2022-04-29
-疫情期間開業既 “澡堂” 其實之前就已經好想去潮性 點解叫澡堂?其實就係裝修就系模仿韓國澡堂設計未去過韓國既我 今次就當係去左旅行先啦⋯🔹Sinsadong Hightea Set $ 328Pink pink既high tea層架賣相吸引 打咭影相一流一共有16小件鹹甜點三文魚撻 蛋沙律撻 馬卡龍x2 紅豆抹茶撻 士多啤梨撻香蕉朱古力撻 芒果奶凍 牛角包窩夫配Tiramisu 醬&奶醬除左croffle全部都系一口size 全部味道都好好👍🏻一定要揀既頭3位⋯我會揀⋯✅ 窩夫配Tiramisu 醬&奶醬Croffle 夠酥脆🤤牛油香撲鼻而來!Tiramisu 好creamy夾埋簡直係絕配😍我好鍾意✅ 士多啤梨撻雖然細細粒 個士多啤梨的確好甜 同鬆脆既撻皮一齊食多種口感 就好似水果撻果種口感 好想食多兩粒🍓🍓✅紅豆抹茶撻鬆脆既撻皮配上紅頭既甜味架上抹茶嘅回甘👏🏻🔹炸韓國午餐肉條 $58用餐肉罐裝番住炸午餐肉條 賣相已經令到我一定要叫佢啦🤣炸午餐肉條 煙韌炸粉包裹住油滋滋既餐肉兩啖一條 雪一聲食哂😝 食到停唔到口 如果再粗番啲就更正😋🔹炸甜薯拉絲芝士 $38芝士條拉絲⋯拉到就來成張枱咁
疫情期間開業既 “澡堂” 其實之前就已經好想去潮性
點解叫澡堂?其實就係裝修就系模仿韓國澡堂設計
未去過韓國既我 今次就當係去左旅行先啦⋯
一共有16小件鹹甜點
三文魚撻 蛋沙律撻 馬卡龍x2 紅豆抹茶撻 士多啤梨撻
除左croffle全部都系一口size 全部味道都好好👍🏻
一定要揀既頭3位⋯我會揀⋯
✅ 窩夫配Tiramisu 醬&奶醬
Croffle 夠酥脆🤤牛油香撲鼻而來!
Tiramisu 好creamy夾埋簡直係絕配😍我好鍾意
兩啖一條 雪一聲食哂😝 食到停唔到口 如果再粗番啲就更正😋
🔹炸甜薯拉絲芝士 $38
芝士條拉絲⋯拉到就來成張枱咁長😝打卡一流😝
甜薯味好甜 但確實有少少搶左芝士味 食唔出芝士了
🔹蒜蓉醬油炸雞 (半份 $88)
韓式炸雞加上滿滿蒜蓉粒 偏甜少少 好惹味
外皮脆就必須啦 估唔到雞肉嫩滑juicy多汁 有驚艷到😳👍🏻
🔹海鹽櫻花牛角酥窩夫 $68
無理由唔叫個甜品啦喂 仲要系咁靚既粉紅色💗少女心爆棚
粉色cream香甜 粉色 #水信玄餅 滑嘟嘟 粉色櫻花食用牌
配埋牛油香超濃郁又脆口既croffle 真系色香味俱全😍😍
💵WORTH: 7.5/10