2023-01-31 28 瀏覽
🚸港式大排檔春天來臨前想去大排檔一次,中意呢度熱鬧,海鮮又新鮮😳。🥢白灼東風螺:去大排檔必點小食!東風螺🐚好爽,好耐冇食好懷念🤩。🥢黃金九肚魚:未上枱已經聞到香味🤤。九肚魚除左椒鹽,咸蛋黃煮一樣惹味!🥢拔絲蝦仁:蝦🦐確實新鮮,用咕嚕汁煮好開胃,拔絲效果就一般。🥢酸薑皮蛋:原材料幾靚,皮蛋係溏心既,而酸薑亦爽脆冇渣。味道:🔅🔅🔅新鮮:🔅🔅🔅🔅分量:🔅🔅🔅速度:🔅🔅🔅(5🔅為滿分)
🚸港式大排檔

春天來臨前想去大排檔一次,中意呢度熱鬧,海鮮又新鮮😳。

🥢酸薑皮蛋:原材料幾靚,皮蛋係溏心既,而酸薑亦爽脆冇渣。

味道:🔅🔅🔅
新鮮:🔅🔅🔅🔅
分量:🔅🔅🔅
速度:🔅🔅🔅
(5🔅為滿分)
2023-01-30 41 瀏覽
今晚我哋嚟到新肥泉海鮮大排檔食飯,餐廳走傳統大排檔路線,所以座位都好闊落,加上價錢又夠晒平,食物份量又夠多,所以我嚟到嘅時候都見到有唔少人來食。其實依家啲大排檔都越來越少啦,所以想食到呢一種風味都唔係咁容易。當紅炸子雞炸子雞肉汁執夠晒豐富,外皮香脆,脂肪又唔會太過多,所以真係好好味。黑椒蜜汁薯仔牛柳粒薯仔炸得啱啱好,入口唔會覺得好油膩,牛柳粒入口好鬆化,肉味香濃。濃滾湯海味青菜煲個煲上碟嘅時候仲係熱辣辣,湯底入口清甜,有好濃嘅海味味。整體來講,衛生情況好理想,食物質素都唔錯,再加上呢度係年中無休,真係隨時都可以嚟食。

當紅炸子雞

黑椒蜜汁薯仔牛柳粒

濃滾湯海味青菜煲
個煲上碟嘅時候仲係熱辣辣,湯底入口清甜,有好濃嘅海味味。

2023-01-30 78 瀏覽
位於佐敦寶靈街17號官涌市政大廈2樓熟食中心的新肥泉海鮮大排檔,主打有鑊氣小炒。筆者和朋友約於晚上七時入座。用膳當天,鄰桌都是三五知己,一邊飲啤酒,一邊吃小炒。大排檔採用二維碼 (QR CODE)點菜,小菜即點即炒,上桌時都是熱騰騰的。用膳當晚天氣寒冷,在熟食中心來用餐,感覺舒適。筆者曾經試過夏天時在熟食中心吃飯,需要大口大口地喝冰凍的可樂。。 啫啫芥蘭煲 - $108芥蘭煲充滿鑊氣,有事先用原料炸蒜爆香油鑊,蝦醬的味道鹹鹹香香,還有肉碎、蝦米等配料,伴飯一流。芥蘭煲的份量充足,男士來吃也夠飽。芥蘭切成中條,有口感之餘又不會太過大條,難以入口。椒鹽九肚魚 - $108朋友頗為欣賞這道菜式,能做到外脆內嫩。外面的粉漿厚薄適中,炸得脆口。而裡面的魚肉仍能保持嫩滑,不會過乾。九肚魚塊仍然能保持完整,不會散開。。薑蔥生蠔煲 - $168這款菜式是筆者的摯愛,上桌時生蠔煲滋滋作響,冒出誘人的香氣。生蠔大約有六至七隻。生蠔為美國桶蠔,肉質飽滿,啖啖肉。生蠔先炸,再與醬汁同炒,表面吸收了惹味的醬汁。這款生蠔煲也是送飯一流。。翡翠帶子蛋白炒飯 - $98今晚點的三款小菜的口味也相對較濃,所以特別點了一

