2017-07-28 213 瀏覽
這間餐廳人氣一直很高 我們是提早預訂的 餐廳環境整體OK 桌與桌之間挨得很緊 服務員的服務態度不錯 熱情主動 食材比較新鮮 超級喜歡吃甜蝦 味道OK 刺身之類的食材還算新鮮 飲品也有很多種選擇 甜品有兩種冰淇淋
2017-06-30 2914 瀏覽
好姊妹請左我去食極尚大喜屋..好興奮,之前已經聽過質素吾錯!今次終於可以試下!位置好方便就係the one旁邊👍🏻👍🏻一入場職員安排我地坐卡位!!終於可以舒舒服服大食一餐🙈🙈當然首先要食番輪刺身先啦😍😍刺身非常新鮮甜美👍🏻而且你寫5件佢真係俾足你架❤不過都係食得囇先好點啦!!個松葉蟹腳真係推介👏🏻👏🏻好多汁之餘仲好多肉🦀🦀平時吾係好食象拔蚌,但係真係爽口!個甜蝦真係不得了,係食過咁多間放題最甜!☺☺☺平時食開其他放題餐廳有時會解吾切凍就擺上枱,點知會食到小小冰😒但呢度絕對吾會發生!真係一分錢一分貨😆😆😆另外仲點左個花之戀,龍蝦膏帶子甜蝦,牛油果三文魚龍蝦沙律,蟹子三文魚壽司😍一上台超靚👏🏻👏🏻👏🏻龍蝦膏帶子甜蝦我就覺得個龍蝦膏有小小太濃味搶左帶子同甜蝦😬😬好鐘意食牛油果,但係從沒想到原來配壽司係咁夾咁好味架👍🏻花之戀同蟹子三文魚同平時食開嘅無咩分別😂😂海膽壽司😍😍😍一食食左4件好鮮甜!完全無腥味👍🏻👍🏻- 其實仲叫左其他燒物串燒同小食!- [ ] 其中我最愛都係雞軟骨👍🏻👍🏻👍🏻黑松露帶子刺身沙律,細細份一個人食岩岩好👍🏻👍🏻呢度竟然有我最愛嘅飲品,雖然有小小酒精但其實吾難入口,桃味
好姊妹請左我去食極尚大喜屋..
好興奮,之前已經聽過質素吾錯!
今次終於可以試下!
位置好方便就係the one旁邊👍🏻👍🏻
一入場職員安排我地坐卡位!!
終於可以舒舒服服大食一餐🙈🙈
當然首先要食番輪刺身先啦😍😍

刺身非常新鮮甜美👍🏻
而且你寫5件佢真係俾足你架❤
不過都係食得囇先好點啦!!
個松葉蟹腳真係推介👏🏻👏🏻
好多汁之餘仲好多肉🦀🦀
平時吾係好食象拔蚌,但係真係爽口!
個甜蝦真係不得了,係食過咁多間放題最甜!☺☺☺
但呢度絕對吾會發生!
真係一分錢一分貨😆😆😆

