2021-11-19 32 瀏覽
Chicken bone cartilage 🦴 鹽燒雞軟骨 $28Niigata 醬燒雞頸肉 🍢 $40Stuffed portobello mushroom 醬燒大啡菇 🍄 $38鹽燒雞軟骨淨係用鹽已經吊起到雞軟骨嘅鮮味,食落脆脆地好有咬口👍🏻,而雞頸肉好特別第一次食啊,口感似比較雞髀咁好滑,燒出嚟好濃味,至於大啡菇係我嘅最愛,味道唔會太鹹恰當好處,而且燒完出嚟仲保留到菇本身嘅水份,好juicy 😍Homemade rice ball 醬燒自家製飯團 🍘 $40飯團雖然味道相對比較鹹,但係日本米嘅質地煙煙銀銀幾唔錯,包埋脆卜卜嘅紫菜一齊食永遠都係最佳組合Fried vegetables 🥬炒野菜 🍆🧅 $68個炒雜菜真係有好多種菜喺入面啊,誠意好夠😻,好似有特別嘅紫色椰菜、鮮甜娃娃菜、洋蔥、蘑菇等,真係豐富又健康!Tamagoyaki with cheese 邪惡玉子燒 🍳🧀$98呢個係餐廳嘅熱賣食物之一,一定要試吓😋,甜甜地嘅玉子燒充滿蛋香,熱辣辣又好滑,加埋流心可以拉絲嘅濃郁芝士夾喺入面超級邪惡😈,好有罪惡咁但又好滿足Nara soba noodles 🌸奈良凍蕎麥麵 🍜$5
Niigata 醬燒雞頸肉 🍢 $40

Tamagoyaki with cheese
邪惡玉子燒 🍳🧀$98

Nara soba noodles 🌸
奈良凍蕎麥麵 🍜$58
我不嬲都鍾意食蕎麥麵😎,呢一間居酒屋嘅蕎麥麵擺盤好靚,上面沈滿咗食得嘅花碎好有心思,打卡一流📸

Same steamed clams 🐚
清酒煮蜆 $78
蜆肉嘅份量好多,而且隻隻都好大粒鮮甜又新鮮,配埋淡淡的清酒湯好清甜好好飲🙌🏻,性價比幾高嫁

Japanese plum wine
紫蘇梅酒 🍶$198
食居酒屋點可以唔叫清酒梅酒飲呢,個梅酒味道唔算太甜,容易入口得來男士女士都啱飲😌,值得一
2021-11-19 206 瀏覽
大家會唔會有個習慣,食飯一定會叫酒?我自己就本身特別呢個習慣,但係遇上適合嘅食物/環境就會叫番杯🥃配合一下☺️🥢食物🥢1️⃣薄牛豆腐壽喜燒:唔好體少鍋細細,但入邊材料都幾豐富喎😮除左主角牛肉,仲有娃娃菜,紫椰菜,豆腐,冬菇,腐皮✨雞蛋也是偏橙那款,加上牛肉一齊食特別正~2️⃣朝玉子燒:蛋味偏甜,口感好滑,食到好香濃嘅蛋香味👍🏻3️⃣豬軟骨濃湯拉麵:湯底飲到好有豬骨味,最好又唔會太油,豬軟骨口感好淋~4️⃣清酒煮蜆:蜆好鮮甜,仲食到有少少清酒味道~食完啲蜆仲忍唔住飲多幾啖清酒蜆湯😋必點❗️5️⃣燒北海道帶子豚肉卷:個醬汁好好味,豚肉薄切包住大大粒既帶子好吸引😍但乾了一點~如果燒嘅時間少多一些就更好了~🥃飲品1️⃣手工(悅):叫咗一杯Gin淺嘗,第一啖是少少濃的酒味,第二啖好香青檸味,之後口腔有少少甜味~都啱女生飲💕2️⃣菠蘿乳酸:顏色好靚呀⋯上紫下白😍味道好清新,菠蘿味都好突出👍🏻💥環境💥門口有種神秘嘅感覺,行到入去用黑色嘅主題特別型格,牆上貼咗好多日本地方嘅名稱~營造到好似去左日本居酒屋咁👍🏻💥服務💥店員好有耐性介紹啲酒,同埋都好好禮貌~笑容又好親切!

