今日係值得慶祝既日子,所以帶左朋友食好西🎉 朝 居酒屋🏮店內裝修有心思,型格日本風,座位闊落,服務周到。·͜· ︎︎ᕷ· - - · - - · - - ·🔸慢煮廣島蠔配法包 $128🔹海膽帆立貝海苔包$128🔸燒牛舌 $98.0🔹豚肉紫蘇串$38🔸香葱吞拿魚蓉卷$88🔹油甘魚刺身$68🔸左口魚邊刺身$78🔹酒盜芝士$68.0🔸 日本果酒 柚子味|蜜桃味 $58· - - · - - · - - ·🦪這個蠔很讚,湯入邊有啲橄欖油~感覺配埋法包好match 🏅🍘海膽帆立貝海苔包,仲有好多三文魚籽,好豐富!🍢燒物方面燒牛舌同埋豚肉紫蘇串,燒牛舌有個蜜糖芥末醬,仲有好多蔥🤩 個豚肉紫蘇串燒得好出色,個豚肉口感好好👍🏻➰刺身同卷物方面正常發揮另外叫左個酒盗芝士🧀鹹香嘅芝士配薄脆,送酒幾得意( ⑉¯ ꇴ ¯⑉ )🍹 日本果酒 - 柚子味|蜜桃味 飲品方面,想讚下個酒~難得慶祝所以我哋小酌一杯🍻 果酒係清香,唔會好假甜味,柚子味會回甘,蜜桃清香🍑🏅最後發現原來舖頭做緊三周年優惠,所以好抵食! ~9點前8折,9點後6折~覺得可以回訪· - - · - - · - - ·個人整體評價📝/巧吃:8/10✨/價
🔸慢煮廣島蠔配法包 $128
🔹酒盜芝士$68.0
🔸 日本果酒
柚子味|蜜桃味 $58
· - - · - - · - - ·

🍘海膽帆立貝海苔包,仲有好多三文魚籽,好豐富!

個豚肉紫蘇串燒得好出色,個豚肉口感好好👍🏻
刺身同卷物方面正常發揮

2024-04-25
  • 慢煮廣島蠔配法包
  • 豚肉紫蘇串
2024-03-13 1328 瀏覽
偶然都鍾意過大南街食嘢,貪佢好多錶位泊車❤️今次揀咗食呢間門口有個月亮咁型格嘅居酒屋😌海膽帆立貝海苔包刺身級嘅帆立貝勁肥厚,海膽鮮甜Creamy,仲有好多粒三文魚籽🥰朝邪惡玉子燒玉子燒呈現好靚嘅橙色😜睇落勁有食慾!蛋味香又滑溜,中間仲有好多芝士呀😈牛油燒帆立貝帶子控嘅我叫埋燒帆立貝,肥美嘅帆立貝配上牛油加燒汁加蒜香,大滿足😍牛舌份量比想像之中多,牛舌無燒過晒過晒龍,肉質爽口得黎好嫩🤤旁邊嘅赤味噌令到牛舌無咁油膩!蕃薯南瓜天婦羅天婦羅粉薄薄一層,番薯甘香、南瓜清甜💖點淮鹽食味道更加突出!黎到居酒屋梗係要叫各種各樣嘅串燒啦🏮豚腩串🌟厚切彈牙多肉汁,配上香蔥勁香口汁燒牛肋肉🌟口感嫩,濃味嘅燒汁都無蓋過牛肉嘅鮮味大葱雞肉串🌟雞肉煎到外脆內嫩,再配上京蔥嘅清香雞腎🌟口感爽脆有嚼勁,最啱送酒Sapporo Beer飲到濃郁麥芽香,最啱配各種各樣嘅肉類🍻富士山柚子梳打來自靜岡縣嘅柚子梳打,柚子味道好香濃,日本嘅汽水果然多氣啲🍾
偶然都鍾意過大南街食嘢,貪佢好多錶位泊車❤️

今次揀咗食呢間門口有個月亮咁型格嘅居酒屋😌

海膽帆立貝海苔包

朝邪惡玉子燒

玉子燒呈現好靚嘅橙色😜睇落勁有食慾!
蛋味香又滑溜,中間仲有好多芝士呀😈

牛油燒帆立貝

牛舌

份量比想像之中多,牛舌無燒過晒過晒龍,肉質爽口得黎好嫩🤤
旁邊嘅赤味噌令到牛舌無咁油膩!

