之前同大家介紹過板神的鉄板燒套餐,體驗不錯味道有驚喜🤩餐廳環境闊落,設有包廂亦有鐵板燒區及壽司吧🍣最近佢地推出全新的午市套餐,為大家帶來高質的日料午餐,餐廳最近做緊 +💲1無限任飲SAKE純米大吟釀虎滴清酒🍶限定1000支🤍大家都快啲約埋朋友黎試試 _ 🍱板神便當 $480 便當擺盤精緻,包含沙律、蒸蛋、天婦羅、刺身四款、壽司四件、銀鱈魚西京燒、A5和牛薄燒及麵豉湯,十分豐富🤤 西京燒外皮香脆肉質嫩滑,和牛薄燒燒得剛剛好,牛味香濃 🍣 特上手握壽司御膳 $580 12件手握壽司由師傅發辦,席前手握可以欣賞倒師傅既刀工👨🏻‍🍳 小編當日食左: 大拖羅配淡雪鹽、馬糞海膽、赤背、魴鮄、深海池魚、黑陸 、目張、伊左目、牡丹蝦、右口魚、真鯛及 鯖魚,食材新鮮,小編最愛大拖羅,入口軟滑帶魚油香,馬糞海膽鮮甜回甘,大滿足😍 🍜麵豉湯或稻庭烏冬(熱/冷)烏冬彈牙有咬口,夠曬暖胃🥢 🍶無限添飲純米大吟釀虎滴清酒 $1鐘意飲Sake既朋友有福啦☺️清酒口感清爽入口滑順,帶有淡淡甜味 *需惠顧板神弁当/手握壽司御膳*推廣期由即日起至4月30日

_
🍱板神便當 $480

🍣 特上手握壽司御膳 $580

🍜麵豉湯或稻庭烏冬(熱/冷)
烏冬彈牙有咬口,夠曬暖胃🥢

🍶無限添飲純米大吟釀虎滴清酒 $1

*需惠顧板神弁当/手握壽司御膳
*推廣期由即日起至4月30日
板神的鉄板燒一直好評如潮,其實餐廳的便當和手握壽司亦非常值得一訪再訪哦🤩!最近推出全新的午市套餐,以超高性價比打造豐盛的omakase的用餐享受!店員推薦可加+💲1無限任飲SAKE純米大吟釀虎滴清酒😱抵到漏~ 餐廳非常闊落,設有雅致包廂,鐵板燒區和壽司吧,裝潢走高級意境風,午市到達亦有非常情調👏🏻。🍽️🅕🅞🅞🅓&🅕🅔🅔 💸 ♦️ 板神便當 - $480一套精美擺設上枱,令人忍不住一直打卡。✦ 前菜:堅果沙律,蒸蛋,天婦羅(蝦,蕃薯,南瓜)✦ 刺身四款:㊀ 拖羅 - 色澤粉嫩,高脂肪比例,肥厚無筋,咀嚼間隙溶化,魚味濃郁;㊁ 右口魚 - 裙邊油脂豐腴,厚切更爲爽脆彈牙,師傅炙燒裙邊將油脂香氣逼出,再以清甜魚片,卷起炙過的裙邊,口感更豐富;㊂ 深海池魚 - 剔透澤潤,極緻厚切,軟滑鮮甜;㊃ 牡丹蝦 - 軟糯新甜。✦ 壽司四件:目張 (油分適中、肉質實淨)、墨魚、春子鯛(略略炙燒,皮軟肉嫩)、鯖魚。✦ 銀鱈魚西京燒:外表金黃香脆,魚肉帶有西京漬的甘甜味✦ A5和牛薄燒:果然是口碑絕佳的鐵板燒餐廳,可選擇想要的熟度,内包炸蒜炸葱,一口咬下,牛肉的油脂香,肉嫩感,脆蒜香一迸爆發!下面墊著麵包片,以

🍽️🅕🅞🅞🅓&🅕🅔🅔 💸

♦️ 板神便當 - $480
板神便當

一套精美擺設上枱,令人忍不住一直打卡。
✦ 前菜:堅果沙律,蒸蛋,天婦羅(蝦,蕃薯,南瓜)

刺身四款:

㊂ 深海池魚 - 剔透澤潤,極緻厚切,軟滑鮮甜;
㊃ 牡丹蝦 - 軟糯新甜。
✦ 銀鱈魚西京燒:
外表金黃香脆,魚肉帶有西京漬的甘甜味
✦ A5和牛薄燒:
果然是口碑絕佳的鐵板燒餐廳,可選擇想要的熟度,内包炸蒜炸葱,一口咬下,牛肉的油脂香,肉嫩感,脆蒜香一迸爆發!下面墊著麵包片,以吸走多餘血水和油份,好貼心!
✦ 麵豉湯