🥢食物🥢

2️⃣朝玉子燒:蛋味偏甜,口感好滑,食到好香濃嘅蛋香味👍🏻

🥃飲品

💥環境💥

💥服務💥
店員好有耐性介紹啲酒,同埋都好好禮貌~笑容又好親切!
  • 清酒煮蜆
2021-11-18 31 瀏覽
居酒屋環境有格調, 坐得幾舒服, 坐低嘅時候, 有店員行過嚟同我哋推介一下啲食物同酒類飲品~ 🍹 柚子味Cider - 入口有清新柚子味, 甜甜的, 又清爽! 𓌉◯𓇋餐廳推介菜式 - 朝玉子燒 蛋香濃郁, 質感鬆軟又嫩滑𓌉◯𓇋岩鹽燒頂級牛板腱分量比較精緻~ 肉質嫩滑多汁, 岩燒風味十足! 𓌉◯𓇋西京雪魚燒 - 即叫即燒, 燒出誘人嘅焦香味道! 外層燒至焦香, 魚皮燒成焦糖色, 香口又惹味! 肉質嫩滑, 西京漬醬汁有微甜嘅味道。𓌉◯𓇋牛油燒甜粟米 - 粟米粒爽甜, 有牛油香氣~ 𓌉◯𓇋奈良冷蕎麥麵 - 吃時沾上蕎麥麵專用冷醬汁, 有清涼嘅感覺~ 𓌉◯𓇋味燒脆雞皮 - 燒得夠香脆!

𓌉◯𓇋餐廳推介菜式 - 朝玉子燒
蛋香濃郁, 質感鬆軟又嫩滑

𓌉◯𓇋岩鹽燒頂級牛板腱
分量比較精緻~
肉質嫩滑多汁, 岩燒風味十足!

𓌉◯𓇋牛油燒甜粟米 - 粟米粒爽甜, 有牛油香氣~

𓌉◯𓇋味燒脆雞皮 - 燒得夠香脆!
2021-11-18
  • 朝玉子燒
  • 西京鱈魚燒
對居酒屋有種情意結 覺得就係收左工同朋友舒服地食野飲酒傾計既地方🍻今次黎到呢間係想試好耐 入面環境雖然細但就好多好日式既細節~今次試左幾款串燒 最難忘係特別啲既雞肉丸同豚肉芝士竹輪卷 調味正同燒得啱啱好( ˊଳˋ_)其他主食同小食一樣出食 牛扒燒得啱啱好慢煮雞扒皮脆肉嫩 壽喜燒相對有啲普通但都唔錯(๑˃̵ᴗ˂̵)و 仲有好欣賞員工好友善 會介紹下清酒 唔太識評論酒不過呢款唔會好辛口 會再encore呢間呀 份量可能唔算大份夾抵食但絕對推薦 可以一解思鄉 (講緊🇯🇵啦梗係) 之情 🎏
對居酒屋有種情意結
覺得就係收左工同朋友舒服地食野飲酒傾計既地方🍻
薄牛豆腐壽喜燒

今次黎到呢間係想試好耐
入面環境雖然細但就好多好日式既細節~

今次試左幾款串燒
最難忘係特別啲既雞肉丸同豚肉芝士竹輪卷
調味正同燒得啱啱好( ˊଳˋ_)

其他主食同小食一樣出食

薄牛豆腐壽喜燒
岩鹽燒頂級牛板腱
岩鹽燒慢煮雞扒
  • 燒宮崎豚肉流心芝士竹輪卷
呢排少左去發掘新餐廳,朋友話太子有間新開既居酒屋想試,呢日七點左右walk-in 都有位,我地就餓鬼上身咁拿拿聲叫左一堆熱食🤤🍢串燒點左翠玉瓜、秋葵、豬腩片同肥牛金菇卷,翠玉瓜有牛油香又多汁,醬燒秋葵調味不錯,而肉類相對遜色,金菇卷有啲太大舊,較難咬開🍢朝玉子燒呢個招牌菜果然有啲特色,店員有提我地要趁熱食,蛋味夠香但不太甜,口感軟嫩,我同朋友都覺得有啲似蒸蛋既口感😂🍢薄牛豆腐壽喜燒天氣開始轉涼,食個熱辣辣既壽喜燒就啱哂😋份量頗大,牛肉比得幾大方,蔬菜都好入味,豆腐都夠哂滑,如果有烏冬就仲正啦😎🍢炒野菜因為想食多啲蔬菜,叫左呢個炒野菜,買相繽紛,用牛油炒過味道好香同惹味😋成個配搭正中我口味•整體食物質素中上,種類選擇幾多而服務方面值得一讚,員工好詳細咁介紹左menu,仲不時行埋黎問有咩需要😍十分貼心