蕃薯南瓜天婦羅

天婦羅粉薄薄一層,番薯甘香、南瓜清甜💖
點淮鹽食味道更加突出!

黎到居酒屋梗係要叫各種各樣嘅串燒啦🏮

豚腩串🌟厚切彈牙多肉汁,配上香蔥勁香口
汁燒牛肋肉🌟口感嫩,濃味嘅燒汁都無蓋過牛肉嘅鮮味
大葱雞肉串🌟雞肉煎到外脆內嫩,再配上京蔥嘅清香
雞腎🌟口感爽脆有嚼勁,最啱送酒

Sapporo Beer

飲到濃郁麥芽香,最啱配各種各樣嘅肉類🍻

• 海膽帆立貝海苔包
  • 豚腩串
  • 大葱雞肉串
今日來位於太子大南街嘅居酒屋,餐廳裝修風格偏暗調,環境唔錯,幾有氛圍。食物方面就點左個五點刺身盛,有5種唔同既刺身,牡丹蝦幾甜,油甘魚夠鮮,仲有三文魚呑拿魚同海膽。海膽帆立貝包係用海苔包起之後可以直接放入口,口感非常好,海膽同帆立貝嘅味道互相交錯,再配合埋魚子流出嘅鹹味同鮮味,產生了非常好嘅化學效果。燒牛舌,配上芥茉同檸檬汁,可以一次過體驗香味酸味甜味牛肉味,再加上牛舌本身爽口嘅口感,非常美味。至於鹽燒虎蝦,就燒得幾香,蝦膏香口又甜然後係重頭戲柚子味噌燒羊架,上菜之後店員會即場加入醬汁,有一團火噴出嚟再燒一下羊架,畫面好靚好精彩,除左畫面靚之外,味道亦係上佳,肉質鮮嫩,火侯剛好,再有柚子嘅甜味同味噌嘅鹹味襯托羊肉味,令人食指大動😋最後仲叫左個芝士年榚同明太子燒飯糰,質量都唔錯!整體來說,餐廳嘅燒物極為出色,如果唔係食得飽嘅話真係再想叫多幾串串燒!▪️五點刺身盛 $288▪️海膽帆立貝海苔包 $128▪️牛舌(份) $98▪️鹽燒虎蝦(2隻) $48▪️柚子味噌燒羊架 $198▪️芝士年糕 $38▪️明太子燒飯團 $38▪️Sapporo Beer $68▪️日本果酒 (蜜桃) $58

▪️五點刺身盛 $288
▪️明太子燒飯團 $38
▪️Sapporo Beer $68
▪️日本果酒 (蜜桃) $58
4天前 0 瀏覽
朝Asa 居酒屋地址:太子大南街39號地舖星期日去了旺角shopping,之後去了居酒屋食野!因中午食了好多燒肉好肥膩,所以我就無點太多野食啦!!$68 牛油果蟹籽沙律,夏天就是要吃salad,好creamy 同時吃到蟹籽粒口感。$108明太子玉子燒,煎至香噴噴,中間有鹹鹹辣辣的明太子,很惹味$48 月見雞肉棒 ,沾上大量蛋黃汁是正宗吃法。$32 雞軟骨$32 秋葵$128 油甘魚餃,豐富魚油,魚肉好滑。$88 紫蘇辣蜆,凍的紫蘇味很突出。$38 湯烏冬,簡單的烏冬感慰寂人心,湯頭是柴魚。$55 黑豚肉包溏心蛋,隻蛋仲有流心,外層卷了薄薄的豚肉片,燒完灑上鹽。$48 白桃果汁,富桃汁香,甜甜的很少女。$58 japanese apple cider ,入口很甜,果然是日本來的。#太子 #隱世小店 #清酒祭 #柚子酒 #串燒 #玉子燒 #香港餐廳 #香港美食 @asaizakayahk#朝ASA #香港生活 #香港探店 #日本美食 #网红居酒屋 #香港 #香港旅游攻略 #美食 #我的美食日记 #美食日常 #美食探店
朝Asa 居酒屋
地址:太子大南街39號地舖

