2023-03-16 51 瀏覽
兩個人撐枱腳,揀咗去熟食中心嘅大排檔,夠地道。呢度嘅選擇都幾多,有海鮮有中式菜。仲有個海鮮二人餐🐡我哋叫咗可愛BB鴿一隻,食乳鴿好多汁,好juicy。冰鎮大鮑魚2隻,上碟時擺啖冰上面,肉質鮮嫩,好清爽。岩哂今日既天氣。黃金九肚魚有好多鹹蛋好邪惡,好香,而且九肚魚大大條,好有口感~🐟黑椒薯仔牛柳粒,薯仔半煎炸度到脆薄簿,牛柳粒入味,熱辣辣夠穫氣該🥩🤤地方寬敞 有唔同嘅酒水選擇,係朋友聚會好地方

我哋叫咗可愛BB鴿一隻,食乳鴿好多汁,好juicy。

地方寬敞 有唔同嘅酒水選擇,係朋友聚會好地方
2023-03-15 33 瀏覽
🌟#官涌市政大廈 #熟食中心🌟#地道大排檔風味🎈去完西九睇完日落 想揾個地方食飯 又好耐冇食過大排檔 就見到好多好評ge 新肥泉海鮮大排檔大大張枱 層層膠枱布 膠櫈 好懷舊呀!經過疫情 連大排檔都係電子落單!🌼肥泉小炒王 $118- 韮菜花 鮮魷 蝦乾 菜甫 炸白飯魚 叉燒絲- 成碟每一樣材料都好好味 好有咬口 好惹味!- 份量好足呀!🌼椒鹽脆鮮魷 $138- 大大份鮮魷 麵粉唔太多 唔會咬落去成個口都係粉- 每一舊加埋脆椒鹽香蒜 冇得頂呀!🌼豉椒炒大蜆 $138- 用左大蜆 隻隻都好入味 同juicy! 份量都唔少架!🌼黑椒野菌牛柳粒 $118- 牛柳粒 同 我最愛ge雞脾菇 絕配呀!🌼青島啤酒 $30- 食大排檔點少得啤酒架!🤪🤪❗️全單加一
🌟#官涌市政大廈 #熟食中心
🌟#地道大排檔風味

大大張枱 層層膠枱布 膠櫈 好懷舊呀!

經過疫情 連大排檔都係電子落單!

🌼肥泉小炒王 $118
- 韮菜花 鮮魷 蝦乾 菜甫 炸白飯魚 叉燒絲
- 成碟每一樣材料都好好味 好有咬口 好惹味!
- 份量好足呀!

🌼椒鹽脆鮮魷 $138
- 大大份鮮魷 麵粉唔太多 唔會咬落去成個口都係粉
- 每一舊加埋脆椒鹽香蒜 冇得頂呀!

🌼豉椒炒大蜆 $138
- 用左大蜆 隻隻都好入味 同juicy! 份量都唔少架!

🌼黑椒野菌牛柳粒 $118
- 牛柳粒 同 我最愛ge雞脾菇 絕配呀!

🌼青島啤酒 $30
- 食大排檔點少得啤酒架!🤪🤪

❗️全單加一
2023-03-14
  • 椒鹽脆鮮魷
  • 肥泉小炒王
  • 黑椒野菌牛柳粒
  • 豉椒炒大蜆
今日帶大家食貼地鑊氣小炒!新肥泉海鮮大排檔可以講話要乜有乜😂諗得到嘅菜式呢度都會食到😍海鮮、小菜、甚至打邊爐都有😙最開心係地方夠大,而且即叫即做,夠晒鑊氣!最岩一大班朋友過黎食餐飯同啤啤佢🍻名都有得你叫,海鮮大排檔,我就叫左佢地既金銀蒜蒸蟶子皇開心一下😙上枱係用平時蒸大魚既白色陶瓷碟放上四隻手掌咁大既蟶子皇,可見份量真係唔惹小😍蟶子好大隻,厚肉而且無沙同爽口,絕對有滿足既感覺!靈魂之一既粉絲亦都好入味,份量好多所以唔怕食海鮮唔飽肚😛小菜試左佢地既XO醬爆牛百葉煲👍🏻推介!牛百葉好爽口,煲裏面仲有唔少既菇類、甜椒同洋蔥😃XO醬好香,成個食感好惹味,好岩配飯一齊食😙最後仲叫左聽個名就好吸引既黑松露帶子炒飯😌三個字,夠鑊氣!炒飯有鑊氣好緊要🥹黑松露同帶子既配合無得輸,味道一流😋好鐘意佢地用上生菜絲,口感更爽口☺️大排檔有唔少啤酒牌子供應,而且仲有懷舊汽水玻璃樽,喺呢度食到有鑊氣嘅香港情懷風味!👍🏻👍🏻👅📍佐敦寶靈街17號官涌市政大廈2樓熟食中心🌟人均消費:$51-100🌟菜式:#goodgirltummy大排檔 #goodgirltummy港式🌟地區:#goodgirltummy佐敦