♦️ 手握壽司御膳 - $580
手握壽司御膳

由師傅發辦,席前手握,可欣賞到師傅的精巧刀工,以及對食材的匠心處理~
✦ 漬物:紅酒蕎頭,淮生,蘿蔔,鯖魚
✦ 上排:大拖羅 (配淡雪鹽,真正的入口即溶🤩,滿口油香細滑)、魴鮄(肉質紮實,味道清甜)、深海池魚、目張、伊左目(味道清甜而彈牙)、牡丹蝦;
✦ 下排:黑陸 (搭配芝麻,炙燒過外皮,更突出脂肪的甜味)、右口魚、真鯛、 鯖魚(配上昆布) 、赤背(海潮香,爽口甘味,完全不腥)、馬糞海膽(甘香鮮美)。
✦ 稻庭烏冬 (冷/熱)/ 麵豉湯:烏冬彈牙,熱湯内有小小柚子,好清新!

♦️ 無限添飲純米大吟釀虎滴清酒 - $1
入口順暢,帶有淡淡甜味的微量氣泡感。一杯接一杯非常寫意暢快!(店員提醒限量1000枝。優惠由現在起至四月三十日。)

💁 🅢🅔🅡🅥🅘🅒🅔 🛎
店員服務無可挑剔,期間適時為我們更換熱毛巾,好貼心,上菜收碟十分有禮,對食材亦有介紹和瞭解。師傅風趣健談,用心講解食材,耐心解答。整個用餐感受好滿足!一定會回訪!
板神便當
手握壽司御膳
2023-03-15 98 瀏覽
看到板神推出了全新的午市套餐,就興致勃勃去試了🤭水準一如往常地高,想吃一個儀式感滿滿不失奢華的日料午餐就一定是來這裏啦🫶🏻✨板神弁當(HKD$480) 包括:前菜、沙津、茶碗蒸、天婦羅、刺身(四款、附金槍魚腩)、壽司(四件)、銀鱈魚西京燒、美國牛肉薄燒、味噌湯、甜品/咖啡這個便當真的超震撼~ 一次可以享受生魚片、壽司、天婦羅跟鐵板燒的大滿足🤤 西京燒肉質嫩滑,牛肉香氣十足,魚類全部都超鮮甜大塊🫶🏻冷熱烏冬都一樣好吃🥰✨ 特上手握壽司御膳 (HKD$580)手握壽司12件、味噌湯或稻庭烏冬(冷/熱)上排:大拖羅 (淡雪鹽點綴)、右口魚(竹炭鹽點綴)、伊左目(曬乾的紫蘇點綴)、油甘魚魚腩、魴鮄魚、甜蝦(海苔醬點綴)下排:春子鯛(烏魚子粉點綴)、真鯛(醃漬昆布)、深海池魚、黑陸魚(芝麻點綴)、赤貝、馬糞海膽 再加上師傅多送的鯖魚,肉質超肥美🤤第一次吃到油香十足的鯖魚!所有的壽司都超級超級鮮甜,高級的食材真的稍作調味就已經好吃到爆😋而且每一件的調味都很用心呢~大力推薦🫶🏻

✨板神弁當(HKD$480)

✨ 特上手握壽司御膳 (HKD$580)
手握壽司12件、味噌湯或稻庭烏冬(冷/熱)