$48 月見雞肉棒 ,沾上大量蛋黃汁是正宗吃法。
$32 雞軟骨
$32 秋葵

$128 油甘魚餃,豐富魚油,魚肉好滑。
$88 紫蘇辣蜆,凍的紫蘇味很突出。
$38 湯烏冬,簡單的烏冬感慰寂人心,湯頭是柴魚。

$48 白桃果汁,富桃汁香,甜甜的很少女。
@asaizakayahk
6天前 0 瀏覽
工作忙碌,係時候又要鬆一鬆,今次就嚟到呢一間黑夜型格日本風嘅日式居酒屋放鬆一下⭐️池魚原條淨係講呢一碟嘢嘅賣相,已經冇得彈,而且肉質好嫩滑,又入口即溶嘅感覺⭐️三點刺身刺鍾意食刺身,尤其係三文魚嘅朋友,絕對唔可以錯過呢一樣嘢食,刺身彈牙,而且新鮮⭐️豆腐呢一個係一個燒豆腐,上面淋上厚厚嘅醬料,配上少量嘅蔥,正⭐️秋葵燒嘅火候控制得好好,十分均勻⭐️啡菇串啡菇肉質好Juicy,絕對係一個唔錯嘅選擇⭐️鹽燒虎蝦蝦嘅殼一搣就出,一試就知非常新鮮⭐️大蔥雞肉串雞肉好有口感,配上大蔥,令到整體嘅感覺更加提升⭐️厚燒羊扒咁多樣入面最鍾意呢一樣,佢嘅脂肪比例好均勻,咬落去軟硬適中,口感同味道都滿分⭐️朝邪惡玉子燒呢一個玉子燒入面有濃濃嘅芝士,非常香飲品方面,我哋叫咗蘋果梳打同富士山柚子梳打,蘋果同埋柚子味都好香,絕佳嘅配搭

⭐️池魚原條

⭐️三點刺身

⭐️豆腐
呢一個係一個燒豆腐,上面淋上厚厚嘅醬料,配上少量嘅蔥,正

⭐️秋葵
燒嘅火候控制得好好,十分均勻

⭐️啡菇串
啡菇肉質好Juicy,絕對係一個唔錯嘅選擇

⭐️鹽燒虎蝦
蝦嘅殼一搣就出,一試就知非常新鮮

⭐️大蔥雞肉串
雞肉好有口感,配上大蔥,令到整體嘅感覺更加提升

⭐️厚燒羊扒

⭐️朝邪惡玉子燒
呢一個玉子燒入面有濃濃嘅芝士,非常香

2024-07-15 0 瀏覽
Mentaiko udon with cheese 明太子邪惡撈烏冬 $108彈牙嘅明太子撈烏冬味道開胃,撈埋簡簡單單又香嘅芝麻醬一齊食,已經係個唔錯嘅main course ! Lamb chop 厚燒羊扒 🥩 $78羊扒即叫即燒聞落去已經香噴噴🐑,羊肉味一啲都唔蘇,點埋香草🌿一齊食,味道好夾呀Skin 雞皮 🍗 $32雞皮嘅口感非常香脆可口😍,脆卜卜但係咬落去又唔會太過油膩,確實唔錯Pork belly 豚腩串 🐷 $38肥瘦均勻嘅豚腩串都幾高質,食落去口感唔會太過煙靭,點埋側邊開胃又健康嘅蒜蓉🧄,味道好match Kidney 雞腎 $32Heart 雞心 $32Soft bone 🍖 雞軟骨 $32Chicken Tsukune skewer月見雞肉棒 🌙 $48Chicken tsukune with Mentaiko 明太子雞肉棒 $52雞軟骨嘅口感脆卜卜又帶有juicy 嘅雞汁,而好受歡迎嘅月見雞肉棒充滿層次感✨,撈埋日本生雞蛋🥚超好食,而明太子雞肉棒味道唔會太鹹,雞肉口感又夠嫩滑🐔Oolong tea ☕️ 烏龍茶 (R) $28Sapporo 生啤 (L) $68左手邊