🍢串燒

🍢朝玉子燒

🍢薄牛豆腐壽喜燒

🍢炒野菜

2021-11-16 68 瀏覽
我每次行去太子站時必經此居酒屋,所以有日放假我睡到自然醒,肚餓又係時候食晚餐,就係openrice app訂枱,發現7點前埋單可享85折,價錢OK喎!朝邪惡玉子燒(нк$88).玉子燒邪惡在哪?就係中間夾咗一些可拉絲的芝士,真係蛋香芝濃😋燒宮崎蜜糖手羽(нк$38).好味的蜜糖燒雞翼,多脆內嫩炸廣島蠔 (нк$58).麵包碎炸得脆口,算不太油膩.廣島蠔肉汁豐富,正呀自家製醬燒安格斯牛肉串(нк$58).牛肉用醬燒,一咬多汁,調味得很好燒金菠蘿 (нк$32).呢個一定係飯後甜品,真係入口超甜多汁,雖然只得兩片

朝邪惡玉子燒(нк$88)

朝邪惡玉子燒

燒宮崎蜜糖手羽(нк$38)
.好味的蜜糖燒雞翼,多脆內嫩

燒宮崎蜜糖手羽

炸廣島蠔 (нк$58)
.麵包碎炸得脆口,算不太油膩
.廣島蠔肉汁豐富,正呀

炸廣島蠔

自家製醬燒安格斯牛肉串(нк$58)
.牛肉用醬燒,一咬多汁,調味得很好

自家製醬燒安格斯牛肉串

燒金菠蘿 (нк$32)
.呢個一定係飯後甜品,真係入口超甜多汁,雖然只得兩片

燒金菠蘿
2021-09-11
燒宮崎蜜糖手羽
炸廣島蠔
自家製醬燒安格斯牛肉串
燒金菠蘿
2021-11-11 286 瀏覽
#日式eatcovery #太子eatcovery💡型格居酒屋🏮呢間位於太子日式居酒屋💛門面簡潔,好日式feel,而且有大量唔同款式嘅酒比客人選擇,店員會細心介紹每隻酒號特點,啱曬同朋友慢慢chill。🍽薄牛豆腐壽喜燒 好足料,入面材料好豐富,有薄牛肉,娃娃菜,豆腐,冬菇,金菇,雖然無跟到飯或麵,但食落都幾夠飽。另外,入面仲有隻橙黃色嘅日本蛋,輕輕一撩,已經流曬啲汁,甜甜地,不過湯底咸左小小!🍽邪惡玉子燒🥚🍳名副其實嘅邪惡 ,因為每一舊玉子拉開都可以見到絲絲嘅芝士流出黎,做到好長嘅拉絲。而且蛋味夠香,層次感十足,絕對係必點☺️😍🍽燒北海道帶子豚肉卷雖然得2舊,得係就十分足料,好大舊,豚肉包左超大粒帶子,燒得岩岩好,好鮮甜。加埋自家製嘅醬汁落去,正😍🍽唐揚炸雞呢個真心正,上到枱仲係熱辣辣,外皮炸得鬆脆,但入面雞肉仍然保留到好juicy,再加埋個加入七味粉嘅沙律醬,變得更惹味😋🍽稻庭冷烏冬雖然份量唔算好多,但烏冬就好彈牙,沾埋冷凍醬,食落好清爽。🍽蜜桃乳酸顏值超級高,酸酸甜甜,而家蜜糖味夠曬濃郁👍🏻🍽Orion Beer🍻食得日本野,點可以唔飲酒,沖繩Orion 的啤酒相信大家有去沖繩都一定
#日式eatcovery #太子eatcovery

💡型格居酒屋🏮

🍽薄牛豆腐壽喜燒

🍽邪惡玉子燒🥚🍳

🍽燒北海道帶子豚肉卷

🍽唐揚炸雞

🍽稻庭冷烏冬
雖然份量唔算好多,但烏冬就好彈牙,沾埋冷凍醬,食落好清爽。

🍽蜜桃乳酸
顏值超級高,酸酸甜甜,而家蜜糖味夠曬濃郁👍🏻

🍽Orion Beer🍻
食得日本野,點可以唔飲酒,沖繩Orion 的啤酒相信大家有去沖繩都一定會叫,佢係屬於發泡酒,口味清淡,甘甜,無一般啤酒的苦澀味,搭配炸雞一齊食真是絕配!