𝗹𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴 𝗳𝗼𝗿 𝘀𝗼𝗺𝗲𝘁𝗵𝗶𝗻𝗴 𝗻𝗲𝘄 𝘁𝗼 𝘁𝗿𝘆 𝗳𝗼𝗿 𝗹𝘂𝗻𝗰𝗵? 𝗹𝗼𝗼𝗸 𝗻𝗼 𝗳𝘂𝗿𝘁𝗵𝗲𝗿 𝘁𝗵𝗮𝗻 @godofteppanyaki '𝘀 𝗻𝗲𝘄 𝗹𝘂𝗻𝗰𝗵 𝘀𝗲𝘁𝘀. 𝘄𝗲 𝗵𝗶𝗴𝗵𝗹𝘆 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱 𝘁𝗵𝗲 𝗜𝘁𝗮 𝗝𝗶𝗻 𝗕𝗲𝗻𝘁𝗼 𝗮𝗻𝗱 𝗗𝗲𝗹𝘂𝘅𝗲 𝗔𝘀𝘀𝗼𝗿𝘁𝗲𝗱 𝗦𝘂𝘀𝗵𝗶 𝗦𝗲𝘁 𝗳𝗼𝗿 𝗮 𝘁𝗿𝘂𝗲 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲 𝗼𝗳 𝗝𝗮𝗽𝗮𝗻😋.隔咗無耐又返嚟食 @godofteppanyaki ,新出嘅lunch set一如既往抵食兼大份,特上手握壽司御膳除咗有12件手握壽司仲有稻庭烏冬,另外板神弁当份量超驚人,有前菜、沙律、刺身四點、銀鱈魚西京燒、天婦羅、壽司、美國牛肉薄燒等等,多到唔知食邊樣先😛 最正嘅係加$1就可以無限添飲純米大吟釀虎滴清酒,入喉順暢帶微氣泡,唔覺意真係會飲唔停~
作為香港天花板級的鐵板燒專門店,板神必定穩佔一席位。餐廳於銅鑼灣信和的旗艦店佔地過萬尺,單論環境已是一等一的格局。坐擁特大維港無敵大海景,高雅精繳的裝潢,加上地方闊落,空間感十足。雖說是鐵板燒專門店,但除了主打的鐵板燒區域外,餐廳還設有專屬的壽司吧檯區域、炭火燒區、VIP區及酒吧區等。.餐廳最近推出全新的午市定食和壽司套餐,套餐內容豐富,數百元有交易,可說是性價比十足。另外凡惠顧此套餐,可加+💲1無限任飲SAKE純米大吟釀虎滴清酒,限量1000枝。優惠由現在起至四月三十日。.➿板神弁當 💲480✿ 前菜✿ 沙津✿ 蒸蛋✿ 天婦羅✿ 刺身 (四款、附金槍魚腩)✿ 壽司 (四件)✿ 銀鱈魚西京燒✿ 美國牛肉薄燒✿ 麵豉湯✿ 甜品 / 咖啡.餐前先來一客堅果沙津配堅果沙津汁,還有漬物、前菜。板神的弁當絕對是特大堆頭之作,師傅先問鐵板燒牛肉的生熟度,就算是午市弁當,這一環也不馬虎。.定食包括:天婦羅 - 炸蝦、炸蕃薯及炸南瓜;刺身 - 大拖羅、帆立貝、深魚池魚及牡丹蝦;另外壽司有魴鮄、油甘魚腩、黑陸魚及右口魚。主食的銀鱈魚西京燒和美國牛肉薄燒也是高水準鐵板燒之作,絕不欺場。.➿ 特上手握壽司御
➿板神弁當 💲480
✿ 前菜
✿ 沙津
✿ 蒸蛋
✿ 天婦羅
刺身 (四款、附金槍魚腩)
壽司 (四件)
蒸蛋、麵豉湯
甜品
➿ 特上手握壽司御膳 💲580
✿ 手握壽司12件
✿ 麵豉湯或稻庭烏冬 (冷 / 熱)
海膽
特上手握壽司御膳
壽司壽司師傅發辦、席前手握。遇到的壽司師傅很健談,用餐氣氛愉快。
順序
上排:中拖羅、右口魚、魴鮄、深海池魚、赤貝、黑陸魚
下排:大拖羅、真鯛、伊左目、春子鯛、牡丹蝦、馬糞海膽
春子鯛
黑陸魚
跟餐還有稻庭烏冬,質素不錯。
稻庭烏冬
另外 +💲1 SAKE放題主角是純米大吟釀虎滴清酒。清酒身帶炭酸,甜甜的有點點氣泡感。
板神弁當
美國牛肉薄燒
銀鱈魚西京燒
2023-03-10 72 瀏覽
板神銅鑼灣旗艦店環境夠開揚而且空間感十足見到最近推出左全新午餐既Menu當然要試下🙌🏻🌟板神便當超級豐富👍🏻一次過可以試哂多款美食性價比高兼份量十足有前菜,沙律,蒸蛋,天婦羅(蝦,蕃薯,南瓜),刺身四款(牡丹蝦,真鯛,油甘魚腩 赤身)壽司四件(池魚王,鮫鰈魚 魴鮄魚,墨魚)另外仲有銀鱈魚西京燒,美國牛肉薄燒,麵豉湯同甜品🌟手握壽司御膳右口魚,伊左目,魴鮄魚,深海池魚鰤魚腩,北海道帆立貝,白蝦熟成中拖羅,大拖羅,赤海膽,黑鯥壽司set既食材全部都好新鮮 特別鍾意師傅熟成左既中拖羅食落依然豐腴甘美但魚味更香濃兼鮮甜味更重💯嗌以上板神便當同手握壽司御膳仲可以加$1 無限添飲純米大吟釀虎滴清酒!超正
板神銅鑼灣旗艦店
環境夠開揚而且空間感十足
見到最近推出左全新午餐既Menu
當然要試下🙌🏻

