2022-05-04
板神…?識食嘅你應該唔陌生…疫情總算放寬,心情都即時靚哂,約朋友聚一聚。原來板神做緊限定優惠,午市有八折優惠(需星期一至五13:45後入座);而週末及公眾假期惠顧第二個套餐仲有半價優惠(必須四人同行),真係抵食。今日就嚐這午市商務鐵板燒套餐,淨睇食材都流晒口水!前菜、沙律 、刺身三款今日前菜是南蠻漬鯖魚味道酸酸甜甜,而沙律中加入了菠菜、香辣爽脆小魚乾,還用上蘋果沙律汁,醒胃又清新。而刺身三款分別是吞拿魚、帆立貝和間八,每款都是件件厚切,光澤亮麗、鮮味十足。是日特飲入口清新帶點微甜,啖啖酒香,令人陶醉!主角出場啦…套餐送龍蝦…講你都唔信呀😮!南非鮑魚南非鮑魚大隻厚身,口感爽彈,充滿牛油香味,而又不會蓋過其本身嘅鮮味。赤羽太由生香煎至香脆金黃色,可見師傅功力非凡,外層香脆,內層還保持嫩滑口感,啖啖鮮味。鐵板燒活龍蝦 (套餐附送嘅主角)一隻一分為二嘅活龍蝦在眼前,看著整個烹煮過程,轉眼間已起肉拆骨,切成一粒粒龍蝦肉,而加上秘制濃香龍蝦膏汁,令這道鐵板燒活龍蝦味道更添層次,食起來又食到其彈牙鮮味,甘香惹味。薄燒美國牛肉 看似簡單的薄燒牛肉 ,經師傅一放一卷,已把蒜、蔥、牛肉卷上 ,外層微焦,而
今日就嚐這午市商務鐵板燒套餐,淨睇食材都流晒口水!
前菜、沙律 、刺身三款
是日特飲
入口清新帶點微甜,啖啖酒香,令人陶醉!
主角出場啦…套餐送龍蝦…講你都唔信呀😮!
南非鮑魚
鐵板燒活龍蝦 (套餐附送嘅主角)
薄燒美國牛肉
看似簡單的薄燒牛肉 ,經師傅一放一卷,已把蒜、蔥、牛肉卷上 ,外層微焦,而內裡嫩身多汁,配有炸蒜和香蔥更顯惹味。
漬物
醃牛蒡、青瓜粒,酸酸甜甜,好讓我們清一清味蕾。
龍蝦麵豉湯
用上了龍蝦熬製,所以飲落鮮味濃郁,香甜味美。
炒飯
炒飯炒至乾爽,粒粒分明,配上滑蛋、牛肉粒和蔥花等,令整體更顏色豐富,夠晒鑊氣!
牛油焦糖多士
這絕對係一道簡單而難精甜品,麵包撒上砂糖,香煎幾下,即時變成香脆無比嘅焦糖多士,每一啖都食到甜絲絲嘅感覺,令人回味。