2021-10-26 47 瀏覽
深水埗仲有好多地方都係食日本野,係大南街附近就有間居酒屋,真係好chill ga薄牛豆腐壽喜燒牛肉很嫩滑,熱辣辣上枱,三角腐皮吸收了湯底精華,鍋內材料很豐富,有嫩滑的豆腐,清香的金菇,鮮甜的紹菜,紫椰菜,洋蔥片,仲有彈牙的蒟蒻片,加上通紅的日本蛋,拌勻後很濃郁的湯味。稻庭冷烏冬烏冬冰凍,彈牙煙韌,紫菜絲灑在上面,很有日本風味。去到居酒屋點少得燒物,醬燒飯團燒至外層金黃,仲有紫蘇葉墊底,加上香脆紫菜,燒汁很惹味。醬燒頂級牛肉,牛肉粒燒至乾身,鎖緊肉汁,很嫩滑。醬燒牛肉金菇卷,大塊肥牛片包著多汁的金菇,金菇除了燒汁,仲吸收牛肉香味,很惹味。醬燒雞肉很嫩滑,仲有黑椒汁少辣很刺激。燒蜜糖雞翼,外皮香脆,有少少蜜味,雞翼夠大隻而且嫩滑。咪燒脆雞皮,燒至外皮金黃,加上調味粉,食得很惹味又脆口。Chill 返杯,老公飲suntory beer,麥味香濃,日本果酒至岩我,香桃味帶有酒香,岩曬女士嘆酒。

稻庭冷烏冬
烏冬冰凍,彈牙煙韌,紫菜絲灑在上面,很有日本風味。

2021-10-24 56 瀏覽
生活的儀式感,不一定要用名牌來襯托,而是可以把一地🐔毛的日子安排得僅僅有條,從每一餐的選擇到每一口的食物,都是優質的,這樣才保證了身體的健康,也為每天的挑戰奠定基礎。日料的精緻,不用贅訴,從每一個餐具到食物,都無比精緻。真的是捧著杯子和碗,欣賞了好久。 服務員也超級有禮貌,溫溫柔柔的,讓人瞬間就好舒服。 豆腐野菜壽喜燒 108最近喜歡吃素菜,為了身體健康,吃習慣之後,也愛上這種清爽口感。主要是身體負擔變小了,人也很舒服,皮膚也透出健康的底色。壽喜燒的甜美加上蔬菜的新鮮,絕對值得推薦。 唐揚炸雞 65小小罪惡一下,前幾天吃了炸雞,竟然念念不忘。 奈良冷蕎麥麵 58很清爽,麵也很勁道。 乳酸蘇打 38顏值超級高,酸酸甜甜,小小乳酸和氣泡,沒忍住全部喝玩了。 朝太子大南街39號地舖