🌟板神便當
超級豐富👍🏻一次過可以試哂多款美食
性價比高兼份量十足
有前菜,沙律,蒸蛋,天婦羅(蝦,蕃薯,南瓜)
另外仲有銀鱈魚西京燒,美國牛肉薄燒,麵豉湯同甜品

🌟手握壽司御膳
右口魚,伊左目,魴鮄魚,深海池魚
鰤魚腩,北海道帆立貝,白蝦
熟成中拖羅,大拖羅,赤海膽,黑鯥
壽司set既食材全部都好新鮮
特別鍾意師傅熟成左既中拖羅
食落依然豐腴甘美
但魚味更香濃兼鮮甜味更重💯

嗌以上板神便當同手握壽司御膳
仲可以加$1 無限添飲純米大吟釀虎滴清酒!超正

相信鐘意食鐵板燒既朋友應該都會聽過呢間板神鉄板燒日本料理,前排襯住佢地做緊大感謝祭就同朋友去食lunch🍽️銅鑼灣店佔地14,000呎,環境寬敞﹐空間感十足,當日去食既時候安排左坐房,感覺私隱度高咗好多,大大個窗望住出面個靚景成個感覺更加好😉難怪連教主Anson Lo都去過撐場🤓 今次小編試既係大感謝祭午市套餐,星期一至五午市供應,價錢由$398-$648不等 ▪️前菜、沙律 ▫️刺身3款 ▪️南非鮑魚▫️大蝦 ▪️帶子、白鱈魚、法國鵝肝▫️季節野菜▪️日本產豚肉/美國牛/澳洲和牛/和牛A5 ▫️炒飯▪️麵豉湯▫️甜品/咖啡 今次serve我地既係日本師傅,同行朋友識啲日文都可以同佢交流下🇯🇵師傅會先將一大盤海鮮放係大家比大家打個卡,之後就會依次序燒😍鮑魚仲識郁非常新鮮☺️簡單調味後入口爽彈惹味🤔 帆立貝煎至兩面金黃,小編最愛⁣鵝肝,用迷你圓形包包夾住鵝肝整到好似漢堡🍔一口咬落甘香油脂滲出,邪惡得黎好滿足 肉方面今次小編就揀左A5和牛🐮薄燒$598 厚燒$648 各一A5和牛油花紋路均勻😛薄燒中間包住蔥蒜,入口已經非常惹味🤭厚燒揀左5成熟,入口都好軟滑有少少入口即溶既感覺 ,幸福感爆燈🥰 最後仲有好好食既炒

▪️前菜、沙律 ▫️刺身3款 ▪️南非鮑魚
▫️大蝦 ▪️帶子、白鱈魚、法國鵝肝
▫️季節野菜
▪️日本產豚肉/美國牛/澳洲和牛/和牛A5
▫️炒飯▪️麵豉湯▫️甜品/咖啡

肉方面今次小編就揀左A5和牛🐮
薄燒$598 厚燒$648 各一

最後仲有好好食既炒飯,飯粒炒至乾身,粒粒分明,仲有麵豉湯☺️甜品係奶凍同超邪惡焦糖多士🍞為整餐畫上完美句號🍮

【銅鑼灣 ⋄ 鐵板燒專門店】 🍽 板神鉄板燒日本料理📍銅鑼灣告士打道255-257號信和廣場1樓103號舖農曆新年快要到了 帶家人去吃鐵板燒大餐是不錯的選擇😋可以一邊用餐 一邊欣賞到上板師傅即席炮製美食的功架!推薦大家到現已有4間分店的人氣鐵板燒專門店「板神」小編到訪了銅鑼灣的旗艦店 佔地14,000呎 環境十分寬敞~餐廳主要分為鐵板燒區、壽司吧、炭火燒區 更有海景包廂趕上蟹季的尾巴品嘗鱈場蟹 蟹腳啖啖肉 不用調味也很鮮甜富士見鐵板晚餐更送澳洲鮑魚或龍蝦 選了後者新鮮彈牙🦞特別喜歡澳洲和牛薄燒 油脂豐富 配上蒜片和多士很香口甜品一次過品嘗了招牌蜜糖多士和雪糕 真的很飽很滿足🫶🏻值得一讚是師傅真的很nice 整晚吃了近4小時 聊得很高興謝謝師傅最後更在鐵板寫上我們的名字 真的很有心思❤️⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ✄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ✄ ❝我地食咗咩? ت ❞ ☞ 富士見・鉄板燒套餐 $3,880 for 2pax⋄ 前菜 (煙燻大筋、蔬菜凍、牛油果慕絲)⋄ 野菜沙律伴芝麻醬⋄ 刺身三款 (魴鮄、松葉蟹伴海膽、中拖羅)⋄ 鱈魚扒⋄ 鱈場蟹⋄ 清酒煮帆立貝⋄
【銅鑼灣 ⋄ 鐵板燒專門店】
🍽 板神鉄板燒日本料理
📍銅鑼灣告士打道255-257號信和廣場1樓103號舖

