2022-04-26
板神一直我都bookmark左,之前都有食佢其他分店,食材好新鮮,菜式都好豐富,食完感覺好滿足!銅鑼灣呢間分店終於我都要黎試埋佢嘅鐵板燒啦🥰1️⃣首先有前菜同埋沙律🥗好期待之後嘅嘢食哈哈😆2️⃣之後就有剌身三款,分別係帆立貝、鰤魚、拖羅。刺身要白色食起,最後先食紅色,咁食就味道可以由淡到濃,唔會令任何一款味道搶過龍😋😋3️⃣跟住就有本日海鮮係蟹肉,佢加入左啲他他同埋菠菜,有種fresh嘅滋味!菠菜同蟹肉都好夾下,呢個配搭相當唔錯👍👍4️⃣有南非鮑魚食呀,睇到師博燒鮑魚都係一種享受😎爽口濃味,good ar!5️⃣呢一個套餐會有龍蝦送, 勁正啊!龍蝦非常之新鮮,肉質鮮嫩,哈味濃郁,帶海水味,仲有啲野菜食,唔會覺得油膩!非常美味😋😋6️⃣睇住師傅煎牛肉,係上面撒上蔥花、蒜片再包住,動作利落,未食都已經覺得好正!味道當然就一流,好嫩,惹味得來又唔會熱氣7️⃣到咗炒飯嘅時候,師傅又再表演,飯粒分明,居然食到啲鑊氣😆漬物酸酸地,可以解膩8️⃣最後來一碗味噌湯,濃淡鹹甜適中9️⃣ 柚子雪葩好滿意呢餐呀,一定要介紹朋友黎食!
1️⃣首先有前菜同埋沙律🥗好期待之後嘅嘢食哈哈😆
8️⃣最後來一碗味噌湯,濃淡鹹甜適中
9️⃣ 柚子雪葩
好滿意呢餐呀,一定要介紹朋友黎食!