2016-12-05 911 瀏覽
朋友生日表示想試下呢間升級版放題比較下同大喜屋有咩分別,當然贊成啦位置好方便係the one附近,但一定要等一陣先入到原本比呢個價錢諗住環境會好d,但結果都係同一般放題店一樣有點迫其他食物同大喜屋分別不大,壽司更是麻麻,但刺身的確是比較新鮮美味既,但由於自己胃口唔大所以覺得唔太抵,不過慶生飯就無所謂啦

位置好方便係the one附近,但一定要等一陣先入到

• 刺身拼盤
唔知食咩好,有同事建議去食放題,咁咪去咯,還掂星期五,比較舒服。一入到去坐低,職員已經幫手倒豉油,服務一流~果然係網上傳說中最好嘅放題!於是我填下order紙~~無知打咩好~總之我就咩都填啦。。來左之後我就慢慢享受。。我手機鏡頭下的美食,是一片豐富
題外話/補充資料: 最好味嘅極尚大喜屋!!
2016-12-02
15 分鐘 (堂食)
門口系咁嘅!
羊鞍
牛鍋
雞翼
烏冬
哈根大師
2016-11-28 2066 瀏覽
香港人對放題總是有著永不磨滅的熱情。無論是一家大小,家庭聚會,或是兩小口,都愛偶爾讓肚皮放肆一次,吃個夠本。相比起酒店的自助餐,我認為放題的價錢更相宜而且食物更加吸引。美中不足的是,放題的餐廳環境一般比較擠迫,人也較多,環境相對比較嘈吵。如果情侶想享受寧靜的二人世界,度過一個浪漫的晚上,這兒便不是好選擇。刺身十分新鮮,種類亦很多。吉列種類很多,全部熱辣辣。海贍手卷海贍十分鮮甜。天婦羅粉漿不會太厚,不錯。燒大蝦,十分香口。甜品種類算多,主打movenpick雪糕。
刺身
刺身十分新鮮,種類亦很多。
吉列,手卷
吉列種類很多,全部熱辣辣。海贍手卷海贍十分鮮甜。
天婦羅
天婦羅粉漿不會太厚,不錯。
燒物
燒大蝦,十分香口。
甜品
甜品種類算多,主打movenpick雪糕。
吉列,手卷
2016-11-18 1965 瀏覽
近日多國親友外地來訪,連日來四出帶他們遊覽香港,緬懷昔日在港的時光。今晚就安排了一眾親友去尖沙咀The One 對面的極尚大喜屋食日式放題。這店我去過多次,往年也曾安排他們去過。極尚大喜屋地點方便,價錢$288加一,不是特別平但勝在魚生質量穩定,每次都不會參差很大。一行八人首單就點了過百片魚生,大大一盤上,拼得養眼、片片新鮮。服務也不過不失,今次壽司有新作,請款雙色花之戀及三文魚飛魚子,外表、口感都好上盛,值得一試。在這裡,不要錯過炸軟殼蟹手卷、集鮮、脆於一身。

在這裡,不要錯過炸軟殼蟹手卷、集鮮、脆於一身。
2016-11-13
  • 刺身拼盤
  • 鹽燒牛舌
  • 鹽燒海蝦
2016-11-18 1248 瀏覽
每月家庭聚會 ,今個月食放題之前同朋友食過呢間覺得唔錯就帶埋一家大細黎試下我地食第一ROUND  - 6點至8點第一ROUND梗係狂點刺身同海膽軍艦啦任食海膽軍艦真係岩哂我!!!當然亦要叫返D熱食比老人家啦佢地既炸物都唔錯   芝麻雞翼同炸蝦天婦羅都非常受歡迎之後再點既刺身甜蝦真係無得輸!!!今次竟然無漏單情況可能係因為早食  無咁多人非常建議大家食第一ROUND因為服務同質素都比食第二ROUND好
每月家庭聚會 ,今個月食放題

之前同朋友食過呢間覺得唔錯

就帶埋一家大細黎試下

我地食第一ROUND  - 6點至8點
第一ROUND梗係狂點刺身同海膽軍艦啦
任食海膽軍艦真係岩哂我!!!

當然亦要叫返D熱食比老人家啦

佢地既炸物都唔錯   芝麻雞翼同炸蝦天婦羅都非常受歡迎
之後再點既刺身
甜蝦真係無得輸!!!