啫啫芥蘭煲 - $108

芥蘭切成中條,有口感之餘又不會太過大條,難以入口。

椒鹽九肚魚 - $108

九肚魚塊仍然能保持完整,不會散開。

薑蔥生蠔煲 - $168

翡翠帶子蛋白炒飯 - $98
今晚點的三款小菜的口味也相對較濃,所以特別點了一客口味相對清淡的蛋白炒飯。

炒飯比想像中更有驚喜,充滿鑊氣,而且炒得粒粒分明,飯粒不會黏成一團。

配料包括有蛋白、香蔥粒、卜卜脆的蟹子等。炒飯的份量約有四大碗,足夠餵飽各食客。

王老吉 - $18
點了一客冰涼的王老吉涼茶,下一下火。

朋友認為,菜式上桌時間的間距能縮短,便更好了。四款菜式都是同時下單,炒飯大約等待了二十分鐘才上桌,三款小菜已經放涼了,有一點點可惜。但整體來說,菜式的味道也是令人滿意的。

除了吃小炒,還可以選擇打邊爐(吃火鍋)。

2023-01-18
  • 啫啫芥蘭煲
  • 椒鹽九肚魚
  • 薑蔥生蠔煲
2023-01-21 3645 瀏覽
💁‍♀️💁‍♂️17/1/2023(Tue), Dinner🍽今晚為食妙妙🙋‍♀️同A先生🙋‍♂️搵食搵到佐敦,其實佐敦區都有唔少好野食😋,今晚就嚟試試街市熟食中心既大排檔食鑊氣小炒🥘。官涌街市都係第一次嚟,就算唔熟路都好易搵到,只要由地鐵站沿住寶靈街穿過一列街邊既牌檔之後就到👍。而今晚我地order左:🔆 海鮮套餐B(每位$288,2位起)對於有選擇困難症既我地,有套餐唔使諗食咩解決咗我地一大煩惱😆。🔆 金銀蒜蒸巨蟶子蟶子都算大隻,上面鋪上大量金銀蒜🧄同粉絲一齊蒸,加上豉油熟油,那有唔好食既道理。呢道菜永遠都係粉絲最精彩,吸收晒所有味道之後比主角仲吸引。🔆 招牌XO鮑魚煲兩隻鮑魚都唔細,加上大量香口既配料如青、紅椒🫑🌶️、紅洋蔥、菇🍄,加上XO醬汁煮完熱焫焫放入煲仔上枱,送到嚟既時候仲滋滋聲,鑊氣十足。鮑魚入口鮮味彈牙,配合微辣既醬汁同配料,好快又俾我地清晒😋😋😋。🔆 豉油皇大花蝦🦐大花蝦🦐炸得夠透,連殼都炸得脆脆的,可以食埋落肚,蝦肉鮮甜彈牙,配合香口既豉油汁味道相當匹配👍。🔆 招牌香煎金錢鱔香煎金錢鱔簡簡單單就咁用鱔片切片煎香口上枱,並無花巧既配料同調味,食既係鱔既原汁原味。🔆 避風塘炒軟

而今晚我地order左:
🔆 海鮮套餐B(每位$288,2位起)
🔆 金銀蒜蒸巨蟶子
🔆 招牌XO鮑魚煲
🔆 豉油皇大花蝦🦐
🔆 招牌香煎金錢鱔
🔆 避風塘炒軟殻蟹🦀
軟殼蟹🦀炸得香脆可口,配以炸蒜🧄、辣椒🌶️等既避風塘菜式配料,香口又辣得過癮,十分惹味。
🔆 韭黃瑤柱羹
每位一盅既韭黃瑤柱羹十分足料,有叉燒絲、雞絲、冬菇絲、瑤柱絲同韭黃,加上上湯煮成一個羹,韭黃既香氣配合上湯及配料,清清地可以清新一下味蕾。
🔆 上湯浸時蔬
今晚既時蔬係白菜🥬仔,用上湯同蒜頭🧄同煮,食咗咁多款海鮮都要食返啲菜平衡一下。

🔆 合時生果
🔆 啤酒🍻1支
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
❤🙆‍♂️(A先生)整體食評:❤❤❤❤❤(4/5)
❤🙆‍♀️(為食妙妙)整體食評:❤❤❤❤❤(4/5)
👉🏻 雖然係熟食中心,但地方都企理乾淨,又唔會坐到好迫。
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
2023-01-17
2023-01-17 53 瀏覽
🉐食物份量超多🉐座位多🉐適合一大班朋友飲酒吹水今日突然想同朋友啤啤佢,想盡情飲酒傾偈,首選梗係大排檔啦,所以就去咗佐敦嘅新肥泉海鮮大排檔,估唔到每碟餸都大件夾抵食🤩〈招牌拔絲海明蝦球〉🕸️🍤份量係超級多啊,應該有超過20隻蝦球,而且每隻蝦球都有拔絲嘅效果,酸甜夾雜,非常適合送飯食,一個女仔食一個飯都覺得唔夠喉呀🤭〈黄金白飯魚〉🥚🐟超有鹹蛋香味而且炸得非常香脆,份量又多,而且白飯魚係完全冇骨,一路飲酒一路食,爽!😆〈金銀蛋白菜仔〉🍳🥬🍲鹹蛋同皮蛋份量都好多,所以個湯都好濃,食晒啲菜之後差啲就飲哂啲湯😝