服務員也超級有禮貌,溫溫柔柔的,讓人瞬間就好舒服。

豆腐野菜壽喜燒 108

唐揚炸雞 65
小小罪惡一下,前幾天吃了炸雞,竟然念念不忘。

奈良冷蕎麥麵 58
很清爽,麵也很勁道。

乳酸蘇打 38
顏值超級高,酸酸甜甜,小小乳酸和氣泡,沒忍住全部喝玩了。

太子大南街39號地舖
2021-10-23 34 瀏覽
同fd慶祝生日食咩好,呢間居酒屋可以考慮下~唔止有清酒🍶,仲有雞尾酒🍹。.🌸ASA $108店內極具特色嘅一款雞尾酒🍹青瓜味十足嘅cocktail,杯口有層砂糖,搭配淡淡青味,口感清新。.🌸Matsa $88抹茶味道嘅cocktail試過未😋濃濃抹茶味➕vodka,酒味唔太濃,抹茶味好突出。適合女仔飲🧍‍♀️.🌸螢光魷魚🦑 $68第一次試呢個魷魚,細細粒,魷魚醃漬後保持刺身般的口感,肥美鮮味,外層帶爽脆感,味道帶點鹹味,佐酒一流。.🌸炸海膽忌廉餅 $88超級濃郁海膽味 , 忌廉絲滑口感。.🌸蒲燒三文魚腩 $78好肥美嘅三文魚腩,好香口。.🌸朝邪惡玉子燒 $98邪惡嘢必不可少有芝士係度,蛋味濃郁。😍.🌸薄牛豆腐壽喜燒 $148豐富多料,牛肉滑嫩,多蔬菜有腐皮。.🌸稻庭冷烏冬 $58手工烏冬有嚼勁冇得輸!
同fd慶祝生日食咩好,呢間居酒屋可以考慮下~
唔止有清酒🍶,仲有雞尾酒🍹。
🌸ASA $108
店內極具特色嘅一款雞尾酒🍹

🌸Matsa $88
抹茶味道嘅cocktail試過未😋

🌸螢光魷魚🦑 $68

🌸炸海膽忌廉餅 $88
超級濃郁海膽味 , 忌廉絲滑口感。

🌸蒲燒三文魚腩 $78
好肥美嘅三文魚腩,好香口。

🌸朝邪惡玉子燒 $98
邪惡嘢必不可少有芝士係度,蛋味濃郁。😍

🌸薄牛豆腐壽喜燒 $148
豐富多料,牛肉滑嫩,多蔬菜有腐皮。

🌸稻庭冷烏冬 $58
手工烏冬有嚼勁冇得輸!
2021-10-16
慶祝紀念
生日
2021-10-23 28 瀏覽
🇯🇵隱世日式居酒屋🏮去咗太子晚餐同大爺二人世界一下☺️✨朝邪惡玉子燒🥚招牌菜梗係要叫喇玉子燒煮得好嫩滑中間夾住嘅芝士拉絲🧀好邪惡但好好味😋✨燒北海道帶子豚肉卷帶子豚肉呢個組合好少見所以要叫嚟試吓😅原來兩個味又幾夾入面嘅帶子吸埋外面嘅肉汁仲別有一番風味 不錯😎 ✨Daniel蝦多士🦐店員上菜時先俾你影相再幫你拎去切好 好貼心❤️蝦非常大隻 肉質又夠彈牙配埋上面辣椒絲🌶️好惹味😋✨清酒煮蜆湯底非常清甜 蜆肉都脹卜卜 啖啖肉👍🏻✨牛油燒甜粟米🌽牛油🧈同粟米🌽嘅組合係冇得輸燒好香得嚟粟米又夠甜☺️✨蒲燒三文魚腩呢個三文魚腩我推介因為非常嫩滑而且外脆內軟配埋醬汁味道好香好惹味☺️✨味燒脆雞皮雞皮燒得好香口又夠乾身每啖咬落去都係脆卜卜🤩✨醬燒雞肉 & 醬燒墨魚咀醬汁又一大加分👏🏻個汁濃得嚟又唔會太咸無論配雞肉同墨魚咀都好滋味🤟🏻✨颯純米大吟嚷🍶食居酒屋梗係要飲啖Sake我哋叫咗一枝細嘅300ml飲住Sake🍶食住串燒🍢真係夠哂寫意😎❤️✨朝 (太子)📍太子大南街39號地舖#heacookmama@asaizakayahk
🇯🇵隱世日式居酒屋🏮