今次竟然無漏單情況

可能係因為早食  無咁多人
非常建議大家食第一ROUND

因為服務同質素都比食第二ROUND好
2016-10-24
2016-11-12 1033 瀏覽
越來越差!冇下次!$288+10%這價錢有更多好的選擇!你做唔切大可唔接咁多客!由最初服務態度同食品質數都好好的,到現在連飲品都漏單,竟然還跟我說因為枱多,单單多?!比我遲落單的都上晒嘢食啦!離晒譜!
2016-11-12
30 分鐘 (堂食)
2016-11-10 900 瀏覽
男友做咗好多research 諗緊bk樂天定極尚 發現樂天個間食物數量好少 立即轉戰呢間環境唔錯可惜同隔離位差距係0講大聲啲都勁嘈親隔黎 而且張枱極細 嚟多小小野就爆。至於食物上嘅速度方面,開頭嘢飲好快,一落單就到 (可能個時個場未係好爆), 而一開頭刺身壽司都系,不過到左後期 7點打後唔知做咩比左兩張燒物單等左好耐好耐都冇野食以為甩單再叫,點知佢一嚟黎兩轉,可能係需要多啲時間燒一轉啦。 對於嘢食,食慣好西同好多個放題嘅我地當然高要求,我自己覺得佢刺身選擇唔多,得一版紙,但質素唔錯,叫左幾款刺身,最鐘意三文魚小小肥但唔太漏,甜蝦食落無雪味,只有好creamy既口感,正。而壽司方面,因為佢選擇比刺身多三倍左右,所以話佢有好多選擇。我知食放題食飯系蝕,但對於我呢個無飯不歡嘅飯桶嚟講,壽司絕對是必需的, 加上佢有啲壽司有啲特別,唔系整係得一舊肉係舊飯上面,所以我就食左好多個壽司。而No.1 之選,就一定係左口魚壽司,我自己覺得佢比三文魚更好食, 而極尚的確做得唔錯,個飯暖而有珍珠米咬口,個魚燒得岩岩好,熱熱地入口即熔但唔太漏, 而第二個係創意壽司無花果三文魚, 佢嘅特別之處我諗係個味道好開胃

壽司方面,因為佢選擇比刺身多三倍左右,所以話佢有好多選擇。我知食放題食飯系蝕,但對於我呢個無飯不歡嘅飯桶嚟講,壽司絕對是必需的, 加上佢有啲壽司有啲特別,唔系整係得一舊肉係舊飯上面,所以我就食左好多個壽司。而No.1 之選,就一定係左口魚壽司,我自己覺得佢比三文魚更好食, 而極尚的確做得唔錯,個飯暖而有珍珠米咬口,個魚燒得岩岩好,熱熱地入口即熔但唔太漏, 而第二個係創意壽司無花果三文魚, 佢嘅特別之處我諗係個味道好開胃,所以令我特別深刻。 第三個係海膽軍艦,有鹹鹹地既海水味,食佢係想補下身同回本,不過我話回本個陣男友即刻話你食咁多飯海膽得少少,埋傻啦
不過我見隔黎兩個都系咁叫呢個,咁大家覺得值唔值就見人見智啦。

食完之後即叫燒物,可惜要等好耐,等等等等等,終於黎咗我嘅至愛,雞軟骨,超香超正,鹽嘅調味啱啱好,不過頭先講左叫左兩轉,一到第2 round 就失手
, 即刻變得勁乾,而我嘅第2最鐘意,就系個魚干,不過佢都係一樣,系第二round失晒手,仲要明明total 叫左 4碟 結果只嚟咗2碟, 我知做放題係忙,但忙係米就要亂,個甩單情況對於呢間咁出名既大集團嚟講, 可能我比太期望佢嘅服務,令我太失望,仲要我覺得旺角大~喜細過佢係落單嚟嘢都做得比佢好。

訴完呢個問題講番野食先,本身平時戒口得好勁既我終於有機會食下牛肉,諗住試下佢個牛舌同牛柳粒, 可惜兩個都冇咩牛味同勁韌,咬極都咬唔開,而個燒羊肉就太重黑椒味,勁失望。 不過好彩有個霸王花靚湯同燒扇貝補返數先無咁嬲,個湯幾足料,飲落有幾多湯料,唔系得啲水,而個帆立貝配咗沙律醬好夾,令我覺得有食完想再食嘅感覺。

