2023-04-07 320 瀏覽
同朋友慶祝生日緊係揀放題,任飲任食咁先滿足!今次我地去左旺角既極尚大喜屋,裝修好新淨好光鮮,一入到去以為去左酒店食buffet咁。出面熟食區有多款炸物,八爪魚丸,正!最surprise既係白酒同sake都係任飲!如果你係酒鬼既話就好抵!飲品櫃竟然有珍珠奶茶添,同埋軟雪糕機提供新鮮雪糕,甜品款式又多,真係好出色!到重頭戲喇,刺身!!!三文魚勁厚勁大塊勁鮮甜!甜蝦赤貝亦好新鮮冇雪藏味,上菜速度快,大胃王可以狂refill!仲有多款特色壽司,賣相靚又好食,全部都係bite size細細份,唔會好快食飽你。高度推介:黑松露帶子拖羅蓉塔,芝士飛魚籽玉子燒每樣我都食左4舊,回味無窮!最最最最最最最最最最正同最值得一提既係呢間分店有得任食燒蠔、干鮑同埋花膠!樣樣都好貴架大佬,仲要整得勁好食,唔食返兩碟都對唔住自己!埋單每人大約$300,瘋狂地任飲任食兩個鐘,夫復何求!!
同朋友慶祝生日緊係揀放題,任飲任食咁先滿足!

出面熟食區有多款炸物,八爪魚丸,正!

高度推介:黑松露帶子拖羅蓉塔,芝士飛魚籽玉子燒
每樣我都食左4舊,回味無窮!

樣樣都好貴架大佬,仲要整得勁好食,唔食返兩碟都對唔住自己!

埋單每人大約$300,瘋狂地任飲任食兩個鐘,夫復何求!!
2023-04-07 233 瀏覽
今晚食極上大喜屋,聽講佢最近新加咗全香港得佢獨有嘅乾鮑魚任食同埋川式燒蠔即燒即食,啱晒我!所以即刻訂位試吓先。餐廳喺雅蘭中心四樓,地鐵一出就係大喜屋果然係全港第一放題集團,去到時已經人山人海。刺身新鮮呢啲已經係基本條件,我最欣賞係佢嘅創作壽司,冇因為係放題店嘅出品而粗製濫造,睇吓啲相真係件件都做得好精美㗎。最鍾意係佢嘅拖羅蓉壽司,一食就知新鮮貨色,唔似其他舖頭食嗰啲又腥又霉。重點一嘅乾鮑,我嗌親嘅每一round出嘅鮑魚都係色香味俱全,鮑魚汁調配得好,令到本身已經煮得軟腍嘅乾鮑更加鮮味,絕不欺場!就咁食乾鮑都差啲食飽,好彩仲記得另一招牌川式即燒生蠔。燒蠔原殼上,佢調製嘅辣椒蒜蓉同隻蠔一齊燒,食落好有川式風味呢,啲蠔仲要粒粒都好似廣島蠔咁大粒,鹹鮮惹味,食到我停唔到口!其實佢仲有好多其他特色嘢食,例如燒乳鴿,蝦多士等等,每樣食咗啲水準都唔錯。甜品方面,有隻朱古力脆皮雪糕批好好食,出面啲放題店又唔多見有呢個牌子,大家下次去可以食多啲。而家已經諗緊訂定下次幾時再去食,要再掃食鮑魚同燒蠔!!

餐廳喺雅蘭中心四樓,地鐵一出就係
大喜屋果然係全港第一放題集團,去到時已經人山人海。

而家已經諗緊訂定下次幾時再去食,要再掃食鮑魚同燒蠔!!
2023-03-28
2023-04-06 319 瀏覽
不是公眾假期,去問收銀員,說要提前收公眾假期錢,收多每一位20快錢,還要提前一個小時買單,簡直就是無理,太過分的要求了,東西吃得也一般般,不建議吃,不會有下次了,建議大家去大滿贏吃

