2023-09-20
今日同朋友黎左元朗勁食放題 , 之前已經食過一次 . 高質又抵食 , 所以今次再帶多次朋友黎 encore 首先嗌個刺身拼盆 , 可以自己組合 , 黎到仲有乾冰令到個擺盆勁打卡 able . 中意食三文魚同甜蝦既我地嗌左大量 , 食材用料都好新鮮 , 完全唔洗擔心 . 三文魚好肥美 , 帶子新鮮夠嫩滑 , 赤貝夠爽口 , 甜蝦蝦肉好鮮甜 另外連鵝肝壽司都有 , 真係回哂本 , 不過驚飯類太飽唔敢叫太多牛肉壽喜燒 , 非常值得一試 , 好鮮甜重點佢既燒榴槤 , 榴槤波波都好高質 , encore 左勁多次 . 榴槤波波好爆汁 , 外皮脆卜卜 , 入面既榴槤餡超香濃 , 仲要熱辣辣 , 估唔到日式放題都包埋任食榴槤 , 完全回哂本 , 中意食榴槤既人一定唔可以錯過最驚喜係佢連酸菜魚都有 , 食日本菜食到厭可以轉下中菜 , 魚肉夠嫩滑 , 唔太辣岩哂食唔到辣既人牛舌燒 , 好香牛味好軟腍.連甜品種類都超多 . 其中揀左幾款試 , 每款都好高質 . 最中意佢既 tiramisu , 甜而不膩
牛肉壽喜燒 , 非常值得一試 , 好鮮甜