一上台超靚👏🏻👏🏻👏🏻

好鐘意食牛油果,但係從沒想到原來配壽司係咁夾咁好味架👍🏻
花之戀同蟹子三文魚同平時食開嘅無咩分別😂😂

海膽壽司😍😍😍
一食食左4件好鮮甜!完全無腥味👍🏻👍🏻

- [x] 其實仲叫左其他燒物串燒同小食!
- [ ] 其中我最愛都係雞軟骨👍🏻👍🏻👍🏻

黑松露帶子刺身沙律,細細份一個人食岩岩好👍🏻👍🏻

呢度竟然有我最愛嘅飲品,雖然有小小酒精但其實吾難入口,桃味十足又甜甜地,不過有氣嘅,吾好飲太多啦!費事太飽食吾落其他野😏😏😏

絕對身為雪榚控嘅我!幾飽都要食😆😆
好耐無食過caramel biscuit &cream😍
但可惜每人只可以要一杯😂😂

呢個極尚大喜屋值得一試架👏🏻👏🏻
服務態度好,位置方便!
環境都吾錯,上菜速度又快!
同朋友屋企人黎係吾錯嘅選擇!!
2017-06-25 2065 瀏覽
差唔多間間大喜屋都試過晒,唯獨最後呢一間,終於今日都試埋啦!一坐低梗係要點左刺身先啦,赤海蝦夠晒爽口,特大甜蝦就比較甘甜,最重要有埋赤貝同埋象拔蚌,呢兩樣唔係間間有,夠晒新鮮!餓餓地都點左sushi食,火灸左口魚係唔錯既,而三文魚腩經火灸後油脂滲透出黎,肥美嫩滑,正🤤放題食咖哩蟹好似有d奇怪,但係味道竟然又唔錯喎,可以媲美泰國餐廳,辣道適中,份量都唔細,原隻蟹上,有驚喜👍🏼豆腐雲吞雞鍋,見到又忍唔住點左,估唔到個湯又幾清甜,成鍋飲晒!最後梗係要食個雪糕作結啦,有haagen-dazs同movenpick揀,每人只可以揀一款,咁唯有揀佢啦😋

2017-06-18 15432 瀏覽
每次行過尖沙咀見到好多人排隊,想食呢間好耐,今日男朋友就拉佢入去食地方好大,兩邊係卡位,中間就沿路直入都係方枱一張接一張獲分卡位之後,急急腳落左刺身食住先刺身款式好多,有我最喜歡既象拔蚌同赤貝其實呢碟已經係第二次點既三文魚係一概咁好反而想講我中意食既赤貝係原隻,咬落索索聲象拔蚌就鮮甜啲赤蝦比甜蝦更加甜同lim口海膽軍艦係我食放題比試食物之一果然無失望,海膽一片片,每舊都幾多,甜而唔腥另外叫左幾款創作壽司我幾喜歡海膽三色花,除左海膽既甜,仲有三文魚,吞拿魚同赤蝦,口感豐富,鮮甜又特別,一啖過食哂蝦,魚同海膽砂窩雞煲有驚喜!雞湯濃郁,仲飲得出有金華火腿味,好足料天婦羅炸得好脆,𥚃面蔬果先正,蕃薯係紫薯,淡淡既甜味,而南瓜就非常甜,唔會太硬或太軟,勁中意佢呢個南瓜質感芝麻雞翼大大隻,好多肉汁,雞肉又嫩避風糖炒蝦有兩大隻,炸到好脆,我係可以連殻食😂菠蘿無渣又超甜😋😋最後雪糕有我最愛既caramel biscuits and cream!!! 粒粒餅干架,仲有其他特別款,movenpick都有,好有誠意