2023-04-06
雅蘭新開放題🍣極尚大喜屋.新開張既放題啊!環境好新淨,啲杯碟餐具都有煥然一新既感覺🤩.🐟刺身既裝飾都好靚,有擺過心機喎~三文魚、油甘魚、北海道鮮帶子、北寄貝、甜蝦、極品大赤蝦🦐
今次仲有松葉蟹腳,好鮮甜呢🦀🦀🦀.🍣壽司都試不少,款款都好吸引黑松露帶子拖羅蓉塔、牛油果醬拌松葉蟹肉🦀白松露油甘魚腩、黑松露大赤蝦🦐鹽燒三文魚腩、龍蝦沙律甜蝦多士、海膽軍艦🍣.熟食都唔好錯過呀‼️食物有新野~全港首間可以任食干鮑,仲有即燒川式燒蠔🦪其他有避風塘軟殼蟹🦀、牛油炒粟米🌽、鹽燒牛舌👅(認真第一次放題個牛舌唔韌,好味道)鹽燒雞軟骨串就爭少少,油林林燒得唔脆口芝麻雞翼同紫心香芋丸都必點~嗌左少少飽肚既香草牛油煮鮮大蜆鍋🍲、黑蒜油豬軟骨拉麵🍜.雪糕有即吱既巨峰提子乳酪雪糕🍇最緊要唔好錯過Häagen-Dazs,見個個都幾杯咁拎返位就知🍦🍦🍦
雅蘭新開放題🍣極尚大喜屋
新開張既放題啊!環境好新淨,啲杯碟餐具都有煥然一新既感覺🤩
🐟刺身既裝飾都好靚,有擺過心機喎~
三文魚、油甘魚、北海道鮮帶子、北寄貝、甜蝦、極品大赤蝦🦐
今次仲有松葉蟹腳,好鮮甜呢🦀🦀🦀

🍣壽司都試不少,款款都好吸引
黑松露帶子拖羅蓉塔、牛油果醬拌松葉蟹肉🦀
白松露油甘魚腩、黑松露大赤蝦🦐
鹽燒三文魚腩、龍蝦沙律甜蝦多士、海膽軍艦🍣

鹽燒雞軟骨串就爭少少,油林林燒得唔脆口
芝麻雞翼同紫心香芋丸都必點~
嗌左少少飽肚既香草牛油煮鮮大蜆鍋🍲、黑蒜油豬軟骨拉麵🍜

雪糕有即吱既巨峰提子乳酪雪糕🍇
📌極尚大喜屋食物款式多而且有質素,刺身、日式料理外,最愛四川燒蠔🦪加上乾鮑、壽司🍣天婦羅任吃,飲品、甜品應有盡有,性價比高,回本無難度🤭✴️油甘魚、三文魚厚切三文魚色澤鮮嫩,油甘魚入口甘香,推薦必食❣️✴️赤蝦、松葉蟹腳放題食到松葉蟹腳頗驚喜,蟹肉鮮甜多汁🦀赤蝦大隻爽彈,肉質鮮甜✴️鵝肝壽司、海膽壽司鮮嫩嘅鵝肝入口即溶,配上香蔥香味十足仲有任食海膽壽司,奢華享受😚✴️川味燒鮮蠔蠔肉表面微焦,內裡鮮嫩多汁,配上香辣調味料,香口惹味✴️吉品乾鮑花膠盛🥘吉品乾肉質細膩,口感煙韌,煮得入味加上軟腍花膠,任食都依然高質✴️蒜蓉粉絲蒸扇貝扇貝配蒜蓉十分惹味,金黃炸蒜蒜香十足,粉絲都好入味🤤✴️西京燒比目魚魚皮香脆,魚肉細嫩,食到魚油香✴️鹽燒牛舌、燒香草羊鞍燒香草羊鞍以香草、黑椒醃製,肉質🍖厚身又多汁✴️蒲燒鰻魚醬汁香濃,啖啖軟糯,鍾意鰻魚不妨多點幾份😚✴️榴槤炸彈脆卜卜外層包住流心榴連醬,外脆內軟✴️甜品、飲品最受歡迎的Haagen Dazs、自家製甜品紙包飲品、冷泡茶,仲有任飲的啤酒同冷熱清酒🍶
📌極尚大喜屋

