2023-05-12 533 瀏覽
放工想和朋友詳談,去放題店就是其中一個好選擇!多種食物飲品任你選,再貪心的胃口都可滿足到,又可坐個半鐘,何樂而不為?聽到這間放題除了常見的壽司、刺身外,還有川式燒蠔!應該別家放題店沒有,我們就點了試試!味道特別,新鮮生蠔加上店家特調調料、香料再燒,辣味濃郁,蠔肉鮮嫩,口感十分美味。如果你喜歡辣食,絕對要嘗試一下!而當然不得不狂點刺身!這裡的刺身很新鮮,沒有過咸或肥膩的感覺。而且每件都相當大份,厚身,包你回味。壽司的選擇也相當多!讚。不得不提飲品吧的心思,不只有各類啤酒,還有各種店家提供的冷泡茶,甚至有梅酒,白酒,清酒提供!任飲!真心佩服!性價比高,回頭率自然高!

聽到這間放題除了常見的壽司刺身外,還有川式燒蠔!應該別家放題店沒有,我們就點了試試!

性價比高,回頭率自然高!
1K
2023-05-10 567 瀏覽
雅蘭開左極尚大喜屋,新店好大呀,樓底高新淨光猛,坐得ok舒服👌🏻坐低即叫刺身拼盤,最中意赤蝦同埋魚類刺身,夠新鮮大隻,三文魚腩同油甘魚都切得好厚,口感一流👍🏻壽司多款唔在講,唔會飯多料少好均真👍🏻仲有鵝肝同海膽依d高價食材,海膽軍艦都無欺場,性價比高!!必食即燒川式燒蠔,蠔肉多汁,川式燒勁惹味! 見到店員棒住一盤一盤係咁出餐,好受歡迎!燒物串燒全部上枱都係新鮮熱辣,唔係燒好左放係度個種!! 羊架厚肉口感軟熟,羊味好香。芝麻雞翼出哂名好食,香芋炸波波,食到勁飽!! 最尾叫埋燒菠蘿🍍香甜多汁解膩一流🫶🏻自助區都幾大,冷盤,熱食,雪糕等等都好多款,除左一般野飲,連sake都可以任飲,$300零蚊可以咁食法,抵到爛🤚🏻

2023-05-09 320 瀏覽
原來旺角都有極尚大喜屋鍾意食刺身壽司聚會一定要揀放題有多款食物揀又係任食岩晒唔同人刺身拼盤三文魚一定係必食今日三文魚好肥美北寄貝好爽口啖啖肉帶子好大粒軟熟鮮甜壽司拼盤好多款壽司選擇最鍾意佢飯好細舊食多幾件都唔會飽肚火炙壽司好出色惹味十足一品料理全港首間放題任食干鮑,又花膠又干鮑,放題黎講贏晒啦燒物有多款選擇,回本位一定係燒鰻魚啖啖肉又無骨川式燒蠔好有驚喜仲有點少得既燒菠蘿燒過後好甜又多汁甜品甜品方面,有盒裝豆腐花、乳酪、多款雪條同雪糕選擇,當日所見最搶手就係Häagen-Dazs雪糕
原來旺角都有極尚大喜屋

最鍾意佢飯好細舊
食多幾件都唔會飽肚
火炙壽司好出色惹味十足

一品料理
全港首間放題任食干鮑,又花膠又干鮑,放題黎講贏晒啦

燒物
有多款選擇,回本位一定係燒鰻魚
啖啖肉又無骨
川式燒蠔好有驚喜
仲有點少得既燒菠蘿
燒過後好甜又多汁

甜品
2023-05-06 761 瀏覽
超人氣高級日式放題🔥原來旺角舊址嘅大瀛喜結業 變咗而家喺雅蘭新鋪位嘅極上大喜屋 環境好新淨又夠闊落 喺自助區攞嘢嘅時候都攞得開心啲🤫 不過真係好多人!唔想等位嘅記得book定位~啱先睇到嘅自助區有好多唔同嘢攞 例如嘢飲、酒精飲品、熟食、海鮮、甜品 當然重點就係有H牌雪糕任攞🤭而主要食物都係喺QR code自己落單 例如回本之選嘅刺身、蟹腳;各類壽司;日式中式料理;鍋物 超多嘢食選擇!嘢食質素都好高!真係平靚正!
超人氣高級日式放題🔥