📍太子大南街39號地舖

#heacookmama
@asaizakayahk
2021-10-22 26 瀏覽
🍶日本居酒風行完一轉花墟,個肚餓到打鼓了… 不經不覺原來已經行到太子,就係比呢間門面的大月亮吸引了我一下,門口格調特別,因未到繁忙時間,仍有坐位,就決定入去試下…店子走居酒屋路線,以酒為主,多款不同酒以供選擇… 🥢初吻(有機の酒子酒):係人手手採摘既山柚子,柚味好濃,好fresh,而配上吟釀酒又唔太嗆。🥢蒜味番茄油醋沙律:新鮮日本番茄配沙律菜,主角油醋加埋香蒜汁襯托。🥢炒野菜:廚師用當日時令疏菜去整,當日有紫洋蔥、紹菜、胡蘿蔔等配上日式汁去炒。🥢Daniel 蝦多士:應該係大廚叫Daniel 而命名,黑板上都寫著廚師推介。主角虎蝦、加埋蟹肉同紅椒絲。給你影相後店員會幫你拎去切開,多士脆口,虎蝦鮮甜。🥢稻庭冷烏冬(一人前):用手式冷麵盤裝住,烏冬彈牙可口。🥢唐揚炸雞:沾左炸漿去炸,鎖到雞肉肉汁,送酒一流!🥢魷魚軟骨:是用醋漬去醃,魷魚軟骨爽口,脆脆地食一啖再送酒都不錯。
🍶日本居酒風

店子走居酒屋路線,以酒為主,多款不同酒以供選擇…

🥢稻庭冷烏冬(一人前):用手式冷麵盤裝住,烏冬彈牙可口。

🥢唐揚炸雞:沾左炸漿去炸,鎖到雞肉肉汁,送酒一流!

2021-10-22 27 瀏覽
太子附近幾多新酒吧餐廳,今晚想飲下清酒食串燒,同事介紹呢間係太子既「朝」,門口已經覺得好靚好有feel。價錢同一般居酒屋差唔多,主打食串燒類。.🍴蒲燒鰻魚$88充滿油脂既鰻魚用燒既方式煮就最好 逼左過多既油分出黎 外脆內軟 鰻魚汁濃郁香.🍴岩鹽燒慢煮雞扒$88雞排燒得恰到好處 慢煮既方式令肉質更加juicy 雞皮就咸香脆口.🍴唐揚炸雞軟骨$78超級推薦雞軟骨 薄薄炸粉香脆惹味 配埋美乃滋就最岩.🍴炸吉列池魚$78池魚啖啖肉大大塊 同係日本食既感覺一樣 好似番左鄉下咁.🍴腩肉豆腐豬骨濃湯鍋$128腩肉份量附 濃湯配上金菇同菜 十分match.🍴一獻 純米大吟釀 $288 300ml 8折富花果香 易入口 配燒物炸物絕配.今晚晚餐體驗好滿意,好想讚下店員好用心同會介紹野食比我地,成餐飯都好開心❤️
🍴蒲燒鰻魚$88

腩肉份量附 濃湯配上金菇同菜 十分match

🍴一獻 純米大吟釀 $288 300ml 8折
富花果香 易入口 配燒物炸物絕配

2021-10-20 29 瀏覽
是日走到太子一帶覓食,對此佢不熟悉的我唯有倚賴搵食App推介! 在不同平台也推薦着這家新開fusion 居酒屋! 就一去探店!朝AZA 環境舒適,空間雖小但勝在樓底夠高。月亮造型logo和星星吊燈,配上黑色麻石作background 營造晚空效果, 型格得來挺浪漫。空間不會侷促,說沒有居酒屋的油煙味。是聚腳好地方!食物走fusion 路線,串燒種類都偏向西化。幾有創意▪️朝邪惡玉子燒 $98這裏的推介菜式!邪惡源頭在於細緻地層層包上的指示芝士,趁熱夾起時能看見如絲般細緻的拉絲。內層蛋液口感軟滑,完美半生熟狀態。▪️薄牛肉豆腐壽喜燒 $148湯底濃郁,滲透着蔬菜和湯汁的甜味。值得一讚的是蔬菜種類超多!豆腐冬菇蘿蔔椰菜金菇包羅萬有!好適合女仔,平衡一下食串燒齋食肉的單調▪️日本醬油魷魚軟骨 $68第一次食魷魚軟骨,其實都不太清楚是那個部位。醃料像平常的冷盤螺肉前菜。不過整體比較大嚿,口感彈牙!▪️醬燒牛肋條 $88我自認為廷高質的!本身肉質很不錯,用來做串燒會否太豪華。七成熟的牛扒,配上入味食燒汁和日本岩鹽。味道值得讚嘆。份量略嫌亦太少▪️醬燒雞肉 $48分量比雞軟骨串沒大多少⋯不過味道值回票價的!