XO醬爆牛百葉煲

黑松露帶子炒飯

📍佐敦寶靈街17號官涌市政大廈2樓熟食中心
🌟人均消費:$51-100
🌟地區:#goodgirltummy佐敦
XO醬爆牛百葉煲
黑松露帶子炒飯
2023-03-12 54 瀏覽
大排檔好多好野食 但唔係間間大排檔都可以住得咁好食🤣 之前就去咗佐敦一間係熟食中心裏面嘅大排檔 冇諗過官涌街市 平時真係行嘅人就唔係超級多 可以話係一個唔太旺場嘅街市 不過冇諗過2樓嘅熟食中心會有咁多人🤣 好多都係幫襯呢間新肥泉 見呢邊多人啲咁梗係揀呢間…😂😂😂第一碟上到嘅係椒鹽脆鮮魷 個個都話呢啲係食大排檔一定環食嘅一碟餸 老實講邊個咁得閒喺屋企炸魷魚整黎食 係咪先🤣🤣都幾大份下 4個人都夠食 同埋炸得都糖尚算唔錯第二碟嚟到嘅係 白灼新鮮鵝腸 份量好多 好彩我哋人多(算多吧?!….)佢有一個豉油 上面有少少辣椒 🌶️ 俾你攞嚟點鵝腸黎食 所以即使鵝腸係白灼 點咗個豉油都會好食好多七味豆腐粒真係比較推介 因為味道豐富 但又唔會太過over 啲豆腐仲要炸到外脆內軟 每一粒都幾大粒😂芝士焗花蝦伊麵份量真係好多好多 見到隔籬枱又叫呢一碟 所以我地都跟人尾黎叫😂😂😂蝦都幾大隻下 不過要搣蝦殼 大家最好有濕紙巾 搣完蝦殼都可以抹手 不過冇都唔緊要因為同一層個廁所好乾淨😂😂😂(個人認為)最後叫左細份嘅海鹽香煎雪花和牛粒份量都係多 加上前面又有咁多嘢食加埋 其實四個人食細嘅一份就夠啦😀我哋仲叫咗一人

都幾大份下 4個人都夠食 同埋炸得都糖
尚算唔錯

最後叫左細份嘅海鹽香煎雪花和牛粒

我哋仲叫咗一人一碗白飯同埋一罐汽水
但提醒大家呢間大排檔要收+1哦~

整體推薦指數:4/5

餐廳資料:
新肥泉海鮮大排檔 (佐敦)
佐敦寶靈街17號官涌市政大廈2樓熟食中心
.早排想食大排檔 咁就睇下IG有咩好推介嘅 見到都幾多foodie推介呢間喺官涌街市上面熟食中心嘅大排檔 所以就拖左成家人同我食🤣🤣.🐷椒鹽脆鮮魷 👅8/10 $138椒鹽鮮魷係我哋每次食大排檔必食嘅🫢 份量都充足 而魷魚亦都爽口 炸得ok 個味唔會太鹹🙆🏻‍♀️.🐷芝士焗花蝦伊麵 👅7.5/10 $228伊麵嘅份量多到不得了 三個人根本食唔晒…. 大蝦數量都幾多!!! 上面醬汁份量都幾澎湃 味道有啲似白汁意粉加芝士 都唔錯 .🐷啫啫芥蘭煲 👅8.5/10 $118食飯梗係要有碟菜 但又唔想食咁清淡 咁就梗係叫返個惹味啲嘅菜煲😂😂 芥蘭份量都好多下… 好岩重口味嘅人 (如果你食開烚菜就都係食返啲清淡啲嘅岩你多啲)(不過如果你真係平時咩都太過清淡 應該都唔會去食大排檔😂😂😂😂😂).🐷海鹽香煎雪花和牛粒(小)👅8/10 $118簡單嚟講就係好似平時食嗰啲一口牛/ 牛柳粒咁🤣 牛味都幾香🐮.🐷白灼新鮮鵝腸 👅7.5/10 $148鵝腸長到不得了😂😂😂 唔講以為自己食緊麵😂😂 份量都幾多下 點佢個豉油幾好食.🐷七味豆腐粒 👅8.5/10 $98比起椒鹽鮮魷 佢更加惹味一啲 也許係因為佢落咗七味粉