農曆新年快要到了 帶家人去吃鐵板燒大餐是不錯的選擇😋
可以一邊用餐 一邊欣賞到上板師傅即席炮製美食的功架!
推薦大家到現已有4間分店的人氣鐵板燒專門店「板神」
餐廳主要分為鐵板燒區、壽司吧、炭火燒區 更有海景包廂
趕上蟹季的尾巴品嘗鱈場蟹 蟹腳啖啖肉 不用調味也很鮮甜

富士見鐵板晚餐更送澳洲鮑魚或龍蝦 選了後者新鮮彈牙🦞

特別喜歡澳洲和牛薄燒 油脂豐富 配上蒜片和多士很香口
甜品一次過品嘗了招牌蜜糖多士和雪糕 真的很飽很滿足🫶🏻
值得一讚是師傅真的很nice 整晚吃了近4小時 聊得很高興

謝謝師傅最後更在鐵板寫上我們的名字 真的很有心思❤️
❝我地食咗咩? ت ❞
☞ 富士見・鉄板燒套餐 $3,880 for 2pax
⋄ 前菜 (煙燻大筋、蔬菜凍、牛油果慕絲)

⋄ 野菜沙律伴芝麻醬
刺身三款 (魴鮄、松葉蟹伴海膽、中拖羅)
⋄ 鱈魚扒
⋄ 鱈場蟹

⋄ 清酒煮帆立貝

⋄ 澳洲龍蝦

⋄ 澳洲和牛薄燒/厚燒

⋄ 季節煮物-汁燒海老
⋄ 龍蝦麵鼓湯
⋄ 高菜白飯魚炒飯

甜品 (蜜糖多士+抹茶/芝麻雪糕)
⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄
2023-01-17 441 瀏覽
•食物質素高水準👍👍午市有多個套餐選擇。主角有不同的海鮮和牛。飯後加送超強甜品,令人喜出望外。*師傅除咗烹飪技術高,擺盤靚,亦好細心整齊,燒牛肉粒會放得好端正整齊😆**fb經常會找到不同的套餐優惠👍而平日午市亦通常有折扣,知慳識儉朋友仔值得放假一試😂•環境寬敞👍店面分幾個大廳,今次大廳有兩卓鉄板餐枱,每人的空間都好充足,唔會肩並肩坐😆,亦可以清楚睇住師父烹調每一菜式👍。 大廳亦無油煙味,非常之好。如果有幾個朋友仔約埋一齊開餐,可以達到vip房的訂房最底消費,自成一角就更加好👍。•位置便利👍位處銅鑼灣,地鐵/巴士/叮叮車站好近,好就腳。•服務質素差天共地門口女待應超級無禮貌但點餐時另一位男待應就非常細心有禮👍
•食物質素高水準👍👍

•環境寬敞👍

•位置便利👍
位處銅鑼灣,地鐵/巴士/叮叮車站好近,好就腳。

•服務質素差天共地
  • 前菜
  • 刺身三款
  • 鐵板燒活龍蝦
2023-01-15 248 瀏覽
銅鑼灣店地方超大!環境設計好高貴、花心思!✨鐵板燒大廳既設計又特別、又靚!據聞仲拎咗設計大獎👏🏻食材非常高質🤤味道有水準👍🏻值得一試!Kit師傅好好傾🤣前菜三點蜜糖漬蕃茄、牛油果慕絲、煙燻大根時令沙律刺身五點真鯛、黑陸、油甘魚、中拖羅、日本蠔- 西班牙紅蝦鮮味十足!蝦味濃郁、蝦膏感突出👍🏻- 南非四頭鮑魚配海苔汁口感好正!又鮮甜👍🏻- 🦞波士頓龍蝦配芝士蝦汁味道好濃郁!龍蝦肉彈牙🤤然後蝦頭用作煲湯👍🏻龍蝦湯加上小丸子麵筋- 美國牛肉薄燒牛味濃,唔會覺得好油膩👌🏻日本牡蠣 +$100蠔肥美、配香口炸蒜片,好正呀🤤炒飯好香,食完好飽!🤣雪糕~焙茶雪糕好食!🤎焦糖多士好邪惡🤤口感同味道都好正!秋日自選晚餐 $980/位