Lamb chop 厚燒羊扒 🥩 $78

Skin 雞皮 🍗 $32

Pork belly 豚腩串 🐷 $38

Kidney 雞腎 $32
Heart 雞心 $32
Soft bone 🍖 雞軟骨 $32

Oolong tea ☕️ 烏龍茶 (R) $28
Sapporo 生啤 (L) $68
左手邊嘅Sapporo 生啤味道清爽,又大有天然嘅小麥香🌾,扁頭嘅啤酒泡🍻夠哂雪白棉密,而右邊嘅烏龍茶就可以解串燒嘅油膩

Assorted 3 kinds of sashimi 三點刺身盛 $198
涵蓋三款時令刺身嘅三點刺身盛分別有鮮甜嘅大蝦🦐、入口即溶嘅矜貴吞拿魚腩🐟同埋超級肥美有大片嘅油甘魚,三款刺身都相當新鮮,係個值得推介嘅appetiser 👍🏻
2024-07-14 0 瀏覽
今日食既呢間係位於太子既朝呢排做緊折扣優惠, 即刻勁抵刺身五點呢個包括左有三文魚, 牡丹蝦, 海膽, 等新鮮而且份量都幾多! 最鐘意就係呢個海膽包住紫菜食一流, 好鮮甜邪惡玉子燒呢個係芝士玉子燒, 入面滿滿的芝士加上明太子, 口感一流而玉子燒既口感同蛋味都十足, 好吃燒牛舌牛舌燒到好香口, 脆脆的但入面的嫩嫩的蠔配多士呢個食法都係第一次食, 估唔到都幾特別蠔既鮮加上多士既脆口, 特別又好味燒飯團呢個燒到飯焦焦的, 香脆香脆
今日食既呢間係位於太子既朝
呢排做緊折扣優惠, 即刻勁抵