食物走fusion 路線,串燒種類都偏向西化。幾有創意

▪️朝邪惡玉子燒 $98

▪️薄牛肉豆腐壽喜燒 $148

▪️日本醬油魷魚軟骨 $68
第一次食魷魚軟骨,其實都不太清楚是那個部位。
醃料像平常的冷盤螺肉前菜。不過整體比較大嚿,口感彈牙!

▪️醬燒牛肋條 $88

▪️醬燒雞肉 $48
分量比雞軟骨串沒大多少⋯不過味道值回票價的!醬汁很入味,雞肉很柔嫩!分量不夠吃,我願意多點一串!

▪️日本清酒 - 女城主
簡介裏形容是屬於辛口類別。但好像對我倆這個酒鬼來說還是太light [笑哭] 對我來說是屬於清新口味,第一啖味道柔和, 回甘有蘋果甜味。

2021-10-19 599 瀏覽
————————————————————————-💛今日同寶寶去咗旺角行街太子,係較為僻靜嘅太子大南街,竟然有間日式屋酒屋,當然要一探質素😎🈷️一入門內,昏暗燈光之下,流水滴答滴答嘅聲音已經流入耳內,仿如置身日本,餐廳環境不大,柔和燈光,甚為舒適,而且竟然可以用MEE~🏮落單先叫酒才是居酒屋之道!唔太飲到烈同濃味嘅酒,呢度嘅日本果酒就Perfect Match!我地試咗高知柚子同山梨蜜桃,果味香濃,飲唔停😋❇️餐牌點評如下🙋🏻‍♂️🙆🏻‍♀️🎎必食「邪惡芝士玉子燒」!🥰夾開塊塊嘅玉子依然可以見到絲絲嘅芝士流出,未食已經知掂!食落更加係視覺同味覺相相引證!Juicy香口,絕對係必點之選👍「西京雪魚燒」驚喜之作,無諗過火侯時間掌握得咁好,條魚係鮮嫩。滑。香😚好好食阿,秒清des~🔺美酒當然要配燒物!我個人好鐘意佢隻燒汁,惹味開胃😋特別要推介大家試下燒雞皮! 我係日本食過驚為天人嘅味覺體驗,原來雞皮都可以咁樣整,咁好食!可惜之後返香港叫親燒雞皮都變炸雞皮-.-但呢度無令我失望🥰不過怕肥怕脂肪嘅人可以SKIP🙆🏻‍♂️✴️食後感:如果大家途經太子又想食日本野,呢度有一良心居酒屋,高性價比,快啲入去試下我地
————————————————————————-