食材非常高質🤤味道有水準👍🏻值得一試!
Kit師傅好好傾🤣

前菜三點
蜜糖漬蕃茄、牛油果慕絲、煙燻大根
時令沙律

刺身五點
真鯛、黑陸、油甘魚、中拖羅、日本蠔

- 西班牙紅蝦
鮮味十足!蝦味濃郁、蝦膏感突出👍🏻

- 南非四頭鮑魚配海苔汁
口感好正!又鮮甜👍🏻
- 🦞波士頓龍蝦配芝士蝦汁
味道好濃郁!龍蝦肉彈牙🤤
然後蝦頭用作煲湯👍🏻
龍蝦湯加上小丸子麵筋

- 美國牛肉薄燒
牛味濃,唔會覺得好油膩👌🏻

日本牡蠣 +$100
蠔肥美、配香口炸蒜片,好正呀🤤

炒飯好香,食完好飽!🤣
雪糕~
焙茶雪糕好食!🤎
焦糖多士好邪惡🤤口感同味道都好正!

秋日自選晚餐 $980/位
2023-01-14 212 瀏覽
以$4000幾2位來計,食物份量少,口味十分清淡,連鹽味都不足以生日食飯來說都頗為失望。另外鐵板師父的烹調手法頗為一般,有中華炒麵的感覺,食物擺盤都毫無美感。連盛裝食物的器皿破損都照舊使用。
以$4000幾2位來計,食物份量少,
口味十分清淡,連鹽味都不足

以生日食飯來說都頗為失望。

連盛裝食物的器皿破損都照舊使用。
$2000
慶祝紀念
生日
一月趁姐姐生日🎂同佢食咗我哋人生中最貴嘅一餐慶祝吓❤️‍🔥唔單止食材新鮮又好食,師傅仲全餐飯不斷表演️👨🏻氹得姐姐勁開心❣️儀式感滿滿嘅一餐姐姐食得勁開心🥰 .📍富士見・鉄板焼コース(二人前) 𝑭𝒖𝒋𝒊𝒎𝒊 𝑻𝒆𝒑𝒑𝒂𝒏𝒚𝒂𝒌𝒊 𝑺𝒆𝒕 (𝑭𝒐𝒓 2 𝑷𝒆𝒓𝒔𝒐𝒏) 個餐包咗前菜3款、沙律、刺身、4款海鮮(鱈場蟹/清酒煮帆立貝/龍蝦或鮑魚/當日海鮮)、1款肉、煮物、湯、炒飯或壽司、甜品。以4款肉類劃分為唔同價格,包括日本豚肉薄焼($3580 /2人)、美國牛肉、澳洲和牛同最貴嘅𝑨5 和牛($4080/2人)。 .🔹𝑨𝒑𝒑𝒆𝒕𝒊𝒛𝒆𝒓前菜🔹 前菜分別係牛油果啫喱、水雲菜同最中餅。 .🔸𝑺𝒆𝒂𝒔𝒐𝒏𝒂𝒍 𝑺𝒂𝒍𝒂𝒅季節沙律🔸 沙律加入好多堅果增加口感同香氣🥗再淋上堅果汁🌰酸酸地勁好食! .🔹𝑺𝒂𝒔𝒉𝒊𝒎𝒊 3 𝑲𝒊𝒏𝒅𝒔刺身三款🔹 蜜柑鯛、平政魚、赤身3款刺身都柔軟但較淡味 .🔸𝑻𝒐𝒅𝒂𝒚'𝒔 𝑺𝒆𝒂𝒇𝒐𝒐𝒅本日海鮮🔸 時令海鮮係法國白雪魚🐟,魚肉煎到外脆內軟 油脂豐富,配上香脆嘅蒜片更加好食🤘🏻 .🔹𝑻𝒂𝒓𝒂𝒃𝒂 𝑪𝒓𝒂𝒃鱈場蟹🔹 蟹肉鮮味又彈牙,配上蟹膏非常濃郁🦀 .🔸𝑺𝒄𝒂𝒍𝒍𝒐𝒑
📍富士見・鉄板焼コース(二人前)
個餐包咗前菜3款、沙律、刺身、4款海鮮(鱈場蟹/清酒煮帆立貝/龍蝦或鮑魚/當日海鮮)、1款肉、煮物、湯、炒飯或壽司甜品。以4款肉類劃分為唔同價格,包括日本豚肉薄焼($3580 /2人)、美國牛肉、澳洲和牛同最貴嘅𝑨5 和牛($4080/2人)。