🉐食物份量超多
🉐座位多
🉐適合一大班朋友飲酒吹水

〈招牌拔絲海明蝦球〉🕸️🍤

〈黄金白飯魚〉🥚🐟

〈金銀蛋白菜仔〉🍳🥬🍲
2023-01-16 51 瀏覽
芝士焗大帶子伊麵🤩好少大排檔有得食芝士伊麵, 新肥泉竟然有, 見到嘅時候, 我同個fd已經即刻心心眼😍 超快已經決定要叫, 重要價錢都唔算好貴~ 呢碟因為要焗, 所以要等大約15分鐘~ 有5大粒帶子, 好fresh 好彈牙😛. 蝦醬通菜炒鮮魷🦑淨食可能會略為較鹹, 但送飯真係一流! 鮮魷食落好新鮮, 仲要粒粒都好大粒, 真材實料!!🤩🤩.豉椒炒蜆👍🏻好多蜆肉👏🏻 又係送飯一流😍.Overall 叫親海鮮類別都好高質!! 好少大排檔有咁多海鮮種類揀, 炒得好有鑊氣😍.📍新肥泉海鮮大排檔佐敦寶靈街17號官涌市政大廈2樓熟食中心
芝士焗大帶子伊麵🤩
蝦醬通菜炒鮮魷🦑
豉椒炒蜆👍🏻
好多蜆肉👏🏻 又係送飯一流😍
📍新肥泉海鮮大排檔
佐敦寶靈街17號官涌市政大廈2樓熟食中心
  • 蝦醬通菜炒鮮魷
2023-01-13 93 瀏覽
同朋友放工想啤啤佢,當然要搵一間大排檔,食下好嘢,今晚嚟到一直深受歡迎嘅<新肥泉海鮮大排檔>,每道小菜都超有鑊氣,仲要又平又抵食,平價親民之選!~眼見幾個大廚喺現場炒到熊熊烈火,絕對係鑊氣同人氣之選!!真係未食已經先興奮!~是夜晚飯時段,都有吾少客人。<蝦醬通菜炒鮮魷>蒜蓉同埋蝦醬嘅味道非常突出,值得一讚嘅係,呢度啲魷魚非常新鮮,入口咬落去又爽滑,又彈牙,非常好食。<邪惡黃金大蝦仁>啲蝦仁係非常之大隻,而且佢嘅黃金蛋黃醬炒到起曬沙,有入口即溶嘅感覺,味道帶濃郁嘅鹹蛋黃香味,蝦仁咬落去非常彈牙,並帶有鮮甜蝦味,超級好食呀!大大隻鹹蛋黃蝦仁,一試難忘。<乾炒牛河>呢碟乾炒牛河真係鑊氣十足,仲要出曬煙,熱辣辣咁上枱,至於份量,絕對係重量級,重配有大量嘅鮮嫩牛肉,同埋好多芽菜,河粉炒得充滿醬油香味,入口亦都唔會話覺得好肥膩,非常好食。我哋仲叫埋啤酒同埋王老吉,同呢一餐飯勁襯~!<菠蘿拔絲咕嚕肉>呢度嘅咕嚕肉用上靚嘅豬梅扒肉,肉質夠曬鬆軟,而且能夠炸到外面脆脆地,咬落去肉質有彈牙及鬆軟嘅感覺,仲要配埋非常開胃嘅酸酸甜

是夜晚飯時段,都有吾少客人。

<蝦醬通菜炒鮮魷>

<邪惡黃金大蝦仁>

大大隻鹹蛋黃蝦仁,一試難忘。

<乾炒牛河>

我哋仲叫埋啤酒同埋王老吉,同呢一餐飯勁襯~!