到左炸野,天婦羅好失敗,完全唔知食緊咩咁嘅味,而個炸鮮奶,榴槤同年糕就勁好食,勁香,系超推介既三大之選
,不過你牙唔好就唔好叫榴槤個個啦哈哈,因為個面有啲硬。

甜品時間,最好食就系每人一杯嘅哈根大師雪糕,朱古力粒粒沾滿成杯,正。第二係將牛奶布甸mix埋個朱古力波波食,超夾,對朱古力迷系必叫,不過食開甜品嘅你唔好俾太大期望,畢竟佢主打唔系甜品
p.s. 我之前講過我系半DF 因為平時食牛奶會濕疹起,但亦會偶爾食下用牛奶做既甜品(因為太鍾意食甜品),而比我再去激尚我亦會好似上面講咁食我嘅甜品之選。
  • 炸榴槤
  • 炸鮮奶
  • 創作壽司
  • 火灸左口魚邊壽司
2016-10-27 14756 瀏覽
食過幾次極尚,覺得食物質素都keep得唔錯,尤其刺身,厚切有咬口,亦尚算有鮮味,大大盤上枱,有氣勢之餘又不失味道,感覺幾好~除左刺身,兩個皇牌沙律作為頭盤都唔錯,黑松露香氣,加帶子滑滑嘅質感。另一款柚子蝦,蝦肉質唔霉,味道一般,反而柚子夠出味。多款壽司中比較偏好火炙壽司,海鹽左口魚邊同三文魚腩係必點的。三文魚腩入口即溶,肥美,左口魚邊食落較爽滑,而且燒過油花特別香。至於好多人都點嘅海膽軍艦,質素較參差,如果當日遇到甜甜地嘅海膽,唔好猶豫,叫多幾碟啦。燒物泥講大部分都幾好,個人口味鐘意燒菠蘿、燒牛舌、燒帆立貝。菠蘿厚甜多汁,仲話係有機果喎~燒牛舌係近期最愛,唔知點解突然迷上燒牛舌,厚薄適中,如果可以再薄啲會好啲,爽爽地好有肉味又好juicy,加兩滴檸檬汁更加正。再望下粒帆立貝,俾啲沙律粒粒包圍住,比平時就咁燒多幾樣味道,不過比較膩,唔食得太多。芝麻雞翼喺香港日本菜單都好常見,呢度都炸得唔錯,外皮脆雞肉滑,仲幾入味。有個熟食第一次點,黃咖哩炒蟹,個人覺得精髓在於醬汁,香香辣辣,要泥點天婦羅食唔錯~唔知點解明明好飽,臨尾都係會叫個牛肉鍋。菜多過肉,而重點想食只係個薯粉,索晒湯汁精華。呢個牛肉
唔知點解明明好飽,臨尾都係會叫個牛肉鍋。菜多過肉,而重點想食只係個薯粉,索晒湯汁精華。呢個牛肉鍋口味偏甜,薯粉都偏淋身,未必人人喜愛。
最後會送番個哈記雪糕俾你,都有幾款口味,但每次我都會要焦糖脆餅口味,對佢情有獨鍾,亦算係其中一個吸引我泥食放題嘅因素。
放題泥講,食物質素都幾高,坐又坐得舒服,服務覺得一次好過一次添,三百蚊唔算平但合理。價錢低質素低嘅放題年代已過,久不久同朋友gathering下暢談暢飲一番都唔錯丫~
  • 火灸左口魚邊壽司
  • 燒牛舌
2016-10-23 364576 瀏覽
放題是長輩們的最愛,每次安排家族飯局,日本放題總是呼聲最高。而大喜屋系列,正是芸芸放題中的大熱之選。嘗過大喜屋、極尙大喜屋、樂天大喜屋,各有它的特色,至於選吃哪一間便要視乎環境、種類、或是價格的考量,但普遍來説仍是質素的保証。這天跟家人吃放題去,選的是極尚大喜屋,價格稍高但選擇豐富,環境也較其他分店舒適一點。雖然如此,仍是略顯擠迫,這是日式放題的普遍問題,反正注重環境的客人,該不會介意多付一點光顧酒店自助餐的。訂的是首輪放題時段,此輪的客人需要在街道上排隊入座,每次路過總是蔚為奇觀,也是店方「造勢」的一種策略吧!店方貼心地為客人派發飲品,入座帶位快速而流暢。甫一坐下,便忙着剔選喜愛的食物,已不止一次光顧大喜屋,除了大熱的必食項目外,新品也是必試的一環。但在此以前,刺身拼盤必不可少。刺身方面,貝類如象拔蚌、螺片、帶子質素最佳,可以追加。三文魚、油甘魚表現平穏,可以一試。比較遜色的是甜蝦,甚不新鮮,不點為妙。壽司從來不是放題主打,平心而論放題最忌吃飽,除非賣相或食材特别,壽司還是淺嘗即可。這兒的創作壽司賣相吸引,配搭甚有創意,無論賣相及味道都比一般壽司為高。不過海膽屬極尚獨有的主打,小小的
放題長輩們的最愛,每次安排家族飯局,日本放題總是呼聲最高。而大喜屋系列,正是芸芸放題中的大熱之選。嘗過大喜屋、極尙大喜屋、樂天大喜屋,各有它的特色,至於選吃哪一間便要視乎環境、種類、或是價格的考量,但普遍來説仍是質素的保証
這天跟家人放題,選的是極尚大喜屋價格稍高但選擇豐富,環境也較其他分店舒適一點。雖然如此,仍是略顯擠迫,這是日式放題的普遍問題,反正注重環境的客人,該不會介意多付一點光顧酒店自助餐的。