2023-05-05 570 瀏覽
一路都好想食到一間高質既放題, 呢日黎到旺角呢間極尚大喜屋, 終於俾我搵到, 好彩友人事先訂左枱, 我地訂左19:45 個轉, 19:35 上到黎成個大堂都企滿左人等入座, 我地都見到有人冇訂枱, 想即場拎位, 店員都話要等到8點個陣先知有冇位淨~ 雖然好多人等緊位, 但其實我地都係等左10-15 分鐘都入到座, 一入到去都見到入面坐滿哂人, 店員既速度其實都好快! 我地一入座就即刻落左轉剌身就去出面自助區拎野飲! 自助吧度都有好多小食可以拎住黎食住先, 有泡菜、枝豆等等~ 野飲都有好多選擇, 罐裝既茶, 咖啡機等等, 仲有啤酒、梅酒、清酒, 乜都有! 淨係自助吧都好多野揀, 仲有湯同糖水飲! 至於其他野食,佢地都係採取QR CODE落單, 刺身肥美, 多種類, 熟食都好多選擇, 有帶子同燒蠔, 全部都好好食! 漏單既情況都唔覺有~ 佢既天婦羅食物都好正! 所有炸物都熱辣辣咁出! 真係想再去食多次!

2023-05-05 8858 瀏覽
最近吃的一次非常滿意的日式放題,是在這間位於旺角雅蘭中心4樓的「極尚大喜屋」。滿意的原因在於這間「極尚大喜屋」分店地方闊落,食物質素高,種類豐富,而且不乏貴價回本食材,即使飲品也有超多選擇,上菜速度又快,又全無漏單,而最重要的一點,是午市放題任飲任吃三小時,才不過三百元左右一位,性價比實在相當之高。這放題的回本菜式,首推多款熟食,一品料理中的「金湯慢煮吉品乾鮑花膠盛」、「鮮百合上湯燴大蝦球」、「皇牌燒乳鴿王」、「金蒜蓉粉絲蒸扇貝」等都是好味又回本的菜式。特別是那「金湯慢煮吉品乾鮑花膠盛」,花膠煨得軟腍入味,乾飽也相當腍甜。即點即燒的「皇牌燒乳鴿王」上桌時還在冒煙,燒得香脆可口,水準之高,隨時比一般酒樓的出品來得更好。燒物中的「川燒珍寶鮮蠔燒」、「西京燒銀鱈魚」和「燒香草羊鞍」同樣是水準之作,可口味美。炸物方面,鹹味的「芝麻雞翼」和甜味的「脆皮炸鮮奶」也很不錯。至於吃日式放題重中之重的刺身,這裡的刺身選擇不但多,而且又夠新鮮,特別是極品大赤蝦,更是不容錯過。壽司方面,我就貴精不貴多,只點了「火炙鵝肝壽司」和「白松露油甘魚腩壽司」,都好吃。來到煮物,我倆雖然只是點了「滋補花膠燉鮮奶」,但也
來到煮物,我倆雖然只是點了「滋補花膠燉鮮奶」,但也養顏滋潤的菜式,味道不會太甜,我們都很滿意。
餐廳外圍的自助食物區,這裡也難得地有「酸菜魚」、「鮑汁豬手」、「菜肝豬肺湯」、「章魚小丸子」等供應,加上其他冷盤、小食,實在豐富極了,我吃了不少,覺得全部都挺好呢!
豐富又好味的食物又怎能缺少豐富的飲品和甜品呢?這裡的飲品選擇超多,甜品也不少,除了汽水、果汁之外,我就揀了餐廳自家製的「冷泡人參烏龍茶」做飲品,還吃了名牌哈根大師的雪糕,這頓超豐富,抵食又好味的自助放題午餐,絕對是我心目中的日式放題之選。
午餐
  • 金湯慢煮吉品乾鮑花膠盛
  • 皇牌燒乳鴿王
  • 鮮百合上湯燴大蝦球
  • 滋補花膠燉鮮奶
2023-05-04 469 瀏覽
放題一直係香港非常受歡迎。好正常,啱哂想坐得耐又乜都有得食嘅我哋!呢間極尚大喜屋開咗幾間分店。今日就黎試埋旺角店!好彩早一啲入座,成晚打後已經full booking !真係要預先訂位!最鐘意呢到乜都有得食,例牌如壽司、刺身、烤物,到各式鍋物,炸物,要乜有乜。呢到最特別仲有川式燒蠔同干鮑任食,其他地方未見到有!當然種類豐富都唔夠,無論係新鮮度,定份量都好足,最吸引我哋一食再食!平常好少點嘅鍋物類,令我好驚艷!壽喜燒牛肉鍋牛肉片多,又包埋各式蔬菜,熱辣辣壽喜燒湯底加埋生雞蛋!正到!不得不大力推介,呢道酒水供應真心非常有心思!有打泡機出嘅白酒,有暖住嘅清酒同梅酒⋯仲要任飲!真係無得輸。性價比高嘅放題,必定再番尼食!