刺身五點

呢個包括左有三文魚, 牡丹蝦, 海膽, 等

新鮮而且份量都幾多! 最鐘意就係呢個海膽
包住紫菜食一流, 好鮮甜

邪惡玉子燒

呢個係芝士玉子燒, 入面滿滿的芝士
加上明太子, 口感一流
而玉子燒既口感同蛋味都十足, 好吃

燒牛舌
牛舌燒到好香口, 脆脆的但入面的嫩嫩的

蠔配多士

呢個食法都係第一次食, 估唔到都幾特別

蠔既鮮加上多士既脆口, 特別又好味

燒飯團

呢個燒到飯焦焦的, 香脆香脆
2024-07-05
2024-07-13 0 瀏覽
朋友特登訂枱同我食高格調居酒屋🥰🍶餐廳設計好有特色 四周環境以🌙為題最令小妹期待係好多餐廳獨有特色菜式一邊傾一邊食 不經意就order左成枱野食🍶五點刺身盛(加牡丹蝦刺身)好驚喜可以食到咁新鮮刺身,特別係牡丹蝦同海膽,又甜又鮮味!時令魚生有三文魚腩、油甘魚、劍魚腩,除咗厚切嘅方式保留口感而且相當肥美,Yummmm🤤🍶慢煮廣島蠔配法包見到咁大隻廣島蠔已經流晒口水,入面加咗蔥、日本本菇等配料慢煮,味道好惹味,加埋香脆牛油法包,好有新鮮感,推介👍🏻👍🏻🍶甲羅燒日本料理必點甲羅燒,要讚用左烤脆左鱈魚片作伴,甲羅燒以蟹肉、蟹籽、蔥、生鵪鶉蛋攪拌,放上脆脆鱈魚片上一齊食,好鍾意依個配搭🤩🍶牛舌(份)🍢 山芋🍢 日本溫室茄子仔🍢 香葱牛肉卷燒物係我最想試嘅,因為出邊日本餐廳少有嘅選擇,山芋、茄子仔都好特別,香蔥牛肉卷梗係店員推介,水準好高🙌🏻厚切燒牛舌真係好彈牙好Juicy,食到停唔到口!!!🥗牛油果蟹籽沙律
朋友特登訂枱同我食高格調居酒屋🥰🍶
餐廳設計好有特色 四周環境以🌙為題
最令小妹期待係好多餐廳獨有特色菜式
一邊傾一邊食 不經意就order左成枱野食

🍶五點刺身盛(加牡丹蝦刺身)

🍶慢煮廣島蠔配法包

🍶甲羅燒

🍶牛舌(份)
🍢 山芋
🍢 日本溫室茄子仔
🍢 香葱牛肉卷

🥗牛油果蟹籽沙律
五點刺身盛(加牡丹蝦刺身)
慢煮廣島蠔配法包
甲羅燒
五點刺身盛(加牡丹蝦刺身)
慢煮廣島蠔配法包
甲羅燒
2024-07-09 67 瀏覽
「朝」舖面唔算好大,但整齊乾淨有格調,氣氛同服務都好好,食物精緻,9點後入座仲有全單6折,非常非常抵食。今晚試咗好多……唐揚魷魚鬚:酥脆可口,魷魚唔會乾巴巴,肉質彈牙,仲有海苔既味道。帆立貝刺身:好鮮甜肥美,口感細嫩。信州味噌燒蠔:蠔唔算好大隻,但蠔肉飽滿,味噌醬汁醇厚濃郁,相當入味。牛油燒蟶子:爽口彈牙,鮮甜味美,海鮮足夠新鮮,唔需要太多既調味,都已經好好食。鹽燒白鰻串:鰻魚肥美,口感爽嫩,非常美味。朝邪惡玉子燒:同外面食開既不一樣,呢度既玉子燒細緻綿密,好軟熟。啡菇串:好香既菇味,入口爽嫩可口。日本溫室茄子仔:茄子bb樣子趣緻,賣相一流,口感細嫩爽口。豚肉露荀卷:豚肉肥瘦適中,經過燒烤,肥肉有點焦香爽口,肉質鮮嫩多汁,露荀清脆可口,口感層次豐富。芝士年糕:年糕外面有點焦香,內裡軟糯煙軔,一口咬下,有芝士溶流出黎,香濃入味。香蔥牛肉卷: 牛肉嫩滑,包裹勁多蔥,蔥香味濃郁,蔥控必定滿意。富士山柚子梳打:清新爽口,解膩解渴。

今晚試咗好多……

帆立貝刺身:好鮮甜肥美,口感細嫩。

鹽燒白鰻串:鰻魚肥美,口感爽嫩,非常美味。

啡菇串:好香既菇味,入口爽嫩可口。

日本溫室茄子仔:茄子bb樣子趣緻,賣相一流,口感細嫩爽口。

富士山柚子梳打:清新爽口,解膩解渴。

唐揚魷魚鬚

帆立貝

鹽燒白鰻串

鹽燒虎蝦(2隻)