刺身拼盤
壽司從來不是放題主打,平心而論放題最忌吃飽,除非賣相或食材特别,壽司還是淺嘗即可。這兒的創作壽司賣相吸引,配搭甚有創意,無論賣相及味道都比一般壽司為高。不過海膽屬極尚獨有的主打,小小的鹽水海膽算是鮮味,海膽迷之選。
海膽
炸物還是一樣的精彩,芝麻雞翼脆身香囗,五香粉夾雜顆顆芝麻,惹味非常,屬必食之選;新品貓山王味道傳神,榴槤迷必試。炸北海道鮮奶清香滑溜,也很不錯。
芝麻雞翼
貓山王
一品料理方面,普遍都水準不俗,當中以蒜片牛肉味道最佳,值得追加。咖哩炒蟹汁醬惹味,只是蟹肉偏少,淺嚐就好。燒物則是中規中矩,除燒牛舌和燒蝦以外,其他燒物如雞翼、羊架味道只屬一般而已。
蒜片牛肉
燒牛舌
串燒牛肉
燒雞翼
燒蕃薯
極尚的賣點是供應哈根達斯雪糕,只限一人一杯,不過時有特別口味雪糕可選,不可不試甜品當中以榛子口味的馬卡龍味道不錯,也有芒果糯米糍、焦糖布丁等選擇,放題而言算是有點誠意
特別口味雪糕
焦糖布丁
整體而言,極尚大喜屋的賣點在於食材方面,無論是質素或賣相方面會比同系放題為高,是值得回頭,再回頭的日式放題
2016-08-24
5 分鐘 (堂食)
芝麻雞翼
天婦羅蝦
燒菠蘿
海膽
2016-10-22 1300 瀏覽
一直都只係食大滿屋, 而依家已經開左好多好多間upgrade版放題, 每次經過都見到極尚出面都排一大條長龍, 又聽人講要早勁多黎訂位先食得, 好彩朋友一打黎都已經訂到位~呢隻刺身船真係不得了不得了, 人哋好多人都冇我哋二人咁大盤刺身, 仲要有咁靚嘅巴黎鐵塔!!!我哋第一round都嗌左勁多刺身, 仲要重點係你寫幾多, 佢真係俾足咁多你!!!!! 佢嘅刺身真係好足份量同好好味, 三文魚肥美,蝦,帶子鮮甜, 仲有初嘗嘅油甘魚都好好味!嗌左超多小食,呢個燒帆立貝見個個黎都嗌, 所以都要試下!!! 仲有佢嘅炸芝士炸芋頭都好好味!!!!佢嘅壽司有超多款, 你唔會覺得壽司食到飽, 因為呢一間係好體貼只係整個mini版本出黎~呢一間都有好多甜品俾人選擇, 而雪糕就一人一本~ 試左杯係期間限定嘅, 我見到佢雖然得一款, 但選擇都非常多~平時就咁食雪糕我都食到好多杯, 今餐真係飽到食唔落, 一本都已經足夠!!!!!呢一間真係有升級到~~~~好滿足