<菠蘿拔絲咕嚕肉>
呢度嘅咕嚕肉用上靚嘅豬梅扒肉,肉質夠曬鬆軟,而且能夠炸到外面脆脆地,咬落去肉質有彈牙及鬆軟嘅感覺,仲要配埋非常開胃嘅酸酸甜甜醬汁,同埋清新嘅菠蘿肉,開胃又好味。

個人真心非常喜歡呢道嘅菜式,食物選擇多樣化,而且份量多,價錢平,同三五知己嚟呢度開餐,絕對係一個好選擇。

• 邪惡黃金大蝦仁
  • 菠蘿拔絲咕嚕肉
  • 蝦醬通菜炒鮮魷
2023-01-12 142 瀏覽
佐敦市政大樓下面兩層係街市,最上個層係食肆,外面仲有個露天天台仔,可以比人食飯中途出去食個煙。入面有兩間大排檔,當日比較早入座,所以人客唔多,枱與枱之間位置都唔迫。野食方面叫左黃金魷魚、黑椒牛仔骨、豉油皇鵝腸、七味豆腐、咕嚕肉。見到好多人係到飲酒玩骰盅,睇嚟都係個街坊聚腳既地方🙂每碟餸既價錢唔平,但份量都多。味道方面黃金魷魚同七味豆腐最好食,魷魚鹹蛋黃味濃,豆腐椒鹹味適中,唔會太鹹,兩者炸皮厚度適中。唯獨肉類鬆肉粉落得太多,多到有啲苦同乸喉嚨,希望師傅可以改善下。

2023-01-11 35 瀏覽
🔖黎佐敦原來想食大排檔唔一定只係廟街個邊,係官涌市政大樓樓上都有得食大排檔,地方大。呢到每碟野都偏大碟,上菜速度快!環境大,光線足。🍽肥泉小炒王 $98呢個真係好足料,又大碟,數數下差唔多有10種料!韭菜、腰果、蝦干、叉燒、魷魚、蝦肉、白飯魚⋯非常香口。🍽蝦醬通菜炒鮮魷 $128蝦醬通菜味道夠哂濃,用嚟送飯啱啱好!中間有啲乾蔥絲同埋薑絲,令到蝦醬味更惹味,鮮魷煮得剛好,有口感,增加左層次!🍽招牌拔絲海明蝦球 $138酸酸甜甜夠晒開胃!咕嚕肉就食得多,今次就叫咗比較少有嘅咕嚕蝦球,隻隻蝦都唔細隻架,甜酸汁味道適中,非常惹味。炸漿ok,keep到脆得黎都索到酸甜汁!🍽芥未沙牛柳粒 $128好大碟,有青瓜係底,牛柳粒份量多,芥末味唔會過分濃。

🍽肥泉小炒王 $98

🍽蝦醬通菜炒鮮魷 $128

🍽招牌拔絲海明蝦球 $138
,keep到脆得黎都索到酸甜汁!

🍽芥未沙牛柳粒 $128
好大碟,有青瓜係底,牛柳粒份量多,芥末味唔會過分濃。
2023-01-10 30 瀏覽
舊同事約晚飯,佢話新肥泉設有鑊氣小菜、火鍋和烤魚,選擇多又好味。我們點左椒鹽脆鮮魷($128)大大碟,新鮮魷魚肉厚味鮮甜,薄脆漿鬆脆,椒鹽炸蒜粒頗多很香口,真美味很好吃😍😍薑蔥生蠔煲($168)生蠔很大隻,味道鮮蠔味濃,足料好味又好大煲,抵食值得推介黑椒薯仔牛柳粒($128)牛柳粒肉嫩滑味香,薯仔夠入味,炒得夠鑊氣很香,份量大,真抵食。👍👍頭抽乾炒牛河($88)炒得夠鑊氣上枱時香噴噴,頗多又大塊牛肉軟腍,河粉很滑索頭抽鮮味,好吃到停不了。😍😍總結:食物新鮮,夠鑊氣,份量大,值得回頭。
我們點左

椒鹽脆鮮魷($128)

薑蔥生蠔煲($168)
生蠔很大隻,味道鮮蠔味濃,足料好味又好大煲,抵食值得推介

黑椒薯仔牛柳粒($128)

頭抽乾炒牛河($88)