牛油燒蟶子

豚肉露荀卷

芝士年糕

香葱牛肉卷
2024-07-05
唐揚魷魚鬚
帆立貝
鹽燒白鰻串
鹽燒虎蝦(2隻)
牛油燒蟶子
  • 信州味噌燒蠔
  • 燒芝士年糕
  • 邪惡玉子燒
  • 朝玉子燒
長假期留港消費實在太明智!又俾我搵到間ichiban居酒屋😎連著名大導演鄭保瑞都揀佢!點解我知?因為佢一家人就坐我隔離檯🤭餐廳除左menu上美食外,仲有牆上黑板嘅期間限定/ 新鮮推介,千祈咪漏左睇呀😈岩手縣赤崎蠔- 手掌咁大,蠔肚超Creamy,裙邊就好有𡁻頭,面頭粒蔥簡直係畫龍點睛之效!非常香口美味👍牛油果蟹籽沙律- 青瓜絲同蟹籽永遠係清新之選《不過我懷疑牛油果未夠熟,所以廚師只係擺咗幾粒作擺盤🥲燒味醂魚乾- 微暖、外脆內軟,最高境界。配美奶滋加美酒,岩哂我地吹一晚水💦燒牛舌- 厚燒牛舌非常嫩口、牛味濃郁。配檸檬有清新感🤪配秘製醬汁有幸福感🥰炸雞皮- 炸皮香口酥脆,加入檸檬汁可以緩和油膩感,再醮美奶滋,多多都食得落😋五點刺身盛- 牡丹蝦一隻、劍魚腩兩片、三文魚兩片、油甘魚兩片、海膽一份- 魚生片片片厚切鮮甜,海膽無過重明礬味、鮮甜幼滑🥰柚子酒瀧五郎啜啜啫喱- 呃女仔嘅酒❗️柚子香酸甜醒胃,啫喱狀滑捋捋,咕嚕咕嚕唔經唔覺就會飲好多😝
長假期留港消費實在太明智!
又俾我搵到間ichiban居酒屋😎

2024-07-05 34 瀏覽
由日藉總廚領軍,主打地道日式料理🧑‍🍳包括串燒、炸物及壽司🍣店內也備有一系列刺身、鍋物🥘甜品及清酒等,選擇多多😃吞拿魚蓉非常足料,口感肥美油潤🐟搭配香蔥及芝麻,味道豐富,賣相吸引🥹蟹蓋放滿新鮮蟹膏、蟹肉、蟹籽及鵪鶉蛋🥚味道新鮮,蟹味極濃,滋味非常😍飯糰表面煎到脆脆,帶有一點醬油的焦香🍙內有滿滿的明太子,魚香鮮味十足😙秘製濃郁的味噌醬汁配上新鮮生蠔🦪蠔肉飽滿鮮美,燒至焦香🔥口感Creamy,令人垂涎🤤大排檔有黃金魷魚🐙居酒屋就有唐揚魷魚,各有千秋,魷魚鬚炸至酥脆,入口鮮嫩彈牙😋玉子燒也是這裡必點之選🍳味道甜甜,口感厚身幼滑,內𥚃也是滿滿的明太子🤩
由日藉總廚領軍,主打地道日式料理🧑‍🍳
包括串燒、炸物及壽司🍣
店內也備有一系列刺身、鍋物🥘
甜品及清酒等,選擇多多😃

吞拿魚蓉非常足料,口感肥美油潤🐟
搭配香蔥及芝麻,味道豐富,賣相吸引🥹
蟹蓋放滿新鮮蟹膏、蟹肉、蟹籽及鵪鶉蛋🥚
味道新鮮,蟹味極濃,滋味非常😍

飯糰表面煎到脆脆,帶有一點醬油的焦香🍙
內有滿滿的明太子,魚香鮮味十足😙
秘製濃郁的味噌醬汁配上新鮮生蠔🦪
蠔肉飽滿鮮美,燒至焦香🔥
口感Creamy,令人垂涎🤤

