2009-09-04 12 瀏覽
尋晚我個仔仔生日, 首選緊係黎松屋慶祝, 諗起都有幾個月無黎, 上一次黎松屋都係慶祝生日,上次主角就係我, 哈哈!尋晚好熱鬧, 有幾枱客生日, 有香檳送, 又有壽包送, 個壽包上面點支蠟燭(好攪鬼).尋晚D位都好爆, 我見到個經理好有禮貌同D客講要分開兩張枱坐, 有D分前後, 有D分左右, 雖然緊係一齊坐會開心D, 但有時都要睇情形, 分開坐都一樣開心, 無謂為咗怎樣坐而攪到唔開心.講番食o野, 幾個月無黎, 但水準依然保持得好, 三文魚好新鮮,又肥美又厚, 鮑片都好好味.蝦天婦羅卜卜脆, D粉又唔厚, 好味!雞骨腸都好味.雪糕是我最愛, 尢其是菠蘿味, 裡面有一粒粒菠蘿肉, 超正!但我仔仔鍾意食紅豆味, 裡面都有一粒粒紅豆.其實松屋有好多款食物都好好食, 真係要黎食過先知.這裡要讚除了食物外, 還有員工服務, 對客人好有禮貌.我同D 朋友都會繼續黎松屋.
上次主角就係我, 哈哈!

蝦天婦羅卜卜脆, D粉又唔厚, 好味!
雞骨腸都好味.
但我仔仔鍾意食紅豆味, 裡面都有一粒粒紅豆.
其實松屋有好多款食物都好好食, 真係要黎食過先知.
這裡要讚除了食物外, 還有員工服務, 對客人好有禮貌.
我同D 朋友都會繼續黎松屋.

2009-08-21
  • 三文魚
  • 鮑片
  • 蝦天婦羅
  • 雞骨腸
  • 菠蘿雪糕
2009-09-04 4 瀏覽
P每次睇到電視節目講日本美食,我仔仔好自然掛住松屋美食雖然入面唔係太大,但坐得都好舒服,而食物又新鮮P每次想起都會想即刻去食,而仔仔就會想立,話等唔到第二日去食松屋不但食物好,而員工都好親切,同其他食店完全不同所以快開學,仔仔都話要再去多次 當日一坐低跟本英俊二話不說就係指定動作精美魚生併盆樣樣都齊三文魚全是魚腩位,馬刀貝很爽口,同埋係我最愛既甜蝦唔駛我出聲自動送三寶(美極三文魚,扇貝,燒魚皮)三文魚腩放在大張錫紙上,放 BBQ 爐內,溫火焗 8分鐘 一打開,添加兩滴美極,確實好好食,咁就個個叫佢做廚神了扇貝芝士焗, 帶子彈牙有咬口,好味到不得了再送上燒魚皮,超好味芝麻雞翼,雞翼勁大隻兼炸到鬼咁靚,啲皮走晒油又薄又香脆.雞肉又夠嫩滑,入味又惹味,的確惹人唾唌我就講一部分其餘食物詳細資料,你地見到其他的食評家的食評就知道
P每次睇到電視節目講日本美食,我仔仔好自然掛住松屋美食
雖然入面唔係太大,但坐得都好舒服,而食物又新鮮
松屋不但食物好,而員工都好親切,同其他食店完全不同
所以快開學,仔仔都話要再去多次