最鐘意呢到乜都有得食,例牌如壽司刺身、烤物,到各式鍋物,炸物,要乜有乜。呢到最特別仲有川式燒蠔同干鮑任食,其他地方未見到有!

性價比高嘅放題,必定再番尼食!
2023-05-02 664 瀏覽
人氣日式放題店😍 餐廳裝潢華麗,空間非常闊落,環境乾淨企理,自取區整齊衛生,座位寬敞舒適,晚市時間人流超多,大受歡迎🥰食物質素很不錯,款式豐富,好滿足👍🏻 食到捧住個肚走😆 上菜及收碟速度快,店員服務態度很好🥰 餐廳氣氛好熱鬧,好適合家庭或一班朋友聚會🍻兩小時晚市放題 ($318/位 +10%)刺身全部好新鮮 質素高🤤👍🏻 特別推薦 三文魚、油甘魚、赤貝、大赤蝦、榮螺片😋😋壽司款式豐富又好味,仲有好多創新配搭!熟食有串燒、一品料理、炸物、天婦羅、煮物、燒物,款式應有盡有😍 自取區有多款餐前小食、海鮮冷盤、炸物、熟食、湯、生果、飲料、清酒梅酒、醬料。仲有有任食糕點、乳酪、雪條、四款口味Häagen-Dazs雪糕,同埋軟雪糕機😚

兩小時晚市放題 ($318/位 +10%)

壽司款式豐富又好味,仲有好多創新配搭!

1912 瀏覽
旺角都有高級日式放題啦😆 主打任食高質日本料理 比美居酒屋質素 旺角分店開咗冇耐 人氣超爆!想食一定要記得book位 價錢每位$278起 仲有生日優惠、長者優惠等等🤭 ====QR code嘅任點食物繁多 以下呢幾款都係必嗌‼️ 亦係回本之選᪥ 海鮮刺身有鮮甜多肉嘅嘅松葉蟹腳、新鮮鮮美嘅刺身例如池魚、帶子、赤蝦、甜蝦等᪥ 鵝肝壽司邪惡嘅代表🫣 鵝肝充滿油香 配上鵝肝醬、蔥花、芝麻及壽司飯食好夾 好味😋᪥ 海膽軍艦海膽嘅份量比得好多~ 質地creamy都幾鮮甜====除咗QR code多種食物 出面都有自助區包括任攞凍海鮮、沙律、熟食、生果、甜品、清酒、啤酒、梅酒、Haagen Dazs雪糕等等