總結:食物新鮮,夠鑊氣,份量大,值得回頭。

• 黑椒薯仔牛柳粒
  • 椒鹽脆鮮魷
  • 薑蔥生蠔煲
  • 頭抽乾炒牛河
成日都覺得熟食中心好多隱世美食,特別係大排檔就好啱呢度個氣氛🥳黃金九肚魚 $128平時就食開椒鹽九肚魚,今日就有黃金九肚魚!有好多鹹蛋黃碎係九肚魚上面,好香好重口味!不過佢又冇冚住魚嘅鮮味👍🏼啲魚超級嫩滑,好似bb皮膚一樣,入口即溶!沙爹金菇肥牛煲 $108份量比一般茶記大份,入面好多粉絲金菇同肥牛,竟然有幾個菠蘿添呀😍多咗份甜味!沙嗲味道香濃!佢用一個煲去上,上嘅時候仲係熱辣辣好多卜卜係面,超啱打卡!!菠蘿拔絲咕嚕肉 $98呢個咕嚕肉,簡直係我全晚最鍾意食嘅一個小菜!唔知佢係用乜嘢肉去做咕嚕肉,肉質好爽口,而且唔會好厚粉!或者好多骨,啖啖肉😍仲要見到佢真係拔絲㗎!!味道非常之好🥹講完又流口水🤣西蘭花炒象拔蚌片 $128象拔蚌份量都算多!絕對係上菜之選!西蘭花唔會炒到林晒,而且有鑊氣!好食!!Overall,呢間啲份量好多!!性價比都好高😌值得encore 👍🏼

黃金九肚魚 $128

沙爹金菇肥牛煲 $108

菠蘿拔絲咕嚕肉 $98

西蘭花炒象拔蚌片 $128

Overall,呢間啲份量好多!!性價比都好高😌
值得encore 👍🏼
  • 菠蘿拔絲咕嚕肉
2023-01-05 2401 瀏覽
每個熟食街市都有出名既小店今次去官涌街市想食啲有鑊氣小炒🔥平時自己係屋企唔會整既餸一定唔少得脆卜卜炸嘢新肥泉佔咗差唔多一半熟食中心嘅舖位,都算幾大間我哋坐嘅位置正正就係對住廚房位可以睇住廚師一路煮一路上菜🤭廚師都幾有工架,同煮野食嘅時候好有鑊氣上到佢都見到有三圍枱大客仔,廚師就得兩個人,煮個無停手,跟隨仲有好多客上門,有八成滿椒鹽脆鮮魷 ($128)味道:🌕🌕🌕🌕🌗評價:炸漿開得幾薄身,炸完皮唔會好似一般小炒館咁厚,皮肉分離,魷魚新鮮。椒鹽炸蒜唔係淨係得少少,量好夠。熱辣辣食最正,加上天氣凍,啲餸都凍得快,凍左都脆架啲魷魚🦑招牌拔絲海明蝦球($138)味道:🌕🌕🌕🌕🌖評價:咕嚕肉就食得多, 今次就叫咗比較少食嘅咕嚕蝦球,隻隻蝦都好大隻,夠爽口彈牙,甜酸汁味道適中唔會太甜唔會太酸,非常惹味。同樣地,炸漿都好薄身,脆得黎都索到酸甜汁嘅味道黑椒薯仔牛柳粒 ($128)味道:🌕🌕🌕🌕🌗評價:夠晒份量,又夠鑊氣,唔會薯仔多過牛肉,而薯仔亦都有咬口唔會淋到爛,因為佢炸過黎再炒,牛柳粒唔柴。推介❗️我對於薯仔粒係愛不釋手🤪沙嗲肥牛粉絲煲($108)味道:🌕🌕🌕🌖🌑評價:呢個一定係送飯之選,好夠份量,大
每個熟食街市都有出名既小店
今次去官涌街市想食啲有鑊氣小炒🔥
平時自己係屋企唔會整既餸
一定唔少得脆卜卜炸嘢