仲有佢嘅炸芝士炸芋頭都好好味!!!!
呢一間都有好多甜品俾人選擇, 而雪糕就一人一本~
呢一間真係有升級到~~~~好滿足
2016-10-13
2016-09-12 10178 瀏覽
吃日式放題是我另一至愛之一, 因為選擇多, 而且任食; 之前也吃過其他食店的放題, 聽聞這食店的水準比較高, 但價錢必然是會貴些, 為了品嚐美食, 於是訂枱食放題。看過openrice的介紹, 它一共有4間分店, 而尖沙咀這間分店更獲得最優秀開飯尖沙咀熱店(2015~16)和最優秀開飯日本放題熱店(2015~16),而我們選擇這分店, 相信必定是最好的選擇。我們6.00PM到達食店門口, 看到一條很長人龍,由食店門口排到差不多彌敦道, 原來是等候進場, 真是震撼啊!各位客人陸續進入食店, 侍應生以日語"歡迎各位", 感覺親切有禮。店內裝修以啡色主,  牆身、枱、椅子都是啡色; 雖然這裡沒有我最喜歡的卡位,  但一邊是梳化椅而另一邊是單椅子, 坐梳化椅那邊同樣很舒適, 由於坐位與坐位之間沒有太大距離所以有㸃兒擠迫; 燈飾則以鹵素燈為主, 感覺簡潔光亮。看一看㸃餐紙, 總共有10款選擇, 分門別類:刺身壽司 創作: 皇牌有花之戀和黑松露雙色花. 壽司 江户前:皇牌有黑松露油甘魚和海膽赤蝦壽司 火炙: 皇牌有海鹽左口魚邊和帝皇蟹捧黃金燒卷物, 手卷, 軍艦: 皇牌有海膽和芥辣八爪魚一品料理:

看一看㸃餐紙, 總共有10款選擇, 分門別類:

刺身

壽司 創作: 皇牌有花之戀和黑松露雙色花.

壽司 江户前:皇牌有黑松露油甘魚和海膽赤蝦

壽司 火炙: 皇牌有海鹽左口魚邊和帝皇蟹捧黃金燒

卷物, 手卷, 軍艦: 皇牌有海膽和芥辣八爪魚

一品料理: 皇牌有蒜茸露荀炒珊瑚蚌和黃咖哩炒蟹

燒物: 皇牌有燒香草羊鞍和北海燒帆立貝

炸物,  天婦羅: 皇牌有炸貓山皇和天婦羅蝦

沙律:皇牌有意式黑松露帶子沙律和柚子大蝦沙律

甜品

選擇種類很多, 真是花多眼亂, 先㸃選刺身壽司、軍艦:

刺身: 賣相具心思, 用假植物襯托着, 材料尚算新鮮

赤貝:大塊且厚肉

甜蝦:鮮甜多膏

象拔蚌:口感爽脆

帶子:鮮甜肉嫩
壽司 江户前

龍蝦膏甜蝦壽司:鮮甜龍膏與鮮甜蝦, 簡直是絶配

三文魚壽司:魚肉略為不夠鮮但尚算肥美
龍蝦膏甜蝦壽司
三文魚壽司(左)
壽司 創作

鵝肝帶子壽司:煎香油份的鵝肝夾在鮮甜帶子起吃, 感覺新鮮

意式龍蝦仔鱿魚壽司: 賣相花了不小心思, 但鱿魚質感略為韌, 配與鲜甜龍蝦仔肉, 不惜為創新的嘗試,
鵝肝帶子壽司(中), 意式龍蝦仔鱿魚壽司(左)
壽司火炙

三文魚腩壽司: 炙過後有焦香味, 魚質油份豐盈。

黑椒香蒜燒牛肉壽司: 肉質軟腍, 混和香葱和蒜蓉, 非常惹味。
三文魚腩, 黑椒香蒜燒牛肉壽司
卷物

鰻魚芝士卷: 醬汁舖在鳗魚上, 醬汁鹹味剛好不用另外蘸㸃鼓油都夠味; 芝士放入卷物内但量份畧小。

三文魚香芒加州卷: 微酸的沙律醬加在香甜的芒果上,配與肥美三文魚, 味道甜甜酸酸很醒胃。
三文魚香芒加州卷(左), 鰻魚芝士卷(右)
軍艦

海膽軍艦: 海膽份量算多且鮮甜

芥辣八爪魚:是我最愛之一, 喜歡八爪魚配與芥辣一起吃, 又辣又鮮甜, 爽呀!紫菜口感香脆配與小巧的飯團,不會使你過飽。
海膽軍艦(左), 芥辣八爪魚(右)
燒物

鹽燒牛舌: 肉質軟腍, 灑上黑椒特別惹味,檸檬汁以減油膩感。

北海燒帆立貝: 這是皇牌之一, 加入芝士與帶子一起燒, 香濃的芝士味且燒得外皮金黄香脆。

鹽燒海蝦: 肉質比較乾身, 但肉質仍然彈牙。

燒香草羊鞍: 這是另一皇牌, 羊夠騷味, 肉質嫩腍, 加入香草和椒鹽, 味香且入味。

金沙骨: 皮脆肉嫩, 肉質肥瘦適中, 調味到位。

鹽燒雞翼: 肉質畧為乾身, 灑上檸檬汁可減油膩。

燒多春魚: 外皮香脆, 魚質口感爽脆,加㸃檸檬汁可去腥味。
鹽燒牛舌
北海燒帆立貝
鹽燒海蝦
燒香草羊鞍
金沙骨
燒多春魚
炸物

芝士年糕: 這是我至愛之一, 每次吃放題都會㸃選, 外脆内軟, 芝士香滑。

芝麻雞翼: 外皮焦脆而肉質嫩滑, 灑上芝麻味道更香濃。

炸貓山皇: 榴槤愛好者絶不能錯過, 榴槤香滑但質感不夠流心。
炸貓山皇(左), 芝麻雞翼(中), 芝士年糕(右)
天婦羅

天婦羅蝦: 這是皇牌之一, 蝦肉爽口彈牙, 炸粉香脆不算過厚。

温室南瓜天婦羅: 吃㸃蔬菜清腸胃, 南瓜香甜。
天婦羅蝦(左), 温室南瓜天婦羅(右)
沙律

意式黑松露帶子沙律: 沙律醬混入帶子、車厘茄和生菜裡, 味道微酸非常開胃。

日本温泉蛋: 蛋香且非常嫩滑。
日本温泉蛋(左), 意式黑松露帶子沙律(右)
吃飽後,每人可挑選一杯Haagen- Dazs雪糕, 我們選擇了皇帝奶茶和士多啤梨味。

皇帝奶茶雪糕: 香濃奶茶味, 雪糕質感幼滑。

士多啤梨雪糕: 有不少士多啤梨果肉分佈雪糕裡, 雪糕帶香甜的士多啤梨味。
皇帝奶茶雪糕(左), 士多啤梨雪糕(右)
之前有某些食物漏了單, 於是叫侍應生跟進, 他們馬上跟進並回覆食物會很快送上, 過了不久, 食物馬上送到; 另外他們經常會到每張枱收碟, 主動性很強,值得一讚!