#太子食咩好 #太子美食 #好西 #小店 #情侶拍拖食咩好 #情侶拍拖好去處 #打卡 #太子 #太子日式 #相機食先 #打卡小店 #居酒屋 #chill #hkfoodie #food #hkinstagram #foodie #hkfoodporn #hkfood #hkrestaurant  #hkfoodblogger #foodlover #
#朝ASA #太子 #居酒屋首選 #清酒祭 #香港美食 #串燒 #玉子燒 #主題居酒屋 #香港餐廳
  • 薄牛豆腐壽喜燒
  • 燒北海道帶子豚肉卷
之前Walk in要等到九點幾先有位所以今次提早book定入到去啲座位安排都算正常 坐落唔算太逼夾叫咗個蝦多士、壽喜燒、邪惡玉子燒同埋一啲串燒😋蝦多士口感脆身,識落有濃濃嘅蝦味🦐壽喜燒個牛肉好好味,啖啖油脂,配烏冬一流玉子燒有拉絲嘅效果,口感偏軟串燒表現就不過不失
之前Walk in要等到九點幾先有位
所以今次提早book定

入到去啲座位安排都算正常
坐落唔算太逼夾

叫咗個蝦多士、壽喜燒、邪惡玉子燒同埋一啲串燒😋
蝦多士口感脆身,識落有濃濃嘅蝦味🦐
壽喜燒個牛肉好好味,啖啖油脂,配烏冬一流
玉子燒有拉絲嘅效果,口感偏軟
串燒表現就不過不失

2021-11-11 28 瀏覽
上星期放工諗住同朋友去居酒屋chill chill餐廳好闊落 樓底好高 感覺幾舒服背景大量Mirror嘅歌 仲有其他好正嘅廣東歌~氛圍輕鬆愉快1️⃣ 白松露沙律諗住都係前菜無咩期望 但呢個居然好香!2️⃣炸吉列生蠔 值得Encore 隻隻蠔都好厚肉薄粉 多汁 脆卜卜 熱辣辣 3️⃣邪惡玉子燒啲蛋好甜🙈蛋汁溢出 芝士味濃厚 拉芝效果輕輕一拉就出晒嚟4️⃣宮崎豚肉流心芝士竹輪卷豬肉燒到微脆狀態 又不至於乾身 入面包住獅子狗5️⃣日本醬酒螢光魷魚🦑比一般魷魚修長 好爽 咬落即刻爆漿 6️⃣甲羅燒滿滿的蟹膏 成個蟹殼有手掌✋🏻咁大 好惹味 好多蟹肉 唔駛自己拆 完全無骨 佢加埋一隻鵪鶉蛋撈落啲蟹肉到令成件事好Smooth好Creamy
上星期放工諗住同朋友去居酒屋chill chill
餐廳好闊落 樓底好高 感覺幾舒服

1️⃣ 白松露沙律
諗住都係前菜無咩期望 但呢個居然好香!

2️⃣炸吉列生蠔

6️⃣甲羅燒
  • 甲羅燒
  • 吉列炸蠔
2021-11-09 31 瀏覽
今次嚟咗太子嘅一間居酒屋,居酒屋當然是要有美酒和好的下酒菜!佢哋呢度有好多唔同嘅清酒選擇,雖然冇熱嘅選擇,今次就叫咗萬坊純米吟釀「合鴨農法無農藥米」,酒精度 : 16%,精米步合 : 55%,我覺得女仔飲都唔錯,而入口!邪惡玉子燒,個個都話試,又真係幾好食,我覺得芝士可以再多啲,配甜甜嘅玉子係唔錯鹽燒雞軟骨,下酒一流,脆卜卜!蒲燒三文魚腩,本身都好怕三文魚會老, 但因為佢呢個位置係偏肥,所以好滑!調味唔錯,唔會好重口味!

邪惡玉子燒,

鹽燒雞軟骨,
下酒一流,脆卜卜!