食物款式多而且有質素,刺身、日式料理外,最愛四川燒蠔🦪

✴️油甘魚、三文魚
厚切三文魚色澤鮮嫩,油甘魚入口甘香,推薦必食❣️

✴️赤蝦、松葉蟹腳
放題食到松葉蟹腳頗驚喜,蟹肉鮮甜多汁🦀
赤蝦大隻爽彈,肉質鮮甜

✴️鵝肝壽司、海膽壽司
鮮嫩嘅鵝肝入口即溶,配上香蔥香味十足
仲有任食海膽壽司,奢華享受😚

✴️川味燒鮮蠔
蠔肉表面微焦,內裡鮮嫩多汁,配上香辣調味料,香口惹味

✴️吉品乾鮑花膠盛🥘
吉品乾肉質細膩,口感煙韌,煮得入味
加上軟腍花膠,任食都依然高質

✴️蒜蓉粉絲蒸扇貝
扇貝配蒜蓉十分惹味,金黃炸蒜蒜香十足,粉絲都好入味🤤

✴️西京燒比目魚
魚皮香脆,魚肉細嫩,食到魚油香

✴️鹽燒牛舌、燒香草羊鞍
燒香草羊鞍以香草、黑椒醃製,肉質🍖厚身又多汁

✴️蒲燒鰻魚
醬汁香濃,啖啖軟糯,鍾意鰻魚不妨多點幾份😚

✴️榴槤炸彈
脆卜卜外層包住流心榴連醬,外脆內軟

✴️甜品、飲品
最受歡迎的Haagen Dazs、自家製甜品
紙包飲品、冷泡茶,仲有任飲的啤酒同冷熱清酒🍶
我食放題通常都去旺角創興,最近先知原來佢搬左鋪去雅蘭😳,環境大左好多🥰新裝修,夠哂光猛全卡位咁濟,比以前坐得更舒適☺️ 連自助區都大左好多,夾野都唔洗咁逼🫶🏻-星期一至四:💵5:30-7:30 $288/位✨另設加一‼️‼️全港首間放題任食干鮑️‼️‼️‼️仲有燒川式燒蠔、Häagen-Dazs‼️-💕 刺身松葉蟹腳:新鮮唔霉,容易拆!泰式虎蝦:口感爽脆,酸汁唔會過酸。💕 壽司牛油果醬吞拿魚:必食😍吞拿魚新鮮口感細嫩冇筋💕 一品料理皇牌燒乳鴿王:估唔到都幾好食😳燒得香,肉質唔鞋口川燒珍寶鮮蠔燒:好大粒好飽滿又多汁😱同串燒店既差不多,好惹味❗️金湯慢煮鮑魚花膠盛:花膠軟腍☺️仲多左鮑魚😱好彈牙😍-❤️ 自助區前菜、炸物、熟食、海鮮、水果、飲品、甜品、自制雪糕🍦🧡炸物:日式餃子🥟、小丸子💛熟食:兩款湯、一款糖水、四款熱食酸菜魚:有驚喜😳魚好滑,味道又夠酸💙海鮮:青口、蝦💚飲品鮮榨果汁、燒酒白酒梅酒清酒🍶、羅漢果茶、菊花蜜、冷熱紙包罐裝飲品、椰青水、自家冷泡茶,連自家珍珠奶茶都有😱💜甜品:甜品櫃有芝士蛋糕🍰、朱古力蛋糕🍰、泡芙、布丁等,雪櫃仲有雪條雪糕🍦,包括Häagen-Dazs仼食😍另外,仲有自家煲既糖水-椰

星期一至四:
💵5:30-7:30 $288/位
✨另設加一
‼️‼️全港首間放題任食干鮑️‼️‼️
‼️仲有燒川式燒蠔、Häagen-Dazs‼️
💕 刺身
松葉蟹腳:新鮮唔霉,容易拆!
泰式虎蝦:口感爽脆,酸汁唔會過酸。

💕 壽司
牛油果醬吞拿魚:必食😍吞拿魚新鮮口感細嫩冇筋

💕 一品料理
皇牌燒乳鴿王:估唔到都幾好食😳燒得香,肉質唔鞋口
金湯慢煮鮑魚花膠盛:花膠軟腍☺️仲多左鮑魚😱好彈牙😍

❤️ 自助區
前菜、炸物、熟食、海鮮、水果、飲品、甜品、自制雪糕🍦

🧡炸物:日式餃子🥟、小丸子

💛熟食:
兩款湯、一款糖水、四款熱食
酸菜魚:有驚喜😳魚好滑,味道又夠酸

💙海鮮:青口、蝦

💚飲品

💜甜品甜品櫃有芝士蛋糕🍰、朱古力蛋糕🍰、泡芙、布丁等,雪櫃仲有雪條雪糕🍦,包括Häagen-Dazs仼食😍另外,仲有自家煲既糖水-椰汁燉鮮奶、芋圓紅豆椰果仙草,餐牌中仲有花膠燉鮮奶❗️

