2022-04-09
上次經過長沙灣,見到呢間Cafe好多人排隊,上IG search下發現係近期好hit既一間韓式打卡Cafe🤩Cafe以韓式澡堂做主題,內裡有唔少打卡位,除左有浴室既鏡同花灑外🚿,仲有一大個藍磚浴池🛁 真係玩味十足!去到既時候見到有主人帶埋🐶🐶一齊嘆下個浴池🤣大人同狗狗都玩得開心❤️🍰新沙洞二人High Tea Set (跟兩杯飲品) $328High tea set賣相精緻,打卡一流📸✨✨總共有以下甜/鹹點💗😋❥ 馬卡龍❥ 三文魚撻/ 蛋沙律撻❥ Tiramisu / 花生奶油醬Croffle🧇❥ 朱古力香蕉撻🍫🍌❥ 抹茶紅豆撻🍵❥ 草莓撻🍓❥ 芒果奶凍🥭整體既甜品都非常高質🤩有幾款係特別欣賞既,包括芒果奶凍、抹茶紅豆撻、 Croffle♥️ 芒果奶凍充滿奶香,而且食落好幼滑,同芒果味道好夾😆 抹茶紅豆撻既抹茶味好濃郁,帶有回甘味,連埋紅豆簡直係絕配!而Croffle都整好出色,食落香口酥脆,有牛油香,另外仲可配Tiramisu或花生奶油醬😋食完好想encore croffle,無奈已經有少少飽,下次再食過!呢度既馬卡龍都唔錯,好難得甜得黎唔會太漏,中間仲有層夾心,幾好食😛 朱古力香蕉撻呢
High tea set賣相精緻,打卡一流📸✨✨
總共有以下甜/鹹點💗😋
❥ 馬卡龍
❥ 三文魚撻/ 蛋沙律撻
❥ Tiramisu / 花生奶油醬Croffle🧇
❥ 朱古力香蕉撻🍫🍌
❥ 抹茶紅豆撻🍵
❥ 草莓撻🍓
❥ 芒果奶凍🥭
呢度既馬卡龍都唔錯,好難得甜得黎唔會太漏,中間仲有層夾心,幾好食😛 朱古力香蕉撻呢個配搭好新穎,食落味道都幾夾😆 至於草莓撻,🍓草莓新鮮清甜,加左唔少分數!
🍗韓式柚子炸雞 (半份) $88
總共有4件,每件都啖啖肉🤩
炸雞外皮香脆,食落好juicy🤤
外層塗滿柚子醬,令炸雞有甜甜地帶點清新既味道🌿
值得一提既係,炸雞配上醃製酸蘿蔔,酸酸地開胃又解膩,我好鍾意食🤣
🍹藍柑橘白桃梳打特飲 $48
呢隻藍紫色既漸變好靚,味道酸酸甜甜,好解渴✨😛
🍹玫瑰梳打特飲 $48
玫瑰味好香濃,感覺清新🌹唔會太甜~
🍹雪嶽山 $58
非常打卡able既一杯飲品🤩🤩🤩
面頭有一層奶泡,飲落多氣、有乳酸味,感覺味道冇上面兩杯咁突出☺️比較適合打卡📸