❇️餐牌點評如下🙋🏻‍♂️🙆🏻‍♀️

✴️食後感:如果大家途經太子又想食日本野,呢度有一良心居酒屋,高性價比,快啲入去試下我地推介嘅野食,配住靚酒,正正🤟
  • 西京鱈魚燒
2021-10-19 63 瀏覽
太子新開嘅呢間黃店日式居酒屋,門面設計都幾靚,幾日式feel 🎌 仲有大量唔同款式嘅酒,連cocktail 都有架 🍸 岩哂同朋友把酒談歡 薄牛豆腐壽喜燒 📍$118湯底好惹味 ☺️ 撈埋個橙黃色嘅日本蛋,甜甜地咁 👍🏻 入面材料都好豐富!有薄牛肉,娃娃菜,豆腐,冬菇,金菇,都幾夠飽朝邪惡玉子燒 📍$88名副其實嘅邪惡 😈 啲芝士多到可以做到好長嘅拉絲,蛋味夠香,口感層次好夠燒北海道帶子豚肉卷📍$68應該係加咗自家製嘅醬汁落去,食得出師傅嘅心機,帶子燒得啱啱好,手勢一流自家製醬燒安格斯牛肉串📍$58牛肉食落好淋好juicy,加上同北海道帶子豚肉卷好相似嘅醬汁,味道好夾奈良冷蕎麥麵📍$58蕎麥麵軟硬度適中,而且夠凍,咁啱今日有d熱,所以食落感覺好清爽,加上個汁嘅調味啱啱好,一d都唔咸Asa 📍$108青瓜柚子配vodka & sake,一個清新夏日配搭 ☀️ 西式雞尾酒得黎又加入sake, 令杯飲品多咗少少日式feelMatsa 📍$88好特別嘅雞尾酒 🍹 用咗綠茶同Vodka 做底,上面再加一層奶泡,好有平時matcha latte 嘅感覺,但又有啲酒味

薄牛豆腐壽喜燒 📍$118

燒北海道帶子豚肉卷
Matsa
Asa
2021-10-16 74 瀏覽
咁耐冇得去旅行 唔知大家有冇同小編一樣咁排住日本呢🤣 經過見到呢間居酒屋新開冇耐 裝修亦充滿日本風格🎐 就決定入去試下 穿過一條走廊 店裡有唔同嘅日本裝飾及掛畫🎏 除左居酒屋嘅食物 餐廳亦有唔同種類嘅酒精飲品供應🥂 啱哂同朋友嚟傾下計chill下🤓▫️朝邪惡玉子燒 ($88) 🌟推介🌟軟綿綿嘅玉子燒 燒得啱啱好 甜度滑度恰到好處 蛋味香濃🥚裡面夾住滿滿嘅芝士 一夾起更有拉絲嘅效果😍▪️Daniel蝦多士 ($128) 🌟推介🌟原隻大蝦🦐再加埋蝦蓉及蟹肉🦀 十分足料 仲加上大量紅椒絲 十分惹味🤤 夾埋烘得香脆嘅麵包 真係perfect match😆 店員亦好貼心咁攞出嚟比你影完相 再拎番入廚房幫你剝蝦殼👍🏻▫️薄牛肉豆腐壽喜燒 ($118)切成薄薄一片嘅牛肉🐮 腍得嚟仲好有牛味 點埋蛋汁嚟食味道更鮮甜 仲有野菜🥬豆腐腐皮等配料 十分豐富🥰但略厭湯底咸左少少🤏🏻▪️燒金菠蘿 ($32) 🌟推介🌟厚切嘅糖心菠蘿好新鮮🍍味道香甜可口 金黃色嘅果肉鮮嫩多汁😝▫️薄燒三文魚腩 ($78)肥美嘅三文魚腩 肉質鮮嫩 面層搽上燒汁燒得剛剛好 十分juicy🐟▪️味燒脆雞皮 ($32)雞皮燒到好乾身 口感卜卜脆 絕對