地方好大,兩邊係卡位,中間就沿路直入都係方枱一張接一張

獲分卡位之後,急急腳落左刺身食住先
刺身款式好多,有我最喜歡既象拔蚌同赤貝

其實呢碟已經係第二次點既
三文魚係一概咁好
反而想講我中意食既
赤貝係原隻,咬落索索聲
象拔蚌就鮮甜啲
赤蝦比甜蝦更加甜同lim口

海膽軍艦係我食放題比試食物之一
果然無失望,海膽一片片,每舊都幾多,甜而唔腥

另外叫左幾款創作壽司

砂窩雞煲有驚喜!雞湯濃郁,仲飲得出有金華火腿味,好足料

芝麻雞翼大大隻,好多肉汁,雞肉又嫩

避風糖炒蝦有兩大隻,炸到好脆,我係可以連殻食😂

菠蘿無渣又超甜😋😋

2017-06-15 1516 瀏覽
大喜屋可算是放題界中的元老,集團當中又以殿和極尚兩間最為人神往。話說上次吃完殿。大喜屋後,就一直未能忘情。奈何殿的價錢的確非普通老百姓可負擔,故這次選擇價錢相對便宜一點,但同樣高質素的極尚。果然,一試不可自拔,又再次沈迷於這個放題陷阱之中。提前book了晚上6點這個超少人的時段,可以避免餐廳太多人。果然餐廳裡很少人, 我們可以獨霸卡位。一坐下馬上看有什麼點單紙,一共有12張!選擇豐富,值得注意的是飲料也是填寫點單紙,不用自己出去拿。刺身當然是必點之物,encore大概三四次,實在是太好吃!三文魚非常肥美,推介。其他的都很新鮮,特別是赤貝,爽口鮮甜。珊瑚蚌炒蘆筍的搭配非常適合,兩者都十分爽脆。蘆筍很嫩,比尾指還幼,平時很難吃到這麼嫩的蘆筍。另外珊瑚蚌的調味很好,吊出蚌的鮮味,建議必點。這個北海燒帆立貝的配料非常豐富,帆立貝上鋪著滿滿的千島醬還有蔬菜粒,酸酸甜甜的很開胃。一口一個很快吃完了。我一向喜歡吃放題裡的冷門食物,這次很喜歡這個霸王花豬骨湯。雖然放題喝湯實在很不划算,但真的很香很好喝,豬骨味很濃,如果再多一點霸王花就好了。又是我燒菠蘿王子出動的時候。一次點了6件,上齊。菠蘿切得很厚,

果然餐廳裡很少人, 我們可以獨霸卡位。
飲料

魚生
蒜蓉蘆筍炒珊瑚蚌
北海燒帆立貝
霸王花煲豬骨湯
燒菠蘿
又是我燒菠蘿王子出動的時候。一次點了6件,上齊。菠蘿切得很厚,非常甜。
黃咖哩炒蟹
這個黃咖哩炒蟹應該是全晚最驚喜的一道菜。本身對放題裡的小菜不會抱太大期望,加上咖哩炒蟹並不是容易炒的菜式,只是打算試試。
沒想到,咖哩味道正宗,很像泰國餐館吃掉的味道,夠辣。蟹肉新鮮,蟹鉗很大隻,建議必點!
黃咖哩炒蟹
再來一張近鏡,好好味!
水晶腐竹糖水
吃到最後想點一個熱的糖水,就點了水晶腐竹糖水
來到發現裡面有我最愛的水晶湯丸,很開心,有三種顏色的水晶湯丸。腐竹糖水煮得很綿很滑,不過我覺得略甜。
甜品

最後當然不少得甜品甜品紙上種類不少,基本款甜品都齊了,包括奶凍馬卡龍,各種蛋糕等等。
每一件的份量都不多,可以試多幾款。

一頓完美的放題,當然要以一杯完美的雪糕作結。
哈根大師
每人可以選擇一款雪糕,有哈根大師movenpick,味道也有很多種,超級難選!!! 最後選了曲奇口味!好吃!

這裡的上菜速度很快,不用十分鐘就已經滿滿一桌。而且沒有漏單少單的情況,服務態度很不錯。唯一的缺點就是座位比較窄,建議選擇少人一點的時段來,可以不用坐得太逼。
2017-06-07
水晶腐竹糖水
甜品
哈根大師
2017-06-13 424 瀏覽
我和朋友都係冇咩主見 ,成日揸唔到主意既人。行街成日都諗唔到食咩好,其中一個原因,我地兩個好鍾意食放題。依間集團既放題,我地兩個食左好幾次了,因為水準好高,所以食放題多數都係依間。超喜歡食刺身壽司依度d 刺身好新鮮,最鍾意甜蝦、象拔蚌同赤貝好爽口鮮赤貝有中指咁長,好正!壽司都好出色,仲要料多,飯少最愛蔥拖羅手卷海膽壽司海膽三色花 都好正各款壽司賣相味道都好出色有中拖羅tim👍🏼熟食都好出色,每款都係即制熱辣辣黎到蒜片炒牛柳粒鹽燒牛舌牛柳牛舌好爽口冇筋 好入味北海燒帆立貝超正! 芝士青椒粒等等弄成既醬汁好香煙肉秋葵燒以前唔太好秋葵,因為滑潺潺冇咩味,但認識左佢既高營養價值之後就慢慢愛上左。 煙肉配秋葵,口感唔錯,秋葵好嫩口,唔會燒到乾身同苦澀黃咖哩炒蟹咖哩味香 ,蟹膏多避風塘炒特大海皇蝦海皇蝦超大隻,接近手掌咁大。配上炸蒜,味道香口濃郁,仲有炸迷你豆腐,新鮮熱騰騰既一道菜,好正夠穫氣,水準同大酒樓有得媲美。可惜太多野想試,所以冇encore 再叫。食飽飽好滿足期待下次再食過上菜速度快,跟單足 冇漏單😜

超喜歡食刺身壽司
依度d 刺身好新鮮,最鍾意甜蝦、象拔蚌同赤貝
好爽口
鮮赤貝有中指咁長,好正!