🐷椒鹽脆鮮魷 👅8/10 $138
🐷芝士焗花蝦伊麵 👅7.5/10 $228
🐷啫啫芥蘭煲 👅8.5/10 $118
🐷海鹽香煎雪花和牛粒(小)👅8/10 $118
🐷白灼新鮮鵝腸 👅7.5/10 $148
🐷七味豆腐粒 👅8.5/10 $98
比起椒鹽鮮魷 佢更加惹味一啲 也許係因為佢落咗七味粉 所以味道方面比較豐富
豆腐外皮炸到脆口 裏面就都係咁嫩滑🙆🏻‍♀️
罐裝嘢飲$10@1罐 我哋一人一罐
Btw 要收+1的 大家要留意🐷
味道👅:8/10
賣相👀:8/10
扺食💰:7.5/10
服務🙆🏻‍♀️:8/10
🌸琴日本身約左男朋友去廟街食大排檔小炒,但係男朋友遲大到,所以小編就周圍行下,睇下有冇好野食,行行下先知廟街附近有個官涌街市🤩小編一向最中意食街市,係街市常客,所以小編最後就揀左其中一間做晚餐🥳-𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評 🦪 冰鎮大飽魚 $48兩隻大飽魚都好爽口,唔會話好韌咬唔開,而且店家都幫手清理好左d內臟位,好乾淨👍🏻-🦀椒鹽軟殼蟹 $148大概有10件大大舊嘅軟殼蟹,分量超多🤩 兩個人食差d食唔曬,同朋友share就岩曬🫶🏻而且調味岩岩好,小編唔洗另外點喼汁都已經覺得好好食💕-🦪招牌辣酒煮東風螺 $168東風螺數量超多,起碼至少30粒,大大粒勁有肉地,平時食其他餐廳嘅同款菜式都唔至呢個價錢🫢 辣酒香,辣勁重,東風螺完美地吸收曬醬汁嘅味道,不愧係招牌,超推薦!💕🫶🏻-🐔沙薑新鮮雞雜 $98雞雜有雞腸、雞腎、雞潤、雞心等,好足料,全部都好新鮮,唔會食到令人覺得唔舒服嘅味道👍🏻雞腸肥,雞腎同雞心有嚼勁,雞潤嫩,而家同沙薑味好夾,都推薦🙆🏻‍♀️💕-街市真係小編嘅至愛之一,有鑊氣又大件夾抵食,但係而家好似愈黎愈少後生仔會食🥺遲下做多d街市食評比大家認識下街市大排檔🙆🏻‍♀️📍 新肥泉海鮮
🌸

味道:🌸🌸🌸🌸
服務:🌸🌸🌸🌸
衛生:🌸🌸🌸
性價比:🌸🌸🌸🌸

#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_jordan #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #打卡美食 #instamood #慢活 #香港好去處 #尖沙咀美食 #打卡餐廳 #相機食先 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介#香港 #尖沙咀餐廳 #新肥泉海鮮大排檔 #新肥泉 #佐敦美食 #佐敦好去處 #官涌街 #官涌熟食中心 #香港大排檔 #廟街
2023-03-04 66 瀏覽
放工同朋友黎到佐敦官涌市政大廈食大排檔,真係好耐都冇食過有鑊氣嘅小炒🥰一坐低就可以用QR Code落單,真係好方便!🔹招牌拔絲海明蝦球 $138食落好似菠蘿咕嚕肉嘅味道,酸酸甜甜好開胃,好有鑊氣!蝦球食落好新鮮彈牙,仲要炸到好香口,呢碟小炒好推薦。🔹椒鹽九肚魚 $128每次食大排檔都會必選椒鹽九肚魚。九肚魚炸到金黃,食落外脆內軟。呢碟小炒份量十足,岩曬幾個人share!🔹黑椒野菌牛柳粒 $118牛柳粒食落好冧,唔會難咬或太鞋,食落好香黑椒味。牛柳粒配上野菌,呢個配搭估唔到咁夾,仲好有鑊氣!🔹乳鴿 $52乳鴿皮脆肉嫩,細細隻岩曬兩個人分享!