====

᪥ 海鮮刺身

᪥ 鵝肝壽司

᪥ 海膽軍艦
海膽嘅份量比得好多~ 質地creamy都幾鮮甜
====
除咗QR code多種食物 出面都有自助區

2023-04-27 995 瀏覽
呢日早收工約左同樣大食既朋友去旺角食飯係雞煲同放題之間做選擇,最後放題取勝😎因為有得任食乳鴿(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)我真係會癲🤣乳鴿質素完全係超出我預期,一啲騷味都冇而且皮夠脆,鮮嫩多汁,我最後食咗兩隻乳鴿🫢出邊凍海鮮有海蝦,青口,蝦比較細隻但好鮮甜爽彈青口勁肥美,大隻鮮甜😋刺身帶子非常新鮮甘甜食物款式頗多,基本放題有嘅都有,另外仲有放題少見既松葉蟹腳,海膽軍艦,鵝肝壽司,蟹肉茶碗蒸,避風塘軟殼蟹同鮑魚花膠等等蒜蓉蒸扇貝及蠔幾惹味,不過就唔係用生蒜蓉而係用炸干蒜🧄比軟驚喜係滋補花膠燉鮮奶,唔會好甜,奶味好重,但面頭既花膠有啲腥我會整走唔食😝另外避風塘軟殼蟹都同樣出色,完全係出邊餐廳水準,非常酥脆😋仲有Häagen-Dazs雪糕任食,回本之選🙌🏻🙌🏻當日埋單$328連+1都係360一位cp值及質素都勁高如果平日晚市食最平268再+1真係抵到爛🙀
呢日早收工約左同樣大食既朋友去旺角食飯
雞煲放題之間做選擇,最後放題取勝😎
因為有得任食乳鴿(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)我真係會癲🤣
乳鴿質素完全係超出我預期,一啲騷味都冇
而且皮夠脆,鮮嫩多汁,我最後食咗兩隻乳鴿🫢
出邊凍海鮮有海蝦,青口,蝦比較細隻但好鮮甜爽彈
青口勁肥美,大隻鮮甜😋刺身帶子非常新鮮甘甜
蒜蓉蒸扇貝及蠔幾惹味,不過就唔係用生蒜蓉而係用炸干蒜🧄
仲有Häagen-Dazs雪糕任食,回本之選🙌🏻🙌🏻
當日埋單$328連+1都係360一位cp值及質素都勁高
如果平日晚市食最平268再+1真係抵到爛🙀
係咁既,4月26號晚一行5人訂咗5點鐘枱,入座後我同女友人就去廁所先,點知洗洗下手突然有個男人(著便服既)走咗入黎,逐格推門想知有無人比人話佢做咩入黎女廁,仲要話佢知道,話佢要做嘢,無著制服你地緊係唔知我做咩啦但當時入面有7個人,仲要出入咗2轉睇佢帶既野應該係外判清潔公司既人,最大問題係佢本人直接就衝入女廁,另一方便點解無職員清場,就安排佢係果度準備進行工作?由得佢係果度?
但當時入面有7個人,仲要出入咗2轉

2023-04-26
2023-04-26 593 瀏覽
位於香港繁華的旺角區,大喜屋放題是一家以日式燒烤為主打的餐廳。這裡有豐富多樣的美食選擇,讓顧客可以盡情享受美食的樂趣。而最近,大喜屋放題又推出了全港首間放題任食干鮑的服務,讓顧客們可以大快朵頤,盡情品嚐美味。除了干鮑之外,大喜屋放題還提供即燒川式燒蠔任食,這是一道非常受歡迎的菜品。川式燒蠔是一種獨特的烹飪方式,將新鮮的生蠔燒烤後加上川式調料,讓蠔肉更加鮮美,口感更加豐富。除了這些特色菜品外,大喜屋放題還提供了各種類型的燒烤食品,包括牛肉、豬肉、雞肉、魚類和海鮮等。每道菜品都有獨特的風味和口感,滿足不同顧客的口味需求。這裡的環境也非常舒適和寬敞,有許多座位供顧客享用美食。此外,大喜屋放題的價格也非常合理,顧客可以在不超出預算的情況下盡情享受美食。

2023-04-26 551 瀏覽
今日同朋友黎旺角聚一聚選了大家都愛的放題今天星期五晚上時段$318/人地方超大,座位全部都是卡位可以先預定座位,我地walk in排隊等左個半鐘先入得🫣大部份食物以QR code落單另外設有自助區可自取飲品🧃·沙津🥗·凍海鮮🦞·甜品🍮·熟食同炸物飲品有凍飲櫃同暖飲櫃🥴還有酒!!!有清酒🍶同梅酒,好棒♡⋯⋯食評⋯⋯♡ ☻ 4.3/5 🐟刺身十多款刺身,當中推薦三文魚有蟹腳,不過不算大,但蟹肉也不小🍤炸物天婦羅必點,最鐘意係日本小紫薯同埋蝦🍤炸到黃金色,炸到外皮脆脆的👍🏻🥩熟食粉絲蒸扇貝同焗生蠔都是必食好多蒜香同埋有得食焗海鮮麵幾開心另外各款串燒都相當值得一試蔬菜類唔會燒到乾哂,菠蘿🍍多汁清甜🥴🍻飲品推介梅酒💕同埋自家製冷泡茶🍬 甜品有蛋糕·乳酪·雪糕等等雪糕有雪糕機同杯裝有哈根大師同多款不同味道😋
今日同朋友黎旺角聚一聚
選了大家都愛的放題
今天星期五晚上時段$318/人
地方超大,座位全部都是卡位
可以先預定座位,我地walk in排隊等左個半鐘先入得🫣