壽司都好出色,
仲要料多,飯少
最愛
蔥拖羅手卷

海膽壽司
海膽三色花 都好正

各款壽司賣相味道都好出色
有中拖羅tim👍🏼

熟食都好出色,每款都係即制熱辣辣黎到
蒜片炒牛柳粒
鹽燒牛舌
牛柳牛舌好爽口冇筋 好入味

北海燒帆立貝
超正! 芝士青椒粒等等弄成既醬汁好香

煙肉秋葵燒

咖哩味香 ,蟹膏多

避風塘炒特大海皇蝦
可惜太多野想試,所以冇encore 再叫。

食飽飽好滿足
期待下次再食過
上菜速度快,跟單足 冇漏單😜
  • 避風塘炒特大海皇蝦
  • 黃咖哩炒蟹
  • 北海燒帆立貝
2017-06-13 6093 瀏覽
難得藍天白雲,當然唔可以錯過戶外運動。同朋友行都完山,出左一身汗,好爽做完運動,消耗左咁多energy ,當然要食番餐好。朋友一早book 左20:45 之前食過大喜屋,已經覺得好正。極尚大喜屋一直都好想試當日2020 去到餐廳附近,已經有條小人龍係門外排隊。而餐廳職員會派定飛,寫定你既枱號,提升入座既效率。大約2050 陸續入座了,個肚已經係咁打鼓了餐廳頗寬敞,座位很多,很快就座無虛席食物飲品款式都幾多同朋友第一時間叫左刺身居然有松葉蟹腳三文魚、池魚王、油甘魚、北海道帶子、鮮赤貝、象拔蚌、赤海蝦、甜蝦樣樣都好新鮮最鍾意三文魚同油甘魚厚切好肥美,鮮甜爽口平時放題好少食壽司不過佢d 壽司好吸引最喜歡「火炙海鹽左右魚邊」左右魚燒得好香好滑,唔會乾身入口溶化既魚香,令人回味「帝皇蟹棒黃金燒」, 蟹棒很鮮甜其餘既壽司都好出色,海膽、拖羅都ichiban另外既驚喜係,放題居然有中湯飲 仲要咁好飲咁足料! 我同朋友飲左兩大碗「霸王花煲豬骨湯」值得一試!極品五香煮和牛筋腩牛筋腩、蘿蔔炆得入味甜品有我最愛既movenpick 炸貓山王亦好出色一切開,陣陣榴連飄香飲品有我最愛既梅酒,梅味重依間放題好出
難得藍天白雲,當然唔可以錯過戶外運動。
同朋友行都完山,出左一身汗,好爽
做完運動,消耗左咁多energy ,當然要食番餐好。

朋友一早book 左20:45
之前食過大喜屋,已經覺得好正。
極尚大喜屋一直都好想試
大約2050 陸續入座了,個肚已經係咁打鼓了

餐廳頗寬敞,座位很多,很快就座無虛席

食物飲品款式都幾多
同朋友第一時間叫左刺身
居然有松葉蟹腳
樣樣都好新鮮
最鍾意三文魚同油甘魚
厚切好肥美,鮮甜爽口

平時放題好少食壽司
不過佢d 壽司好吸引
最喜歡
「火炙海鹽左右魚邊」
左右魚燒得好香好滑,唔會乾身
入口溶化既魚香,令人回味

「帝皇蟹棒黃金燒」, 蟹棒很鮮甜

其餘既壽司都好出色,海膽、拖羅都ichiban

「霸王花煲豬骨湯」值得一試!