芋圓紅豆椰果仙草:必食,有地瓜芋泥紫薯味芋圓,煙煙韌韌👍🏻又唔會太甜,放題食得多,配仙草好清爽,解油膩感😆。
花膠燉鮮奶:叫左兩次❗️有次仲熱辣辣,鮮奶味好香濃☺️花膠細細粒,口感微微煙韌感,幾得意。

環境:8/10
金湯慢煮鮑魚花膠盛
牛油果醬吞拿魚
川燒珍寶鮮蠔燒
皇牌燒乳鴿王
📍#極尚大喜屋 (旺角)旺角彌敦道639號雅蘭中心4樓♡人均消費: $1016 @ 3🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺今次再訪旺角極尚大喜屋,最鐘意呢度食物款式夠多,以放題黎講 質素真係很不錯~~~當日去到門口大排長龍~自助區有唔同既熟食、冷盤、飲品區、甜品區、仲有湯水,第一round已經target左好多想食既食物😝❣️刺身、火炙壽司▪️帶子、極品大赤蝦、三文魚各類刺身用料新鮮,而且都幾厚切,入口鮮美▪️松葉蟹角肉質帶有淡淡既甜味及鮮味,鮮甜嫩滑▪️海膽壽司海膽既質素唔錯 入口帶少許鮮甜▪️鵝肝芝士鰻魚壽司鵝肝與芝士的濃郁,兩者真係完美結合,口感豐富而不失細膩,超好食🥹 忍唔住再encore!❣燒物▪️蒲燒鰻魚▪️燒扇貝▪️燒蠔▪️燒翠肉瓜燒物方面,蒲燒鰻魚、燒扇貝、燒蠔和燒翠肉瓜也都幾出色! 蒲燒鰻魚係必點‼️一定要叫‼️ 超肥美又無骨~ 燒翠玉瓜係另一驚喜之作,抱住叫得太多肉,所以叫返少少蔬菜類平衡下嘅心態,估唔到水準超出預期~ 翠玉瓜好多汁,超級Juicy ~ 而扇貝同蠔就同預期差唔多,幾多蒜蓉幾惹味。❣️炸物▪️脆炸貓山王炸物來講,一定係最鍾意食脆炸貓山王💕 裏面嘅榴槤蓉好香,食完一舊之後會忍唔住追住食

📍#極尚大喜屋 (旺角)
旺角彌敦道639號雅蘭中心4樓

♡人均消費: $1016 @ 3

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

❣️刺身、火炙壽司
▪️帶子、極品大赤蝦、三文魚
各類刺身用料新鮮,而且都幾厚切,入口鮮美
▪️松葉蟹角
肉質帶有淡淡既甜味及鮮味,鮮甜嫩滑
▪️海膽壽司

▪️燒蠔
▪️燒翠肉瓜

❣️炸物
▪️脆炸貓山王
炸物來講,一定係最鍾意食脆炸貓山王💕 裏面嘅榴槤蓉好香,食完一舊之後會忍唔住追住食😆

甜品
甜品方面,有盒裝豆腐花、乳酪、多款雪條同雪糕選擇😝 當日所見最搶手就係Häagen-Dazs雪糕😂 焦糖脆脆真係超好味! !