當日一坐低跟本英俊二話不說就係指定動作精美魚生併盆
樣樣都齊三文魚全是魚腩位,馬刀貝很爽口,同埋係我最愛既甜蝦
唔駛我出聲自動送三寶(美極三文魚,扇貝,燒魚皮)
三文魚腩放在大張錫紙上,放 BBQ 爐內,溫火焗 8分鐘
一打開,添加兩滴美極,確實好好食,咁就個個叫佢做廚神了
扇貝芝士焗, 帶子彈牙有咬口,好味到不得了
再送上燒魚皮,超好味
芝麻雞翼,雞翼勁大隻兼炸到鬼咁靚,啲皮走晒油
又薄又香脆.雞肉又夠嫩滑,入味又惹味,的確惹人唾唌
我就講一部分
其餘食物詳細資料,你地見到其他的食評家的食評就知道
2009-09-04 22 瀏覽
這是我們第一次來松屋食日式放題。今晚是一個普通的gathering,不過我很期待見到各位朋友,所以也希望沒有選錯晚飯的地點。事實上“松屋”沒有令我們失望,美味的食物讓我們很享受今次晚餐呢。提前打電話訂了位,選了19:30~22:00的時間段。我們提前了10分鐘左右到了松屋,等位的人幾乎把門口那條窄窄的路都擠滿了。本以為要19:30才可讓我們入座,不過大概19:25的樣子我們就可以入座了。炸芝麻雞翼是肯定要試的,很香哦燒多春魚大家都贊不絕口,所以order咗兩次。刺身方面,我個人覺得鮑片和三文魚刺身很不錯哦^^最後不得不提一下,“美男廚房”推薦的“美極三文魚”(掛住食,無影相),入口即溶,真的很美味噢~~侍應的服務態度也不錯。相信我們還會再來^^
這是我們第一次來松屋食日式放題
炸芝麻雞翼是肯定要試的,很香哦

燒多春魚大家都贊不絕口,所以order咗兩次。
刺身方面,我個人覺得鮑片和三文魚刺身很不錯哦^^
侍應的服務態度也不錯。
相信我們還會再來^^
燒多春魚
炸芝麻雞翼
刺身拼盤(只是吞拿魚吃起來不太好而已)
壽司拼盤(其中一個Friend超中意的蛋壽司,哈哈))
2009-09-03
燒多春魚
炸芝麻雞翼
刺身拼盤(只是吞拿魚吃起來不太好而已)
壽司拼盤(其中一個Friend超中意的蛋壽司,哈哈))
  • 炸芝麻雞翼,燒多春魚,美極三文魚,鮑片刺身,三文魚刺身
2009-09-03 11 瀏覽
一直想試好耐,琴日終於同朋友一齊食.門面比我所想的細間.好肚餓,一坐低已經不停叫野食,任飲的飲品包括啤酒,朋友即點.食物選擇唔算好多,但整體都唔錯.三文魚同墨魚刺身好食.甜蝦好味,不過只有壽司無剌身.軟殼蟹同蔥吞拿魚腩的手卷都ok.天婦羅唔厚粉,ok.炸蠔好味.串燒唔差,recommend 牛頸脊肉,雞軟骨,羊扒,蝦...甜品的雪糕就普通."根本英俊"好識攪氣氛.焗三文魚好滑好味.staff的服務都唔差,收碟收得好快.可以任食2個幾鐘.整體覺得都ok.試得過的.p.s.因為補/預祝生日,朋友訂位時,對方話會送枝果汁香檳,不過最後都無送到.唔緊要la!p.s.2.可能我地點得太多的關係,都有漏單的情況出現
一直想試好耐,琴日終於同朋友一齊食.門面比我所想的細間.

食物選擇唔算好多,但整體都唔錯.
三文魚同墨魚刺身好食.甜蝦好味,不過只有壽司無剌身.
軟殼蟹同蔥吞拿魚腩的手卷都ok.

天婦羅唔厚粉,ok.炸蠔好味.
甜品的雪糕就普通.

"根本英俊"好識攪氣氛.焗三文魚好滑好味.
staff的服務都唔差,收碟收得好快.