大排檔有黃金魷魚🐙
居酒屋就有唐揚魷魚,各有千秋,
魷魚鬚炸至酥脆,入口鮮嫩彈牙😋

玉子燒也是這裡必點之選🍳
味道甜甜,口感厚身幼滑,
內𥚃也是滿滿的明太子🤩
  • 燒明太子飯團
  • 信州味噌燒蠔
  • 邪惡玉子燒
  • 唐揚魷魚鬚
  • 甲羅燒
  • 香蔥吞拿魚蓉卷
2024-07-03 18 瀏覽
好小去到大南街覓食 今次見到6折即book去到真係冇失望😻😻啲食物燒得好好味🤤仲要有紫蘇葉真係very nice 😻真係一個宵夜好地方😻慢煮雞肝真係大推 下次會再嚟
裝潢暗黑型格 充滿神秘感用餐氛圍熱鬧適🈴與一夥人下班後一同聚餐、吐吐苦水啊🍻🍳朝邪惡玉子燒口感軟綿內裡呈拉絲效果經典邪惡👿是居酒屋必點之選🍺🦪慢煮廣島蠔配法包廣島蠔肉質嫩滑爽口可以配搭法包一併食用🥖🦀甲羅燒三文魚籽🐟及蟹膏🦀盛滿整個蟹蓋加上蔥花及邪惡的鵪鶉蛋🥚鮮味無窮🐚海膽帆立貝海苔包用料十足海膽及三文魚籽味道新鮮鮮甜帆立貝大隻 表層輕微香煎 口感厚實彈牙一同品嚐 相當滿足🌟🐂牛舌口感彈牙爽口一口設計能輕鬆入口蛋吃也沒有油膩罪惡感呢🍙明太子燒飯團表層燒焦後口感微脆每粒飽滿滲透豉油香味夾雜着蔥花及芝麻口感豐富入味🍵熱玄米茶🍹富士山柚子梳打
裝潢暗黑型格 充滿神秘感
用餐氛圍熱鬧
適🈴與一夥人下班後一同聚餐、吐吐苦水啊🍻

🍳朝邪惡玉子燒

🍹富士山柚子梳打
2024-06-16
  • 朝邪惡玉子燒
2024-06-30 27 瀏覽
一排冇去日本又對日式串燒心思思,咁啱見到呢間做緊promo:九點前離座8折或九點後入座6折!咁抵食緊係即刻試試佢😍1. 軟殼蟹沙律($78(以下價錢都係原價~))原隻軟殼蟹分咗幾舊,蟹肉就唔算太飽滿,但食軟殼蟹都係志在食佢嘅脆殼,師傅又炸得香脆唔油膩~沙律菜份量都好多,但略嫌沙律醬多咗少少🤌🏻評分🌕🌕🌕🌕🌑2. 明太子燒飯糰($38)燒到外層嘅飯變咗飯焦,裡面嘅飯仲係好軟糯,外脆內軟嘅口感再加上明太子醬,味道都幾唔錯😋3. 炸一口辣芝士($58)芝士味非常香濃🧀辣味中和咗芝士嘅油膩感,點上蛋黃醬一啖一個巧邪惡🤓評分🌕🌕🌕🌕🌕4. 甲羅燒($128)蟹殼裝住滿滿嘅蟹肉,有隻半熟鵪鶉蛋可以撈埋🤣再加埋蟹籽同蔥段,鮮甜可口海水味重👍🏻評分🌕🌕🌕🌕🌗5. 汁燒牛肋肉($48)牛肋肉肉質緊實有咬口,香味十足,但略嫌燒得耐咗少少,口感偏韌🥹評分🌕🌕🌕🌖🌑6. 黑豚肉包溏心蛋($55)黑豚肉脂肪比例極高,所以入口油脂香味極重🙊幾新奇嘅配搭!評分🌕🌕🌕🌕🌑7. 牛舌($98)估唔到都幾大份,牛舌彈牙可口,熟度適中,醬汁微酸幾開胃😀評分🌕🌕🌕🌕🌘8. 慢煮廣島蠔配法包($128)湯汁超級無敵鮮甜🥺蠔大隻

1. 軟殼蟹沙律($78(以下價錢都係原價~))
沙律菜份量都好多,但略嫌沙律醬多咗少少🤌🏻
評分🌕🌕🌕🌕🌑

2. 明太子燒飯糰($38)