我對這食店的食物質素, 服務態度都非常滿意, 有空會再來光顧。
5 分鐘 (堂食)
龍蝦膏甜蝦壽司
三文魚腩, 黑椒香蒜燒牛肉壽司
三文魚香芒加州卷(左), 鰻魚芝士卷(右)
海膽軍艦(左), 芥辣八爪魚(右)
鹽燒牛舌
燒香草羊鞍
金沙骨
炸貓山皇(左), 芝麻雞翼(中), 芝士年糕(右)
天婦羅蝦(左), 温室南瓜天婦羅(右)
皇帝奶茶雪糕(左), 士多啤梨雪糕(右)
  • 三文魚腩
  • 黑椒香蒜燒牛肉壽司
  • 三文魚香芒加州卷(左)
  • 鰻魚芝士卷(右)
  • 海膽軍艦(左)
  • 芥辣八爪魚(右)
  • 炸貓山皇(左)
  • 芝麻雞翼(中)
  • 芝士年糕(右)
  • 天婦羅蝦(左)
  • 温室南瓜天婦羅(右)
2016-09-10 5691 瀏覽
Judging by the coldness of the reception at 10-Sept @ 8:15pm, I don't want to visit this restaurant at all. Impolite, cold, rude, what a shame a restaurant like this hire unpresentable faces up front. Shame.
2016-08-20 22505 瀏覽
由於友人早早訂位,所以不用等候。這家不訂應該也沒有位置,人真的很多。如果早到,4人的卡位空間尚算足夠,但如果是其他座位會比較擠。服務員收碟勤快,態度可以。但提早太多給單要求結帳這點不太好。店家吃的選擇繁多,滿足港人們選擇困難的慾望。但喝的選擇不多,但算齊全,烏龍茶跟酒跟碳酸的也有。每人限叫一杯H牌雪糕,雪糕款式也有約六款可選,但由於對H牌沒特別感覺,味道選了芒果桑莓,清清的還不錯。甜品可選擇的不多,蘋果乳酪是明治的算是比較有心,一整杯任點,飯後吃還是不錯的。芒果糯米糍,夠軟,但沒果汁,而且芒果不夠甜。馬卡龍,檸檬味是兒時嘉頓檸檬夾心餅的味道,巧克力味道也是韓國過甜的巧克力味。巧克力球,巧克力的味道就像韓國那種過甜的,雖然別有洞天,非小朋友別點。刺身,算新鮮,平常的水平,而且擺盤漂亮。壽司一口大小,款式也夠多,普遍來說算不錯。玉子是新鮮製的,但氣孔大,還散開,別點。鹽燒雞翼,已剪開來燒,方便進食,沒什麼肉汁,但燒的不錯,有點脆脆的。另一款的全翼味道更好白氣更足,但吃時麻煩,各有各好。煙肉秋葵,煙肉香滲在一起,好吃。水泡魚干,烤得夠香,一條條剪好,配酒一流。炸榴連球,新鮮炸起,外皮好吃,但
甜點

芒果糯米糍,夠軟,但沒果汁,而且芒果不夠甜。
刺身
刺身,算新鮮,平常的水平,而且擺盤漂亮。
壽司一口大小,款式也夠多,普遍來說算不錯。

玉子是新鮮製的,但氣孔大,還散開,別點。
鹽燒雞翼
另一款的全翼味道更好白氣更足,但吃時麻煩,各有各好。
煙肉秋葵,煙肉香滲在一起,好吃。
水泡魚干,烤得夠香,一條條剪好,配酒一流。
炸榴連球,新鮮炸起,外皮好吃,但是榴連肉是香精那種。
燒干貝
燒干貝,肉不算大,芝士跟其他的味道都足,愛重口味者會喜歡。
羊架,肉夠軟,沒有羊的臭味,灑上孜然粉蠻香的。

牛肉粒,肉夠軟,沒什麼肉汁,但沒有什麼咬勁,要是切大粒一點會更好。

咖哩炒蟹,咖哩味夠香,帶點辣蠻惹味,不知道是否太趕蟹殻敲太碎,吃時要小心碎片。

露筍炒珊瑚蚌,露筍小小的炒起來蠻香,但珊瑚蚌是次吃沒有味道。
沙律
沙律選擇很多,都一整頁,菜不苦,小小的一份夠貼心。

燒菠蘿,香氣足,但沒什麼水份。

店人很多,食物算有質素,但總覺得有種沒亮點的感覺,有漏單情況,但不多。三百多元來說,如非食量大者,不算划算。題外話,友人說洗手間比較小,而且不夠乾淨。
2016-08-19
燒干貝
  • 蘋果乳酪
  • 煙肉秋葵
2016-08-19 5539 瀏覽
食第一輪放題,怕整污糟就將頂帽除底左,之後走左一個鐘左右發現吾見左,仲要打左20幾次電話先聽,聽完仲好趕咁收我線吾幫我搵,hea覆我,之後我再打電話過去,佢都係俾同樣既答覆「搵到先call你啦」客多都吾代表可以有咁既服務態度。即使野食幾好都吾會再幫襯。

2016-08-19
唔單止係名唔同D刺身特別新鮮!!!大喜屋ge刺身無極尚咁新鮮極尚大喜屋的甜蝦特別甜 好好食帶子都好好食同埋極尚大喜屋有海膽食食幾個已經食番個本番黎真心好食 D樣式都多過大喜屋
唔單止係名唔同
D刺身特別新鮮!!!
大喜屋ge刺身無極尚咁新鮮
極尚大喜屋的甜蝦特別甜 好好食