可以任食2個幾鐘.整體覺得都ok.試得過的.

p.s.2.可能我地點得太多的關係,都有漏單的情況出現
2009-09-02
  • 羊扒
  • 牛頸脊串燒
  • 天婦羅
2009-09-03 10 瀏覽
昨晚去完松屋,因為我都經常食日本野。今次同埋班朋友仔一齊水準依然一流,特別是係我最愛既牛舌呀,同埋刺身牛舌我可以講句,暫時黎講,我仲未搵到一間好食過松屋至於天婦羅是要在剛炸好的時候,趁熱用天液來品嚐要是再放入擦碎的紅蘿蔔味道Super good!(天液用木魚、昆布、醬油、味醂及砂糖等烹成來代替沾食鹽)又食埋大家最愛既菠蘿雪糕,好好味我經常都推介d間食店給朋友,現在我都係熟客,招呼很好係有時會漏下單既(我估太忙),但提下就好快送到,雖然款式唔算係最多,但最緊要係新鮮,所以無所謂啦!!!!
昨晚去完松屋,因為我都經常食日本野。今次同埋班朋友仔一齊
水準依然一流,特別是係我最愛既牛舌呀,同埋刺身
牛舌我可以講句,暫時黎講,我仲未搵到一間好食過松屋
至於天婦羅是要在剛炸好的時候,趁熱用天液來品嚐
要是再放入擦碎的紅蘿蔔
味道Super good!
(天液用木魚、昆布、醬油、味醂及砂糖等烹成來代替沾食鹽)
又食埋大家最愛既菠蘿雪糕,好好味
我經常都推介d間食店給朋友,現在我都係熟客,招呼很好
天婦羅‏
2009-09-02
天婦羅‏
  • 牛舌
  • 刺身
  • 天婦羅
  • 菠蘿雪糕
2009-09-02 3 瀏覽
我生日,老婆同兩位老死同我慶祝,我老婆來此食過兩次,話 lee 間好抵食,所以要同我嚟試下。我老婆原本想訂6點至9點,但係阿跟本英俊見議我哋訂5點半至8點,因為平廿幾蚊,其實食兩個半鐘都好夠 o架了,佢哋又可以早啲番多一轉枱,兩全其美,雙贏局面,幾好吖!菜單有七十幾款食品,還有一些是菜單內沒有的,包十二款免費飲品,超值!我叫啤酒,我老婆最喜歡紫蘇梅及薑母茶,但佢話甘桔檸檬蜂蜜比較淡,可以不考慮。菜單有清酒,但是要收費的,但只需18蚊一杯,也很平宜!一坐低,跟本英俊便幫我們先點了一盆魚生併盆,除了有大路的三文魚、吞拿魚、甜蝦外,還有比較少見的劍魚、池魚、鮑魚片及馬刀貝,全部都很新鮮,鮑片很鮮甜,馬刀貝味道比較淡,但很爽口,那三文魚卻全是魚腩的部位,很豐腴,很有驚喜!在菜單上沒有的菜式有燒三文魚皮及英俊美極三文魚,是跟本英俊的力作,那三文魚皮極薄、極香脆,卻一點也不油膩,很少見,送酒一流!至於美極三文魚卻又滑又嫩,從來未在放題中食過,真是很特別!另外還有一款魚湯,也是菜單上沒有的,數量不多,很快便派清光了。很鮮甜,很濃郁,喝得出是百份百正宗的魚湯,決非是用味精調出來濫竽充數的貨色。芝士焗扇

芝士焗扇貝不可以落單,每人只有一隻,人齊了,侍應哥哥便會送上,上桌時還很熱燙,很 juicy!

推介食品是燒牛頸脊、燒羊鞍及蜜糖芝麻雞翼;牛頸脊的肉質很鮮嫩,很香,一條牛的頸脊肉不多,其實算是比較名貴的菜式,現在竟然在放題中吃得到,實在大出所料;羊鞍一點也不羶,很香嫩;蜜糖芝麻雞翼,外脆內嫩,一定不可錯過。

直得一提的是現做的手卷,上桌時紫菜還是很脆的,比很多日本廳餐還要新鮮。燒牛舌也很不錯,但因為牛舌很難弄得不好吃,所以沒有特別推介。

當日點的食物還有,燒物:牛頸脊、雞軟骨、白果、蒜頭、白菇、多春魚、牛舌、鯖魚、三文魚頭、翠玉瓜;炸物:生蠔、海鮮卷、豆腐、蝦、南瓜、番薯;其他:煎日式餃子、炒雜菜、枝豆、麵豉湯、碎吞拿魚牛卷及軟殼蟹手卷等…

最後來兩客四式雪糕:紅豆、綠茶、芝麻及菠蘿,好開心滿足的一餐,笑住走人!