🔹𝑨𝒑𝒑𝒆𝒕𝒊𝒛𝒆𝒓前菜🔹
前菜分別係牛油果啫喱、水雲菜同最中餅。
🔸𝑺𝒆𝒂𝒔𝒐𝒏𝒂𝒍 𝑺𝒂𝒍𝒂𝒅季節沙律🔸
沙律加入好多堅果增加口感同香氣🥗
再淋上堅果汁🌰酸酸地勁好食!
🔹𝑺𝒂𝒔𝒉𝒊𝒎𝒊 3 𝑲𝒊𝒏𝒅𝒔刺身三款🔹
蜜柑鯛、平政魚、赤身3款刺身都柔軟但較淡味
🔸𝑻𝒐𝒅𝒂𝒚'𝒔 𝑺𝒆𝒂𝒇𝒐𝒐𝒅本日海鮮🔸
時令海鮮係法國白雪魚🐟,魚肉煎到外脆內軟
油脂豐富,配上香脆嘅蒜片更加好食🤘🏻
🔹𝑻𝒂𝒓𝒂𝒃𝒂 𝑪𝒓𝒂𝒃鱈場蟹🔹
蟹肉鮮味又彈牙,配上蟹膏非常濃郁🦀
🔸𝑺𝒄𝒂𝒍𝒍𝒐𝒑 𝑪𝒐𝒐𝒌𝒆𝒅 𝒊𝒏 𝑺𝒂𝒌𝒆清酒煮帆立貝🔸
珍寶𝒔𝒊𝒛𝒆嘅帆立貝用清酒煮過,食落熟咗啲,不過個湯好清甜
🔹龍蝦/澳洲鮑魚🔹
原隻龍蝦即時拆肉🦞,配上芝士同龍蝦膏,最後再加上板神秘製蝦汁,食落勁爽口勁香🧡🤤
🔸𝑺𝒆𝒂𝒔𝒐𝒏𝒂𝒍 𝑫𝒊𝒔𝒉季節煮物🔸
海老芋湯葉蟹味道溫和,口感軟綿綿,係食肉之前可以𝒓𝒆𝒇𝒓𝒆𝒔𝒉一下
🔹𝑨5 和牛🔹
肉類揀咁最貴嘅𝑨5 和牛🐃,同時有齊薄燒/厚燒,薄燒中間包住香蔥蒜,厚燒切成一粒粒,入口軟滑完全冇筋,肉汁豐富又有油香,超高質❤️
🔸𝑷𝒊𝒄𝒌𝒍𝒆𝒔 & 𝑺𝒐𝒖𝒑漬物、湯🔸
用岩岩食嘅龍蝦殼煲麵豉湯真係香過平日嗰啲好多,飲完好暖胃

🔸𝑵𝒐𝒐𝒅𝒍𝒆𝒇𝒊𝒔𝒉 𝑭𝒓𝒊𝒆𝒅 𝑹𝒊𝒄𝒆 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑽𝒆𝒈𝒆𝒕𝒂𝒃𝒍𝒆𝒔 𝒐𝒓 𝑫𝒆𝒍𝒖𝒙𝒆 𝑺𝒖𝒔𝒉𝒊 2 𝑲𝒊𝒏𝒅𝒔高菜白飯魚炒飯 或 特選壽司二貫🔸
主食可以揀炒飯/壽司🍣,雖然壽司都好食,但私心建議一定要揀炒飯❗️師傅會喺你面前好似玩雜耍咁表演炒飯🤹‍♀️,娛樂性極高,手勢一流。佢仲加咗醃魚生同蒜片炒咗個心形飯俾姐姐❤️‍🔥,食落真係超香😍有𝒈𝒊𝒎𝒎𝒊𝒄𝒌又好食!