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
2023-04-04 458 瀏覽
極尚大喜屋旺角彌敦道639號雅蘭中心4樓4/F, Grand Plaza, 639 Nathan Road, Mong Kok地方好大呀, 新舖裝修都是新簇簇的, 雅蘭中心 MTR 一出, 行30秒就到, 地理位置比以前更方便。BOOK 了位同友人來吃放題, 見MENU上都轉了, 加了些新食品。放題中竟然有任食乾鮑, 見佢單張, 是重全港第一間有任食乾鮑的日本放題餐廳。不去QR落單, 重點先叫金湯慢煮吉品干鮑魚來食, 干鮑有嚼勁咬口, 不輸酒樓的出品,估唔到日式放題竟然有得食, 重點推薦, 是刺身以外回來之位以前放題食開燒雞翼, 太普通食到悶, 比你新意思, 食皇牌燒乳鴿王乳鴿, 炸到好香, 個肉極之入味, 放啤酒一流。話曬是日或放題, 當然我們也叫了很多刺了壽司同日本食物啦, 放上照片給大家視吃。朋友鐘意食蠔, 呢度架蠔是即叫即燒, 加了好多香料調味粉, 熱辣辣又多汁食得過癮。汽水雪糕任食 , SURPRISE haagen dazs 任食
極尚大喜屋
旺角彌敦道639號雅蘭中心4樓

2023-04-03 259 瀏覽
大喜屋嘅放題專門店,依家的賣點就係全香港第一間放題店有任食乾鮑同埋即燒川式燒蠔嘅店舖位置方便就腳,就喺旺角E出口雅蘭中心4樓去到時門口已經排滿人,好彩我有book位,門口侍應姐姐都好醒目,好快安排到入座一嚟到梗係先嗌個刺身拼盤,大喜屋嘅刺身係信心嘅保證,新鮮好質感不在話下,仲要厚切同埋脂肪分佈均勻,從來冇令我失望!之後就嘆乾鮑喇!鮑魚係連同花膠一齊上碟,估唔到任食嘅乾鮑質素都咁高!鮑魚汁濃稠鮮味,鮑魚都爽彈有口感,連帶花膠撈埋啲鮑魚汁都提升咗一個層次,最後我encore咗六碟😋至於佢另一個招牌川燒生蠔呢,我覺得仲正過鮑魚,絕對唔係坊間嗰啲蠔豉仔,隻隻都圓潤爆滿,川味燒汁麻辣惹味,即燒熱辣辣當然吸引啦!好似返咗大陸啲串燒店嘅感覺呀!其他嘢食例如炸物燒物呢啲,一貫大喜屋集團嘅高質素,最驚喜係甜品Haagen dazs雪糕任食😍
店舖位置方便就腳,就喺旺角E出口雅蘭中心4樓

2023-03-28
聽講旺角雅蘭中心新開了「大喜屋」,今晚就去跟朋友開餐!通關後,現場好多大陸人,不過環境大座位多,等了約15分鐘就入座;每人$278加一,真心容易回本!自助吧有青口、鮮蝦,啱晒唔想等的客人!飲品方面,除了果汁外,看到一整幅牆都是形形色色的飲品:汽水、果汁、茶、甚至連啤酒都有,真係想飲乜都有!不過,最意想不到的是竟然有珍珠奶茶,過過咁多次自助餐都係第一次見!不過,味道就一般般了!食物方面,首推川式燒蠔,啖啖juicy到爆汁!另外,日式餐廳竟然有任食乾鮑!雖然似罐頭鮑,但任食真係回本必食!一大盤魚生,有埋楓葉裝飾,正!全部厚切,啖啖肉,絕對無慳錢偷功減料!海膽壽司,真係外面放題好難食到!蟹子壽司上的蟹子真係多到滿瀉呢!海哲和其他創意壽司都好掂,最後嚟round Haagen Dazs雪糕,抵返晒!

聽講旺角雅蘭中心新開了「大喜屋」,今晚就去跟朋友開餐!

自助吧有青口、鮮蝦,啱晒唔想等的客人!

珍珠奶茶

食物方面,首推川式燒蠔,啖啖juicy到爆汁!
川式燒蠔

乾鮑

魚生放題

海膽壽司

創意壽司

海哲

雪糕
2023-03-29
15 分鐘 (堂食)
珍珠奶茶
海哲
雪糕
  • 魚生拼盤
2023-04-01 791 瀏覽
喺雅蘭中心新裝修的大喜屋,比舊間光鮮企理好多,自助區好多嘢食揀,同埋refill得好快,而家放題都與時進步,好多自家製台式飲品,有勁多款冷泡茶,仲有珍珠奶茶,雪糕都勁多款 ,最推薦係haagen dazs任領,仲要有4款味揀❤️Qr code落單,食物都黎得快而準。任食干鮑,仲有花膠,而即燒川式燒蠔同蒜蓉粉絲蒸扇貝,係我至愛仲有乳鴿,兩個人都忍唔任食左3隻,好食過一般酒樓,即燒熱辣辣,皮脆內嫩!計返每人都係3百幾左右,
喺雅蘭中心新裝修的大喜屋,比舊間光鮮企理好多,
自助區好多嘢食揀,
雪糕都勁多款 ,
最推薦係haagen dazs任領,仲要有4款味揀❤️