還要多謝服務我們的侍應哥哥們,有禮貌,換碟快,服務態度認真!

跟本英俊很攪笑好開朗熱誠,是一名很成功的公關,我老婆話佢叫跟本英俊,我一定要英過佢,所以我要叫實在英俊喎!真係俾佢哋倆個玩死!
魚生拼盤
外脆內嫩的蜜糖芝麻雞翼
肉質爽脆的天富羅炸蝦
每人一隻的扇貝
四式雪糕
  • 燒牛頸脊,燒羊鞍,蜜糖芝麻雞翼
2009-09-01
前幾日同D朋友 去左 尖沙咀既松屋放題.我地食8:00-10:30夜晚果段時間食到勁飽,任飲任食,好滿足..果度既選擇都幾多.有壽司、刺身、拉麵、串燒d刺身三文魚好新鮮,又厚,真係好好味....仲有個什菜沙律好D,D菜新鮮,有D酸酸地,,唔錯仲有個中華沙律好難食.....個人推介燒牛舌、蕃薯、焗三文魚焗三文魚超滑,,好似入口即溶咁..又唔會好油好漏既感覺燒蕃薯好有味,仲係紫心ga超好食反而碟炒什菜炒得太熟啦真係麻麻..賣相一d都唔吸引芝麻雞翼都係一般貨色D熱野要趁熱食,,唔係就唔好食..我地一次過叫太多,,食唔一切,有好多都凍左,,冇咁好食..而飲品方面..個人覺得個紫梅茶幾好飲間野既店員都幾nice,,係咁同我地換碟..又有禮貌......間鋪個店員,,叫根本英俊果個好幽默,上菜既時候會同我地講笑,搞下氣氛!!!仲有同我地玩gag真係食得好開心,整體黎講,,,都滿足~~
前幾日同D朋友 去左 尖沙咀既松屋放題.
我地食8:00-10:30夜晚果段時間
食到勁飽,任飲任食,好滿足..
果度既選擇都幾多.有壽司刺身、拉麵、串燒
d刺身三文魚好新鮮,又厚,真係好好味....
仲有個什菜沙律好D,D菜新鮮,有D酸酸地,,唔錯
仲有個中華沙律好難食.....
個人推介燒牛舌、蕃薯、焗三文魚
焗三文魚超滑,,好似入口即溶咁..又唔會好油好漏既感覺
燒蕃薯好有味,仲係紫心ga超好食
反而碟炒什菜炒得太熟啦真係麻麻..賣相一d都唔吸引
芝麻雞翼都係一般貨色
有好多都凍左,,冇咁好食..
而飲品方面..個人覺得個紫梅茶幾好飲
間鋪個店員,,叫根本英俊果個
好幽默,上菜既時候會同我地講笑,搞下氣氛!!!
仲有同我地玩gag真係食得好開心,整體黎講,,,都滿足~~
紀念日
(非會員)
老死股票賺咗少少,感謝他的邀請到呢度吃自助餐,食咗相當唔錯既一餐今次已經是第三次去呢間,六個人被安排坐近燒爐位置,油煙味也很大坐位都唔會太逼,然而我坐卡位最入裡頭,出入比較困難一來因為放題,我不用自己拿,只需填寫order紙二來可以睇到廚師細心咁為我地點既串燒落調味料,不是更有氣氛嗎講返食物,雖然種頪唔多,然而我本人對於食物跟本貴精不貴多,而且我既主打係串燒至於刺身壽司方面,的確有點失色,亦無咩特別,我不作評論我發現他們的串燒有一特點,就是全部不經醃製,即叫即燒,好像是非常專業基本吃串燒要簡單的調味,食物便能帶出本身那種獨有的味道這裡牛舌吃起來微嫩有彈性,有著鹽燒的香,口感軟熟甘腴一題:牛舌做出嫩口感覺必要用牛舌的最中間位不能切得太厚但又不能太薄,如燒得再乾焦一點就更好雞翼燒得極乾,破壞本身食物同燒烤的香味,也沒甚調味,我感覺麻麻地羊架一看便知不是澳洲貨,然而火喉恰到好處的汁好juicy我encore 2次煙肉車里茄吃的時後要很小心多汁,要小心辣口豬大腸本身係熟的,燒到燶燶地,個汁都唔錯,酸酸地但我怕腸入面肥淋淋的野,試左一舊感覺好普通,朋友講係街邊買更滋味其他食物亦不過不失特別欣賞佢