🔹招牌拔絲海明蝦球 $138

🔹椒鹽九肚魚 $128

🔹黑椒野菌牛柳粒 $118

🔹乳鴿 $52
乳鴿皮脆肉嫩,細細隻岩曬兩個人分享!

2023-03-04 4437 瀏覽
-新肥泉海鮮大排檔🍽-成日聽人講佐敦有個熟食市場d大排檔好有穫氣🥘今次終於有機會去試下🤣雖然佢係街市上面但地方唔算好污糟至少地下唔會好濕😉-椒鹽鮮魷大排檔必食呢d咁有穫氣既椒鹽鮮魷🦑個炸粉漿好鬆化加埋炸蒜味勁香😌鮮魷好林唔會扯甩排牙🤣-避風塘炒軟殼蟹避風塘味係好惹味又勁香但個炒蟹就比較濕如果炒到乾身d會更好味😉但用軟殼蟹好岩我地呢d懶人唔想咬骨啖啖肉🤣-豆腐火腩煲平時茶餐廳成日都有豆腐火腩飯見到隔離d人食煲仔小菜Jar Jar聲好吸引🤣火腩半肥瘦好夠咬口而且豆腐炆到勁入味😉-菠蘿咕嚕肉呢個咕嚕肉岩哂唔鐘意啜骨既人因為佢好似豬排咁全部都係肉冇骨😋呢個餸好岩送飯勁開胃😉-🌟評分:🏅🏅🏅🏅📍地址: 佐敦寶靈街17號官涌市政大廈2樓熟食中心-#foodieluveat#foodieluveat_hk#foodieluveat_佐敦#foodieluveat_中菜#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #
新肥泉海鮮大排檔🍽

#foodieluveat
#foodieluveat_hk
#foodieluveat_佐敦
#foodieluveat_中菜
#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #食在香港 #相機食先 #吃貨 #食好西 #大排檔 #港式大排檔 #中菜 #小菜 #煲仔菜 #熟食中心 #官涌熟食中心
2023-02-28
2023-03-03 104 瀏覽
新肥泉海鮮大排檔琴晚去咗官涌市政大樓食野,之前一直有朋友講呢間大排檔好夠鍋氣,價錢又平又份量多,性價比好高,於是約埋朋友去食!呢間大排檔喺市政大樓2樓,部升降機好隱蔽,不過問人就會答到你,千祈唔好睇升降機方向標誌,方向完全錯哂,政府大樓都錯離哂大譜!入到去地方空間超寬落,好適合幾十部輪椅一齊聚會都得,完全無難到,超級正!如果喺夏天嚟呢度更加唔洗驚好熱,目測有最少30部吊扇一定夠涼!👍👍👍1.酸辣鵝腸$188(9/10)本來叫雞腸,但無哂轉咗鵝腸!呢個酸辣鵝腸酸酸辣辣好正,入面d料又多,包括有雲耳、芽菜、豆腐卜、支竹、芫茜等......份量好多,我最鍾意食反而係豆腐卜,索哂酸辣湯汁好惹味!😋😋😋2.邪惡黃金大蝦仁$138(9/10)呢個黃金大蝦仁超級正,炸粉好薄,加埋咸蛋好邪惡,食完一舊又一舊,一碟大約有20舊邪惡黃金大蝦仁,份量超多!👍👍👍3.翡翠帶子蛋白炒飯$108(8/10)呢個炒飯炒得好乾爽,飯粒粒分明,飯入面嘅一粒粒嘅菜應該係翠玉瓜,每一啖飯仲食到蛋白、帶子同蟹子,炒飯好大碟,份量足,如果蟹子多返少少就更好,整體唔錯!👍👍4.可愛BB鴿一隻$52(9/10)呢個BB鴿唔算細隻,
新肥泉海鮮大排檔

1.酸辣鵝腸$188(9/10)
本來叫雞腸,但無哂轉咗鵝腸!

2.邪惡黃金大蝦仁$138(9/10)

3.翡翠帶子蛋白炒飯$108(8/10)

4.可愛BB鴿一隻$52(9/10)
呢個BB鴿唔算細隻,皮脆肉嫩,唔會乾又唔鞋,幾好食!😋

2人總共價錢$536.8,外賣盒$2,有加一服務費!