大部份食物以QR code落單
飲品有凍飲櫃同暖飲櫃🥴
還有酒!!!有清酒🍶同梅酒,好棒

♡⋯⋯食評⋯⋯♡ ☻ 4.3/5
🐟刺身
十多款刺身,當中推薦三文魚
有蟹腳,不過不算大,但蟹肉也不小

🍤炸物
天婦羅必點,最鐘意係日本小紫薯同埋蝦🍤
炸到黃金色,炸到外皮脆脆的👍🏻

🥩熟食
粉絲蒸扇貝同焗生蠔都是必食
好多蒜香同埋有得食焗海鮮麵幾開心
另外各款串燒都相當值得一試
蔬菜類唔會燒到乾哂,菠蘿🍍多汁清甜🥴

🍻飲品
推介梅酒💕同埋自家製冷泡茶

🍬 甜品
有蛋糕·乳酪·雪糕等等
雪糕有雪糕機同杯裝
有哈根大師同多款不同味道😋
2023-04-25 587 瀏覽
又黎香港人最愛既放題,旺角雅蘭開左極尚大喜屋,小編個日早去夜晚真係多人都淪陷,建議要一定要訂枱🤣一入門口野飲選擇多到 ,都唔知飲咩好😂選擇性障礙🫣竟然連珍珠奶茶都有🤩仲有自助小食、前菜、生果、熟食、湯品、甜品、酒品任飲。太多野食 😂小編擇左幾樣推介 刺身類**三文魚夠肥美同厚身 、赤蝦大大隻又甘甜。壽司類 **必食吞拿魚、三文魚、蟹棒🤭🤭(小編食左好多壽司)😆回本之選💎松葉蟹棒、仲有海膽🤭任食干鮑、川式燒蠔任食🥳熱食、炸物**必食乳鴿 ,全部係熱辣辣、鮑魚花膠、蒜蓉蒸帶子 (係大大隻帶子🤤) 、蒜蓉蒸蠔(蠔身飽滿) 、花膠燉鮮奶🤤唔甜又香濃 甜品**H牌雪糕必食 🫣仲有牛奶布丁必食性格比小編就覺得性格比高 ,如果同我一樣鍾意食壽司 其實只係食壽司已經好抵😆非常推介19:00前黎食仲有折 計返$2xx-$3xx 👍🏻

一入門口野飲選擇多到 ,都唔知飲咩好😂

太多野食 😂小編擇左幾樣推介
刺身類**
三文魚夠肥美同厚身 、赤蝦大大隻又甘甜。

壽司類 **
必食吞拿魚、三文魚、蟹棒🤭🤭
(小編食左好多壽司)😆

回本之選💎
松葉蟹棒、仲有海膽🤭任食干鮑、川式燒蠔任食🥳

熱食、炸物**

甜品**
H牌雪糕必食 🫣仲有牛奶布丁必食

性格比
2023-04-25 269 瀏覽
旺角大喜屋由於今日早收工,特登約咗個老朋友出去旺角睇吓有咩好食嗰度開啟依隻放題,旺角來講要食放題不二之選一定就係大喜屋啦,因為佢哋個性價比較好首先就係食佢哋嘅刺身,佢哋嘅刺身選擇都好多,有三文魚鮑魚等等全部都好新鮮另外串燒都有好多選擇如有牛舌,又有羊架更加有雞軟骨,絕對有你想食嘅嘢另外其他熟悉嘅種類都幾多到連平時酒樓食開嘅乳鴿,花膠冬菇,酸菜魚等等,種類繁多食到咁飽,當然就要食個甜品呀,估唔到佢哋竟然可以食到大牌子嘅雪糕放題,我最鍾意嘅藍莓雪糕都有得食,果然係物超所值#foodie #hkfoodstagram #hkfood #hkfoodlover #kaygorfoodie #hkig #hkfoodie #foodiehk #hkigers #hkfoodblog#hkfoodblogger #followforfollowback #likeforlikes #like #instalike #likesforlike #likeforfollow #likelike #liketime #likelikelike#likes #foodie #foodielady #foo
旺角大喜屋

#likes #foodie #foodielady #foodblogger #foodstagram #hongkongfoodie