極品五香煮和牛筋腩
牛筋腩、蘿蔔炆得入味

甜品有我最愛既movenpick

炸貓山王亦好出色
一切開,陣陣榴連飄香

飲品有我最愛既梅酒,梅味重

依間放題好出色!下次會再食
雖然座無虛席,但上菜速度快,同埋冇漏單!!
服務、食物質素很高!
x 10

• 刺身
  • 壽司
  • 火灸左口魚邊壽司
  • 霸王花煲豬骨湯
2017-06-13 466 瀏覽
之前已經聽朋友講過,呢一間放題質素唔錯。上網搵到原來呢間有午餐放題,仲好啊!夜晚唔使食到咁飽。Book咗12點,去到已經排晒長龍估唔到咁多人都會食午餐嘅放題終於入得去,佢啲點餐紙有2本!勁多嘢食!一開波梗係要點刺身!癡線架!有長腳蟹食!勁正!真心剌身要再encore!!!!啲帶子完全係好鮮甜!三文魚d紋理又靚!甜蝦大大隻!點可以唔encore之後嗌左啲前菜,蟹肉胡麻豆腐!推介呀!牛油果軟殼蟹卷,大家真係要嗌即使佢啲軟殼蟹係包係壽司入邊,而我又唔係喺佢黎到既時間即刻食,食個下,佢啲軟殼蟹仲係脆架!而且佢個軟殼蟹係有調味過,仲一啲都冇油膩感!我真係encore左兩round!!之後揭下啲點菜紙,有北海道燒帆立貝,呢啲食放題必點架啦!仲要寫住皇牌,即刻嗌黎試吓!到菜個下真係o左咀勁大隻!!成隻碟咁大呀傻鬼左完全冇諗過!佢d sauce酸酸甜甜,仲有啲配料咁焗,好正!個帶子焗完一啲都唔乾,好好味!食到咁上下,啲侍應就比張雪糕紙我哋,有Haagen-Dazs 同movenpick揀,Haagen-Dazs會多味揀啲,movenpick就得三種味。不過就每人只可以叫一杯,有得再嗌我實要啊
估唔到咁多人都會食午餐嘅放題

有長腳蟹食!勁正!

之後嗌左啲前菜,蟹肉胡麻豆腐!推介呀!

牛油果軟殼蟹卷,大家真係要嗌

勁大隻!!成隻碟咁大呀傻鬼左

2017-06-04
  • 刺身拼盤
  • 北海燒帆立貝
  • 牛油果軟殼蟹卷
2017-06-12 328 瀏覽
平時放工8點,星期一至五根本趕吾切食放題,因為要分時段,為左食放題,唯有星期日約朋友行街睇戲,哈Total 有11頁點心紙,仲有一頁係飲品三文魚,帶子,象拔蚌,甜蝦,希0魚,池魚睇上去好新鮮,食落去一樣都係咁新鮮,如果食量大真係可以再叫多一盤刺身三文魚腩,右口魚,燒皇帝蟹腳,前前後後叫左3轉三文魚腩同右口魚入口即溶,油脂係口中揮散不去,吾食對吾住自己食左第三轉,燒得好平均,流口水軟殻蟹同芒果三文魚卷,超足料,好味拖羅,得大喜屋可以放題壽司有呢種質素,仲靚過出面日式料理葡萄籽海蝦,超鮮甜,彈牙,必食魚干,即燒,香口又鬆化青魚,又係即燒,皮超脆避風塘大蝦,勁香口,隻蝦好大隻,蝦頭d膏勁好味北海道炸鮮奶,又甜又滑太飽,食完又要去shopping 減肥,哈