個人口味總評分:8.75/10

地址:佐敦寶靈街17號官涌市政大廈2樓熟食中心

#新肥泉海鮮大排檔 #大排檔 #香港特色 #佐敦美食 #相機食先 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
  • 翡翠帶子蛋白炒飯
  • 邪惡黃金大蝦仁
  • 酸辣鵝腸
  • 可愛BB鴿
2023-03-02 43 瀏覽
發掘地道美食,佐敦官涌熟食中心2樓,不可錯過隱藏各區街市樓上的熟食中心!只要推開大門,就係各式各樣嘅隱世美食天堂😁數十個檔口屬開放式大排檔,每家檔口都提供大型圓枱,呢間新肥泉海鮮大排檔選擇菜色頗多用QR code 方便落單,晚餐時間已經有好幾枱捧場客飲啤酒暢聚,上菜速度都好快,久違的街坊鑊氣小炒,充滿地道港式風味!招牌拔絲海明蝦球 $138碟碟份量十足,蝦球大大隻,肉質爽口香脆,加埋拔絲甜甜酸酸,好好送飯😎椒鹽脆鲜魷 $138鲜魷外脆內軟,熱辣辣脆卜卜,送啤酒岩哂🍻咸菜豬肚浸大蜆 $158大蜆為湯頭增添左鮮味,鹹菜不會太鹹有中芹、胡椒粒吊味,給蜆提了鮮😝菜遠炒牛仔肉 $108絲苗白飯 $10 有茶介加一

招牌拔絲海明蝦球 $138

椒鹽脆鲜魷 $138
鲜魷外脆內軟,熱辣辣脆卜卜,送啤酒岩哂🍻

咸菜豬肚浸大蜆 $158

菜遠炒牛仔肉 $108

絲苗白飯 $10 有茶介加一
2023-03-01
2023-02-28 34 瀏覽
食得多西餐就會好想食番一兩餐中菜平衡下😹有時食下大排檔感覺仲開心(可能因為吾多機會可以食,感覺總係要多人先食倒咁)🥹由於太耐冇食太想食,就算人少少都去左呢間大排檔食,滿足下我既慾望😂呢晚平日去都有吾少人,環境夠哂闊落,仲要竟然要掃QR code落單,真係冇諗過原來而家啲大排檔都咁先進😂餐牌既菜式仲要非常多,除左各式各樣既小菜海鮮,煲類之外,仲有湯品,火鍋🍲就咁睇食咩都睇好耐呀😂.👁‍🗨椒鹽九肚魚(7.5/10)💲128.➰ 炸到好鬆脆,粉漿吾會話太厚,食落保持倒九肚魚既獨有質感,配埋炸蒜同椒鹽,真係超級惹味,份量亦都吾少🤫.👁‍🗨招牌豉椒炒大蜆(7.5/10) 💲138.➰想食豉椒炒蜆好耐,難得離到大排檔,吾係吾叫掛😂大蜆真係好大隻,每隻都一樣咁大,豉椒味既醬汁夠哂濃味惹味,吾會話過咸,啲蜆都索哂豉椒醬汁既精華之餘,仲食得倒蜆既鮮味,而且食哂咁多隻都吾見有沙🙃.👁‍🗨金銀蛋白菜仔(7/10)💲128.➰其實本身個菜係叫左莧菜,不過吾知點解好多時出街叫親呢個菜,都係會冇,呢度都吾例外😕所以最後就變左做白菜仔🥲不過整體都合格正常,無論係入面既皮蛋,咸蛋定係白菜仔都有好多,啲菜好似食極都未食
👁‍🗨椒鹽九肚魚(7.5/10)💲128