坐位都唔會太逼,然而我坐卡位最入裡頭,出入比較困難
一來因為放題,我不用自己拿,只需填寫order紙
至於刺身壽司方面,的確有點失色,亦無咩特別,我不作評論
基本吃串燒要簡單的調味,食物便能帶出本身那種獨有的味道
這裡牛舌吃起來微嫩有彈性,有著鹽燒的香,口感軟熟甘腴
一題:牛舌做出嫩口感覺必要用牛舌的最中間位
不能切得太厚但又不能太薄,如燒得再乾焦一點就更好
煙肉車里茄吃的時後要很小心多汁,要小心辣口
豬大腸本身係熟的,燒到燶燶地,個汁都唔錯,酸酸地
其他食物亦不過不失
特別欣賞佢既炸蝦,炸漿做得好好,炸完之後仲保持到外脆內軟既感覺
不過平均兩百蚊一個人,貴,咁就視乎食左 D 乜,整體黎講都係中上貨色
而且服務不錯,waitress很有禮和親切呢,都算值得
我與友人在輕鬆愉快的環境下渡過一個快樂的晚上
我係第一次寫食評咋,以前只會同朋友講邊間 ok 邊間唔掂,我係超鐘意食放題,大大話話食超過十間不同嘅放題,但今次我覺得直得推介比你地一試,百拎蚊選擇多,服務又一流,唔知以為我有股份 。果度有非常生鮮'S 刺身、美味牛肉粒、美男焗三文魚、焗扇貝、燒魚皮、 燒蝦、羊扒、雞翼、牛舌、雞軟骨、三文魚頭、大蝦天婦羅、番薯、南瓜唔少得...甘桔綠茶、芒果汁、平果綠茶... 仲有好多好多不能盡錄,另外如果食家鐘意食雪糕依度有四種雪糕味選,我食過咁多間無一間有咁多選。
非常生鮮'S 刺身
美味牛肉粒
金黃雞翼
燒蝦 同雞軟骨
美男焗三文魚
羊扒
芝麻、綠茶、紅豆同波蘿雪糕
2009-08-29
$138 (宵夜)
非常生鮮'S 刺身
美味牛肉粒
金黃雞翼
燒蝦 同雞軟骨
美男焗三文魚
羊扒
芝麻、綠茶、紅豆同波蘿雪糕
  • 羊扒,牛舌,雪糕
尋晚我又同幾位朋立刻上去試試裝修唔錯.感覺舒適,又唔會太嘈吵食物其實不是很特別但係新鮮刺身好新鮮,三文魚好肥美,又大片雞翼燒得皮脆燒牛舌爽口羊架肉質鮮嫩抵讚侍應哥哥推介焗三文魚,入口即溶,回味無窮另外芝麻雞翼,蝦天婦羅,金菇牛肉卷都好正甜品 綠茶及芝麻雪糕好好食侍應生D服務態度我非常滿意有個推介食物的服務員都幾nice值得欣賞建議夜晚十點後去,坐得舒服啲.有優惠仲有得平
尋晚我又同幾位朋立刻上去試試
裝修唔錯.感覺舒適,又唔會太嘈吵
食物其實不是很特別但係新鮮
刺身好新鮮,三文魚好肥美,又大片
雞翼燒得皮脆
燒牛舌爽口
羊架肉質鮮嫩抵讚
侍應哥哥推介焗三文魚,入口即溶,回味無窮
另外芝麻雞翼,蝦天婦羅,金菇牛肉卷都好正
甜品 綠茶及芝麻雪糕好好食