Total 有11頁點心紙,仲有一頁係飲品

三文魚,帶子,象拔蚌,甜蝦,希0魚,池魚

三文魚腩,右口魚,燒皇帝蟹腳,前前後後叫左3轉

食左第三轉,燒得好平均,流口水

軟殻蟹同芒果三文魚卷,超足料,好味

拖羅,得大喜屋可以放題壽司有呢種質素,仲靚過出面日式料理

葡萄籽海蝦,超鮮甜,彈牙,必食

魚干,即燒,香口又鬆化

青魚,又係即燒,皮超脆

避風塘大蝦,勁香口,隻蝦好大隻,蝦頭d膏勁好味

北海道炸鮮奶,又甜又滑

太飽,食完又要去shopping 減肥,哈
2017-06-11 312 瀏覽
今日放左工約左同事一齊食極尚大喜屋 平時見到要排好長架條隊 我地book左第一輪 6點鐘開始 所以我地唯有快快手做晒d野即係衝過去😂入面座位寬敞 張枱夠晒大 好配合放題😂一坐低就梗係要嗌刺身啦 放題定律黎架麻😂刺身種類好多呀 最受歡迎既帶子同甜蝦都有 竟然連buffet先見到既腳蟹都有 果然極尚刺身好新鮮 全部都好鮮甜呀三文魚屬於腩位 勁肥美 鮮赤貝好爽口除左甜蝦 赤海蝦都好鮮甜另外油甘魚同帶子都好厚切腳蟹既蟹肉實的的 啖啖肉壽司種類都多 最推介燒左口魚裙邊壽司個種燒完既油香味係口入面 不得了 食一件係唔夠架仲有d創意壽司都好吸引 除左個樣靚 味道都唔錯 好彩細細件 試多幾件都唔會話好飽三款都好好味 尤其是甜蝦帶子壽司 完全係鮮甜再加鮮甜仲有佢地既鵝肝都唔差 包括呢個鵝肝牛肉露荀卷同鵝肝手卷鵝肝味非常濃 絕對唔係普通鵝肝醬 係堅一舊鵝肝 燒完之後 d鵝肝油味非常濃郁 好正話明係極尚大喜屋 當然同普通放題有唔同所以我地決定試d特別野放題食呢個紅燒筋腩煲 估佢唔到😂d牛筋牛腩炆到好淋好入味仲有咖哩蟹 啖啖肉 好新鮮 回本必食仲有好多串燒同天婦羅既選擇 全部都好有水準 其中呢個燒菠蘿最突出😂

入面座位寬敞 張枱夠晒大 好配合放題😂

仲有咖哩蟹 啖啖肉 好新鮮 回本必食

燒菠蘿雖然好普通 但呢個燒到好juicy好甜

仲有榴連愛好者必試既 炸榴連
一咬開 d榴連蓉湧出黎既同時 同事一齊彈開😂好香好正呀 😍

另外仲有每人一杯雪糕 有Haagendaz或者Movenpick揀 果然係極尚放題😂

呢個價錢配呢種極尚質素既放題都好值得一試😆
2017-06-10 318 瀏覽
朋友仔生日, 放題永遠係首選, 貪佢選擇多多, 啱哂人人ge口味!!! 今次黎到尖沙咀有名氣ge極尚大喜屋, 之前都食過, 質素好好, 即刻book位食放題。位置都方便, o係正the one隔離。早少少到, 排定隊等入去, 一於唔好蝕底!!! 食足全程環境方面都ok, d位唔會太逼。落單用紙仔落, 兩本厚厚ge記事簿就係我地今日ge點菜單。飲品要落紙仔ga, 記得~食放題當然要叫刺身先la!!! 作為甜蝦控ge我, 當然要點好多好多ge甜la, 見到一排甜蝦, 好有氣勢, 好開心ar~甜蝦新鮮夠甜, 蝦肉唔會霉, 而且仲有膏tim, 好正好滿足ar!三文魚肥美厚切, 油脂分怖均勻, 一流。帶子新鮮味鮮甜, 要encore~仲有油甘魚等等刺身, 樣樣都夠新鮮, 好味!仲叫埋好多唔同ge創意壽司同火炙壽司tim, 左上係鵝肝牛肉卷, 右下係鵝肝手卷。鵝肝少喺放題店出現, 鵝肝味道濃郁, 好味~手卷細細個, 唔會太飽。海膽壽司新鮮, 肥美, 冇異味。左下係創意壽司, 海膽甜蝦帶子壽司細細粒, 一啖食哂, 層次豐富, 海膽增加鮮美。火炙壽司有左口魚邊, 芝士蟹棒同和牛。三樣都好出色同好味!!