▫️朝邪惡玉子燒 ($88) 🌟推介🌟

▪️Daniel蝦多士 ($128) 🌟推介🌟
Daniel蝦多士

▫️薄牛肉豆腐壽喜燒 ($118)
薄牛肉豆腐壽喜燒

▪️燒金菠蘿 ($32) 🌟推介🌟
厚切嘅糖心菠蘿好新鮮🍍味道香甜可口 金黃色嘅果肉鮮嫩多汁😝
燒金菠蘿

▫️薄燒三文魚腩 ($78)
薄燒三文魚腩

▪️味燒脆雞皮 ($32)
雞皮燒到好乾身 口感卜卜脆 絕對唔會有平時雞皮嘅油膩同肥膩嘅感覺 啱晒用嚟送酒🐓
味燒脆雞皮

▫️醬燒日本飯團 ($38)
飯團表皮烤過 焦香味突出 加上特製醬汁調味 非常香口😉另上嘅紫菜保持到香脆嘅口感🍙

▪️啜啜啫喱柚子酒 ($208) 🌟推介🌟
柚子酒裡面加左 細細粒嘅啫喱 好有咬口 柚子味突出又易入口 酒精味唔會太濃🍻

▫️ASA ($108) 🌟推介🌟
個base以sake同vodka調製而成 再加入青瓜柚子 青瓜🥒味尤為味突出 杯邊沾上海鹽 感覺清新得來帶點鹹香
燒金菠蘿
薄燒三文魚腩
味燒脆雞皮
🦐Daniel蝦多士 ✨廚師推介這個以Daniel命名的蝦多士是這間居酒屋的必點菜式,店員會先上菜給我們打卡拍照,然後再分開兩份方便我們進食,十分細心。多士的部分很酥脆,舖在上面的是虎蝦、蟹肉和紅椒絲,每口都充滿蟹肉和濃濃的蒜香味。🥚朝玉子燒 ASA Tamagoyaki蛋香濃郁,口感嫩滑,鬆軟多汁🐔鹽燒雞軟骨 Grilled Chicken Cartilage香口不油膩,鹽燒味出色🐮自家製醬燒安格斯牛肉串 Grilled Angus Beef with Homemade Sauce牛味香濃,與自家制醬料得搭配得不錯🐮岩鹽燒黑安格斯西冷 Grilled Angus Beef Sirloin (100g)即叫即燒,肉汁滿滿,肉質嫩滑,岩燒風味十足🥢自家製醬汁燒豆腐 Grilled Tofu with Homemade Sauce 賣相吸引,自家制醬汁滋味非常🦑唐揚炸魷魚圈 Fried Squid Ring 外層脆卜卜,十分香口🧊稻庭冷烏冬(一人前)Inaniwa Cold Udon 烏冬温度適中,麵質煙韌,醬汁美味🍶瀧五郎 啜啜啫喱柚子酒 300ml 啫喱口感的柚子酒,特別之餘,喜歡甜
🦐Daniel蝦多士 ✨廚師推介

🥚朝玉子燒 ASA Tamagoyaki

蛋香濃郁,口感嫩滑,鬆軟多汁

香口不油膩,鹽燒味出色

牛味香濃,與自家制醬料得搭配得不錯

即叫即燒,肉汁滿滿,肉質嫩滑,岩燒風味十足

賣相吸引,自家制醬汁滋味非常

🦑唐揚炸魷魚圈 Fried Squid Ring

外層脆卜卜,十分香口

🧊稻庭冷烏冬(一人前)Inaniwa Cold Udon

烏冬温度適中,麵質煙韌,醬汁美味

🍶瀧五郎 啜啜啫喱柚子酒 300ml

啫喱口感的柚子酒,特別之餘,喜歡甜甜的味道,又清爽
居酒屋的裝潢也很有格調,很適合放工來約會一下
2021-10-11
  • Daniel蝦多士
  • 岩鹽燒黑安格斯西冷
2021-10-14 15 瀏覽
今日同朋友慶生,朋友鍾意食日本嘢,去左太子食居酒屋食好野燒宮崎豚肉留心芝士竹輪卷$58朋友大讚豚肉燒得好香好脆,個醬汁又好惹味同QQ的竹輪卷真系perfect match!!西京雪魚燒$118 (碎骨)西京鱈魚燒表面金黃,賣相非常吸引,魚肉一片一片,肉質細緻 ,油脂豐厚香口,而且魚皮香脆,非常美味薄牛豆腐壽喜燒$118壽喜燒個湯底一如既往的甜甜地,用黎點牛肉食一流豆腐浸落個湯底,索儘個湯頭都好好食豬骨濃湯叉燒烏冬(一人前) $78叉燒夠肥,肥膏燶邊好好味,烏冬用咗日本嘅稻庭活動,大食妹最愛密桃乳酸梳打 $38密桃乳酸梳打味道調較得好好,唔會太甜之餘又非常解渴。