Qr code落單,食物都黎得快而準。
任食干鮑,仲有花膠,

而即燒川式燒蠔同蒜蓉粉絲蒸扇貝,係我至愛

計返每人都係3百幾左右,
2023-04-01 455 瀏覽
朋友帶我嚟呢間新分店,環境好舒服呀!好快就坐滿人喇😋嚟到呢度就係要瘋狂食魚生刺身!!呢度嘅刺身都好新鮮,好大份,好厚!食到好滿足呀😋😋😋連燒蠔都係任食,超開心呀🥳啲燒蠔燒得好好食,啱啱好熟,火候控制得好好!多蒜好正😚😚壽司🍣件件都好正!連海膽呢啲名貴食材都有好開心😁咁肚餓都係要叫啲飯落吓肚😆卷物又特別又好味😋叫咗少少試熟食一樣係勁吸引🤤連蒸魚都有!!!!如果我個胃再大啲就好喇🐒🐒好大個雪櫃呀!野飲係任飲😋😋見到都夠晒興奮😆除咗雪櫃啲凍飲之外,仲有啲茶包、冷熱水機可以沖吓茶飲仲有咖啡機添呀!沖出嚟嘅咖啡☕️好好飲😇
朋友帶我嚟呢間新分店,環境好舒服呀!

好快就坐滿人喇😋

嚟到呢度就係要瘋狂食魚生刺身!!
呢度嘅刺身都好新鮮,好大份,好厚!
食到好滿足呀😋😋😋

連燒蠔都係任食,超開心呀🥳
啲燒蠔燒得好好食,啱啱好熟,火候控制得好好!多蒜好正😚😚

壽司🍣件件都好正!
連海膽呢啲名貴食材都有好開心😁
咁肚餓都係要叫啲飯落吓肚😆

卷物又特別又好味😋叫咗少少試

熟食一樣係勁吸引🤤連蒸魚都有!!!!
如果我個胃再大啲就好喇🐒🐒

好大個雪櫃呀!野飲係任飲😋😋
見到都夠晒興奮😆

除咗雪櫃啲凍飲之外,
仲有啲茶包、冷熱水機可以沖吓茶飲
仲有咖啡機添呀!沖出嚟嘅咖啡☕️好好飲😇
2023-03-31 667 瀏覽
原來雅蘭中心呢邊開咗大喜屋呀!!!勁近旺角站一出嚟就係啦!!!6點嚟到已經好多人排晒隊等入去食喇🤩😋大家都好開心好興奮咁呀❤️呢間分店啲位坐得好舒服呀😍😍啲刺身超級新鮮🤩🤩仲有啲特色壽司都好正,又靚又好食!❤️龍蝦沙律甜蝦多士❤️黑松露帶子拖羅蓉塔❤️芝士飛魚籽玉子燒❤️牛油果醬拌松葉蟹肉每次食大喜屋都一定會拎嘅青口😋😋😋超好味😋加埋啲檸檬汁同醬真係100分!!!!好驚喜呀!有燒蠔🤤🤤🤤連燒蠔都係任食!!!平時出去食一隻都好貴㗎任食..太幸福了吧🤤🤤🤤好多熟食,都好有水準❤️檸檬雞❤️蒸魚❤️鮑汁豬手❤️酸菜魚
原來雅蘭中心呢邊開咗大喜屋呀!!!
勁近旺角站
一出嚟就係啦!!!
6點嚟到已經好多人排晒隊等入去食喇🤩😋
大家都好開心好興奮咁呀❤️
呢間分店啲位坐得好舒服呀😍😍

刺身超級新鮮🤩🤩
仲有啲特色壽司都好正,又靚又好食!
❤️龍蝦沙律甜蝦多士
❤️黑松露帶子拖羅蓉塔
❤️芝士飛魚籽玉子燒
❤️牛油果醬拌松葉蟹肉

每次食大喜屋都一定會拎嘅青口😋😋😋
超好味😋加埋啲檸檬汁同醬真係100分!!!!