🔹𝑫𝒆𝒔𝒔𝒆𝒓𝒕甜品🔹
最後有砂糖多士做甜品,口感勁香脆,食落好香焦糖味,配埋雪糕🍨更加正。
2023-01-10 278 瀏覽
門口好靚🪨裡面更靚🤩高級感滿滿😏 店員有禮貌Service好好🫶🏻前菜已經好有心思🍱有牛油果mousse 🥑味道好清新有種類似yogurt 😋淡淡嘅酸甜味加上蔬果凍🥬🧊秋葵同紅菜頭都好甜好好味通透得黎🫧食得出佢食材好新鮮💧🌟🌟🌟🌟🌟😳下一道登場方式真係令人難忘 廚師會係你將包裝紙燒著🔥 接著出現係你面前就係一份精美嘅罐頭⁉️呢份罐罐絕對唔簡單😎 內有滿滿嘅蟹肉🦀&🐟魚肉上面舖上適量三文魚子🧡🖤魚子✨畫龍點睛地加上金箔蟹肉同魚肉都超級鮮甜🤤🐟🥚魚子們嘅鹹味更提升鮮味🤯 爆好食🌟🌟🌟🌟🌟再下一道刺身拼盤🥰有貴妃蚌、油甘魚、吞拿魚、蝦同蟹肉全部質素超好🥹 特別愛食貴紀蚌唔單止鮮甜👍仲好爽口🌊好好味🌟🌟🌟🌟👨🏻‍🍳進入正題開鐵板燒👨🏻‍🍳師父就位第一味係燒象拔蚌🐘🐚打邊爐就食得多第一次食燒嘅 ☺️嘩~都幾爽甜加上師父調味得宜🧂好好食🌟🌟🌟🌟🌟第二味燒龍蝦🦞 用濃濃嘅秘製龍蝦汁一齊板燒🍯龍蝦味超濃郁🤤 超香又好味道🌟🌟🌟🌟第三味🍔🦢鵝肝迷李漢堡包望住師傅好細心咁樣將每個包底面烘香同時間喺你面前細心咁樣煎香塊鵝肝每人2份永不落空🌈仲色彩繽紛睇到都勁開心🧚🏻‍♀️一啖滿足你嘅欲望😂味道係一絕🍔麵包脆得來好
門口好靚🪨裡面更靚🤩

蟹肉同魚肉都超級鮮甜🤤
🐟🥚魚子們嘅鹹味更提升鮮味🤯 爆好食

再下一道刺身拼盤🥰
刺身

有貴妃蚌、油甘魚、吞拿魚、蝦同蟹肉
全部質素超好🥹 特別愛食貴紀蚌唔單止鮮甜👍

肉味同油味都好balance😌好味道
加分位係旁邊燒蔬菜都好好食🤟🏻

第五味🍚 板炒飯
炒飯

師傅快手快腳咁🥚煮蛋、蔥同肉碎
之後落飯撈埋一齊炒🍳

龍蝦頭麵豉湯
焦糖多士
  • 鐵板燒活龍蝦
2023-01-09 132 瀏覽
板神 每月一度嘅原條日本吞拿魚嘗味盛宴 最有趣,係劏魚的時候,如果答中有關吞拿魚嘅問題,仲可以獲得神秘美食。係菜單入邊冇咖😉食開“盲盒”咁!妳唔會知道廚師煮咗咩送俾你!真係好特別👍🏻 沙律 炙燒日本吞拿魚沙律 前菜三點日本吞拿魚鍋巴低溫煮鴨胸卷.金橘醬牛油果慕絲 日本吞拿魚刺身三款廚師精選時令日本吞拿魚 燒物燒日本吞拿魚下顎 鐵板非洲鮑魚龍蝦虎蝦北寄貝 肉皿美國薄燒山筋原野原燒 炒飯牛肉炒飯 湯日本吞拿魚清湯 甜品紅豆年糕湯
板神 每月一度嘅原條日本吞拿魚嘗味盛宴

日本吞拿魚清湯

甜品
紅豆年糕湯
2023-01-06 328 瀏覽
係12/14銅鑼灣分店2人order 左2客大感謝祭鐵板燒套餐選擇咗厚澳洲和牛,之後朋友係12/30同一個分店叫咗同一個餐,選擇咗一樣嘅厚澳洲和牛朋友將佢食物嘅相send俾我睇,我先至發現我當日食嘅份量比佢少一半我哋同樣都係選擇咗澳洲和牛厚切我當天只有4塊朋友的有8塊究竟係我少左,定係佢多咗?之後上OpenRice同IG睇吓其他人食呢個餐嘅份量,全部相片嘅份量都係同朋友12月30號嘅份量相近,所以我就inbox餐廳詢問。但係餐廳話係佢哋搞錯咗,嗰日俾咗二人份量我個朋友一個人⋯意思即係佢多咗,唔係我少咗究竟係多咗定少咗?大家睇吓其他人食呢個餐嘅份量就會知道….餐廳話下次光顧可以安排額外餐品但係我覺得不合理,因為我俾咗嘅錢,主菜牛肉只有一半,如果我仲要比多一次錢光顧先至可以有一個額外嘅食物咁呢個唔係補償我希望可以退部份款項,但係餐廳已經冇再回覆我

我哋同樣都係選擇咗澳洲和牛厚切

我當天只有4塊
朋友的有8塊

究竟係我少左,定係佢多咗?

究竟係多咗定少咗?大家睇吓其他人食呢個餐嘅份量就會知道….

餐廳話下次光顧可以安排額外餐品

我希望可以退部份款項,但係餐廳已經冇再回覆我
牛肉分量不統一,餐廳不作回覆