2018-06-22
極尚真係好唔錯,特別係尖沙咀分店。為咗慶祝父親節,一家人來到尖沙咀吃放題。呢間放題日日都大排長龍,來吃的客人要預先訂座,否則要等訂咗位嘅客人入座後才能入進啊。食物款式多,生熟食物樣樣齊全,服務質素高,基本上每食完一碟就會有侍應上前收碟,上碟速度亦快,唔會漏單。食物味道唔錯,放題來說算是上等。餐廳環境又衛生,難怪平日5:30入座都爆滿。點放題當然要吃刺身,三文魚、甜蝦、赤海蝦等,樣樣新鮮兼厚切,款式又多,仲有北寄貝、帶子、希靈魚、油甘魚等,光吃刺身,任食放題真係抵到爛。除左刺身,手卷同壽司都細細件,一口一件,易入口之餘又唔會因飯團大件而快飽,可以留肚吃到更多款式,咁先係吃放題嘅攻略!熟食方面都毫不遜色,芝麻雞翼係我嘅大愛。炸至金黃色,脆口又入味,而且咬入肉嫩,配上芝麻特別香。仲有燒元貝,沙律醬多,酸甜惹味,大件好滿足。燒魚干同燒秋葵都好特別,飽飽地個陣咬兩啖,胃口都返晒黎!咖哩炒蟹都好正,蟹肉鮮甜,咖哩入味,好少可以係放題食到咁入味嘅炒蟹。甜品有幾款cake可選,四方形細細件,一口cake食落唔漏,仲可以點埋雪糕食,有最令人期待嘅haagen daz添,真係超值!
仲有燒元貝,沙律醬多,酸甜惹味,大件好滿足。
燒魚干同燒秋葵都好特別,飽飽地個陣咬兩啖,胃口都返晒黎!