蒲燒三文魚腩,
2021-11-08 31 瀏覽
位於太子嘅朝·居酒屋,日式風格好chill,啱哂同朋友嚟hea吓飲返杯🍶而且服務員親切又熱心介紹menu同酒類,加分 💯▫️朝玉子燒 $68推介⭐️蛋味濃郁入口滑溜到不得了👅甜甜地不錯,下次一於試埋邪惡版加埋🧀▫️醬燒日本飯團 $38唔好睇佢外表普普通通,飯團混合紫菜飯素等,再掃上醬酒油燒香,幾惹味👍🏻▫️唐揚炸雞 $78最怕食到炸粉厚過主角,呢度唔單止炸粉薄薄件外,包裏住嘅雞件仲keep到嫩滑juicy🤤▫️醬燒雞尾 $58▫️味燒脆雞皮 $38▫️醬燒雞肉丸 $58送酒一流嘅串燒,必點呀‼️燒到香口嘅雞皮,燒嘅過程逼出油份,雞尾亦唔係度度都有🙌🏼▫️岩鹽燒頂級牛板腱 $168即叫即燒,用岩鹽燒更能帶出原汁原味😋熟成程度亦掌握得好好,外脆內軟嘅質感,正呀🙌🏼食住串燒飲喺sake簡直係絕配‼️酒量淺嘅朋友叫支細,啱啱好又夠氣氛🙌🏼
▫️朝玉子燒 $68
▫️醬燒日本飯團 $38
▫️唐揚炸雞 $78
▫️醬燒雞尾 $58
▫️味燒脆雞皮 $38
▫️醬燒雞肉丸 $58
▫️岩鹽燒頂級牛板腱 $168
食住串燒飲喺sake簡直係絕配‼️
酒量淺嘅朋友叫支細,啱啱好又夠氣氛🙌🏼

2021-10-26
2021-11-04 330 瀏覽
萬聖節🎃book咗太子呢間居酒屋撐枱腳,一入去就見到店員打扮成魷魚遊戲角色,仲拎住支玩具槍同食客互動😂 非常搞野😂😂😂 裝飾都好有氣氛🙌🏻朝玉子燒 ($78)必試!甜甜地,食落口感非常鬆軟綿密,夠濕潤,火喉啱啱好👍🏻 睇得出師父好比心機整,蛋味濃d會更好。甲羅燒 ($138)職員介紹,係當日限量供應。第一次食甲羅燒🥺 擺盤非常精緻,忍唔住影左10幾張相打卡🦀 將蛋黃同蟹膏蟹肉撈匀,食落咸香鮮味,用黎點玉子燒食都好正!牛舌 ($78)都係限量供應所以嗌左,燒得好香好好味,但份量偏少😿炒野菜 ($68)蒜香味好惹味,比較特別係佢用咗紫椰菜黎炒🤔醬燒雞肉 ($40)食落有驚喜!雞肉非常juicy彈牙,醬汁錦上添花!蒲燒鰻魚 ($78)鰻魚份量大,抵食,醬汁濃郁偏咸,好適合送酒~ASA ($108)店員推介嘅cocktail,與餐廳同名,係老細特調,青瓜味為主調,帶點柚子味,成個感覺好清新,唔覺唔覺就飲曬成杯😂Cube Libre ($88)味道好似檸樂加酒,酒味無咁濃,比ASA易入口🍹
萬聖節🎃book咗太子呢間居酒屋撐枱腳,

朝玉子燒 ($78)
朝玉子燒

甲羅燒 ($138)
甲羅燒

牛舌 ($78)
都係限量供應所以嗌左,燒得好香好好味,但份量偏少😿

炒野菜 ($68)
炒野菜

蒜香味好惹味,比較特別係佢用咗紫椰菜黎炒🤔

醬燒雞肉 ($40)
食落有驚喜!雞肉非常juicy彈牙,醬汁錦上添花!

蒲燒鰻魚 ($78)
蒲燒鰻魚

鰻魚份量大,抵食,醬汁濃郁偏咸,好適合送酒~

ASA ($108)

Cube Libre ($88)
味道好似檸樂加酒,酒味無咁濃,比ASA易入口🍹
2021-10-31
5 分鐘 (堂食)
2021-11-03 22 瀏覽
太子小有風味居酒屋太子呢排愈來愈多穩世小店,近排去左呢間門面低調,入到去好似去咗日本居酒屋既餐廳。螢光魷魚🦑 $60比佢個名吸引左😂原來係細細粒嘅魷魚,經過醃漬後食落口感都好爽口。味道偏咸,幾入味。朝邪惡玉子燒 $98😎賣相好吸引😍望落去隻蛋好滑好juicy咁😍一夾起d芝士已經流晒出嚟,仲有拉絲效果🤩食落甜甜地,不過芝士味就唔係好突出,比個甜味蓋過左。清酒煮蜆 $78蜆肉都肥嘟嘟,湯底鮮甜。醬燒鯖魚 $78外皮好香脆,再加上本身既魚油,食落好香魚味。再配埋佢個醬汁同檸檬汁,好開胃。醬燒頂級牛肉 $58肉質好淋好嫩滑,每粒都充滿牛肉既香味,夾埋個醬燒汁,整體幾惹味。薄牛肉豆腐壽喜燒 $148熱辣辣既壽喜燒,比隻黃甘甘既蛋吸引🤩入面都好足料:牛肉、豆腐,冬菇、娃娃菜、金菇同油揚。個湯好甜,吸晒配料既味道,牛肉都幾嫩口。奈良冷蕎麥麵 $58麵質爽口彈牙,沾上冷麵汁,感覺透心涼。稻庭冷烏冬 $58烏冬彈牙煙韌,有口感。上面灑滿紫菜,充滿日本風味。乳酸梳打 $38點左兩隻味: 巨鋒提子/ 蜜桃顏色相當吸引,兩隻味都清新,亦唔會太甜,同乳酸非常之夾。
太子小有風味居酒屋

