2021-11-19
Chicken bone cartilage 🦴 鹽燒雞軟骨 $28Niigata 醬燒雞頸肉 🍢 $40Stuffed portobello mushroom 醬燒大啡菇 🍄 $38鹽燒雞軟骨淨係用鹽已經吊起到雞軟骨嘅鮮味,食落脆脆地好有咬口👍🏻,而雞頸肉好特別第一次食啊,口感似比較雞髀咁好滑,燒出嚟好濃味,至於大啡菇係我嘅最愛,味道唔會太鹹恰當好處,而且燒完出嚟仲保留到菇本身嘅水份,好juicy 😍Homemade rice ball 醬燒自家製飯團 🍘 $40飯團雖然味道相對比較鹹,但係日本米嘅質地煙煙銀銀幾唔錯,包埋脆卜卜嘅紫菜一齊食永遠都係最佳組合Fried vegetables 🥬炒野菜 🍆🧅 $68個炒雜菜真係有好多種菜喺入面啊,誠意好夠😻,好似有特別嘅紫色椰菜、鮮甜娃娃菜、洋蔥、蘑菇等,真係豐富又健康!Tamagoyaki with cheese 邪惡玉子燒 🍳🧀$98呢個係餐廳嘅熱賣食物之一,一定要試吓😋,甜甜地嘅玉子燒充滿蛋香,熱辣辣又好滑,加埋流心可以拉絲嘅濃郁芝士夾喺入面超級邪惡😈,好有罪惡咁但又好滿足Nara soba noodles 🌸奈良凍蕎麥麵 🍜$5
Niigata 醬燒雞頸肉 🍢 $40
Tamagoyaki with cheese
邪惡玉子燒 🍳🧀$98
Nara soba noodles 🌸
奈良凍蕎麥麵 🍜$58
我不嬲都鍾意食蕎麥麵😎,呢一間居酒屋嘅蕎麥麵擺盤好靚,上面沈滿咗食得嘅花碎好有心思,打卡一流📸
Same steamed clams 🐚
清酒煮蜆 $78
蜆肉嘅份量好多,而且隻隻都好大粒鮮甜又新鮮,配埋淡淡的清酒湯好清甜好好飲🙌🏻,性價比幾高嫁
Japanese plum wine
紫蘇梅酒 🍶$198
食居酒屋點可以唔叫清酒梅酒飲呢,個梅酒味道唔算太甜,容易入口得來男士女士都啱飲😌,值得一