2020-04-18
韓燒向來都係我摰愛之一,如果想用親民價食高質韓燒就緊係幫襯「新麻蒲韓國燒烤專門店」,佢地嘅SS1牛肉套餐係我嘅最愛,種類繁多,份量足夠,包括有3款醬料、8款可無限次添加小菜、特級霜降牛肉100g、秘製牛肋排120g、LA牛肋骨120g、特選韓式雜錦拼盤、新麻浦部隊鍋。8款可無限次添加小菜,爐邊蛋口感滑嫩,蛋味濃厚;韓式泡白菜口感爽口,味道酸辣、正宗;生菜口感爽脆,厚度十足,生菜包肉一流; 芽菜大葱泡菜,將韓式辣醬加入到芽菜、大葱,味道香辣、惹味;涼拌洋葱,將青葱、麻油、醬油加入到洋葱,洋蔥嘅辛辣降低,味道溫和、清甜;泡白菜爐邊蛋,將泡白菜切粒加入到爐邊蛋,滑溜嘅爐邊蛋配上脆口嘅泡白菜,口感豐富;涼拌黃瓜,將黑芝麻、白芝麻、麻油加入到青瓜、洋蔥、紅蘿蔔、木耳,味道簡單,口感爽脆;涼拌海帶,將白醋、麻油、青瓜、辣椒加入到海帶,海帶味道微辣帶酸,非常開胃。特級霜降牛肉,油脂分佈均勻、呈雪花紋理分明、肥瘦相間、無筋位,肉質嫩滑,牛味香濃,油而不膩。秘制牛肋排,採用獨家秘製醬汁醃製成甜味,肉質肥瘦參半,燒烤後充滿油香,牛味濃郁,肉汁飽滿, 近骨位置嘅牛肋排肉口感亦唔韌口。LA牛肋骨,肉質Juic
LA牛肋骨120g、特選韓式雜錦拼盤、新麻浦部隊鍋。
LA牛肋骨,肉質Juicy ,油脂感唔太重,燒烤後骨肉分離。
特選韓式雜錦拼盤,包括有年糕、雞肶菇、金菇、冬菇、豬肉香腸、大蝦、翠肉瓜;年糕經燒烤後,口感煙韌,外脆內軟;雞肶菇、金菇、冬菇經燒烤後,口感軟腍、多汁;豬肉香腸,脆皮腸底下加入左芝士,芝士融化後味道更佳;大蝦蝦膏多,味道鮮甜,口感彈牙;翠肉瓜爽甜。
新麻浦部隊鍋有午餐肉、芝士、香腸、肥牛、年糕、豆腐、金菇、辣椒、冬菇、辛辣麵,味道正宗,越滾得耐味道越香辣,食材豐富,採用Gas爐為部隊鍋保溫。