3. 炸一口辣芝士($58)
評分🌕🌕🌕🌕🌕

4. 甲羅燒($128)
評分🌕🌕🌕🌕🌗

5. 汁燒牛肋肉($48)
評分🌕🌕🌕🌖🌑

6. 黑豚肉包溏心蛋($55)
黑豚肉脂肪比例極高,所以入口油脂香味極重🙊幾新奇嘅配搭!
評分🌕🌕🌕🌕🌑

7. 牛舌($98)
估唔到都幾大份,牛舌彈牙可口,熟度適中,醬汁微酸幾開胃😀
評分🌕🌕🌕🌕🌘

8. 慢煮廣島蠔配法包($128)
湯汁超級無敵鮮甜🥺蠔大隻冇沙,法包浸滿湯汁,再加上蠔同少量菇一齊食超正🤩
評分🌕🌕🌕🌕🌕

9. 香蔥吞拿魚蓉卷($88)
估唔到面頭都有一大舊吞拿魚蓉,魚蓉比例遠遠多過飯,入口口感軟糯,味道鮮美,幾有驚喜👍🏻
評分🌕🌕🌕🌕🌕

10. 月見墨魚棒($48)
墨魚棒鮮味十足,口感彈牙,點上月見汁增加咗一絲順滑嘅口感~
評分🌕🌕🌕🌕🌗
  • 慢煮廣島蠔配法包
  • 明太子燒飯團
2024-06-29 8 瀏覽
返咗一日工咁辛苦,最啱星期五放工去同朋友同事Happy Hour開心吓😆今次朋友介紹呢間居酒屋真係唔錯,位於太子站附近,餐廳裝修都幾靚,入去食野飲酒都幾relax👍🏻呢度串燒同小食都好出名,啱晒送酒🥰.味道:🌕🌕🌕🌕🌗人均消費:$200~300.自家製醬汁鵝肝豆腐 $98呢個係十分重要推薦!🤩自家製醬汁係甜酸甜酸,而豆腐炸得外脆內軟👍🏻配埋鵝肝一齊食就剛剛好,唔會好膩🤤海膽帆立貝海苔包 $128/2件帆立貝好厚身,表面燒完好香🤤海膽反而唔係好突出,但食落都好Creamy同唔腥👍🏻估唔到配埋啲三文魚子都幾Fresh,食落有陣咸味令到成個組合味道昇華咗🥰牛油燒蟶子 $68未入口已經聞到牛油好香,表面加咗啲乾蒜所以食落蒜味好重🤩蟶子Size算係大隻,食落好彈牙同無沙🥰黑豚肉包溏心蛋 $55黑豚肉整得好脆口,勁似煙肉咁🤩而溏心蛋整得剛剛好,蛋黃會流心而且蛋味好香😋加再用黑豚肉包埋超好食,好有口感🥰燒雞皮 $32雞皮燒得好脆又帶點彈牙☺️明太子燒飯團 $38飯團表面加咗啲飯好好味,而且燒得剛剛好,表面好脆口😋加埋明太子辣辣地,配埋啲飯團食就中和番個辣🥰明太子邪惡撈烏冬 $108明太子醬撈埋烏冬好C
味道:🌕🌕🌕🌕🌗

燒雞皮 $32
雞皮燒得好脆又帶點彈牙☺️

明太子燒飯團 $38

明太子邪惡撈烏冬 $108
明太子醬撈埋烏冬好Creamy🤩加埋芝士真係好邪惡😆想叫主食呢個好推薦👍🏻

Highball & 富士山柚子梳打 $88 & $58
嚟得居酒屋一定要叫Highball試吓,呢間啲Whiskey味幾香但加埋Soda唔會好難入口,同朋友一路傾偈一路飲就最啱😆
而唔飲酒精都可以叫呢度啲日本特式梳打🥰有幾款口味,柚子味就偏Fresh,啱晒食串燒果啲☺️
  • 海膽帆立貝海苔包
  • 燒明太子飯團