今日同朋友慶生,朋友鍾意食日本嘢,去左太子食居酒屋食好野

燒宮崎豚肉留心芝士竹輪卷$58
朋友大讚豚肉燒得好香好脆,個醬汁又好惹味
同QQ的竹輪卷真系perfect match!!

西京雪魚燒$118 (碎骨)

薄牛豆腐壽喜燒$118
壽喜燒個湯底一如既往的甜甜地,用黎點牛肉食一流
豆腐浸落個湯底,索儘個湯頭都好好食

豬骨濃湯叉燒烏冬(一人前) $78

密桃乳酸梳打 $38
密桃乳酸梳打味道調較得好好,唔會太甜之餘又非常解渴。
2021-10-14 19 瀏覽
呢間位於太子嘅居酒屋幾有格調,以黑色同木系為主,環境亦幾有日本feel,有不少日本裝飾同畫🤗 💛朝 玉子燒 $68 係餐廳嘅招牌菜式,看到賣相都幾吸引呀,玉子燒係蛋味好濃郁口感軟滑,味道甜甜地都不錯另外仲有個邪惡版係加埋芝士,下次試試先😍🦐DANIEL蝦多士 $128呢個叫DANIEL嘅蝦多士俾平時常見的做法同賣相都好唔同,佢係有原隻虎蝦,加上蟹肉、蝦肉同蟹膏混合而成,好有鮮味,配上香脆嘅多士,惹味呀!🦀北海道蟹肉糕魚干燒 $118蟹肉糕好鮮甜,底層加上燒到脆卜卜的魚干燒,好香口呀!🐓岩鹽燒慢煮雞扒$58雞肉燒得好香口,以慢煮方式去燒,肉質依然keep到嫩滑又多汁!不過雞扒份量可以再多d就好了🤗🧡清酒煮蜆 $58蜆都幾新鮮又鮮甜,加上清酒煮仲令蜆有陣陣酒香呢🤎自家製醬汁燒豆腐$48豆腐表面燒香,再加上餐廳自家製嘅醬汁,好惹味😍 而內裏的豆腐亦好嫩滑
呢間位於太子嘅居酒屋幾有格調,
以黑色同木系為主,

環境亦幾有日本feel,
有不少日本裝飾同畫🤗

💛朝 玉子燒 $68
係餐廳嘅招牌菜式,
看到賣相都幾吸引呀,
玉子燒係蛋味好濃郁
口感軟滑,味道甜甜地都不錯
另外仲有個邪惡版係加埋芝士,
下次試試先😍

🦐DANIEL蝦多士 $128
呢個叫DANIEL嘅蝦多士俾
平時常見的做法同賣相都好唔同,
佢係有原隻虎蝦,加上蟹肉、蝦肉同蟹膏
混合而成,好有鮮味,配上香脆嘅多士,惹味呀!

🦀北海道蟹肉糕魚干燒 $118
蟹肉糕好鮮甜,底層加上燒到脆卜卜的
魚干燒,好香口呀!