侍應生D服務態度我非常滿意
有個推介食物的服務員都幾nice值得欣賞
建議夜晚十點後去,坐得舒服啲.有優惠仲有得平
2009-08-30 14 瀏覽
本人是從報紙上的廣告認識松屋,昨晚與家人一起去晚餐。由於知道我們第一次到此餐廳,老板送了一支果汁香檳,服務很好,環境一般,食物中Tuna不新鮮有腥味,其它魚生一般,下次不會再去了。
  • 燒三文魚
2009-08-29
小妹生日,屈左朋友請我黎呢度食buffet(因為都幾貴)種類都算幾多,手卷同刺身都唔錯,個人比較鐘意軟殼蟹手卷AND刺身馬刀貝有我最鍾意食既羊.肉嫩多汁,唔洗靠醬汁食都好好味,係我既主打當然唔少得燒牛舌,最鐘意佢爽口既感覺,食左四串芝麻雞翼真係ok喎,幾香口,叫了兩次不過最值得讚既係D美極三文魚,配上美極醬油,鮮味十足上佳之作接著就是魚皮都幾好食~又夠脆飲品.有啤酒,又有D特別D野飲,有熱有凍,岩晒各人需要仲有4種雪糕任食,紅豆偏甜,都係芝麻味最正其他都唔錯,請恕未能一一盡錄SERVICE方面,WAITER,WAITRESS都好有禮貌,工作人員還會SOSO當知道我生日, 立即送上香檳一支,又攪笑氣氛一流,我俾5分美中不足,環境不好入面好嘈, 而且我們坐的位很迫, 仲好熱,我俾3分一百九十多元的價錢,有這樣的QUALITY.又唔係好貴,當然最好平D
小妹生日,屈左朋友請我黎呢度食buffet(因為都幾貴)
當然唔少得燒牛舌,最鐘意佢爽口既感覺,食左四串
芝麻雞翼真係ok喎,幾香口,叫了兩次
接著就是魚皮都幾好食~又夠脆
飲品.有啤酒,又有D特別D野飲,有熱有凍,岩晒各人需要
仲有4種雪糕任食,紅豆偏甜,都係芝麻味最正
其他都唔錯,請恕未能一一盡錄