好驚喜呀!有燒蠔🤤🤤🤤
連燒蠔都係任食!!!平時出去食一隻都好貴㗎
任食..太幸福了吧🤤🤤🤤
好多熟食,都好有水準
❤️檸檬雞
❤️蒸魚
❤️鮑汁豬手
❤️酸菜魚

2023-03-30 484 瀏覽
二月份先搬到去旺角雅蘭中心嘅極尚大喜屋任食放題,佢哋嘅刺身都好出色,刺身新鮮,仲有長腳蟹,肉質感鮮甜,三文魚腩又厚切👍佢哋嘅天婦羅都好香脆,炸得啱啱好,唔會覺得太油膩😋最估唔到係會有燒乳鴿食~放題有乳鴿食都幾特別,我哋叫咗每人一邊食好入味,仲encore再叫😅另外,佢地嘅壽司🍣都整得唔錯,材料夠新鮮,鵝肝壽司細細舊一口一啖,正焗蒜蓉焗帶子啦,子然蒜蓉焗蠔🦪,避風塘軟殼蟹🦀勁多炸蒜覆蓋,低下又有炸魚皮,脆脆好香口😋蒲燒西京魚~煎得好香好滑好似食緊銀鱈魚😋不過黑椒蜜汁一口牛~肉質比較韌,清酒煮蜆味還可以,份量不是好多!燒牛舌,雞翼,燒雞軟骨串及燒香草羊鞍~好正,唔會有太多肥膏,所以得少少羊臊味,見枱枱都好多人order仲有燒菠蘿好甜,牛油粟米等等....仲有梅清酒梅酒apple cider,當然唔會放過我喜歡飲嘅梅酒,清酒🍶還有好多各式各類嘅茶,冷熱飲品,,...甜品就叫咗花膠燉鮮奶蛋好滑,炸貓山王榴槤啲汁流出嚟好正呀,炸鮮奶都有,嫌外皮厚佐小小,佢哋嘅雪糕雪條好選擇🍦🍨總括而言,值得一試!👍太多野食,都食唔哂所有野,兩個鐘真係唔夠時間😅有部份都未食,已經要捧住個肚夠鐘離開,下次要再試其他
蒲燒西京魚~煎得好香好滑好似食緊銀鱈魚😋
仲有燒菠蘿好甜,牛油粟米等等....
佢哋嘅雪糕雪條好選擇🍦🍨
總括而言,值得一試!👍
太多野食,都食唔哂所有野,
兩個鐘真係唔夠時間😅
有部份都未食,已經要捧住個肚
夠鐘離開,下次要再試其他野😅
2023-03-29
10 分鐘 (堂食)
  • 乳鴿王
2023-03-29 361 瀏覽
這間新開的日本放題餐廳比同類型的其他有更豐富的食物、飲品和甜品首先是刺身盤,裡面有松葉蟹角、極品大赤蝦、油甘魚和北海道帶子等海鮮,每一樣食材都很新鮮,肉質細膩,非常美味。接下來是卷物鵝肝芝士鰻魚壽司,鰻魚肉質鮮嫩,鵝肝和芝士的搭配非常特別,每一口都讓人回味無窮。一品料理、燒物、串燒的選擇也很多其中非常推薦金湯慢煮吉品干鮑花膠和金蒜蓉粉絲蒸扇貝🥰干鮑和花膠煨得非常入味,肉質鮮嫩,金湯的味道也很濃郁,應該是全港首間放題任食干鮑😍粉絲蒸扇貝則很惹味,尤其粉絲吸索了扇貝的鮮甜,蒜香味道也很香😋😋另外也要試試川式燒蠔😚燒羊鞍和燒牛舌都烤得很入味,肉質也非常嫩,加上鮮美的口感,讓人愛不釋手。泰式生蝦則是酸辣可口,非常適合作為開胃菜最後,這家放題餐廳的甜品選擇非常豐富,有各種款式的蛋糕和雪糕,讓人垂涎欲滴。同時,還提供奶茶等飲品,很豐富

接下來是卷物

一品料理、燒物、串燒的選擇也很多