火炙壽司有左口魚邊, 芝士蟹棒同和牛。三樣都好出色同好味!!! 左口魚邊燒完食落口, 入口即溶, 魚油豐腴, 油脂味好香, 令人齒夾留香ar
!!! 雖然壽司放題大敵, 但忍唔住encore左2件!!

燒牛舌係我放題必點菜式之一, 爽脆惹味, 加左少少檸檬汁, 唔太漏, 一流
。燒帆立貝係用上沙律醬去燒, 惹味。燒菠蘿超好味ar, 好甜, 而且少少酸味可以解膩開胃。

蒜片牛柳粒, 香口惹味, 蒜片炸得開脆蒜味濃, 配埋牛柳粒一齊食好正。牛柳粒大粒而且唔un, 牛肉味都濃, 不錯ar

Lei個避風塘大蝦, 大蝦好大隻, 少少辣, 蝦肉彈牙爽口, d殼痴jor啲避風塘料, 好夠味

甜品時間到, 淨係叫jor個焦糖芝士蛋糕。芝士蛋糕似日式芝士蛋糕, 芝士味唔太濃, 所以唔會太漏。

極尚大喜屋每人都有一個haagen dazs/movenpick雪糕!! 我個胃當然要為jor雪糕留一dd位
。揀jor 我未食過ge vanilla味。

雪糕有vanilla籽, 用料好好, 食落有香濃ge vanilla味
, 唔會太甜, 好想再食多個ar!!! 服務都好好, 有禮貌而且收碟快手, 仲會幫手換碟!!! 而且出菜都快, 漏單情況好似冇wor。
朋友仔都食得開心又滿足, 提議下次再encore。
2017-06-09 301 瀏覽
身邊有班識飲識食嘅同事,成日都會跟住佢地四圍去搵食,而今次目標就係日式放題。同事話一係唔食,一係就食好啲,所以就book咗極尚大喜屋。未到6點,門外已經有人排緊隧等入座,好彩嚟得早,好快就安排好座位,準時6點入場。坐低即刻望一次啲點菜單,款式都幾多喎,足足有10頁紙。唔諗咁多,即刻order放題嘅重點之一刺身先。呢度有齊晒我鍾意食嘅刺身,帶子,北寄貝,甜蝦,赤貝,連松葉蟹腳都有得點。落單前後都係5~7分鐘,刺身已經到,估唔到快到咁,仲要點嘅刺身種類同數目都齊晒。刺身件件都好新鮮,仲要大大件。最鍾意係甜蝦,鮮甜肥美。前菜沙律點咗呢3樣,意式黑松露帶子沙律酸酸甜甜,開胃之選壽司都好多選擇,的的骰骰,試多兩,三件都唔怕晒quota炸物,天婦羅,串燒都整得幾好推介北海道脆皮奶同北海燒帆立貝去到尾聲,每人仲有一杯限量movenpick or haagen dazs雪糕,食得好滿足啊成晚上菜快,無漏單,店員都好主動幫忙收碟。唔錯
同事話一係唔食,一係就食好啲,所以就book咗極尚大喜屋。