🐓岩鹽燒慢煮雞扒$58
雞肉燒得好香口,以慢煮方式去燒,
肉質依然keep到嫩滑又多汁!
不過雞扒份量可以再多d就好了🤗

🧡清酒煮蜆 $58
蜆都幾新鮮又鮮甜,
加上清酒煮仲令蜆有陣陣酒香呢

🤎自家製醬汁燒豆腐$48
豆腐表面燒香,再加上餐廳自家製嘅醬汁,
好惹味😍 而內裏的豆腐亦好嫩滑
午餐
琴日去左呢間新開冇耐既居酒屋,一開始入到去人唔多,都幾有feel~~🥢薄牛豆腐壽喜燒 ($98)湯底味道同普通壽喜燒差唔多,牛肉可以形容為有肉味,比較韌,係要lur既..其他配菜都係咁,同平時食開差唔多,冇咩特別😂😂🥢豬骨濃湯叉燒拉麵($78)雖然話係一人前,但仲少過平時食開既拉麵份量,d肉又硬,湯底又冇咩特別,自己煮麵仲好食過佢🤣🤣🤣🥢自家製醬燒安格斯牛肉串 ($58)哇~硬到..但太貴得4粒,要夾硬食埋佢,呢串野應該係最伏😵‍💫😵‍💫🥢燒北海道帶子豚肉卷 ($68)呢串係我最推薦既~~都幾好食既,可以一試😙總括而言~呢間居酒屋性價比偏低,食物質素又唔係特別好~不太推薦🥲

🥢薄牛豆腐壽喜燒 ($98)

🥢豬骨濃湯叉燒拉麵($78)

🥢自家製醬燒安格斯牛肉串 ($58)

🥢燒北海道帶子豚肉卷 ($68)
呢串係我最推薦既~~都幾好食既,可以一試😙

太子站附近既大南街原來隱藏住一間人氣黃店💛單單睇舖頭門面🚪以黑 & 木色做主題有格調最正係有條小走廊行入去10步左右先係正門口如果就咁喺街度經過~唔覺得呢間係居酒屋🏮.❀ 朝 玉子燒 $68 ❀招牌菜式🍳即叫即整望落用既雞蛋係比較蛋香濃郁既蛋黃所以顏色比較橙黃又富香蛋味🤤層地滑溜軟身味道甜甜地好得意芝士控仲可以點🧀芝士玉子燒見到隔離枱有拉絲效果添😍.❀ 醬燒日本飯團 $38 ❀飯團加入飯素製作🍙再掃上醬油燒香連埋爽脆紫菜一齊食好味道值得一題係呢度嘅燒飯團食落比較黏糯唔係脆口路線~都幾特別.❀ 岩鹽燒慢煮雞扒 $58 ❀本身上枱時覺得雞扒份量好似比想像中細只係得五小件有點失望但係一食落口就覺得值回票價雞肉燒得非常出色🐔肉質嫩滑又多肉汁如果分量多啲就更加分.❀ 岩鹽燒黑安格斯西冷 $118 ❀RN俾呢道菜吸引左話想試試雖然份量唔多但即叫即燒既安格斯西冷出面好少地方有得食黑安格斯肉味真係濃啲好岩燒香沾上岩鹽之後更加突出鮮味值得一讚係佢可以燒到裏面有七成熟嘅感覺.❀ 豚肉豆腐豬骨濃湯鍋 $108 ❀鍋物永遠係我去居酒屋都必點嘅菜式飲啖熱湯總係覺得非常暖胃舒服豬骨濃湯夠入味🤤如果係用豆乳作湯底應
太子站附近既大南街原來隱藏住一間人氣黃店💛
鍋物永遠係我去居酒屋都必點嘅菜式
飲啖熱湯總係覺得非常暖胃舒服
豬骨濃湯夠入味🤤如果係用豆乳作湯底應該更加配合
幾片豚肉都夠軟腍🐽仲有好多配料
例如豆腐、厚腐皮、紫洋蔥、鮮冬菇等等
❀ 稻庭冷烏冬一人前 $58 ❀
店員見我哋諗咗一陣就主動黎介紹
呢支燒酒味道偏Dry辛口
但餘韻幾long lasting 🍶
呢度播住香港人熟悉既流行歌❤️‍🔥好chill既感覺
而且呢度唔會好大油煙味✨坐得舒服、環境闊落
最後提提你記得喺OpenRice望吓
有冇適合嘅優惠券可以使用慳返筆🤑