👁‍🗨招牌豉椒炒大蜆(7.5/10) 💲138

👁‍🗨金銀蛋白菜仔(7/10)💲128

➰其實本身個菜係叫左莧菜,不過吾知點解好多時出街叫親呢個菜,都係會冇,呢度都吾例外😕所以最後就變左做白菜仔🥲不過整體都合格正常,無論係入面既皮蛋,咸蛋定係白菜仔都有好多,啲菜好似食極都未食完咁😂但係個人比較偏好腍身少少既菜,所以就略嫌吾夠腍😂
🔛 整體評分(7.5/10)
2023-02-27 110 瀏覽
今日突然想吃大排檔,於是約了細妹問問她有什麼意見,佢提議佐敦官涌街市熟食中心2樓新肥泉大排檔試試,我地都是抱著試下的心態去試下,因為我們都是想吃鑊氣小炒可以飲飲啤酒🍻
肥泉小炒王
菠蘿拔絲雞柳
2023-02-24
肥泉小炒王
菠蘿拔絲雞柳
2023-02-23 30 瀏覽
和朋友聚舊就會想起大排檔這個充滿「佬味」的地方。原個(新鮮)大魚頭滾豆腐湯一大鍋魚頭湯,其湯呈奶白色,味道不僅鮮甜,而且沒有魚醒味,加上滑一滑的嫩豆腐,營養豐富,喝一口唇齒留香。薑蔥生蠔煲一上台就香氣四溢,蠔肉肥美肉嫩脹卜卜好有口感,加入薑蔥爆炒,提鮮又能癖去腥味。邪惡黃金大蝦仁大大隻蝦仁沾滿金黄咸香的咸蛋黃,散發出陣陣鹹香咸蛋黃香味和牛油香,蝦肉爽口彈牙,蝦殼被炸得脆卜卜,真是邪惡至極。西蘭花炒鮮魷西蘭花烚煮水量適中,仍然保持爽脆度,炒鮮魷加入蝦醬炒,味道鮮甜,脆嫩爽滑,西蘭花配上鮮魷魚,令到這道菜多了一份鮮味。

和朋友聚舊就會想起大排檔這個充滿「佬味」的地方。

原個(新鮮)大魚頭滾豆腐湯

薑蔥生蠔煲

邪惡黃金大蝦仁

西蘭花炒鮮魷

2023-02-23 34 瀏覽
今晚阿姐請食飯,收工齊齊上官涌二樓開支大啤,放鬆一下日間煩惱,呢間新肥泉海鮮大排檔網上有很多好評,今晚一試果然名不虛傳,碟頭大碟份量十足,夠哂鑊氣!🍻飲翻杯冰凍啤酒🥢招牌小炒王非常有驚喜,韮菜爽甜幼嫩,蝦乾惹味、鮮蝦彈牙、魷魚Q彈、仲有豬肉絲、菜甫同腰果,香辣惹味,真係越食越好味😋!🥢菠蘿拔絲雞柳,酸甜醒胃外酥脆內軟滑,滋味十足,今晚食得開心飲得盡慶。漏咗重點這座市政熟食中心,環境闊落乾淨企理。👍
🍻飲翻杯冰凍啤酒

漏咗重點這座市政熟食中心,環境闊落乾淨企理。👍

2023-02-23
  • 肥泉小炒王
喺室內嘅大排檔,街市入面全層都係佢地頭,唔洗驚日曬雨淋~座位都好闊落,環境相對街邊大排檔會舒適唔少👍🏻1. 鮑魚雞煲($188)雞件嫩滑新鮮,雞皮偏薄,所以唔會太油膩,配埋隻醬料幾惹味😋鮑魚就唔算太大粒,不過都有至少六隻,口感就中規中矩🐒偏韌少少評分🌕🌕🌕🌕🌗2. 椒鹽軟殼蟹($138)軟殼蟹炸得好酥脆,炸粉薄薄一層,唔會搶走軟殼蟹外脆內軟嘅口感,落咗椒鹽之後更加香😍評分🌕🌕🌕🌕🌖3. 韭王瑤柱羹($128)配料好豐富:韭王、瑤柱絲、金華火腿、肉絲、冬菇等等🤩可想而知味道好香濃😆份量都超足…兩個人完全食唔曬😂唔想食太多澱粉但又想飽肚嘅話,一定要嗌呢個🐒評分🌕🌕🌕🌕🌕4. 涼拌皮蛋冇expect過係同薑片一齊涼拌🙊小編本身唔食薑,所以變咗齋食皮蛋😂但皮蛋堿味偏重,所以分開食味道會差好多🥹食得薑嘅朋友先好嗌呀~評分🌕🌕🌕🌗🌑

1. 鮑魚雞煲($188)
雞件嫩滑新鮮,雞皮偏薄,所以唔會太油膩,配埋隻醬料幾惹味😋
評分🌕🌕🌕🌕🌗

2. 椒鹽軟殼蟹($138)
評分🌕🌕🌕🌕🌖

3. 韭王瑤柱羹($128)
評分🌕🌕🌕🌕🌕

4. 涼拌皮蛋