新肥泉佔咗差唔多一半熟食中心嘅舖位,都算幾大間
我哋坐嘅位置正正就係對住廚房位
可以睇住廚師一路煮一路上菜🤭
廚師都幾有工架,同煮野食嘅時候好有鑊氣

椒鹽脆鮮魷

椒鹽脆鮮魷 ($128)
味道:🌕🌕🌕🌕🌗

招牌拔絲海明蝦球

招牌拔絲海明蝦球($138)
味道:🌕🌕🌕🌕🌖

黑椒薯仔牛柳粒

黑椒薯仔牛柳粒 ($128)
味道:🌕🌕🌕🌕🌗

沙嗲肥牛粉絲煲

沙嗲肥牛粉絲煲($108)
味道:🌕🌕🌕🌖🌑
評價:呢個一定係送飯之選,好夠份量,大滿足。不過沙嗲味比較淡少少,但肥牛,粉絲,芽菜等配料就落到足🤤
椒鹽脆鮮魷
招牌拔絲海明蝦球
黑椒薯仔牛柳粒
沙嗲肥牛粉絲煲
好耐無食過大排檔啦,每次食大排檔,都覺得野食好好味,好適合幾個人一齊食飯🥰 今次去左佐敦 #新肥泉海鮮大排檔首先一定要推介佢嘅椒鹽軟殼蟹($138),辣辣地幾好食,而且個軟殼蟹炸得脆卜卜,而且食落都熱熱地,幾滿意另外,佢嘅鮑魚雞煲($188)都唔錯,配埋隔離啲洋蔥食,就更加惹味。最後我哋仲叫咗個咕嚕肉($98),唔會太酸太甜,食落都OK👍係嘢飲方面,普通無酒精飲品先$10一支,而且除咗汽水之外,仲有得飲茶,仲要係玻璃樽嘅茶,個人覺得好飲咗好多,至於酒精就每一支酒都唔同😂順帶一提,佢仲有得手機點單

順帶一提,佢仲有得手機點單
2023-01-04 28 瀏覽
食得西餐多都會想轉下口味食下港式小炒,好耐無食過大排檔嘅小炒,呢間係熟食中心嘅大排檔非常有鑊氣,師傅現場即叫即炒,上菜熱辣辣,真係非常惹味🤤🤤🌟椒鹽九肚魚九肚魚炸到呈黃金色澤,外脆內軟,魚肉入口即溶,口感勁正😚椒鹽比例恰到好處,充滿港式風味😚🌟黑椒薯仔牛柳粒黑椒薯仔牛柳係呢到嘅熱門小菜,食落果然零舍唔同,牛柳非常軟腍,完全唔會韌,薯仔外層用粉炸過,食落脆卜卜,加埋青紅椒、腰果同黑椒醬一齊炒香,口感好豐富😍🌟招牌豉椒炒大蜆蜆非常大粒,粒粒肥美飽滿😚,每隻蜆都沾滿醬汁,惹味至極,都係必點嘅菜式😋🌟頭抽乾炒牛河乾炒牛河都好講夠唔夠鑊氣,火喉咁猛,炒出黎嘅牛河先會香噴噴🤩牛肉亦好大塊同夠軟腍,的確唔錯👍🏻👍🏻

🌟椒鹽九肚魚

🌟黑椒薯仔牛柳粒

🌟招牌豉椒炒大蜆

🌟頭抽乾炒牛河
  • 黑椒薯仔牛柳粒
  • 招牌豉椒炒大蜆
🔹佐敦//新肥泉海鮮大排檔 🔹人均約$240🔹▫️招牌豉椒炒大蜆 $138超大粒蜆好抵食🤫🤫大蜆嚟講唔算貴,食落去好有獲氣!豉椒味好入味大排檔必叫!🔥▪️西蘭花炒鮮魷 $128西蘭花好入味,好鍾意佢有好多蒜蓉炒埋一齊🫣食落去好夠味🫢▫️菠蘿拔絲咕嚕肉 $98酸酸甜甜,好易送飯夠晒開胃🤭🤭大細適中,方便女仔食🤣▪️菜遠肉片炒河 $88分量超級大,夠晒三至四個人share食都得😗如果晏晝黎嘅話,叫一碟炒河一定夠晒飽!😝🔹好飽評語街市環境好熱鬧☺️鬧市中充滿人情味!款式都唔少,啱晒住附近嘅人過嚟試吓,而且環境都幾闊落,唔會好似其他熟食中心咁坐得好近😝價錢亦都唔貴可以試吓🤓🤓🧠回頭指數:7️⃣🧏🏻‍♀️打卡港女:6️⃣🌬冷氣溫度:7️⃣🚽廁所評價:⏹🧾性價比呢:7️⃣
🔹佐敦//新肥泉海鮮大排檔 🔹人均約$240🔹

▫️招牌豉椒炒大蜆 $138

▪️西蘭花炒鮮魷 $128
西蘭花好入味,好鍾意佢有好多蒜蓉炒埋一齊🫣食落去好夠味🫢

▫️菠蘿拔絲咕嚕肉 $98
酸酸甜甜,好易送飯夠晒開胃🤭🤭大細適中,方便女仔食🤣

▪️菜遠肉片炒河 $88

🔹好飽評語