當知道我生日, 立即送上香檳一支,又攪笑氣氛一流,我俾5分

2009-08-28
  • 三文魚
(非會員)
以前成日黎,四月光顧感覺水準大大減低了,所以沒有黎幾個月昨天個老友生日,周圍搵自助餐食,最後朋友話再黎松屋因為生日有優惠,此外又答應有香檳送,姑且給它多一次機會今次係訂5:30-7:30我地5:10已經到左佢地亦比我地入去坐不過單就係5:30落其實食物選擇唔多,只有三張紙,炸物,刺生同串燒,另外仲有野飲紙+雪糕紙值得一讚的是他們很有效率, 能夠三分鍾內即叫即做即到最滿意的是燒羊架黑椒同鹽調味得正好牛舌只加上鹽和黑胡椒,可惜切太薄失去肉汁,也帶出濃烈的牛味刺身什麼什麼貝吃過很鮮美甜,三文魚唔錯,是合理的質素其他菜式,如金菇牛肉卷,鯖魚等也只是普通而已整頓飯最得我們歡心是老友牛一不單只有香檳送在我們冷不提防下,店員忽然拿一個壽飽來並且燃點一根蠟燭卡片上還寫了祝詞:安安祝你生日快樂,店員亦和我們一起唱生日歌這時候感到老友她的臉上閃耀著滿足的微笑我們喜歡松屋原因,就係佢有一種輕鬆和體貼的服務當時我們過分高興,來不及多謝店員這份心意希望今天講致謝不會太晚,一千個的謝謝謝
以前成日黎,四月光顧感覺水準大大減低了,所以沒有黎幾個月
昨天個老友生日,周圍搵自助餐食,最後朋友話再黎松屋
因為生日有優惠,此外又答應有香檳送,姑且給它多一次機會
今次係訂5:30-7:30我地5:10已經到左
佢地亦比我地入去坐不過單就係5:30落
值得一讚的是他們很有效率, 能夠三分鍾內即叫即做即到
最滿意的是燒羊架黑椒同鹽調味得正好
牛舌只加上鹽和黑胡椒,可惜切太薄失去肉汁,也帶出濃烈的牛味
刺身什麼什麼貝吃過很鮮美甜,三文魚唔錯,是合理的質素
其他菜式,如金菇牛肉卷,鯖魚等也只是普通而已
整頓飯最得我們歡心是老友牛一不單只有香檳送
在我們冷不提防下,店員忽然拿一個壽飽來並且燃點一根蠟燭
這時候感到老友她的臉上閃耀著滿足的微笑
我們喜歡松屋原因,就係佢有一種輕鬆和體貼的服務
當時我們過分高興,來不及多謝店員這份心意
希望今天講致謝不會太晚,一千個的謝謝謝
2009-08-06
2009-08-24 2 瀏覽
這次經驗是來自一次朋友晚餐小聚:第一驚 魚生唔生鮮,粒狀刺身三文魚食落去唔爽口,粉粉地咁ge 質地,疑似唔新鮮。 可能餐廳廚房一早就知,所以將d 所謂"刺身" 由片狀變為粒狀。無錯,係粒狀。真係驚,叫左8片三文魚刺身佢真係夠膽俾8 粒三文魚我地。 第二驚 竟然要自己寫檯號俾order 紙時,竟然個侍應同我講: 唔該自己寫返檯號。可能我少見多怪吧,但正常的侍應生服務係應該包括幫客人落單的,餐廳的落order ,服務制度存在一定問題。第三驚 手卷紫菜林曬食手卷最重要係同紫菜爽口,佢d 手卷真係令人十分失望,d 紫菜係咬唔開既。食手卷時好似要同個手卷角力咁,出盡力,都咬唔開。真係食一次就夠了。羊架,雞翼水準唔錯。如果以hkd 196 per person 黎講,水準真係同價錢好唔成比例。佢減到hk 138 per person ,好過佢的,大有restaurant在。
這次經驗是來自一次朋友晚餐小聚:

第一驚 魚生唔生鮮,粒狀刺身

第二驚 竟然要自己寫檯號

俾order 紙時,竟然個侍應同我講: 唔該自己寫返檯號。

第三驚 手卷紫菜林曬

羊架,雞翼水準唔錯。
  • 羊架,雞翼
2009-08-23 7 瀏覽
我一向都愛食日本食物...去過不少的日本餐廳吃晚飯....所以對日本食物的要求亦十分高.....在前幾天.....朋友為了慶祝我的生日,所以book了一間日本餐廳,而我在網上看見對這間松屋的食評有好有壞,本身都怕怕,但當我去到的時候,發現這並非網上的食評所講的,服務方面:一入到去服務員已經以十分好的態度去問我地幾多位,之後一坐低,侍應已經把那3張食物紙+飲品紙一set汁出黎俾我地,地方都ok寬鬆,幾好坐,那些碟同杯都好快汁走,而且落單好快,野食都好快黎到食物方面,最基本的食物樣樣都齊,不過不得不提係三文魚腩刺生,美極三文魚,扇貝..... d三文魚腩刺生鮮味十足,份量又多,每片都十分厚 而美極三文魚又滑又夠味,係上面加上檸檬汁同個秘製醬汁,,.十分野味 扇貝更加無得頂.....係扇貝上面加上左一層芝士,令個扇貝更加香,而且仲入哂味....諗起都想再食....最後每個人埋單都只係俾$170....好抵食

d三文魚腩刺生鮮味十足,份量又多,每片都十分厚

最後每個人埋單都只係俾$170....好抵食
2009-08-21