唔到入面都好大,就算今日食早場都好爆場。呢度用QR code落單,menu由A去到K類慢慢揀。飲品係雪櫃自取,有大量飲品可以揀點餐上枱速度都幾快,又冇漏單。而且餐廳都有小量熟食同凍食,有甜品櫃可以自己夾,仲有雪糕機同雪糕櫃。刺身類選擇有好多,除左基本既三文魚、吞拿魚、帶子甜蝦果d之外,呢度仲有赤蝦、赤貝、油甘魚呢啲回本刺身壽司類一共有8款手握壽司可以揀,我就encore左帆立貝同三文魚腩,帆立貝大大件又夠厚,三文魚又夠肥,流晒口水火灸壽司同樣地有8款火灸壽司,款款都好吸引心水覺得牛肉同魚腩同大蝦係必點既創作料理有2個板面可以揀推介芝士鰻魚玉子燒,同埋鵝肝壽司手卷有鮑魚仔同海膽手卷可以揀,海膽唔腥,一啖一個岩岩好串燒有牛舌,有鰻魚,燒菠蘿同蝦牛舌夠曬爽,燒菠蘿好多汁燒物+炸物私心推介芝麻雞翼,炸到外皮脆卜卜,夠晒香口,罪惡感十足。點左羊架,同樣上枱熱辣辣,雖然唔太大隻,但反而好嫩好多汁又帶點羶味,正!天婦羅炸粉稍為厚左d,但上枱熱辣辣,唔係一早整定既料理叫左醉鮑魚,同出面買到既差唔

飲品係雪櫃自取,有大量飲品可以揀

刺身

壽司

火灸壽司
同樣地有8款火灸壽司,款款都好吸引
心水覺得牛肉同魚腩同大蝦係必點既

創作料理
有2個板面可以揀
推介芝士鰻魚玉子燒,同埋鵝肝壽司

手卷
有鮑魚仔同海膽手卷可以揀,海膽唔腥,一啖一個岩岩好

串燒
有牛舌,有鰻魚,燒菠蘿同蝦
牛舌夠曬爽,燒菠蘿好多汁

燒物+炸物
私心推介芝麻雞翼,炸到外皮脆卜卜,夠晒香口,罪惡感十足。

天婦羅
炸粉稍為厚左d,但上枱熱辣辣,唔係一早整定既

料理
叫左醉鮑魚,同出面買到既差唔多大細,味道係花雕酒味,凍食

鍋物
點左壽喜燒牛肉鍋,一鍋入面有菜,有豆腐,有幾片牛肉,絕對唔會將貨就價
2022-05-06