🌸琴日本身約左男朋友去廟街食大排檔小炒,但係男朋友遲大到,所以小編就周圍行下,睇下有冇好野食,行行下先知廟街附近有個官涌街市🤩小編一向最中意食街市,係街市常客,所以小編最後就揀左其中一間做晚餐🥳-𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評 🦪 冰鎮大飽魚 $48兩隻大飽魚都好爽口,唔會話好韌咬唔開,而且店家都幫手清理好左d內臟位,好乾淨👍🏻-🦀椒鹽軟殼蟹 $148大概有10件大大舊嘅軟殼蟹,分量超多🤩 兩個人食差d食唔曬,同朋友share就岩曬🫶🏻而且調味岩岩好,小編唔洗另外點喼汁都已經覺得好好食💕-🦪招牌辣酒煮東風螺 $168東風螺數量超多,起碼至少30粒,大大粒勁有肉地,平時食其他餐廳嘅同款菜式都唔至呢個價錢🫢 辣酒香,辣勁重,東風螺完美地吸收曬醬汁嘅味道,不愧係招牌,超推薦!💕🫶🏻-🐔沙薑新鮮雞雜 $98雞雜有雞腸、雞腎、雞潤、雞心等,好足料,全部都好新鮮,唔會食到令人覺得唔舒服嘅味道👍🏻雞腸肥,雞腎同雞心有嚼勁,雞潤嫩,而家同沙薑味好夾,都推薦🙆🏻‍♀️💕-街市真係小編嘅至愛之一,有鑊氣又大件夾抵食,但係而家好似愈黎愈少後生仔會食🥺遲下做多d街市食評比大家認識下街市大排檔🙆🏻‍♀️📍 新肥泉海鮮
🌸

味道:🌸🌸🌸🌸
服務:🌸🌸🌸🌸
衛生:🌸🌸🌸
性價比:🌸🌸🌸🌸

#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_jordan #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #打卡美食 #instamood #慢活 #香港好去處 #尖沙咀美食 #打卡餐廳 #相機食先 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介#香港 #尖沙咀餐廳 #新肥泉海鮮大排檔 #新肥泉 #佐敦美食 #佐敦好去處 #官涌街 #官涌熟食中心 #香港大排檔 #廟街