坐低即刻望一次啲點菜單,款式都幾多喎,足足有10頁紙。

落單前後都係5~7分鐘,刺身已經到,估唔到快到咁
,仲要點嘅刺身種類同數目都齊晒。

刺身件件都好新鮮,仲要大大件。最鍾意係甜蝦,鮮甜肥美

前菜沙律點咗呢3樣,意式黑松露帶子沙律酸酸甜甜,開胃之選

壽司都好多選擇,的的骰骰,試多兩,三件都唔怕晒quota

炸物,天婦羅,串燒都整得幾好

推介北海道脆皮奶同北海燒帆立貝

成晚上菜快,無漏單,店員都好主動幫忙收碟。唔錯

2017-06-09 271 瀏覽
香港的放題店真的好多,其中一家大家會想起的想必是大喜屋系列。這幾年發展出不同檔次的大喜屋,極尚是比較早期的,後來也有樂天和殿等等。製造一點新意之餘,我覺得普遍來說大喜屋的質素還是保留得不錯的!這次與幾位好朋友來吃晚餐,訂左晚上7:30,去到的時候都要等一陣先可以入座。當晚既刺身都好唔錯,三文魚腩好厚切,特別喜歡貝類的我都覺得真係好新鮮,特別係馬刀貝。壽司都好多驚喜,尤其係燒左口魚同海膽,仲有花之戀都好正!唔知有無朋友同我一樣,都係鍾意食壽司多過刺身,雖然有飯好似好頂胃,但感覺係無咁濟。我就最鍾意係放題店見到超少飯既壽司,咁樣岩心水得黎又可以試多幾款嘛,嘻嘻!甜品可以選Haagen-daz同Movenpick既幾款口味──全部都係質素保證啦。食飽飽又傾左咁耐計,滿足!以我依稀的印象,總覺得殿大喜屋的刺身好似種類再多同高質D。不過,大概三百蚊既晚餐有咁既質素,收貨啦。

這次與幾位好朋友來吃晚餐,訂左晚上7:30,去到的時候都要等一陣先可以入座。當晚既刺身都好唔錯,三文魚腩好厚切,特別喜歡貝類的我都覺得真係好新鮮,特別係馬刀貝壽司都好多驚喜,尤其係燒左口魚海膽,仲有花之戀都好正!唔知有無朋友同我一樣,都係鍾意食壽司多過刺身,雖然有飯好似好頂胃,但感覺係無咁濟。我就最鍾意係放題店見到超少飯既壽司,咁樣岩心水得黎又可以試多幾款嘛,嘻嘻

2017-06-08 18290 瀏覽
同朋友食放題, 揀 o左大喜屋o係 the one 格離好就腳呢~第一盤一到就 o係度食, 冇影到相依盤係再 order ge, 所以個份量點少 o左點知一樣係拼到好靚 ga!d 刺身好新鮮, 選擇都多連松葉蟹腳都有, 蟹肉好鮮甜 創作類 ge 壽司好好食三文魚子, 帶子, 海膽等等食材好經貴 第三 o舊係鵝肝 o黎 ga! 口感好正依度 d 壽司, 卷物同手卷都好多款令我忍唔住點 o左好多手卷都有鵝肝, 滿口都係鵝肝 ge 油香 我食哂三款手卷 海膽軍艦 d 海膽非常多 好新鮮熟食都好味焗帶子個醬好惹味串燒調味 o岩o岩好, 不錯兩樣都燒得好正, 有再 order波蘿唔酸好甜炸榴連! 食到幾飽都要食依個 ar甜品有 haagen dazs 雪糕 好幸福
同朋友食放題, 揀 o左大喜屋
o係 the one 格離好就腳呢~

第一盤一到就 o係度食, 冇影到相
依盤係再 order ge, 所以個份量點少 o左
點知一樣係拼到好靚 ga!
d 刺身好新鮮, 選擇都多
連松葉蟹腳都有, 蟹肉好鮮甜

創作類 ge 壽司好好食
三文魚子, 帶子, 海膽等等食材好經貴

第三 o舊係鵝肝 o黎 ga! 口感好正

依度 d 壽司, 卷物同手卷都好多款
令我忍唔住點 o左好多

手卷都有鵝肝, 滿口都係鵝肝 ge 油香

我食哂三款手卷

海膽軍艦 d 海膽非常多
好新鮮

熟食都好味
焗帶子個醬好惹味

串燒調味 o岩o岩好, 不錯

兩樣都燒得好正, 有再 order
波蘿唔酸好甜

炸榴連! 食到幾飽都要食依個 ar

甜品有 haagen dazs 雪糕
好幸福
2017-06-08 336 瀏覽
今日去尖沙咀極尚放題,晚上6點55分入到去,點知個部長話8點截單、8點半要走,(原來放題時間糸6點至8點半)我入到去都算啦!1個半小時,都應該夠時間,點知食到7點20分就要埋單!嘩!有冇病呀!食快餐都冇咁快埋單啦
2017-06-08