螢光魷魚🦑 $60

朝邪惡玉子燒 $98

清酒煮蜆 $78
蜆肉都肥嘟嘟,湯底鮮甜。

醬燒鯖魚 $78

醬燒頂級牛肉 $58

薄牛肉豆腐壽喜燒 $148

奈良冷蕎麥麵 $58
麵質爽口彈牙,沾上冷麵汁,感覺透心涼。

稻庭冷烏冬 $58
烏冬彈牙煙韌,有口感。上面灑滿紫菜,充滿日本風味。

乳酸梳打 $38
點左兩隻味: 巨鋒提子/ 蜜桃
顏色相當吸引,兩隻味都清新,亦唔會太甜,同乳酸非常之夾。
2021-11-02 216 瀏覽
近期深水埗大南街開咗好多好Chill 又有文青feel 嘅餐廳和店舖。今日就行到近太子附近搵到一間環境清幽嘅日式居酒屋,於是決定飲下酒,唔飲咖啡。朝邪惡玉子燒呢個玉子燒份真係唔少,而且顏色比較黃,當夾起其中一件,就見到濃密嘅芝士拉絲,一食落口感覺好有蛋味,信用咗價錢比較貴嘅日本雞蛋。對於我依個雞蛋控來講,絕對唔邪惡。清酒煮蜆清酒用嘅份量控制得幾好,有酒味得來但沒有苦澀味,能提升每一隻蜆嘅鮮味,抵讚。醬燒牛肋條牛肋條燒得熟成度剛好,雖不至於入口即溶,但食落沒有渣,而且牛味濃郁。醬燒雞頸肉燒豬頸肉就食得多,但燒雞頸肉真係第一次試,口感十分嫩滑,值得一試。炸吉列池魚炸得很鬆脆,但食落唔油膩,池魚嘅魚油味濃郁,這個必食。豆腐野菜壽喜燒有好多款式嘅素菜,包括紫椰菜,白椰菜、蘿蔔、雜菌、芋絲、蒟蒻片、豆腐和腐皮等等,而且個湯底很濃郁,略帶甜,絕對有食壽喜燒嘅感覺。自家製醬汁燒豆腐望落簡單嘅菜色,但配上嘢味嘅自家製醬汁和蔥粒,味道方面一啲都唔簡單。

清酒煮蜆

醬燒牛肋條

醬燒雞頸肉

炸吉列池魚
炸得很鬆脆,但食落唔油膩,池魚嘅魚油味濃郁,這個必食。

豆腐野菜壽喜燒

自家製醬汁燒豆腐

🥇好有節日氣氛嘅居酒居🥳.🐡🐡一入門口就比魷魚遊戲入面既蒙面工作人員嚇到彈起🤣🤣笑死🤭入面大部工作人員都係呢個打扮,好有萬聖節氣氛,同黎食野既人既互動都好正😝.既然咁有氣氛我地就叫左自家調配既青瓜味 cocktail 應下節😁 好清新🐡🐡飲完都冇面紅,酒精唔多岩女仔飲❤️.滿心期待黎食蝦多士,原來係期間限定😭冇得叫,就叫左店員推介既朝邪惡玉子燒,蛋香又滑,鹹香芝士加埋甜甜玉子又真係幾夾😋個人口味黎講再加多啲芝士,少啲糖就會再爆分好食啲🤩.燒串燒又叫左至愛燒雞皮唔會燒到好乾,岩岩好😋個豚肉芝士竹輪卷,加埋個醬汁,一啖入面有唔同口感👍🏻其他既野食就正正常,下次會主攻番串燒😛同埋出番蝦多士就好喇😂😂
🥇好有節日氣氛嘅居酒居🥳